Beste fontein op zonne energie van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Wat mag nou in een mooie tuin echt niet ontbreken? Een mooi grasveld, voldoende begroeiing én een prachtige fontein. Het nadeel van een normale fontein is alleen het hoge energieverbruik. Met het oog op duurzaamheid is dat niet ideaal, maar gelukkig ligt de oplossing voorhanden: een fontein op zonne energie. Met de beste fontein op zonne energie geniet je van een prachtige fontein in je tuin én een lagere energierekening.

Onze 5 beste fonteinen op zonne energie van 2024


1. JGS Solar Fontein op Zonne Energie

De JGS Solar Fontein op Zonne Energie is absoluut de beste fontein op zonne energie van 2024. Deze fontein is rond, heeft een groot zonnepaneel en beschikt over een krachtige batterij. Het zonnepaneel en de batterij zorgen gezamenlijk voor een uitmuntende werking van deze fontein.

Het leuke is dat je ook nog 6 opzetstukken geleverd krijgt. Je kunt hiermee dus perfect variëren met de fonteinstraal. Ook is het hiermee mogelijk om meerdere sproeicombinaties met elkaar af te wisselen. Zo geniet je elke dag weer van deze fontein op zonne energie.

Met de JGS Solar Fontein op Zonne Energie ga je geld besparen. Deze beste fontein op zonne energie verbruikt immers geen energie en kost je slechts €39,95. Een prima prijs met het oog op de lange levensduur en de veelzijdigheid. Goed om te weten: deze fontein op zonne energie werkt ook als er geen (felle) zon schijnt!

2. Homèlle Solar Fontein

De Homèlle Solar Fontein is ook een geweldige optie voor in je tuin. Deze fontein op zonne energie heeft een prachtige vorm, beschikt over een groot zonnepaneel en is veelzijdig te gebruiken. Dat laatste komt onder meer doordat je maar liefst 8 sproeikoppen meegeleverd krijgt.

Dit is overigens niet alleen een fontein, maar ook een vogelbad. Als je deze fontein in de vijver in je tuin legt, komen hier vanzelf vogels op af. Ondertussen geniet je zelf ook nog van de prachtige waterstralen die deze fontein ‘uitspuwt’. Dankzij de 8 sproeikoppen kun je hier dus ook nog perfect mee variëren.

Met de Homèlle Solar Fontein haal je pure kwaliteit in huis. Deze fontein beschikt over een hoogwaardig zonnepaneel, is geweldig afgewerkt en gaat jarenlang mee. Bovendien hoef je voor deze fontein op zonne energie slechts een paar tientjes te betalen!

3. Golden Goods Fontein op Zonne-Energie

De Golden Goods Fontein op Zonne-Energie is één van de meest bijzondere fonteinen op zonne energie. Dit komt onder meer doordat deze fontein van 6 kleuren LED verlichting voorzien is. Je geeft je vijver/fontein hier een extra dimensie mee.

Uiteraard doet deze fontein het perfect op alleen zonlicht. Het grote zonnepaneel vangt het zonlicht op en zet dit om naar bruikbare energie. Op deze energie werkt vervolgens zowel de verlichting als de fontein zelf.

Voor de Golden Goods Fontein op Zonne-Energie betaal je slechts €36,95. Dit prijskaartje vinden wij erg meevallen, mede met het oog op de kwaliteit. Je krijgt bovendien maar liefst 7 opzetstukken meegeleverd. Dit maakt deze fontein op zonne energie veelzijdig inzetbaar. En voor elke tuin geschikt!

4. Nomio Solar Fontein op Zonne Energie

Welke eisen stel jij aan je nieuwe fontein op zonne energie? Als je zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn, raden wij je graag de Nomio Solar Fontein op Zonne Energie aan. Voor deze zonne energie fontein hoef je slechts €17,49 te betalen. Een geweldige prijs voor een prima fontein op zonne energie.

Deze fontein heeft een diameter van 16 cm. Hij is hierdoor gemiddeld qua afmetingen en vangt hierdoor het benodigde zonlicht op. Met dank aan dit zonlicht werkt deze fontein vervolgens volledig automatisch en gratis.

Bij de Nomio Solar Fontein op Zonne Energie krijg je maar liefst 8 opzetstukken meegeleverd. Je kunt hierdoor perfect variëren met de fonteinstraal. Dit doe je nu en in de komende jaren, aangezien deze fontein op zonne energie eveneens van een prima kwaliteit is.

5. Xamax Solar Fontein op Zonne Energie

In onze top 5 mag ook de Xamax Solar Fontein op Zonne Energie niet ontbreken. Deze fontein op zonne energie heeft een diameter van 16 cm en is hierdoor voor in veel vijvers geschikt. Door deze diameter vangt ‘ie sowieso voldoende zonlicht op.

Dit is, wat ons betreft, een fraaie fontein om te zien. Hij is zonder al te veel poespas vormgegeven, waardoor ‘ie vooral erg strak oogt. Dit staat mooi en is dus voor in elke vijver geschikt. Daarbij geniet je dus ook nog van de 100% duurzame werking.

Voor de Xamax Solar Fontein op Zonne Energie hoef je slechts €22,95 te betalen. Een geweldige prijs, ook omdat je 6 opzetstukken meegeleverd krijgt. Met deze opzetstukken kun je eenvoudig variëren en zodoende blijven genieten van je fontein!

Waarom heb je een fontein op zonne energie nodig?

De redactie van Zuinigeproducten.nl is groot liefhebber van een fontein op zonne energie. Dit heeft eigenlijk met uiteenlopende redenen te maken:

  • Je geniet van meer gezelligheid in je tuin. Met een mooie fontein geniet je automatisch van meer gezelligheid in je tuin. Je hoort het water kletteren en dit water trekt ook nog insecten aan. Je creëert dus letterlijk en figuurlijk meer leven in je tuin!
  • Je geniet van een lagere energierekening. De aanwezigheid van het zonnepaneel is ideaal voor je energierekening. Een fontein op zonne energie werkt namelijk volledig gratis, waardoor je je energierekening aanzienlijk ziet dalen. Dat is vooral het geval als je nu nog een ‘normale’ fontein hebt.
  • Veelzijdig te gebruiken. De beste fontein op zonne energie is ook nog veelzijdig te gebruiken. Dit komt puur doordat je meerdere opzetstukken meegeleverd krijgt. Met deze opzetstukken varieer je van straal, waardoor je elke dag weer van je prachtige fontein geniet.
  • Aanwinst voor je tuin. Met andere woorden: een goede fontein op zonne energie is op meerdere vlakken een aanwinst voor je tuin. Ook op het gebied van uitstraling overigens. De beste fontein op zonne energie staat prachtig in combinatie met bijvoorbeeld het gazon en de begroeiing in je tuin!

Heb je de beste fontein op zonne energie nog niet gevonden?

Eerder in dit artikel heb je al kennisgemaakt met de 5 beste fonteinen op zonne energie. Maar, we hebben een complete top 10 voor je samengesteld! Check hier de overige fonteinen op zonne energie uit onze top 10:

Hoe vind je de beste fontein op zonne energie?

Met een goede fontein op zonne energie is het optimaal genieten in je tuin. Op meerdere vlakken en manieren, zoals we hierboven al besproken hebben. Voordat je van al deze voordleen kunt genieten, moet je op zoek gaan naar de beste fontein op zonne energie voor in jouw tuin. Daarbij raden wij je aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Diameter & design

Bij een fontein op zonne energie moet je goed naar de diameter kijken. Op basis daarvan bepaal je of de fontein überhaupt in je vijver past. Ook kun je op basis hiervan beoordelen of de fontein goed werkt. Een kleine fontein op zonne energie is niet in staat om voldoende zonlicht op te vangen. Ga daarom voor een variant met een diameter van minimaal 15 á 16 cm.

Je kunt ook alvast met een schuin oog naar het design kijken. Dit is volgens ons niet het belangrijkste punt, maar het kan mogelijk voor jou een doorslaggevend punt zijn.

Aantal opzetstukken

Ga ook goed na hoeveel opzetstukken je meegeleverd krijgt. Idealiter krijg je zoveel mogelijk opzetstukken geleverd, zodat je met meerdere stralen en dergelijke in je tuin kunt variëren. Bij de betere fonteinen op zonne energie, zie hierboven, krijg je in ieder geval veel opzetstukken meegeleverd!

Exacte werking

Je zou ook even goed naar de exacte werking moeten kijken. Kies je bijvoorbeeld voor de beste fontein op zonne energie uit onze top 10? Dan werkt deze fontein op zonne energie, maar hij beschikt ook nog over een accu backup. Dankzij deze accu doet de fontein het altijd, ook als de zon minder fel schijnt. Erg handig!

Kwaliteit

Bij onze test hebben we het volgende opgemerkt: de kwaliteit van sommige fonteinen op zonne energie is dramatisch. Mede daarom raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Deze fonteinen op zonne energie zijn van een top kwaliteit, gaan lang mee én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers. Voor deze varianten kun je dan ook met een gerust hart kiezen!

Prijs

Durf te investeren in de beste fontein op zonne energie. Voor de betere varianten moet je net iets meer geld uitgeven, maar dat is de extra investering absoluut waard. Je geniet bijvoorbeeld van meer opzetstukken, een langere levensduur en een algeheel betere werking.

Aanvullende producten voor je tuin

De beste fontein op zonne energie is absoluut een aanrader! Dit geldt ook voor een zuinige vijverpomp en een buitenlamp met bewegingssensor op zonne energie. Om je tuin nog gezelliger te maken, kun je ook voor een zuinige terrasverwarmer kiezen!

Veelgestelde vragen over fonteinen op zonne energie

Hoe kies je de juiste plek voor een fontein op zonne-energie in je tuin?

Je zoekt een locatie in je tuin die het meeste directe zonlicht ontvangt gedurende de dag. Vermijd plaatsen onder grote bomen of in de schaduw van gebouwen, want zonnefonteinen hebben volle zon nodig om optimaal te functioneren. Ook is het belangrijk om een plek te kiezen waar de fontein visueel aantrekkelijk is en bijdraagt aan de algehele esthetiek van je tuin.

Hoe onderhoud je een fontein op zonne-energie om de levensduur te verlengen?

Je maakt de zonnepanelen regelmatig schoon om te zorgen dat ze efficiënt zonlicht kunnen opvangen. Controleer en reinig ook de pomp en het waterreservoir om opbouw van algen en verstoppingen te voorkomen. Vervang het water in de fontein regelmatig om te zorgen dat het schoon en fris blijft.

Wat zijn de voordelen van een fontein op zonne-energie vergeleken met een traditionele fontein?

Fonteinen op zonne-energie hebben als voordeel dat ze geen elektriciteit gebruiken van het net, wat helpt om energiekosten te besparen en milieuvriendelijker is. Ze zijn ook eenvoudiger te installeren, omdat je geen elektrische bedrading nodig hebt. Daarnaast bieden ze flexibiliteit in plaatsing omdat ze niet gebonden zijn aan de nabijheid van elektrische bronnen.

Wat doe je als je fontein op zonne-energie niet werkt op bewolkte dagen?

Op bewolkte dagen kan de werking van je zonnefontein verminderen omdat er minder zonlicht beschikbaar is om om te zetten in energie. Sommige modellen hebben een batterij die energie opslaat voor gebruik wanneer er onvoldoende zonlicht is. Als jouw model geen ingebouwde batterij heeft, kun je overwegen om een losse batterij aan te schaffen die je kunt aansluiten om de fontein ook tijdens bewolkte dagen te laten werken.

Index