Beste accu boorhamer van 2024

Voor het zwaardere kluswerk kun je een boorhamer maar al te goed gebruiken. Een boorhamer is een zware jongen, is krachtig en is relatief comfortabel te bedienen. Met het oog op de duurzaamheid is een boorhamer echter geen ideale keuze; door z’n kracht verbruikt ‘ie de nodige energie. Dit los je op door voor de beste accu boorhamer te kiezen. Zo’n boorhamer brengt het beste van twee werelden bij één: brute kracht en duurzaamheid. Wij, van Zuinigeproducten.nl, zijn op zoek gegaan naar de beste accu boorhamer van 2024!

Onze 5 beste accu boorhamers van 2024

1. Makita DHR171Z

De Makita DHR171Z is de beste accu boorhamer van 2024. Dat kunnen wij op basis van ons uitgebreide onderzoek met 100% zekerheid stellen. Deze boorhamer is ontzettend krachtig, duurzaam en ligt heerlijk in de hand.

Goed om te weten: deze accu boorhamer wordt zonder accu en lader geleverd. Voor alleen de Makita DHR171Z betaal je echter slechts €145. Mogelijk heb je thuis nog een Makita accu liggen of kun je deze goedkoop kopen. De totale investering valt daarmee ontzettend laag uit.

Deze beste accu boorhamer van 2024 werkt zonder al te veel trillingen, ligt heerlijk in de hand en kan gaten tot wel 17 mm boren. Door de koolborstelloze motor geniet je hierbij van een zeer constant toerental. Je hebt hierdoor te allen tijde de totale controle over de Makita DHR171Z. In combinatie met de duurzaamheid zorgt dit dus voor een erg interessant geheel. Een interessante accu boorhamer waar je jarenlang gebruik van gaat maken!

2. Makita DHR202Z

De Makita DHR202Zh hoort ook zéker in dit artikel thuis. Deze accu boorhamer is nog krachtiger dan bovenstaande variant. Dit blijkt alleen al uit het feit dat je gaten tot wel 20 mm diep kunt boren in steen. Deze boorhamer is een ware krachtpatser en komt dus bij elke klus goed van pas.

Dat wat voor bovenstaande accu boorhamer geldt, geldt ook voor deze boorhamer: je krijgt geen accu en lader meegeleverd. Deze kun je nog separaat aanschaffen of je hebt wellicht thuis nog een Makita accu liggen. De accu’s van Makita zijn gelukkig vrij uitwisselbaar en daardoor op meerdere apparaten te gebruiken.

Met de Makita DHR202Z is het op en top genieten. Door de D-handgreep geniet je van de perfecte grip, je werkt volledig draadloos en je geniet van een variabele elektrische toerentalregeling. Hiermee boor je preciezer én aangenamer. Dankzij de ingebouwde verlichting is deze zuinige accu boorhamer ook perfect in donkere ruimtes te gebruiken!

3. Bosch Uneo Maxx

De Bosch Uneo Maxx is ook een uitmuntende accu boorhamer. Dit is alleen al aan de leveringsomvang te danken: je krijgt de boorhamer, 2 accu en een lader geleverd. Het gaat hierbij ook nog eens om krachtige 18V accu’s. Deze accu’s hebben een lange accuduur en zijn nadien weer snel op te laden. Het toppunt van duurzaamheid dus.

Met deze accu boorhamer is het geweldig boren. Hij is veelzijdig inzetbaar, aangezien je ‘m in beton, metselwerk, tegels, hout én metaal kunt gebruiken. Je geniet van een brute kracht, een fijne bediening en de gekende kwaliteit van Bosch. Deze accu boorhamer gaat hoe dan ook jarenlang mee!

De Bosch Uneo Maxx is opvallend betaalbaar. Voor deze accu boorhamer betaal je slechts €165! Voor dit bedrag krijg je dus óók de 2 accu’s en de oplader meegeleverd. Een ideaal geheel dus. Op en top duurzaam boren? Dat doe je met deze Bosch accu boorhamer!

4. Metabo KHA 18 LTX 18 V

De Metabo KHA 18 LTX 18 V is de beste accu boorhamer van het merk Metabo. Dit merk kenmerkt zich door de focus: men richt zich vooral op de professionele eindgebruiker. Deze boorhamer is daarom ideaal geschikt voor de echte vakmensen.

Deze boorhamer is ontzettend krachtig, beschikt over een handige draagriem en wordt met een handige diepteaanslag geleverd. Je hebt hierdoor de totale controle en voert elke klus naar wens uit. Je kunt ook het toerental naar wens aanpassen, zodat je het toerental perfect geschikt maakt voor het te boren oppervlakte.

Goed om te weten: bij de Metabo KHA 18 LTX 18 V krijg je geen accu en oplader meegeleverd. Dit moet je dus nog los aanschaffen of je hebt mogelijk thuis nog een Metabo 18V accu liggen. Voor deze accu boorhamer, dus zonder toebehoren, hoef je maar €200 te betalen. Een prima deal voor de professionele eindgebruiker.

5. VONROC Accu boorhamer

De VONROC Accu boorhamer is de beste goedkope accu boorhamer. Heb je niet al te vaak een boorhamer nodig? Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Of weet je niet zeker of een accu boorhamer wel iets voor jou is? In deze situaties raden wij je déze boorhamer aan.

Voor deze accu boorhamer betaal je slechts €75. Voor dit bedrag krijg je een krachtige accu boorhamer, een 2.0Ah accu en een oplader geleverd. Je krijgt dus voor slechts €75 alles wat je nodig hebt om je boorwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Dankzij de krachtige accu doe je dit ook nog eens draadloos!

De samenstelling van de VONROC Accu boorhamer is oprecht geweldig te noemen. Naast de accu en oplader krijg je namelijk ook nog allerlei boren meegeleverd. Ook ligt deze boorhamer heerlijk in de hand, kun je ‘m in zo’n beetje alle materialen gebruiken en is ‘ie van een prima kwaliteit. Al met al dus de beste goedkope accu boorhamer van 2024!

Waarom heb je een accu boorhamer nodig?

Voor het zwaardere boorwerk kun je eigenlijk niet om een boorhamer heen. Zo’n boormachine is ontzettend krachtig, waardoor je hier in bijvoorbeeld steen en beton mee kunt boren. Met en goede boorhamer is het ook mogelijk om in metselwerk en tegels te boren.

Voldoende reden dus om een goede boorhamer te kopen. Om meerdere redenen raden wij, van Zuinigeproducten.nl, je aan om voor een accu boorhamer te gaan. Dit heeft met de volgende pluspunten te maken:

  • Veel duurzamer. Een accu boorhamer is veel duurzamer dan een variant die op netstroom werkt. Zo’n variant vreet stroom, aangezien een boorhamer ontzettend krachtig is. Daar is veel stroom voor nodig en dat merk je aan je energierekening. Voor een accu boorhamer hoef je alleen maar de accu op te laden, waarvoor een normale hoeveelheid stroom benodigd is. Je bespaart met de beste accu boorhamer dus veel stroom én geld!
  • Onbeperkte bewegingsvrijheid. Met een accu boorhamer geniet je ook nog van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Je beweegt je draadloos rond met de boorhamer, waardoor je altijd en overal de gewenste klus uit kunt voeren. Voor veel klussers is dit dé reden om voor een accu boorhamer te kiezen.
  • Prima boorspecificaties. Bij een accu boorhamer hoef je maar weinig concessies te doen. Uiteraard is ‘ie minder krachtig dan een variant op netstroom, maar alsnog geniet je van prima boorspecificaties. Je kunt gaten tot wel 20 mm diep in een betonnen muur boren. Wat wil je nog meer?
  • Relatief licht van gewicht. Bij de beste accu boorhamer geniet je op meerdere manieren van veel gemak. Dit komt ook doordat een boorhamer op accu relatief licht is; er zit immers een minder krachtige motor is. Hij ligt hierdoor heerlijk in de hand, is uitermate prettig te bedienen en stelt je dus ook in staat om grotere boorklussen uit te voeren!

Welke merken bieden goede accu boorhamers aan?

De beste accu boorhamer is absoluut van het merk Makita. Dit vinden wij ook het beste merk in het huidige aanbod van accu boorhamers. Je kunt echter ook prima voor een boorhamer op accu van een ander A-merk kiezen. Denk hierbij aan merken als Bosch, Metabo, VONROC en DeWalt.

Heb je de beste accu boorhamer nog niet gevonden?

Met veel plezier hebben wij een complete 10 van accu boorhamers voor je samengesteld. Met de nummers 1 tot en met 5 heb je hierboven al kennisgemaakt. Nu laten wij je ook graag kennismaken met de nummers 6 tot en met 10:

Hoe vind je de beste accu boorhamer?

Spreken de voordelen van een accu boorhamer je aan? Hecht je bijvoorbeeld veel waarde aan de duurzaamheid? Of vind je de onbeperkte bewegingsvrijheid ideaal voor in jouw situatie? Schaf dan zo snel mogelijk de beste accu boorhamer aan.

Daarvoor raden wij je aan om goed naar onderstaande punten te kijken. Aan de hand van deze punten vind je snel de beste accu boorhamer voor in jouw situatie.

Gewenste gebruik

Voordat je je zoektocht af kunt trappen, moet je naar je gewenste gebruik kijken. Waar wil je precies je nieuwe accu boorhamer voor gebruiken? Ben je een doe-het-zelver of een professional? En wat verwacht je precies van je nieuwe accu boorhamer? Denk op voorhand goed over deze vragen na, zodat je direct een schifting in het aanbod kunt maken.

Bonustip: bepaal ook goed in welk materiaal je wilt boren. Dit is ook van belang voor de soorten accu boorhamers waar je een vergelijking tussen moet gaan maken.

Boorspecificaties

Je hebt bij een accu boorhamer met bepaalde boorspecificaties te maken. Check deze specificaties per boorhamer op accu en stem dit goed af op het door jou gewenste gebruik.

Wij hebben opgemerkt dat de verschillen op dit gebied groot zijn. Sommige accu boorhamers boren tot wel 20 mm diepte, terwijl andere boorhamers niet verder reiken dan een diepte tot 12 mm. Stem dit dus goed af op de klussen waar je je nieuwe accu boorhamer voor wilt gebruiken.

Accu & oplader

Bij elke accu boorhamer moet je goed naar de accu en oplader kijken. Ten eerste moet je goed checken of je deze toebehoren meegeleverd krijgt. Dat is bij lang niet alle accu boorhamers het geval, dus ga dit echt even goed na.

Ten tweede moet je goed naar het soort accu kijken. Wat voor soort accu kun je voor de boorhamer gebruiken? Wat is de capaciteit hiervan? Hoe lang gaat de accu op één acculading mee? Hoe lang duurt het opladen van de accu vervolgens? Ga dit allemaal goed na en laat dit een bepalende rol spelen.

Ergonomie

Wij raden je ook aan om goed naar de ergonomie te kijken. Over wat voor handgreep beschikt de accu boorhamer bijvoorbeeld? Gaat het om een ergonomische handgreep met softgrip laag? Dat is precies wat je wilt.

Ook is het verstandig om goed naar het gewicht te kijken. Idealiter is een accu boorhamer zo licht mogelijk, aangezien je daarmee nog meer controle over het apparaat ervaart. Ook ben je daarmee in staat om langdurige klussen comfortabel uit te voeren.

Accessoires

Ga bij elke accu boorhamer goed na welke accessoires je meegeleverd krijgt. Het gaat hierbij dus om een accu en oplader, maar ook om bijvoorbeeld opzetboren. Bij de betere varianten krijg je standaard meerdere opzetboren meegeleverd. Dit stelt je in staat om in verschillende materialen direct het gewenste boorwerk uit te voeren.

Kwaliteit & prijs

Tot slot moet je goed naar de kwaliteit én prijs kijken. Hier adviseren wij je het volgende over:

  • Ga puur voor de beste accu boorhamer. De betere accu boorhamers zijn van de beste merken en daarmee van een uitmuntende kwaliteit. Dit uit zich in veel gebruiksgemak én een lange levensduur.
  • Durf te investeren in de beste accu boorhamer. Voor kwaliteit moet je altijd betalen. Dat is ook het geval als je een nieuwe accu boorhamer koopt. Durf echter te investeren in de beste accu boorhamer. Daar heb je op termijn het meeste aan. Zowel qua boormogelijkheden als qua levensduur.

Andere klusproducten op accu

De beste accu boorhamer is voor veel klussers een aanrader. Dat geldt uiteraard voor nog meer klusproducten op accu. Je kunt denken aan onder meer een accu boormachine, een accu slagmoersleutel, een accu cirkelzaag en een accu schuurmachine.

Veelgestelde vragen over accu boorhamers

Hoe kies je de juiste accu voor een boorhamer?

Kies een accu met voldoende capaciteit en voltage om aan je behoeften te voldoen. Voor zwaarder en langduriger werk is een hoger voltage en hogere ampère-uur (Ah) rating aan te raden, omdat dit meer kracht en langere werkduur biedt. Een 18V of 20V accu met minimaal 4 Ah wordt meestal aanbevolen voor een boorhamer om effectief te kunnen boren in beton en andere harde materialen.

Wat zijn de voordelen van een boorhamer met een borstelloze motor?

Een boorhamer met een borstelloze motor biedt verschillende voordelen: een hogere efficiëntie, minder slijtage omdat er geen borstels zijn die tegen de motor wrijven, en vaak een langere levensduur van zowel de motor als de accu. Borstelloze motoren zijn efficiënter in het omzetten van energie, wat resulteert in meer kracht en een langere looptijd op een enkele acculading.

Hoe onderhoud je een accu boorhamer om de levensduur te maximaliseren?

Houd de boorhamer schoon en vrij van stof en vuil, vooral na gebruik in een stoffige omgeving. Blaas het stof uit de ventilatieopeningen en de boorkop met perslucht. Controleer de accucontacten en reinig ze indien nodig met een droge doek om een optimale verbinding te verzekeren. Bewaar de accu op een koele, droge plaats en volg de aanbevolen laadprocedures om de gezondheid van de accu te behouden.

Kun je een accu boorhamer gebruiken voor andere doeleinden dan boren?

Ja, veel boorhamers hebben een schakelaar waarmee je kunt kiezen tussen boren, hamerboren, en beitelen. Dit maakt de tool veelzijdig voor verschillende taken zoals het breken van beton, het verwijderen van tegels, of het uitvoeren van lichte sloopwerkzaamheden. Zorg ervoor dat je de juiste beitel of boor voor elke taak gebruikt om de veiligheid en efficiëntie te verzekeren.

Index