Beste draadloze powerbank van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Met een powerbank kun je altijd en overal je smartphone opladen. Wil je echter niet overal kabels en dergelijke mee naar toe hoeven te nemen? Dan heb je baat bij een goede draadloze powerbank. Met een draadloze variant geniet je, wat ons betreft, van nóg meer gemak. Wij zijn in ieder geval alvast op zoek gegaan naar de beste draadloze powerbank van 2024. Onze bevindingen en volledige top 10 delen we hieronder met je.

Onze 5 beste draadloze powerbanks van 2024


1. HEKO Solar® Powerbank Pulse

De HEKO Solar® Powerbank Pulse is de beste draadloze powerbank van 2024. Dit komt onder meer door de unieke, draadloze technologie. Deze powerbank is van ingebouwde kabels voorzien, waarmee je eenvoudig je smartphone op kunt laden. Dit maakt deze powerbank ook geschikt voor elke smartphone. Of tablet.

Met deze powerbank kun je alle kanten op. Je laadt ‘m namelijk zelf ook nog draadloos op, dankzij het ingebouwde zonnepaneel. Schijnt er geen zon? Dan laad je de accucapaciteit van 10.000 mAh snel via het stopcontact op. Dankzij deze capaciteit kun je je elektrische apparaten meerdere keren op één acculading opladen.

Voor de HEKO Solar® Powerbank Pulse betaal je slechts €49,99. Dit vinden wij reuze meevallen, met name kijkende naar de samenstelling en de geweldige kwaliteit. Het is ook nog mogelijk om meerdere smartphones en tablets tegelijkertijd op te laden; maximaal 6 apparaten om precies te zijn!

2. BlueBuilt Draadloze Powerbank

De BlueBuilt Draadloze Powerbank is om meerdere redenen een absolute aanrader. Ten eerste zijn wij erg te spreken over de MagSafe magneet. Met deze magneet is het mogelijk om je iPhone draadloos op te laden. Gemak dient de mens!

Deze powerbank heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Je kunt hiermee 1 keer je smartphone opladen, maar het voordeel is wel dat je voor deze powerbank relatief weinig geld kwijt bent. Op deze powerbank krijg je ook nog eens 5 jaar garantie.

Is de BlueBuilt Draadloze Powerbank voor alle smartphones geschikt? Nee, de MagSafe magneet is alleen voor de iPhone 12, 13, 14 en 15 geschikt. Als je bijvoorbeeld een Samsung smartphone hebt, kies je beter voor bovenstaande variant. Deze draadloze powerbank is overigens wel in staat om je smartphone te snelladen.

3. Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet

De Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet is één van de beste draadloze powerbanks van dit moment. Met deze beschikt over een MagSafe magneet, waarmee je je iPhone draadloos op kunt laden. Moet je iPhone hier uiteraard wel geschikt voor zijn.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh. Op één acculading kun je je smartphone hierdoor tot wel 2 keer toe opladen. Geheel draadloos dus, maar je kunt ook gebruik maken van een kabel in combinatie met één van de aansluitingen.

Voor de Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet betaal je ongeveer €70. Een bijzonder interessant prijskaartje, mede met het oog op de algehele samenstelling. Deze powerbank is namelijk ook nog in staat om je smartphone snel te laden, dankzij de Power Delivery poort met een vermogen van 20 Watt.

4. ISHIVA MagSafe Powerbank 10000 mAh

Ook over de ISHIVA MagSafe Powerbank 10000 mAh zijn wij uitermate te spreken. Deze draadloze powerbank beschikt over een geweldige magneet, waarmee je je iPhone dus draadloos op kunt laden. Heb je een ander soort smartphone? Dan kun je deze powerbank ook gebruiken, maar dan wel met draad.

Deze powerbank heeft ook een capaciteit van 10.000 mAh. Je kunt je smartphone hierdoor op slechts één acculading 2 keer op te laden. Deze draadloze powerbank hoef je dus zelf niet al te vaak op te laden.

Een groot voordeel van de ISHIVA MagSafe Powerbank 10000 mAh vinden wij het prijskaartje. Voor deze powerbank draadloos betaal je slechts €38,99. Een geweldige prijs, mede met het oog op de vele mogelijkheden. Hij beschikt bijvoorbeeld over 3 aansluitingen, een handig LED-display en is dus voor elke smartphone geschikt.

5. Belkin Draadloze Powerbank

€67,00
Tijdelijk uitverkocht
Coolblue.nl

De Belkin Draadloze Powerbank is een prima slotstuk van onze top 5. Deze draadloze powerbank is dankzij de MagSafe magneet in staat om draadloos je iPhone op te laden. Voor een ander soort smartphone kun je deze powerbank ook bedraad gebruiken.

Met de Belkin Draadloze Powerbank is het mogelijk om 2x je smartphone op te laden. Met alle dank aan de accucapaciteit van 10.000 mAh. Overigens is het met deze draadloze powerbank ook mogelijk om je smartphone snel op te laden. De Power Delivery poort zorgt ervoor dat je smartphone binnen 30 minuten tot 40 á 50% opgeladen is.

Deze powerbank kost je ongeveer €64. Een meer dan interessant prijskaartje, aangezien dit een powerbank van een A-merk is. Ook is dus erg goed te doen om deze powerbank draadloos te gebruiken. Bijkomend voordeel: hij is lekker compact en hierdoor eenvoudig mee op reis te nemen.

Waarom heb je een draadloze powerbank nodig?

Met de beste draadloze powerbank geniet je op meerdere manieren van veel gemak. Zo heb je dus geen kabel meer nodig om je smartphone op te laden. Ook ben je hierdoor echt in staat om overal en altijd je smartphone op te laden. Gemak dient de mens; dit gezegde is zeker van toepassing op een powerbank die draadloos werkt.

Bij de draadloze werking hoef je verder geen concessies te doen. Ook de draadloze powerbanks zijn gewoon krachtig en in staat om meerdere keren je smartphone op te laden. Ook beschikken deze powerbanks over meerdere aansluitingen; je kunt hierdoor op verschillende manieren je apparatuur opladen.

Al met al geniet je met een draadloze powerbank van veel gemak. Maar, je moet wel even goed kijken of je je smartphone draadloos op kunt laden. Daar vertellen we je verderop meer over.

Heb je de beste draadloze powerbank nog niet gevonden?

Wij zijn vol lof over de 5 bovenstaande draadloze powerbanks. Deze powerbanks doen hun werk uitmuntend en kennen een ideale samenstelling. Dit geldt overigens ook nog voor de volgende 5 draadloze varianten:

Hoe vind je de beste draadloze powerbank?

Heb je je zinnen gezet op de aanschaf van een nieuwe, draadloze powerbank? Je hebt groot gelijk. Zoals we in dit artikel uit de doeken hebben gedaan, geniet je met zo’n powerbank van veel gemak. Op meerdere manieren zelfs.

Voordat je hiervan kunt genieten, moet je op zoek gaan naar de beste draadloze powerbank. Daarbij zou je vooral op onderstaande eigenschappen en aandachtspunten moeten letten.

Soort draadloze powerbank

In het huidige aanbod kan er onderscheid gemaakt worden tussen 2 soorten draadloze powerbanks:

  • Powerbanks met ingebouwde kabels. Het is hierbij de vraag of de benaming ‘draadloos’ wel terecht is. Er wordt immers gebruik gemaakt van kabels, maar deze hoef je niet los mee te nemen. Deze kabels zitten op een handige manier verwerkt in de powerbank zelf.
  • Powerbanks met MagSafe magneet. Dit is niks anders dan een MagSafe powerbank. Met zo’n powerbank kun je je iPhone opladen, indien het om een iPhone 12 of nieuwer model gaat. Hier heb je overigens ook nog een MagSafe hoesje voor nodig, mocht je per sé een hoesje om je iPhone heen willen.

Met andere woorden: kijk goed naar het soort smartphone dat je hebt. Dit is uiteindelijk bepalend voor de soorten draadloze powerbanks waar je tussen kunt kiezen.

Capaciteit

Bij elke draadloze powerbank moet je goed naar de capaciteit kijken. Onze voorkeur gaat hoe dan ook uit naar een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Of zelfs 20.000 mAh. De varianten met een capaciteit van 5.000 mAh zijn op zich ook prima, maar zijn in staat om je smartphone maar één keer per acculading op te laden. Dat biedt dus net iets minder gemak.

Poorten

Ook bij draadloze powerbanks kun je nog even naar de poorten kijken. De betere varianten zijn namelijk van meerdere poorten/aansluitingen voorzien, waardoor je ook andere smartphones eenvoudig op kunt laden. Verder moet je even goed nagaan of er ook sprake van een Power Delivery poort is. Zo ja, dan kun je je smartphone in 30 minuten snelladen tot een capaciteit van 40 á 50%.

Afmetingen & gewicht

Waar en hoe wil je je draadloze powerbank het liefste gebruiken? Denk hier over na en bepaal vervolgens hoe groot de ideale powerbank voor je moet zijn. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de afmetingen van bovenstaande powerbanks behoorlijk uiteenlopen. Maak daarom ook op dit gebied een goede vergelijking.

Extra’s

Een draadloze powerbank kan nog van handige extra’s voorzien zijn. Het beste voorbeeld hiervan vinden wij een ingebouwd zonnepaneel. Met zo’n zonnepaneel is het mogelijk om de powerbank geheel draadloos – en zonder energie – op te laden.

Kwaliteit

Ga voor één van bovenstaande draadloze powerbanks. Dit raden wij je graag aan met het oog op de kwaliteit van deze powerbanks. Al deze powerbanks worden erg goed beoordeeld en zijn van absolute A-merken. Dit merk je overduidelijk aan de lange levensduur en prima werking.

Prijs

Wat heb je over voor je nieuwe draadloze powerbank? Wij raden je vooral aan om te durven investeren in de beste draadloze powerbank. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je voor de meest geschikte variant gaan. Dit levert je op termijn het meeste plezier (en gemak) op.

Andere soorten powerbanks

Weet je niet zeker of een draadloze powerbank op je wensen aansluit? Kijk dan ook eens naar een powerbank voor op reis, een powerbank voor je iPhone, een lichtgewicht powerbank, een powerbank snellader, een oplader op zonne energie, een kleine powerbank of een powerbank voor je laptop.

Hoe weet ik of mijn apparaat compatibel is met een draadloze powerbank?

Controleer of je apparaat Qi-compatibel is, wat de standaard is voor draadloos opladen. De meeste moderne smartphones en sommige koptelefoons, smartwatches en andere gadgets ondersteunen Qi draadloos opladen. Deze informatie vind je meestal in de specificaties van je apparaat of door contact op te nemen met de fabrikant.

Kan ik mijn apparaat opladen met een hoesje eromheen op een draadloze powerbank?

Ja, in veel gevallen kun je je apparaat opladen met een hoesje eromheen, zolang het hoesje niet te dik is en geen metalen onderdelen bevat die het draadloze signaal kunnen blokkeren. Hoesjes die speciaal zijn ontworpen voor draadloos opladen of dunner zijn dan 5 mm werken meestal goed.

Hoe lang duurt het om een apparaat volledig op te laden met een draadloze powerbank?

Het opladen met een draadloze powerbank kan langer duren dan via een kabel, afhankelijk van de output van de powerbank en de batterijcapaciteit van je apparaat. Gemiddeld kan het 3 tot 5 uur duren om een smartphone volledig op te laden. Het is belangrijk om de specificaties van de powerbank te controleren voor de exacte output en geschatte laadtijden.

Kan ik andere apparaten opladen terwijl ik draadloos oplaad met de powerbank?

Veel draadloze powerbanks hebben ook een of meerdere USB-poorten waarmee je tegelijkertijd andere apparaten via een kabel kunt opladen. Controleer of je powerbank deze functionaliteit heeft en houd er rekening mee dat het tegelijkertijd opladen van meerdere apparaten de totale laadtijd kan verlengen en de batterij van de powerbank sneller kan leegmaken.

Index