Beste accu boormachine van 2024

Boren is voor veel doe-het-zelvers een gebruikelijke handeling. Boren in tegels, boren in hout, boren in metaal of boren in een andere ondergrond; met een goede boormachine is dit allemaal een koud kunstje. Uiteraard denk je hierbij wel aan het milieu; je komt daarom al snel bij een boormachine op accu uit. Idealiter kies je voor de beste accu boormachine van 2024. Met dit apparaat geniet je optimaal van de vele boormogelijkheden én de gewenste duurzaamheid!

Onze 5 beste accu boormachines van 2024


1. Powerplus POWX00501

De Powerplus POWX00501 is de beste accu boormachine voor doe-het-zelvers. Dit is een combinatie van een boor- en schroefmachine, waarmee je dus alle kanten op kunt. Deze boormachine biedt ook nog eens een onbeperkte bewegingsvrijheid. Puur door het ontbreken van een netsnoer.

Bij aanschaf krijg je maar liefst 3 20V accu’s meegeleverd. Ook krijg je een lader en een 12-delige gereedschapskoffer geleverd. Dit stelt je in staat om direct elke mogelijke boorklus uit te voeren. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 19 koppelstanden en 2 verschillende snelheden.

De Powerplus POWX00501 is voor zo’n beetje al het mogelijke boorwerk geschikt. In hout kun je een gat met een diameter van 25 mm boren, terwijl je in staal een gat met een diameter van 10 mm kunt boren. Meer dan voldoende dus voor elke doe-het-zelver. Voor deze beste accu boormachine van 2024 betaal je slechts €59,99. Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding!

2. Makita HP457DWE10

De Makita HP457DWE10 is de beste accu boormachine voor de professionele eindgebruiker. Deze boormachine is een stuk krachtiger dan bovenstaande variant én wordt met een uitgebreide accessoire set geleverd. De combinatie van deze boormachine op accu en accessoire set vinden wij echt subliem.

Dit is een combinatie van een schroefmachine en een klopboormachine. Een klopboormachine kenmerkt zich door zijn brute kracht; daar is bij de Makita HP457DWE10 zeker sprake van. Bij aanschaf krijg je ook nog een oplader en krachtige 18V accu meegeleverd.

De Makita HP457DWE10 is van talloze extra’s voorzien. Zo heb je de keuze uit meerdere standen, is ‘ie van een ergonomische handgreep voorzien en stel je ‘m op 2 verschillende snelheden eenvoudig in. Een bijkomend voordeel is dat het opladen van de accu slechts 60 minuten duurt. Daar hoef je dus nooit lang op te wachten.

3. BLACK+DECKER BDCD18BAFC-QW 

Ook over de BLACK+DECKER BDCD18BAFC-QW zijn wij uitermate te spreken. Dit is een veelzijdige accu boormachine waar je echt elke kant mee op kunt. Dit komt ook doordat je 80 accessoires, 2 accu’s en een oplader meegeleverd krijgt.

De BLACK+DECKER BDCD18BAFC-QW biedt 100% bewegingsvrijheid, ligt heerlijk in de hand en beschikt over Led verlichting. Hierdoor zie je ook in het donker precies waar je moet boren. De rubberen handgreep zorgt ondertussen voor de gewenste controle.

Deze handige accu boormachine stel je op maar liefst 10 koppelstanden in. In combinatie met de variabele snelheid biedt dit heel veel boorgemak. Dit stelt je overigens ook in staat om in verschillende materialen te boren. Dat is ook nog te danken aan de meegeleverde accessoire set. Voor al dit moois betaal je nog geen €100!

4. Bosch PSB 1800 LI-2

De Bosch PSB 1800 LI-2 is de beste Bosch accu boormachine. Deze boormachine is voor doe-het-zelvers geschikt, maar kan ook voor professioneel gebruik ingezet worden. Dit komt onder meer door de uitgebreide accessoire set met maar liefst 241 onderdelen. Deze krijg je aanschaf meegeleverd!

Bij aanschaf krijg je ook 2 krachtige 18V accu’s meegeleverd. Deze accu’s gaan lang mee, zijn snel op te laden en zijn al met al erg duurzaam. Voor het opladen krijg je – uiteraard – ook direct een oplader meegeleverd. Goed om te weten: dit is een combinatie van een boormachine én schroefboormachine. Super handig.

Met de Bosch PSB 1800 LI-2 is het op en top genieten. Deze accu boormachine ligt heerlijk in de hand, is geheel naar wens instelbaar en biedt de optimale kracht in elke situatie. Dit stelt je in staat om door elk materiaal heen te boren. Snel, vakkundig en zonder enige moeite. Laat dat maar aan het merk Bosch over!

5. Makita HP488D002

Onze top 5 sluiten we graag af met de Makita HP488D002. Uit onze test is gebleken dat dit ook een geweldige accu boormachine is. Met deze machine kun je eenvoudig boren, maar hij is ook geschikt om mee te klopboren en te schroeven. Een handig 3-in-1 apparaat dus!

Deze accu boormachine krijg je als een totale set geleverd. Hiertoe behoren onder meer een grote koffer, een krachtige accu en een oplader. Door de koffer neem je deze boormachine op accu eenvoudig overal mee naar toe. Voor de begrippen van een Makita accu boormachine is ‘ie ook nog erg betaalbaar: je betaalt hier slechts €105 voor.

Een groot voordeel is de variabele elektrische toerentalregeling. De machine past het toerental naargelang het boorwerk automatisch aan, waardoor je altijd de optimale kracht tot je beschikking hebt. Tijdens het boren geniet je van de fijne handgreep en het minieme gewicht van slechts 1,8 kilogram.

Waarom heb je een accu boormachine nodig?

Bij Zuinigeproducten.nl zijn wij gek op apparaten op accu. Door de accu ben je duurzaam bezig én geniet je van een lange levensduur. Daar is bij een boormachine op accu ook zeker sprake van. Het blijft echter niet alleen bij deze voordelen. Kijk maar eens naar de volgende, vele voordelen:

  • Je geniet van een onbeperkte bewegingsvrijheid. Een boormachine op netstroom is krachtig, maar je bent wel altijd aan een stopcontact gebonden. Daar is bij een accu boormachine geen sprake van. Je gebruikt deze boormachine overal waar je maar wilt klussen. Deze 100% bewegingsvrijheid vinden wij zelf één van de grootste voordelen.
  • Je hoeft weinig concessies te doen. Het klopt dat een boormachine op netstroom krachtiger is. Toch hoef je bij een accu boormachine weinig concessies te doen. Je levert inderdaad wat in op kracht, maar een goede boormachine op accu is alsnog veelzijdig inzetbaar. Alle bovenstaande boormachines zijn ‘gewoon’ voor alle ondergronden geschikt. Je geniet, mede door de krachtige accu’s, simpelweg van voldoende kracht.
  • Je geniet van een laag gewicht. Een goede accu boormachine weegt maximaal een paar kilogram. Door dit minieme gewicht is het ook mogelijk om de boormachine urenlang achter elkaar te gebruiken. Bij een boormachine op netstroom is dit overigens ook mogelijk, maar de motor brengt een veel forser gewicht met zich mee.
  • Je krijgt alle toebehoren meegeleverd. Kies je voor één van bovenstaande boormachines op accu? Dan krijg je bij aanschaf direct alle toebehoren meegeleverd. Denk hierbij aan minimaal 1 accu en een snelle oplader. Na het ontvangen van de boormachine kun je dus direct aan de slag gaan.
  • Je geniet van een indrukwekkende veelzijdigheid. Zoals we hierboven al stelden, hoef je weinig concessies te doen. Zo geniet je met een accu boormachine ook van een indrukwekkende veelzijdigheid. Zo zijn veel van bovenstaande varianten ook in staat om te schroeven. Een handige dubbele functie dus!

Welke merken bieden goede accu boormachines aan?

Voor de beste accu boormachine kun je bij meerdere merken aankloppen: Powerplus, Bosch, Makita, en DeWalt zijn hier enkele voorbeelden van. Deze A-merken leveren pure kwaliteit en dragen zorg voor de gewenste duurzaamheid. Ook zijn de accu’s van deze merken uitermate krachtig en duurzaam. Met het oog op het milieu is dat precies wat je wilt.

Heb je de beste accu boormachine nog niet gevonden?

De redactieleden van Zuinigeproducten.nl zijn het meest te spreken over bovenstaande accu boormachines. Geldt dat voor jou in mindere mate? Bekijk dan ook de volgende 5 boormachines op accu nog even:

Hoe vind je de beste accu boormachine?

De beste accu boormachine is voor elke klusser geschikt en een absolute aanrader. Ongeacht wat voor klus je uit gaat voeren, is de kans erg groot dat je een boormachine nodig hebt. Gezien alle voordelen is de keuze voor een boormachine op accu daarbij de juiste keuze.

Voordat je van alle voordelen profiteert, moet je op zoek gaan naar de beste accu boormachine. Let daarbij vooral op onderstaande aandachtspunten.

Gewenste gebruik

Waar je eerst naar moet kijken, is naar het gewenste gebruik. Wat is je situatie en waar wil je je nieuwe accu boormachine voor gebruiken? Als je een professional bent, stel je uiteraard andere eisen dan als je een doe-het-zelver bent. Zet daarom het gewenste gebruik centraal tijdens je zoektocht naar de beste accu boormachine.

Mogelijkheden

Je moet ten tweede goed naar de mogelijkheden kijken. Hiermee doelen we op het volgende:

  • Functies. Meerdere accu boormachines bieden meerdere functies aan, waaronder boren, schroeven en klopboren. Kijk per boormachine goed naar de functies en stem dit op het gewenste gebruik af.
  • Boorspecificaties. Bij elke accu boormachine zou je ook even goed naar de boorspecificaties moeten kijken. In welke materialen kun je boren? En met welke diameter doe je dat tot wel diepte? Ook dit stem je weer af op het gewenste gebruik.

Accu en oplader

Ten derde heb je uiteraard met de accu te maken. Of beter gezegd: accu’s. Bij veel accu boormachines krijg je namelijk meerdere accu’s meegeleverd. Erg handig, aangezien je daardoor nooit zonder volle accu hoeft te zitten.

Ga goed na of je accu’s en een oplader meegeleverd krijgt. Ga vervolgens goed na om wat voor accu het gaat, wat de accuduur is en hoe lang het opladen van de accu duurt. Dit zijn belangrijke punten, aangezien dit grotendeels bepalend is voor het gebruiksgemak van de boormachine.

Ergonomie

Ook raden wij je, ten vierde, aan om goed naar de ergonomie te kijken. Bekijk bijvoorbeeld even het gewicht van de accu boormachine en vergelijk dit met de gewichten van andere accu boormachines.

Bekijk ook de handgreep van de boormachine op accu goed. Deze handgreep moet idealiter ergonomisch gevormd zijn én van een softgrip laag voorzien. Als dat het geval is, kun je urenlang aangenaam gebruik maken van de boormachine.

Instelmogelijkheden

Ten vijfde raden wij je aan om goed naar de instelmogelijkheden te kijken. Kun je de accu boormachine op meerdere koppelstanden instellen? En is het ook nog mogelijk om de boormachine op accu in meerdere snelheden te gebruiken? Bij de betere varianten is dit beide mogelijk. Erg prettig, aangezien je daarmee de totale controle over je boorklus behoudt.

Samenstelling

Ten zesde raden wij je aan om vooral naar de algehele samenstelling te kijken. Beschikt de accu boormachine bijvoorbeeld over ingebouwde werkverlichting? Of is de boormachine voorzien van een elektrische toerentalregelaar? Dergelijke extra’s brengen nog meer gebruiksgemak met zich mee. Kijk daarom goed naar het totale plaatje van de boormachine op accu.

Kwaliteit

Ga voor de beste accu boormachine die je tegenkomt tijdens je zoektocht. Dit is de beste tip met het oog op de gebruiksmogelijkheden, het gemak, de power en de lange levensduur. De bovenstaande accu boormachines gaan allemaal jarenlang mee, waardoor je jarenlang geniet van de ultieme werking op accu!

Prijs

Durf te investeren in de beste accu boormachine. Deze tip sluit uiteraard feilloos op bovenstaande tip aan en vinden wij zelf één van de belangrijkste tips. Als je besluit om voor de beste boormachine op accu te gaan, geniet je hier de komende jaren van. Dat je hier mogelijk een paar tientjes meer aan uit moet geven, ben je al snel vergeten. Ga daarom puur voor de beste accu boormachine van 2024!

Andere producten op accu

Een accu boormachine is geweldig, evenals een accu boorhamer. Ook kun je kijken naar de aanschaf van een accu slagmoersleutel, accu tacker, accu slijptol en accu schuurmachine. Met deze producten op accu geniet je van nog meer gemak tijdens het klussen!

Veelgestelde vragen over accu boormachines

Hoe weet je wanneer de accu van je boormachine moet worden opgeladen?

De meeste moderne accuboormachines hebben een indicator die laat zien hoeveel lading de accu nog heeft. Als je machine deze functie niet heeft, merk je mogelijk dat de machine langzamer begint te draaien of niet de volledige kracht levert tijdens het gebruik. Dit zijn tekenen dat de accu bijna leeg is en opgeladen moet worden.

Wat is het voordeel van een boormachine met een borstelloze motor?

Een boormachine met een borstelloze motor biedt enkele belangrijke voordelen. Deze motoren zijn efficiënter, produceren minder warmte, en hebben een langere levensduur dan traditionele borstelmotoren. Bovendien bieden ze meer kracht en een langere accuduur per lading, omdat ze efficiënter omgaan met de beschikbare energie.

Hoe onderhoud je een accu boormachine om de levensduur te verlengen?

Om je accu boormachine in goede staat te houden, bewaar je de accu’s op een koele, droge plaats en vermijd je extreme temperaturen. Laad de accu’s regelmatig op, zelfs als je de boormachine niet vaak gebruikt, om te voorkomen dat de accu volledig leeg raakt, wat de levensduur kan verkorten. Maak de boormachine schoon na gebruik door stof en vuil van de ventilatieopeningen en boorkop te verwijderen om oververhitting en slijtage te voorkomen.

Kan je met een accu boormachine ook in beton boren?

Dit hangt af van het specifieke model van je accu boormachine. Sommige krachtigere modellen zijn uitgerust met een hamerfunctie die geschikt is voor boren in beton en andere harde materialen. Controleer de specificaties van je boormachine om te zien of deze functie aanwezig is. Als je van plan bent regelmatig in harde materialen te boren, zorg dan dat je een model kiest dat hiervoor ontworpen is.

Index