Beste energiezuinige droger – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Wat doe je met het natte wasgoed dat uit de wasmachine komt? Grote kans dat je de voorkeur aan een droger geeft. Met een droger geniet je immers van veel gemak én snel van droog wasgoed. Spreekt dit je aan en ben je duurzaam? Dan raden wij je graag de beste energiezuinige droger aan. De beste energiezuinige wasdroger verbruikt zo min mogelijk energie en doet zijn werk optimaal. Heb je hier oren naar? Kies dan voor één van de 10 meest energiezuinige drogers uit dit artikel!

Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie

Wat is de beste energiezuinige droger? Ons expert advies

Zelf ben ik het meeste te spreken over de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie. Uit onze test is gebleken dat dit de beste energiezuinige droger is, mede door het energielabel A+++. Met deze droger doe je, volgens ons gehele team, dan ook een meer dan prima aankoop!

Onze 5 beste energiezuinige drogers van 2024


Wat is een energiezuiniger droger?

Niet elke droger is per definitie energiezuinig. Deze ‘eretitel’ is alleen weggelegd voor droger met energielabel A+++. Dit is simpelweg de meest zuinige klasse in het huidige aanbod van wasdrogers.

Heb je een wasdroger met energielabel A++, A+ of A op het oog? Dan moet je goed beseffen dat deze droger zuinig is, maar niet het allerzuinigste is. Aan jou de taak om op dit gebied de juiste afweging te maken. Wij raden je in ieder geval de beste energiezuinige droger met energielabel A+++ aan.

1. Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie

Wil je de beste energiezuinige droger aanschaffen? Wat ons betreft kun je dan maar één juiste keuze maken: kiezen voor de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie. Wij zijn van mening dat dit de beste energiezuinige droger is. Dit komt onder meer doordat ‘ie perfect aan bovenstaande omschrijving voldoet.

Deze energiezuinigheid is onder meer aan de digital inverter motor te danken. Dit is een speciale motor die door Samsung ontwikkeld is en volledig van deze tijd is. Dat komt onder meer doordat het om een koolborstelloze motor gaat. Deze motor slijt hierdoor amper tot niet, waardoor de motor altijd optimaal blijft functioneren. Dit merk je overduidelijk aan het energieverbruik ook op de langere termijn.

Uiteraard beschikt de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie over energielabel A+++. Zoals hierboven al aangegeven, is dit de zuinigste klasse in het aanbod van wasdrogers. Deze wasdroger stelt je hierdoor in staat om jaarlijks veel geld te besparen. Deze jaarlijkse besparing loopt moeiteloos naar een paar tientjes op.

Deze energiezuinigheid komt onder meer doordat dit een warmtepompdroger is. Om het wasgoed te drogen, maakt de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie géén gebruik van elektriciteit. Nee, in plaats daarvan wordt een speciale koelvloeistof gebruikt. Dit brengt de ongekende energiezuinigheid met zich mee.

De Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie kent bovendien een prima samenstelling. Dit komt onder meer door het vulgewicht van 9 kilogram. Doordat het vulgewicht zo fors is, is deze wasdroger geschikt voor grotere hoeveelheden wasgoed. Dát betekent dat je ‘m niet al te vaak aan hoeft te zetten. Ook daardoor bespaar je dus veel geld op je energierekening.

Een ander groot voordeel is het digitale display. Met dit display heb je moeiteloos de totale controle over de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie. Je stelt ‘m moeiteloos naar wens in en ziet vervolgens alle relevante informatie op dit display verschijnen.

Ook over de vele handige functies en technologieën zijn wij te spreken:

 • AI Control. De Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie is op afstand te bedienen, mede door de AI control functie. Met de app SmartThings stel je ‘m moeiteloos op afstand geheel naar wens in.
 • OptimalDry. De Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie is ook van het OptimalDry systeem voorzien. Dit systeem is bijzonder intelligent en zorgt hiermee voor het best mogelijke droogresultaat. Dit brengt een nóg lager energieverbruik met zich mee. Ook geniet je hierdoor van een optimale bescherming van het wasgoed.
 • 2-in-1 filter. Een andere geweldige toevoeging vinden wij het 2-in-1 filter. Dit filter zorgt voor een betere opvang van zowel stof als vuil. Na elke droogbeurt hoef je alleen maar dit filter te legen, waardoor je de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie optimaal schoonhoudt.

Al met al kunnen wij stellen dat dit de beste energiezuinige droger is. Het is een warmtepompdroger met energieklasse A+++, onwijs veel instelmogelijkheden en een geweldige kwaliteit. Dat laatste kun je altijd wel aan het merk Samsung overlaten.

Bij deze beste energiezuinige droger valt nóg iets op: de prijsstelling. Voor de Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie betaal je slechts €699. Dit vinden wij relatief gezien mee vallen, mede met het oog op de bovenstaande voordelen. Bovendien ga je met deze beste energiezuinige droger jaarlijks veel geld besparen.

2. Siemens WT7U4600NL iQ500

Heb je oren naar de beste energiezuinige droger? Dan raden wij je één ding sowieso aan: check het aanbod van Siemens even. Dit merk biedt verschillende goede én energiezuinige wasdrogers aan. Binnen het huidige aanbod gaat onze voorkeur uit naar de Siemens WT7U4600NL iQ500.

Dit is om meerdere redenen een geweldige energiezuinige droger. Uiteraard is dit aan energieklasse A+++ te danken. Door deze energieklasse verbruikt deze wasdroger een minimale hoeveelheid energie. Dit is duidelijk aan de hoogte van je energierekening te zien. Je gaat simpelweg veel geld besparen met deze wasdroger.

Deze wasdroger is door meerdere redenen zó energiezuinig. Dit komt onder meer doordat ook dit een warmtepompdroger is. Dit soort droger is simpelweg energiezuiniger dan een condensdroger. Mocht je een energiezuinige wasdroger willen hebben, kom je dus altijd uit bij een warmtepompdroger.

Verder is dit energielabel te danken aan de geweldige motor. Deze motor doet zijn werk prima, doet zijn werk snel en doet zijn werk dus opvallend energiezuinig. Bijkomend voordeel is de kwaliteit van de motor. De Siemens WT7U4600NL iQ500 is van een prima kwaliteit en dat geldt ook zeker voor de motor. Je bent hierdoor van een lange levensduur verzekerd

Op welke manier wil je graag je wasgoed drogen? Bij de Siemens WT7U4600NL iQ500 maakt dit eigenlijk niet uit. Deze droger is namelijk van de nieuwste technologieën voorzien. Je droogt je wasgoed hierdoor altijd op de gewenste en snelst mogelijke manier.

Daarbij zijn wij over de vochtigheidssensor erg te spreken. Deze sensor houdt precies de vochtigheid van het wasgoed in de gaten. Is het wasgoed droog genoeg? Dan stopt de Siemens WT7U4600NL iQ500 direct met ronddraaien. Ook dit bespaart de nodige energie.

Ook op de lange termijn is de Siemens WT7U4600NL iQ500 ontzettend zuinig. Dit komt onder meer door het selfCleaning condenser. Dit houdt in dat in de droogtrommel al het mogelijke vuil en stof opgevangen wordt. Dit vuil en stof komt dus niet in de trommel – of andere onderdelen – terecht. Het voordeel hiervan is dat deze wasdroger zijn werk altijd zo energiezuinig mogelijk uit kan voeren.

Is de Siemens WT7U4600NL iQ500 voor elk huishouden geschikt? Nee, dat is niet het geval. Zo moet je even goed beseffen dat deze droger een trommel van 8 kilogram heeft. Voor de meeste huishoudens is dit prima, met uitzondering van de echt grote huishoudens. Die hebben een energiezuinige 9kg wasdroger nodig.

De Siemens WT7U4600NL iQ500 is dus voor veel huishoudens geschikt. Dit komt ook nog door een paar handige extra’s, waaronder de trommelverlichting. Doe je de deur van deze wasdroger open? Dan schakelt de trommelverlichting zich automatisch in. Je kunt deze tweede beste energiezuinige droger zodoende ook in donkere ruimtes gebruiken.

Onder aan de streep vinden wij dit een magnifieke energiezuinige droger. Deze droger verbruikt weinig energie, waardoor je van een lagere energierekening gaat profiteren. Voordat het zover is, moet je wel vrij diep in de buidel tasten. Voor de Siemens WT7U4600NL iQ500 betaal je namelijk ongeveer €780.

3. Bosch WQG233D5NL Serie 6

Als je een energiezuinige droger wilt kopen, ben je het beste uit de bekende A-merken. Goede voorbeelden hiervan zijn Samsung, Siemens en Bosch. Wil je graag voor de beste energiezuinige droger van Bosch gaan? Kies dan voor de Bosch WQG233D5NL Serie 6.

Wij vinden dit, om meerdere redenen, de beste energiezuinige droger van Bosch. Dit heeft onder meer met energieklasse A+++ te maken. Door deze energieklasse verbruikt deze wasdroger zo min mogelijk energie. Het is hiermee zelfs de meest zuinige soort wasdroger op dit moment.

Dit komt onder meer doordat het om een warmtepompdroger gaat. De Bosch WQG233D5NL Serie 6 is hierdoor vele malen energiezuiniger dan bijvoorbeeld een condensdroger. Ondertussen geniet je ook nog van een veel beter resultaat. Voldoende reden dus om altijd voor een energiezuinige warmtepompdroger te gaan.

Dit is een zogeheten EcoSilence Drive droger van Bosch. Dit houdt in dat ‘ie zo min mogelijk geluid maakt en zo efficiënt mogelijk zijn werk doet. Het gevolg hiervan is het laagst mogelijke energieverbruik. Ook vinden wij het ideaal dat de Bosch WQG233D5NL Serie 6 over een koolborstelloze motor beschikt. Deze motor zorgt voor een perfecte minimalisatie van het geluid.

Ook interessant:  Zuinigste pelletkachel – Top 10 van 2024!

Kies je voor de Bosch WQG233D5NL Serie 6? Dan kies je voor een energiezuinige droger met heel veel droogprogramma’s. Zo kun je voor een SuperKort 40 programma kiezen, waarmee je je wasgoed in 40 minuten kunt laten drogen. Ook kun je voor het Sportkleding droogprogramma kiezen. Hiermee wordt textiel op de laagst mogelijke temperatuur gedroogd.

Het blijft niet alleen bij deze programma’s. Nee, de Bosch WQG233D5NL Serie 6 heeft simpelweg veel programma’s in zijn petto. Om voor het gewenste programma te kiezen, hoef je alleen maar gebruik van het handige display te maken. Met dit display stel je deze beste energiezuinige droger van Bosch geheel naar wens in.

Overigens betreft ook dit een wasdroger met een trommel van 8 kilogram. Heb je een groot gezin of huishouden? Dan is het wellicht beter om voor een grotere wasdroger te kiezen. Dit is echter iets dat je even goed voor jezelf moet bepalen.

Met de Bosch WQG233D5NL Serie 6 haal je hoe dan ook een geweldige én energiezuinige droger in huis. Deze droger doet zijn werk goed, doet zijn werk efficiënt en verbruikt hierdoor zo min mogelijk energie. Nu, maar ook op de lange termijn. De Bosch WQG233D5NL Serie 6 is namelijk van een geweldige kwaliteit.

Voor deze geweldige kwaliteit moet je wel relatief diep in de buidel tasten. Voor de Bosch WQG233D5NL Serie 6 betaal je namelijk €800. Het is hiermee één van de duurdere zuinige drogers uit onze top 10. Neemt niet weg dat wij je ‘m van harte aanraden. Hij voldoet simpelweg aan al onze eisen én aan de gewenste duurzaamheideisen. Je maakt hierdoor energiezuinig gebruik van deze droger!

4. Beko DH9552TXW AquaWave

Wat is de beste energiezuinige droger van 2024? Onze absolute voorkeur gaat uit naar de drie bovenstaande warmtepompdrogers. Deze drie varianten vormen ons podium en dat is uiteraard niet zonder reden. Wij hebben echter een complete top 10 energiezuinige drogers voor je samengesteld.

Op plek 4 in deze top 10 treffen we de Beko DH9552TXW AquaWave aan. Dit is een droger van een wellicht iets minder bekend merk, maar hij doet zijn werk toch echt geweldig. Dit komt onder meer doordat ook dit een warmtepompdroger is.

Doordat deze droger van de juiste technologie gebruik maakt, geniet je van de gewenste energiezuinigheid. Dit blijkt overduidelijk uit energieklasse A+++ van deze warmtepompdroger. Dit is simpelweg de zuinigste soort droger die je op dit moment gaat vinden!

Deze droger beschikt over een geweldige ProSmart motor. Deze motor is onder meer verantwoordelijk voor het lagere energieverbruik. Een ander groot voordeel is de duurzaamheid. Dit is simpelweg een motor die jarenlang mee gaat. Door deze jarenlange levensduur is dit al helemaal een energiezuinige droger. Je hoeft immers met déze variant niet om de paar jaar een nieuwe droger aan te schaffen.

Verder is de Beko DH9552TXW AquaWave voor veel huishoudens geschikt. Dit komt onder meer doordat ‘ie een 9 kg grote trommel heeft. Doordat deze trommel lekker groot is, is ‘ie ook voor de grotere huishoudens geschikt. Tevens zorgt deze grote trommel ervoor dat je niet al te vaak deze droger aan hoeft te zetten. Ook dát komt het algehele energieverbruik ten goede.

Op welke manier wil je graag je kleding drogen? Voor de Beko DH9552TXW AquaWave is alles gesneden koek. Deze droger is namelijk van talloze wasprogramma’s en handige technologieën voorzien. Zo is de Beko DH9552TXW AquaWave in staat om kleding op de laagst mogelijke temperaturen te drogen. Dáárdoor blijft je kleding nog langer goed schoon. Ook komt dit het energieverbruik ten goede.

Sowieso blijft al je wasgoed prima beschermd in de Beko DH9552TXW AquaWave. Dit is onder meer aan de AquaWave trommel te danken. De trommel van deze droger heeft een speciale vorm, waardoor de trommel altijd een golvende beweging maakt. Door deze beweging zijn je kleding – en ander soort wasgoed – tot in perfectie beschermd.

Met in totaal 15 droogprogramma’s kun je alle kanten op. Wil je graag een keuze tussen dit aantal programma’s maken? Dit doe je eenvoudig via het grote display van de Beko DH9552TXW AquaWave. Jammer genoeg is het niet mogelijk om deze droger op afstand te bedienen. Ook is het niet mogelijk om de draairichting om te keren.

Goed om te weten: deze beste energiezuinige droger van Beko is relatief betaalbaar. Je betaalt hier ongeveer €720 voor. Uiteraard is dit een hoop geld, maar je geniet dus wel van het laagst mogelijke energieverbruik. Ook geniet je van een lange levensduur, waardoor je de komende jaren geen omkijken naar je droger hebt. Je houdt heirdoor in de komende jaren een grote uitgave probleemloos tegen.

5. LG RC90V9AV3Q

€919,00
Op voorraad
Bol.com

In onze top 4 heb je al kennis kunnen maken met de beste energiezuinige droger van Siemens, Samsung, Bosch en Beko. Eén van de bekendste A-merken ontbreekt nu echter nog: LG. Binnen het aanbod van LG vinden wij de LG RC90V9AV3Q de beste energiezuinige droger.

Net zoals bovenstaande varianten is ook dit een warmtepompdroger. Dit houdt in dat deze droger geen gebruik van elektriciteit maakt om de lucht verwarmen. In plaats daarvan wordt een speciale koelvloeistof gebruikt. Deze vloeistof doet zijn werk prima én heeft geen energie nodig. Het energieverbruik valt hierdoor heel erg mee.

Dat blijkt ook overduidelijk uit de energieklasse: A+++. Deze energieklasse geeft duidelijk aan dat dit één van de meest zuinige drogers van 2024 is. Op jaarbasis bespaar je moeiteloos tientallen euro met de LG RC90V9AV3Q.

Met de LG RC90V9AV3Q haal je ook nog een veelzijdige wasdroger in huis. Dit komt onder meer doordat je de deur naar wens aan kunt passen. Wil je ‘m naar links of naar rechts open toe kunnen doen? Dat maakt bij deze beste energiezuinige droger van LG helemaal niks uit. Mooi, toch?

Verder is dit een wasdroger met een laadvermogen van 9kg. Door dit forse laadvermogen kun je ‘m ook als lid van een groter gezin of huishouden aanschaffen. Ook deze forse trommelinhoud brengt een energiezuinig voordeel met zich mee: je hoeft de LG RC90V9AV3Q minder vaak aan te zetten. Ook hierdoor bespaar je veel energie, met name op de lange termijn.

De LG RC90V9AV3Q is van een unieke dual inverter heat pump voorzien. Deze pomp zorgt voor een minimaal energieverbruik en maximale prestaties. Zo geniet je van een perfect droogresultaat en bespaar je ook nog een hoop tijd. Bovendien krijg je op dit onderdeel van deze LG droger maar liefst 10 jaar garantie.

Overigens is de LG RC90V9AV3Q ook nog op afstand te bedienen. Net zoals veel andere apparaten van LG kun je ‘m middels de ThinQ app bedienen. Dit komt ook de energiezuinigheid ten goede. Ben je bijvoorbeeld vergeten om de droger tijdelijk uit te zetten? Doordat je dit op afstand altijd nog kunt doen, hou je de totale controle over de LG RC90V9AV3Q.

De algehele werking van de LG RC90V9AV3Q is ook subliem. Dit blijkt onder meer uit het feit dat deze droger tot wel 99,99% van alle allergenen verwijderd. Ook zijn wij uitermate te spreken over het zelfreinigende vermogen. Als je voor één van de droogprogramma’s kiest, maakt de condensor zichzelf 3 keer tijdens dit programma volledig schoon. Ook dit komt de algehele energiezuinigheid ten goede.

Al met al vinden wij dit de beste energiezuinige droger van LG. Het is echter ook één van de duurste energiezuinige drogers uit deze top 10. Je betaalt hier namelijk ongeveer €875 voor. Dit is behoorlijk veel geld, maar wij raden je de aanschaf van de LG RC90V9AV3Q absoluut aan. Het is niet voor niet de beste energiezuinige droger van LG!

Wanneer is een droger zuinig?

Lang niet alle drogers zijn zuinig. Nee, alleen de zuinigste droger voldoen aan de volgende eisen:

 • De droger heeft energielabel A+++. Wil je per sé voor de beste energiezuinige droger gaan? Dan kun je alleen maar kiezen voor een droger met energielabel A+++. Dit is simpelweg de meest zuinige energieklasse van 2024 voor wasdrogers.
 • Het is een warmtepompdroger. Je kunt in het huidige aanbod kiezen tussen een condens- en warmtepompdroger. Wil je graag de beste energiezuinige droger hebben? Dan moet je hoe dan ook voor een warmtepompdroger kiezen. Dit is simpelweg de zuinigste technologie.
 • De droger verbruikt zo min mogelijk water. Bij de beste energiezuinige droger ligt de focus uiteraard op de energie. Maar, je moet ook het waterverbruik niet uit het oog verliezen. Bij de bovenstaande varianten valt in ieder geval het minimale waterverbruik in positieve zin op!

Verschillende benamingen

Ben je op zoek naar de beste energiezuinige droger? Houd dan rekening met de verschillende mogelijke benamingen. Zo wordt dit ook wel aangeduid als de beste energiezuinige wasdroger. Of de zuinigste wasdroger of zuinigste droger. Ook worden termen als energiezuinige droogkast gebruikt.

Ook goed om te weten: je kunt dus uit twee soorten drogers kiezen. Het gaat hierbij om de beste zuinige condensdroger en de beste zuinige warmtepompdroger. Wil je simpelweg voor de beste energiezuiniger droger gaan? Dan kun je niet om de warmtepompdroger heen. De verschillen tussen beide soorten drogers worden in deze video goed zichtbaar:

Wat zijn de voordelen van een energiezuinige droger?

Is de keuze voor de beste energiezuinige droger een logische keuze? Ja, absoluut. Met de beste energiezuinige droger geniet je namelijk van een paar belangrijke voordelen:

 • Je bespaart hier oprecht veel geld mee. Kies je voor de beste energiezuinige droger met energieklasse A+++? Dan weet je zeker dat je met deze droger de nodige euro’s op jaarbasis gaat besparen. Deze besparing kan oplopen tot maar liefst een paar tientjes per jaar. Dat is toch wel heel makkelijk verdiend, niet waar?
 • De droger gaat lang mee. Kies je voor de beste energiezuinige droger van een A-merk? Dan weet je ook zeker dat de droger lang mee gaat. Alleen de beste energiezuinige drogers zijn namelijk van de gewenste kwaliteit én zijn hierdoor uitermate duurzaam te noemen. Dit past dus perfect bij een duurzame maatschappij, waarin we momenteel leven.
 • Je geniet van een perfect droogresultaat. Dat een energiezuinige droger zo energiezuinig is, merk je niet aan het droogresultaat. De beste varianten zorgen namelijk voor een perfect droogresultaat. Ook heb je bij de meeste varianten de keuze uit talloze droogprogramma’s.
 • Je geniet van de nieuwste technologieën. Met de beste energiezuinige droger ben je van de nieuwste technologieën verzekerd. Dit komt onder meer doordat een fabrikant alleen met deze technologieën de gewenste energieklasse kan behalen. De nieuwste technologieën en de energiezuinigheid gaan hierdoor hand in hand met elkaar.
 • Je hoeft geen compromissen te sluiten. Wil je simpelweg voor de beste energiezuinige droger gaan? Dan is het fijn om te weten dat je verder geen compromissen hoeft te sluiten. De beste varianten doen namelijk perfect wat ze moeten doen, hebben veel te bieden en gaan dus ontzettend lang mee.
 • Je geniet van een hoge efficiency. Wat hebben de beste energiezuinige wasdrogers met elkaar gemeen? Onder meer dat ze onwijs efficiënt hun werk kunnen doen. Deze hoge efficiency blijkt ook uit het minimale waterverbruik. Doordat ook dit waterverbruik mee valt, heb je onder aan de streep met weinig verbruikskosten te maken.
 • Je hebt uit meerdere varianten de keuze. Gaat je voorkeur uit naar de beste energiezuinige droger 8 kg? Of heb je liever de beste energiezuinige droger 9 kg? Je hebt simpelweg uit meerdere varianten de keuze. Elk huishouden is hierdoor in staat om de meest geschikte energiezuinige wasdroger uit te kiezen.
Samsung DV90T5240TW - 5000 Serie
De Samsung DV90T5240TW – 5000 Serie is de beste energiezuinige droger

Wat zijn de nadelen van een energiezuinige droger?

Is de aanschaf van de beste energiezuinige droger altijd een verstandige keuze? Ja, daar komt het wat ons betreft wel op neer. Toch is het ook zaak om met twee aandachtspunten rekening te houden:

 • Je bent relatief veel geld kwijt. De initiële aanschafprijs van een energiezuinige droger ligt vrij hoog. Je moet in eerste instantie dus vrij veel geld uitgeven, maar op termijn bespaar je uiteraard alleen maar geld. Bovendien laat je met de aanschaf van zo’n droger zien dat je begaan bent met het milieu. Idealiter zou iedereen dit moeten doen!
 • Mogelijk een langere droogtijd. Maak je gebruik van de beste energiezuinige droger? Dan weet je zeker dat deze droger zo zuinig mogelijk zijn werk doet. Een mogelijk gevolg hiervan is dat je met een langere droogtijd te maken krijgt. Dit is overigens geen vast gegeven, aangezien dit per droger verschillend is.
Ook interessant:  Zuinigste ventilatorkachel – Top 10 van 2024!

Heb je de beste energiezuinige droger nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de beste energiezuinige droger voor in jouw situatie tegengekomen? Graag wijzen wij je dan ook op onderstaande 5 varianten. Deze varianten hebben volgens ons erg veel te bieden.

Tijdelijk uitverkocht
Bol.com
€909,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com
€1.529,00
€1.559,00
Op voorraad
Bol.com
€749,00
€784,97
Op voorraad
Bol.com
€845,90
Op voorraad
Bol.com

Hoe kies je de beste energiezuinige droger uit?

Heb je interesse om een nieuwe droger aan te schaffen? Dan hebben wij maar één tip voor je in petto: ga altijd voor een energiezuinige droger. Hier bespaar je simpelweg veel geld mee. Ondertussen doe je ook nog een duurzame en milieuvriendelijke investering.

Voordat je de aankoop kunt doen, moet je even goed naar het aanbod kijken. Daarvoor wijzen wij je graag op onderstaande punten. Met deze punten vind je snel de beste energiezuinige droger voor in jouw situatie.

Energieklasse & soort droger

Allereerst moet je goed naar de energieklasse kijken. Je kunt simpelweg alleen maar voor een droger met energieklasse A+++ kiezen. Althans; dat is het geval als je voor de zuinigste wasdroger wilt gaan.

Kom je nou een wasdroger met een iets mindere energieklasse tegen? Dan moet je gewoonweg rekening houden met een hoger energieverbruik. Dat zorgt op zijn beurt voor een hogere energierekening. Juist dat wil je voorkomen, toch? Kies daarom altijd voor een wasdroger met energielabel A+++.

Daarnaast heb je ook nog met het soort droger te maken. Wij adviseren je altijd om voor een warmtepompdroger te gaan. Dit is simpelweg de meest zuinige soort droger, waardoor je van de laagst mogelijke energierekening kunt genieten.

Motor

De beste energiezuinige droger beschikt over de beste motor. Dit komt vooral doordat de motor bepalend is voor het algehele energieverbruik. Je zou daarom even goed per energiezuinige wasdroger naar de motor moeten kijken.

Let onder meer op de duurzaamheid en op het soort motor. Betreft het een koolborstelloze motor? Dan zit je eigenlijk altijd goed. Doordat de borstels ontbreken, is er weinig tot geen slijtage. Daardoor geniet je ook op de lange termijn van de gewenste energiezuinigheid van de wasdroger.

Laadvermogen & gewenste gebruik

Wil je de beste energiezuinige wasdroger aanschaffen? Dan moet je ook goed naar het laadvermogen kijken. Wij zijn bewust voor 8 kg en 9 kg drogers gegaan, aangezien dit de meest ideale soorten drogers zijn. Het is aan jou om een keuze op dit gebied te maken.

Hoe je dat doet? Dat doe je onder meer door goed naar het gewenste gebruik te kijken. Kijk goed voor wie je allemaal wasgoed moet drogen. Des te groter je huishouden is, des te hoger het laadvermogen zou moeten liggen.

Functies, technologieën & droogprogramma’s

De beste energiezuinige droger beschikt over de nieuwste technologieën. Ook heb je veelal de keuze uit extra functies en talloze droogprogramma’s. Wij raden je hoe dan ook aan om even goed naar deze aspecten te kijken. Deze aspecten zijn namelijk bepalend voor het gebruiksgemak. Met name de technologieën dragen ook nog bij aan de energiezuinigheid van een droger.

Prijs & kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en de kwaliteit kijken. Daarover raden wij je sowieso aan om voor een wasdroger van een A-merk te gaan. Alle merken die in dit artikel de revue zijn gepasseerd, zijn wat ons betreft A-merken.

Verder raden wij je het volgende aan: durf te investeren in de beste energiezuinige droger. Voor de meest zuinige variant moet je nu eenmaal meer geld betalen. Dat hoeft alleen in eerste instantie. Op termijn bespaar je immers geld met de beste energiezuinige droger!

Je woning verduurzamen

Je energierekening verder omlaag brengen? Dat doe je met de beste zuinige producten voor in huis. Neem hiervoor ook onze artikelen over de de beste energiezuinige wasmachine, beste zuinige elektrische kachel, beste energiezuinige mobiele airco, beste energiezuinige TV, beste energiezuinige vijverpomp, beste energiezuinige vriezer en beste energiezuinige koelkast door!

Wat maakt een droger energiezuinig?

Een energiezuinige droger gebruikt geavanceerde technologieën om kleding efficiënter te drogen met minder energieverbruik. Dit kan zijn door gebruik te maken van warmtepomptechnologie, betere isolatie, sensoren die de droogtijd aanpassen op basis van de vochtigheid van de kleding, en energiezuinige motoren.

Hoeveel kan ik besparen door over te stappen op een energiezuinige droger?

De besparing hangt af van uw huidige model, hoe vaak u het gebruikt, en de energieprijzen. Over het algemeen kunnen gebruikers tot 50% besparen op hun energiekosten voor het drogen van kleding door over te schakelen van een conventionele droger op een energiezuinig model.

Zijn energiezuinige drogers duurder in aanschaf?

Energiezuinige drogers kunnen duurder zijn in aanschaf dan conventionele drogers, maar de besparingen op energiekosten kunnen dit prijsverschil over de levensduur van het apparaat compenseren.

Hoe weet ik of een droger energiezuinig is?

Zoek naar het energielabel. In de EU wordt energie-efficiëntie aangeduid met labels van A+++ (meest efficiënt) tot D (minst efficiënt). Kies voor modellen met een A+++ of A++ label voor maximale energiebesparing.

Kan een energiezuinige droger dezelfde prestaties leveren als een conventionele droger?

Ja, energiezuinige drogers kunnen net zo effectief zijn in het drogen van kleding. Door geavanceerde technologieën kunnen ze zelfs beter presteren door kleding zorgzamer te drogen, wat de levensduur van uw kleding kan verlengen.

Welke soorten energiezuinige drogers zijn er?

Er zijn voornamelijk twee types: condensdrogers met warmtepomptechnologie en gasgestookte drogers. Warmtepompdrogers zijn het meest energiezuinig en gebruiken gerecirculeerde warme lucht om kleding te drogen, terwijl gasdrogers gas gebruiken voor verwarming maar ook efficiënt kunnen zijn.

Hoe onderhoud ik een energiezuinige droger om zijn efficiëntie te behouden?

Regelmatig onderhoud is belangrijk. Reinig de pluizenfilter na elke droogcyclus, zorg dat de afvoer niet verstopt raakt, en laat de warmtewisselaar (indien aanwezig) regelmatig schoonmaken. Dit helpt om de droger efficiënt en effectief te laten werken.

Index