Beste energiezuinige vriezer – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Wat is nou écht onmisbaar in een woning? Je denkt wellicht direct aan je televisie, koelkast of eettafel. Wat echter ook nog onmisbaar is, is een goede vriezer. Een vriezer heb je nodig om al je etenswaren in te kunnen vriezen. Wil je dit zo voordelig mogelijk doen? Kies dan voor de beste energiezuinige vriezer. In dit artikel vind je een complete top 10 van beste energiezuinige vriezers!

Wat is de beeste energiezuinige vriezer? Ons expert advies

Als expert raad ik je van harte de Bosch GSN51DWDV Serie 6 aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste energiezuinige vriezer is. Met alle dank aan energieklasse D, de samenstelling en de nieuwste technologieën. Wil je hier meer over weten? Neem dan vooral onderstaande reviews even op je gemakje door.

Onze 5 beste energiezuinige vriezers van 2024


Wat is een energiezuinige vriezer precies?

Men heeft gezamenlijk afgesproken om bij vriezers een energielabel te hanteren. Alle energiezuinige vriezers beschikken over energielabel C of D. Energielabel C is uiteraard het zuinigst, maar het aanbod daarvan is relatief beperkt.

Voor dit artikel hebben wij ons daarom gericht op vriezers met energielabel C of D. Alle vriezers met deze labels hebben wij aan een strenge keuring onderworpen. Op basis daarvan hebben wij uiteindelijk voor onderstaande beste energiezuinige vriezers gekozen.

1. Bosch GSN51DWDV Serie 6

Heb je interesse om de beste energiezuinige vriezer aan te schaffen? Dan raden wij je maar één ding aan: kies voor de Bosch GSN51DWDV Serie 6. Dit is om talloze redenen de beste energiezuinige diepvries van 2024.

Deze eretitel is aan meerdere aspecten te danken. Ten eerste aan energieklasse D. Zoals hierboven al omschreven, is dit één van de zuinigste energielabels voor vriezers. Dat is bij de Bosch GSN51DWDV Serie 6 al helemaal het geval, dankzij een paar unieke toevoegingen:

 • NoFrost. Het is ideaal dat dit een NoFrost vriezer is. Doordat je nooit meer het vriesvak handmatig hoeft te ontdooien, heb je hier geen omkijken naar. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat er géén aanslag van ijs in het vriesgedeelte terechtkomt. Dat bespaart op termijn de nodige energie.
 • Instelbare temperatuur. Je kunt bij de Bosch GSN51DWDV Serie 6 tot op de graad nauwkeurig de temperatuur instellen. Door de temperatuur aan te passen, oefen je invloed op het energieverbruik op. Ideaal!
 • Constante temperatuur. De Bosch GSN51DWDV Serie 6 beschikt aan de binnenzijde ook nog over de FreshSense technologie. Deze technologie zorgt voor een constante temperatuur, waardoor deze vriezer geen piekvermogen hoeft te leveren. Ook dit brengt het energieverbruik omlaag.

Wat bij de beste energiezuinige vriezer verder opvalt, is de inhoud van 290 liter. Als we naar de energiezuinige vriezers kijken, zien we toch vooral de kleinere modellen naar voren komen. Daar is bij de Bosch GSN51DWDV Serie 6 overduidelijk geen sprake van. Dit is een volwaardige diepvries, getuige ook de breedte van 70 centimeter.

De binnenzijde van de Bosch GSN51DWDV Serie 6 is helemaal naar onze wens. Dit komt onder meer door bovenstaande technologieën, maar ook door de zuinige LED lampjes. Door deze LED lampjes heb je perfect zicht op de inhoud van de vriezer. Tevens zijn wij over het alarm te spreken. Dit alarm piept, zodra de deur van de vriezer te lang openstaat.

Een andere geweldige toevoeging is het Air Channel Systeem. Dit systeem voorkomt dat de deur vacuüm trekt, waardoor je zonder enige inspanning de deur van de Bosch GSN51DWDV Serie 6 opendoet. Gemak dient de mens. Ondertussen bespaar je met deze energiezuinige diepvries dus ook nog veel energie!

Is dit voor elk huishouden de beste energiezuinige vriezer? Daar zetten wij onze vraagtekens bij. Als je bijvoorbeeld een relatief kleine woning hebt, is de Bosch GSN51DWDV Serie 6 al snel te groot voor je woning. Ook is de inhoud aanzienlijk, waardoor ‘ie minder geschikt is voor de kleinere huishoudens.

Tevens moet je even goed naar de prijsstelling kijken. Voor de Bosch GSN51DWDV Serie 6 betaal je namelijk ruim €800. Mocht je niet al te veel geld over hebben voor je nieuwe vriezer, is dit ongetwijfeld te prijzig voor je. Wil je echter geen concessies doen en puur voor de beste energiezuinige vriezer gaan? Dan is dit absoluut de beste variant voor je!

Al met al vinden wij dit de beste energiezuinige vriezer van 2024. De Bosch GSN51DWDV Serie 6 verbruikt weinig energie, beschikt over energieklasse D en is van talloze handige technologieën voorzien. Bijkomend voordeel: deze vriezer produceert slechts 39 decibel geluid. Je kunt ‘m hierdoor ook prima in je woonkamer neerzetten.

2. Siemens GS58NDWDV iQ500

Welke eisen stel jij aan je nieuwe diepvries? Voordat je je zoektocht naar de beste energiezuinige vriezer af kunt trappen, is dit dé vraag waar je goed over na moet denken. Mogelijk kom je er dan al snel achter dat je voor een vrij grote en energiezuinige vriezer wilt gaan.

Is dat inderdaad het geval? Kies dan voor de Siemens GS58NDWDV iQ500. Wij vinden dit de tweede beste energiezuinige vriezer van 2024 Dit komt onder meer door energieklasse D, waarmee ‘ie dus op hetzelfde niveau als bovenstaande vriezer zit.

Bovendien is dit een ontzettend grote energiezuinige diepvries. De Siemens GS58NDWDV iQ500 heeft namelijk een inhoud van 366 liter. Doordeze inhoud is dit een ideale vriezer voor de grotere huishoudens. Of als je ‘gewoon’ veel etenswaren in kunt vriezen.

Is deze vriezer door deze inhoud dan nog wel energiezuinig te noemen? Ja, zeker weten. Dit komt onder meer door de handige technologieën waar het merk Siemens voor gekozen heeft:

 • Slimme sensoren. Slimme sensoren houden de temperatuur continu in de gaten, waardoor er een constante temperatuur behouden blijft. De vriezer hoeft hierdoor niet extra hard te werken, waardoor het energieverbruik lekker laag blijft.
 • NoFrost. Net zoals bovenstaande diepvries beschikt ook deze diepvries over de NoFrost functie. Doordat er geen ijslaag meer in de vriezer ontstaat, hoeft ‘ie nooit onnodig veel energie te verbruiken.
 • LED verlichting. Het merk Siemens heeft bewust voor LED verlichting gekozen. Dit is niet alleen de meest duurzame lichtbron, maar het is ook nog de zuinigste lichtbron.
 • MultiAlarm systeem. Met dit systeem krijg je informatie over de temperatuur van de vriezer. Op het moment dat er sprake van een te hoge temperatuur is, begint de Siemens GS58NDWDV iQ500 direct te piepen. Dat is ook het geval als de deur te lang openstaat. Ook dáár bespaar je dus de nodige energie mee.

De indeling van de Siemens GS58NDWDV iQ500 is ook subliem te noemen. Deze tweede beste energiezuinige vriezer beschikt over onder meer 5 transparante laden, een VarioZone, uitneembare glasplateaus, een vriesvak met transparante klep en een verwisselbare draairichting. Je stelt de Siemens GS58NDWDV iQ500 hiermee probleemloos geheel naar wens samen!

Moet je voor deze tweede beste energiezuinige vriezer de hoofdprijs betalen? Nou, je moet rekening houden met een investering van €899. Dit is behoorlijk aan de prijs, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Bovendien verbruikt deze vriezer significant minder energie, waardoor je op termijn het nodige geld bespaart.

Goed om te weten: ook deze vriezer heeft een breedte van 70 centimeter. Ga daarom eerst goed na of je wel ruimte in je woning hebt voor deze grote vriezer. Is dat het geval? Dan is dit zeker één van de beste energiezuinige vriezers.

3. Severin GS 8858

€349,00
Op voorraad
Ep.nl
€329,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Het aanbod van vriezer is nogal divers. Dat viel ook direct op toen wij op zoek naar de beste energiezuinige vriezer gingen. Wij kwamen namelijk bovenstaande modellen tegen, maar ook de Severin GS 8858. Wij vinden dit eigenlijk de beste energiezuinige vriezer tafelmodel.

Zoals je op de foto’s al kunt zien, is de Severin GS 8858 volledig ander samengesteld. Hij is slechts 55 centimeter breed en slechts 84 centimeter hoog. Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning. Deze beperkte afmetingen zie je ook terug in de inhoud van 80 liter.

Door deze inhoud is deze vriezer geschikt voor de kleinere huizen en huishoudens. Tegelijkertijd zorgt deze beperkte inhoud voor een zeer laag energieverbruik. Dit blijkt alleen al uit het feit dat deze vriezer energielabel C heeft.

Ook interessant:  Beste energiezuinige vijverpomp – Top 10 van 2024!

Dat het om een energielabel C diepvries gaat, zie je onder meer aan het jaarlijkse energieverbruik terug. Bovenstaande vriezers verbruiken zo’n 200 kWh per jaar, terwijl de Severin GS 8858 slechts 104 kWh per jaar verbruikt. Door dit lage energieverbruik geniet je dus van de gewenste duurzaamheid én lagere energiekosten.

De Severin GS 8858 is bovendien super handig vormgegeven. Zo zijn wij over de 3 lades erg te spreken. Het gaat hierbij om 2 grote- en 1 kleine lade, waardoor je al je etenswaren perfect op kunt bergen. Daarbij geniet je ook nog van de metalen handgreep. Met deze metalen handgreep doe je eenvoudig de deur van de Severin GS 8858 stevig dicht.

Deze vriezer neemt amper tot geen ruimte in, maar heeft toch een inhoud van 80 liter. Met name voor in de kleinere huizen is dit ideaal. Of als je een extra vriezer in je schuur wilt hebben. Of als je als student zijnde op kamers woont. Met de Severin GS 8858 geniet je simpelweg van een laag energieverbruik en het gewenste gemak.

Daarbij zijn wij over het lage geluidsniveau ook extreem te spreken. De Severin GS 8858 produceert slechts 41 decibel aan geluid, terwijl veel andere vriezers een stuk meer geluid maken. Dat is namelijk een gekend ‘nadeel’ van een tafelmodel vriezer.

Dat dit een kleinere vriezer is, blijkt ook uit het prijskaartje. Voor de Severin GS 8858 ligt de adviesprijs op slechts329. Dat valt reuze mee, niet waar? Met name ook om dat je op termijn met lage energiekosten te maken krijgt. Met alle dank aan de energiezuinige werking van deze vriezer. Al met al vinden wij dit de derde beste energiezuinige vriezer van 2024!

4. Bosch GSN58AWDP Serie 6

Heb je het liefste een volwaardige vriezer in je woning? Ben je daarbij op zoek naar een vriezer met een grote inhoud én een laag energieverbruik? Dan kom je al snel bij de Bosch GSN58AWDP Serie 6 uit. Wij vinden dit de vierde beste energiezuinige vriezer van 2024.

Bij deze vriezer valt direct de energieklasse D op. Uit deze energieklasse blijkt dat dit een energiezuinige diepvries is. Opvallend, aangezien ‘ie wel een inhoud van 366 liter heeft. Deze twee facetten gaan niet altijd hand in hand met elkaar, maar Bosch heeft het toch voor elkaar gekregen.

Dat deze vriezer zo energievriendelijk is, komt onder meer door de NoFrost functie. Dit houdt concreet in dat je nooit meer het vriesvak automatisch hoeft te ontdooien. Er wordt simpelweg voorkomen dat er ijsvorming in het vriesvak ontstaat. Dit levert veel gemak op én brengt het energieverbruik aanzienlijk omlaag.

Verder zijn wij over de constante temperatuur te spreken. Deze temperatuur zorgt ervoor dat de binnentemperatuur altijd constant blijft, waardoor de vriezer nooit té hard hoeft te werken. Dit komt uiteindelijk het energieverbruik ten goede. Vergelijk dit maar met een auto die op een vaste, gemiddelde snelheid rijdt.

Ook beschikt de Bosch GSN58AWDP Serie 6 over het MultiAirFlow systeem. Dit systeem verdeelt de koele lucht gelijkmatig over alle niveaus van deze vriezer. Dit zorgt ervoor dat alle etenswaren op de best mogelijke manier gekoeld worden. Ook draagt deze functie bij aan het extreem lage energieverbruik.

Overigens is de Bosch GSN58AWDP Serie 6 van veel unieke extra’s voorzien. Zo beschikt ‘ie over een IceTwister functie, waarmee ‘ie automatisch ijsblokjes kan maken. Dit is eigenlijk een overbodige luxe die je niet al te vaak zou moeten gebruiken. Deze functie verbruikt namelijk net iets meer energie dan je zou willen.

Spreekt deze vierde beste energiezuinige vriezer je aan? Besef dan goed dat dit een ideale vriezer voor de grotere huishoudens is. Dit komt door de inhoud van 366 liter én door de forse afmetingen. Door deze afmetingen kun je ‘m niet in een kleiner huis kwijt. Ook kun je ‘m niet bijvoorbeeld eenvoudig in je keuken wegwerken. Nee, je hebt echt ruimte nodig voor de Bosch GSN58AWDP Serie 6.

Wat je ook nodig hebt, is de nodige euro’s. Voor de Bosch GSN58AWDP Serie 6 ligt de adviesprijs namelijk op ongeveer €1100. Dit is vrij veel geld, hoewel je met de Bosch GSN58AWDP Serie 6 op termijn ook veel geld gaat besparen. Dat is volledig te danken aan de energiezuinigheid van deze diepvries.

Al met al vinden wij dit een prima energiezuinige vriezer. Met name als je naar een echt grote vriezer op zoek bent, is dit de beste energiezuinige vriezer voor je. Wel moet je dus even kritisch naar de afmetingen en het prijskaartje kijken. Waar je niet kritisch naar hoeft te kijken, is naar het lage energieverbruik. Ook het lage geluidsniveau van 38 dB is prima!

5. PRIMO PR148DV Mini Vriezer

Het uitkiezen van de beste energiezuinige vriezer is niet eenvoudig. Dit komt onder meer doordat je uit veel verschillende soorten vriezers kunt kiezen. Kijk maar eens naar de vier bovenstaande varianten en vervolgens naar de PRIMO PR148DV Mini Vriezer.

Het valt dan direct op dat dit een mini vriezer is. Dit betekent dat je ‘m eenvoudig een plekje in je keuken, schuur of studentenkamer geeft. Door de compacte afmetingen is ‘ie echter niet voor de grotere huishoudens geschikt.

Waar ‘ie wel voor geschikt is, is voor het bewerkstelligen van een lage energierekening. De PRIMO PR148DV Mini Vriezer beschikt namelijk over energieklasse D. Deze energieklasse gaat gepaard met een jaarlijks energieverbruik van 118 kWh. Dit lage energieverbruik is puur aan de compacte afmetingen én een paar handige technologieën te danken.

Voor wie dit de beste energiezuinige vriezer is? Onder meer voor mensen die alleen wonen, voor studenten die op een kleine studentenkamer wonen of voor mensen die op zoek naar een extra vriezer zijn. Zo kan het handig zijn om de PRIMO PR148DV Mini Vriezer bijvoorbeeld mee naar de camping te nemen. Of op je boot te installeren/gebruiken.

De PRIMO PR148DV Mini Vriezer heeft een inhoud van 33 liter. Dit is uiteraard bijzonder klein te noemen, waardoor je ‘m eenvoudig een plekje geeft. Vanaf dat moment begint het genieten, aangezien deze kleine vriezer zijn werk meer dan prima doet. Ondertussen geniet je ook nog van het (zeer) lage energieverbruik.

Bij de PRIMO PR148DV Mini Vriezer vallen nog een paar zaken op:

 • Eenvoudig te verplaatsen. Doordat de PRIMO PR148DV Mini Vriezer zo klein is, is ‘ie ook licht van gewicht. Dit zorgt ervoor dat je deze mini vriezer eenvoudig kunt verplaatsen. Handig dus als je ‘m op meerdere plekken wilt gebruiken.
 • Instelbare temperatuur. Wil je alle invloed uitoefenen op het energieverbruik? Dan komt de temperatuurregeling goed van pas. Je stelt eenvoudig de temperatuur in, waardoor je altijd van het gewenste koelvermogen geniet. En daarmee ook van het gewenste energieverbruik.
 • Omkeerbare deur. Je kunt de deur van de PRIMO PR148DV Mini Vriezer naar wens omkeren. Dit is handig als je ‘m bijvoorbeeld in een lastig te bereiken hoekje neer wilt zetten.
 • Laag geluidsniveau. De PRIMO PR148DV Mini Vriezer produceert maximaal 40 decibel aan geluid. Je kunt ‘m hierdoor zelfs dicht in de buurt van je bed neerzetten. Hij is gewoonweg fluisterstil.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze beste energiezuinige vriezer met een zeer kleine inhoud. Dat is ook nog aan het fraaie design te danken. Het merk PRIMO heeft voor een fraai, zwart design gekozen. Spreekt deze kleur je niet zo aan? Check dan het aanbod bij onze partner Bol.com. Daar vind je deze vriezer namelijk in nog meer kleuren terug.

Overigens zijn wij over de prijsstelling ook erg te spreken. Voor de PRIMO PR148DV Mini Vriezer betaal je slechts €149,95. Het is hiermee dus de goedkoopste energiezuinige vriezer uit onze top 5. Waar wacht je nog op? Bekijk ‘m bij onze partner Bol.com en bestel ‘m direct! Daar ga je absoluut geen spijt van krijgen.

Wanneer is een vriezer energiezuinig?

In onze ogen moet de beste energiezuinige vriezer aan een paar eisen voldoen:

 • Energieklasse C of D. Idealiter zie je energieklasse A, maar dat vind je bij vriezers niet terug. Net zoals dat dit voor energieklasse B geldt. Het gevolg is dat je bij energieklasse C en D uitkomt. Kies je voor een vriezer met zo’n energieklasse? Dan doe je een duurzame aankoop.
 • Verschillende technologieën. De beste energiezuinige vriezer moet hoe dan ook over verschillende technologieën beschikken. Deze technologieën zorgen voor het gunstige energielabel en het lage energieverbruik. Wat wil je nog meer?

Veel soorten energiezuinige vriezers

Wil je op zoek naar de beste energiezuinige vriezer gaan? Dan moet je eerst een keuze maken tussen de verschillende modellen:

 • Energiezuinige vriezer volwaardig. Als je voor een volwaardige vriezer kiest, kom je eigenlijk al snel bij energieklasse D uit. Dit zijn vriezers met een inhoud van bijvoorbeeld 250 of 300 liter. Door de forse inhoud ligt het energieverbruik automatisch net iets hoger.
 • Energiezuinige vriezer tafelmodel. Als je voor een energiezuinige vriezer tafelmodel gaat, ga je eigenlijk voor de beste kleine vriezer energiezuinig. Deze vriezers hebben een kleine inhoud, waardoor je ze makkelijk een plekje in je huis geeft. Bijkomend voordeel is het (nog) lagere energieverbruik.
Ook interessant:  Kleine zuinige waterkoker – Top 10 van 2024!

Wat zijn de voordelen van een energiezuinige vriezer?

De keuze voor de beste energiezuinige vriezer is de enige juiste keuze. Met zo’n vriezer geniet je namelijk van belangrijke voordelen:

 • Je bespaart het nodige geld. Het kenmerk van een energiezuinige vriezer is het lage energieverbruik. Dit lage energieverbruik gaat met een lagere energierekening gepaard, waardoor je een stuk minder geld hoeft te betalen. Dit uit zich met name op de lange termijn in een flinke besparing.
 • Je bent duurzaam bezig. De beste energiezuinige vriezer heeft een mindere impact op het milieu. Dit is met name voor mensen die hun woning willen verduurzamen, reden nummer 1 om voor een vriezer energiezuinig te kiezen.
 • Je geniet van een lange levensduur. De beste energiezuinige vriezer kan jarenlang vooruit. Dit is te danken aan de gebruikte technologieën en dus het lage energieverbruik. Door nu in één keer de beste energiezuinige vriezer te kopen, heb je de komende jaren dus nergens omkijken naar.
 • Je hebt meer dan voldoende keuze. Heb je je pijlen op de beste energiezuinige vriezer gericht? Dan is het fijn om te weten dat je meer dan voldoende keuze hebt. Je kunt niet alleen uit veel soorten vriezers energiezuinig kiezen, maar ook nog uit talloze modellen. Dankzij alle merken die zich bezighouden met het ontwikkelen van de beste energiezuinige vriezer.
 • Je geniet van de nieuwste technologieën. Bij de beste energiezuinige vriezer weet je één ding zeker: de vriezer beschikt over de nieuwste technologieën. Dankzij deze technologieën geniet je van het lage energieverbruik en van talloze extra voordelen. Onder meer op het gebied van gemak bieden de nieuwste technologieën veel voordelen.
De Bosch GSN51DWDV – Serie 6 is de beste energiezuinige vriezer

Wat zijn de nadelen van een beste energiezuinige vriezer?

Moet je bij de beste energiezuinige vriezer ook nog met nadelen rekening houden? Nou, eigenlijk met slechts één nadeel:

 • Relatief prijzig. Voor de beste energiezuinige vriezer moet je relatief diep in de buidel tasten. Het lagere energieverbruik en de nieuwste technologieën gaan hand in hand met een hogere aanschafprijs. Dat is iets waar je nu eenmaal niks aan kunt doen.

Heb je de beste energiezuinige vriezer nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de perfecte energiezuinige diepvries tegengekomen? Check dan ook de onderstaande 5 energiezuinige modellen nog even:

€469,00
Op voorraad
Bol.com
€1.049,39
Op voorraad
Bol.com
€349,00
Op voorraad
Bol.com
€519,00
Op voorraad
Bol.com
€339,00
Op voorraad
Bol.com

Hoe vind je de beste energiezuinige vriezer?

Is je huidige vriezer aan vervanging toe? Ga je naar een nieuwe woning verhuizen? Of is er een andere reden waarom je een nieuwe vriezer wilt kopen? Kies voor de beste energiezuinige vriezer. Dat is de beste keuze die je in deze tijden kunt maken.

Maar, wat is nou voor jóu de beste energiezuinige vriezer? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er talloze punten waar je goed op moet letten. Wij bespreken hieronder de belangrijkste aandachtspunten.

Energielabel & energieverbruik

Je moet allereerst goed naar het energielabel kijken. Als je puur voor de beste energiezuinige vriezer wilt gaan, kom je bij energieklasse C of D uit. Binnen die klassen heb je overigens voldoende keuze uit talloze modellen.

Om tot de juiste keuze te komen, zou je ook naar het energieverbruik moeten kijken. De betreffende energieklasse is namelijk niet aan één vast verbruik gebonden. Nee, tussen vergelijkbare vriezers kan een groot verschil qua verbruik zitten. Check daarom goed wat het jaarlijkse energieverbruik is.

Technologieën

Ten tweede moet je goed naar de technologieën kijken. De technologieën zijn namelijk grotendeels bepalend voor het uiteindelijke jaarlijkse energieverbruik. Tevens geniet je met de nieuwste technologieën van ontzettend veel gemak. Kies daarom voor de beste energiezuinige vriezer die van de nodige technologieën voorzien is.

Soort energiezuinige vriezer

Ten derde moet je een keuze maken tussen de soorten energiezuinige vriezers. Wil je voor een volwaardig model gaan? Of gaat je voorkeur uit naar een kleine energiezuinige vriezer? De keuze is aan jou.

Je moet dit in ieder geval op een paar zaken afstemmen:

 • Plaatsing van de vriezer. Waar wil je de beste energiezuinige vriezer neerzetten? Als je op die plek niet al te veel ruimte hebt, kom je al snel bij een kleine energiezuinige vriezer uit.
 • Grootte van je huishouden. Je hebt ook nog met de grootte van je huishouden te maken. Als je bijvoorbeeld 2 kinderen hebt, heb je niks aan de beste energiezuinige vriezer tafelmodel. Je hebt in dat geval echt een grotere energiezuinige vriezer nodig.
 • Je wensen. Uiteindelijk heb je ook nog met je wensen te maken. Met je gewenste gebruik, maar ook met wensen tot de plaatsing van de energiezuinige vriezer.

Prijs & kwaliteit

Tot slot heb je nog met de prijs en kwaliteit te maken. Hierover adviseren wij je het volgende:   

 • Kies voor één van bovenstaande varianten. Speciaal voor jou zijn wij op zoek naar de beste energiezuinige vriezer gegaan. Na een lange zoektocht zijn wij uiteindelijk bij bovenstaande 10 varianten uitgekomen. Dát geeft duidelijk aan dat deze vriezers energiezuinig zijn en doen wat ze moeten doen.
 • Durf te investeren. Wij raden je ook aan om te investeren in de beste energiezuinige vriezer. Daar heb je op termijn het meeste aan. Zowel op het gebied van gemak als op het gebied van de kostenbesparing. Met de beste energiezuinige vriezer bespaar je op termijn immers veel geld!

Je woning verduurzamen

Wil je nog minder energie in je woning verbruiken? Neem dan ook onze artikelen over de beste energiezuinige wasmachine, beste energiezuinige droger, beste energiezuinige mobiele airco, beste energiezuinige TV, beste energiezuinige vijverpomp, beste zuinige elektrische kachel en beste energiezuinige koelkast door!

Wat maakt een vriezer energiezuinig?

Een energiezuinige vriezer is ontworpen om minder elektriciteit te verbruiken dan standaardmodellen. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van geavanceerde isolatietechnieken, efficiënte koelsystemen, en soms slimme technologie die de werking optimaliseert op basis van het gebruikspatroon.

Hoe kan ik het energieverbruik van mijn vriezer verlagen?

Om het energieverbruik te verlagen, kunt u ervoor zorgen dat de vriezer niet te dicht bij een warmtebron staat, regelmatig de deurrubbers controleren op lekkages, de vriezer niet te vol of te leeg houden, en de temperatuur instellen op -18°C, wat optimaal is voor de meeste huishoudelijke behoeften.

Wat betekent de energielabel op vriezers?

Het energielabel op vriezers geeft de energie-efficiëntie van het apparaat aan. De schaal loopt van G (minst efficiënt) tot A+++ (meest efficiënt), waarbij een hogere rating wijst op een lager energieverbruik en dus lagere operationele kosten.

Zijn energiezuinige vriezers duurder in aanschaf?

Energiezuinige vriezers kunnen duurder zijn in aanschaf dan minder efficiënte modellen, maar de hogere initiële kosten worden vaak gecompenseerd door de besparingen op de energierekening over de levensduur van het apparaat.

Hoe vaak moet ik mijn vriezer ontdooien voor optimale energie-efficiëntie?

Het regelmatig ontdooien van uw vriezer is essentieel voor het behouden van energie-efficiëntie. Een dikke laag ijs kan de efficiëntie aanzienlijk verminderen. Het wordt aanbevolen om uw vriezer minstens eenmaal per jaar te ontdooien, of vaker als u merkt dat er snel ijsvorming optreedt.

Kan de plaatsing van mijn vriezer invloed hebben op het energieverbruik?

Ja, de plaatsing kan zeker invloed hebben. Het is het beste om uw vriezer op een koele, droge plaats uit direct zonlicht te plaatsen en ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte rondom het apparaat is voor een goede luchtcirculatie.

Is het de moeite waard om mijn oude vriezer te vervangen voor een energiezuiniger model?

Het vervangen van een oude vriezer door een energiezuiniger model kan op de lange termijn voordelig zijn. Moderne vriezers zijn aanzienlijk efficiënter dan modellen van 10 of meer jaar oud. Door de besparing op uw energierekening kan de investering zichzelf terugverdienen. Het is raadzaam om een kosten-batenanalyse te maken op basis van uw huidige energieverbruik en de geschatte besparingen met een nieuw model.

Index