4 producten voor in een duurzame keuken

Elke ruimte in je woning kun je verduurzamen. Dit geldt voor de slaapkamer, de woonkamer en ook voor de keuken. Op meerdere manieren kun je het energie- en gasverbruik in je keuken omlaag brengen. Is dit inderdaad je wens? Kies dan voor één of meerdere van onderstaande producten. Deze 4 producten horen in een duurzame keuken thuis.

Een zuinige keukenboiler

Als je de kraan aanzet, komt hier warm water uit. Althans; dat is het geval als je de kraan op de warme stand zet en als je een keukenboiler hebt. Dit is een boiler, van pakweg 10 liter, die onder de gootsteen verwerkt zit. Deze boiler zorgt voor het opwarmen van het water en daarmee voor veel gemak in je keuken.

Kijk eens naar de voordelen van de zuinigste keukenboiler. Met zo’n boiler ga je namelijk significant veel energie per jaar besparen. Dáármee bespaar je ook veel geld per jaar.

Een zuinige waterkoker

Heb je al een zuinige waterboiler in je keuken? Goed bezig! Een andere optie is dan om voor een zuinige waterkoker te gaan. Met een zuinige waterkoker bereid je eenvoudig en duurzaam water voor bijvoorbeeld voor thee.

Een energiezuinige waterkoker is over het algemeen een kleine waterkoker. Een waterkoker met een maximale inhoud van 1,5 liter die zichzelf automatisch uitschakelt. Vooral de automatische uitschakelfunctie is van positieve invloed op het energieverbruik.

Een zuinige kookplaat

In je keuken heb je ook een zuinige kookplaat nodig. Een zuinige kookplaat is een inductie kookplaat; dit is simpelweg de zuinigste technologie voor een kookplaat.

Ook interessant:  De 5 belangrijkste voordelen van een energiezuinige vriezer tafelmodel

Met een inductie kookplaat breng je het energieverbruik aanzienlijk omlaag. Met alle dank aan de hoge energie-efficiëntie. Ondertussen geniet je ook nog van de gewenste veiligheid, een snelle bereiding van maaltijden en veel gemak. Een inductie kookplaat is bijvoorbeeld ook eenvoudig schoon te houden.

Een zuinige airfryer

De airfryer is de perfecte opvolger van een friteuse. Een airfryer ruikt namelijk niet, is een stuk duurzamer en bereidt het eten op een gezonde manier. Wil je hier optimaal van profiteren? Kies dan voor de zuinigste airfryer. Hiermee geniet je van alle bovengenoemde voordelen en een lager energieverbruik.

Met bovenstaande 4 producten zorg je voor een duurzame(re) keuken. Ook breng je hiermee je energierekening omlaag!

Index