Beste kleine powerbank van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Waar en wanneer wil je graag je nieuwe powerbank gebruiken? Als je ‘m graag op meerdere locaties wilt kunnen gebruiken, is een kleine powerbank een aanrader. Een kleine powerbank is eenvoudig mee te nemen, lekker licht van gewicht en hierdoor veelzijdig te gebruiken! Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste kleine powerbank van 2024. Onze bevindingen en complete top 10 delen we graag met je in dit artikel!

Onze 5 beste kleine powerbanks van 2024


1. ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh

De ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh is de beste kleine powerbank van 2024. Deze mini powerbank is ontzettend klein, zoals je op de bovenstaande foto duidelijk kunt zien. Het handige is ook dat je ‘m direct in je smartphone plugt middels de USB C stekker.

Deze kleine powerbank is bovendien voor alle soorten telefoons geschikt. Denk hierbij aan alle telefoons met het Android besturingssysteem én aan alle nieuwe iPhones. Met alle dank aan de USB C stekker.

De ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Dit is voldoende om je smartphone 1 tot 2 keer op te laden. Nadien laad je de batterij van deze beste kleine powerbank eenvoudig op. Overigens vinden wij het beeldscherm van deze powerbank ook erg handig. Je leest eenvoudig af wat de actuele acculading van de powerbank zelf is.

2. Anker-Nano Powerbank-5000 mAh

De Anker-Nano Powerbank-5000 mAh is een goede nummer 2 in onze top 10. Zoals je op de foto kunt zien, is ook dit een mini powerbank. Je plugt ‘m eenvoudig aan je smartphone vast, waarna je nergens omkijken naar hebt. Deze kleine powerbank past moeiteloos in je broekzak.

Qua samenstelling lijkt ‘ie best veel op bovenstaande variant. Ook dit is een powerbank met USB C stekker. Dankzij deze stekker plug je ‘m in elke moderne smartphone. Deze kleine powerbank doet vervolgens de rest van het werk voor je.

Ook qua accucapaciteit is ‘ie gelijk: 5.000 mAh. Dit is eigenlijk de juiste capaciteit voor een kleine powerbank. Voor deze powerbank betaal je overigens net iets meer dan €30. Een prima prijs, mede doordat deze kleine powerbank zó klein is. Dit brengt oprecht veel gebruiksgemak met zich mee.

3. Phreeze Powerbank

€19,99
Op voorraad
Bol.com

De Phreeze Powerbank is ook een geweldige kleine powerbank. Wat bij deze powerbank opvalt, is dat ‘ie anders vormgegeven is dan bovenstaande varianten. Dit komt onder meer doordat dit een draadloze powerbank is. Met dank aan de MagSafe technologie kun je hier draadloos je iPhone mee opladen.

Deze kleine powerbank is geschikt voor alle iPhones, vanaf de iPhone 12. Je klikt ‘m eenvoudig op de achterkant van je smartphone, waarna de powerbank de rest van het werk doet. Op het duidelijke LED display zie je precies hoeveel batterij er nog in de powerbank zit.

De Phreeze Powerbank heeft ook een capaciteit van 5.000 mAh. Je kunt daarmee dus 1 á 2 keer je smartphone mee laden. Daarbovenop komt dat deze kleine powerbank een snelladen functie aanbiedt. Dit kan ‘ie doen met een maximaal vermogen van 22,5 Watt. Vrij uniek voor een kleine powerbank!

4. Anker PowerCore 5000

Bij het merk Anker moet je zéker zijn voor een goede kleine powerbank. Ook over de Anker PowerCore 5000 zijn wij namelijk erg te spreken. Door het dunne en langwerpige design neem je deze powerbank moeiteloos overal mee naar toe. Bijkomend voordeel is dat ‘ie ontzettend licht van gewicht is.

Net zoals bovenstaande powerbanks heeft ook deze variant een capaciteit van 5.000 mAh. Dat is voor een kleine powerbank normaal en meer dan prima. Bij deze powerbank valt verder de eenvoud op; met alleen een USB kabel laad je je smartphone direct op.

De Anker PowerCore 5000 is opvallend goedkoop! Voor deze kleine powerbank betaal je ongeveer €23. Een prima prijs, mede omdat Anker pure kwaliteit levert. Dit is een mini powerbank waar je oprecht jarenlang van gaat genieten.

5. Xtorm 15W Powerbank 10000 mAh

De Xtorm 15W Powerbank 10000 mAh is de beste krachtige, kleine powerbank. Deze powerbank heeft namelijk een capaciteit van 10.000 mAh. Je kunt hierdoor tot wel 2 á 3 keer je smartphone op één batterijlading opladen.

Het merk Xtorm heeft geweldig werk geleverd. Deze powerbank is namelijk krachtig en zeer compact. Dat is toch wel een combinatie die je maar zelden ziet. Bovendien is deze powerbank voor zowel Samsung- als voor Apple smartphones geschikt.

De Xtorm 15W Powerbank 10000 mAh kost ongeveer €40. Dat is relatief prijzig, maar valt voor de begrippen van een 10.000 mAh sterke powerbank reuze mee. Je geniet bovendien van een handig display; op dit display lees je direct af wat de actuele batterijlading van de powerbank nog is.

Waar moet een kleine powerbank aan voldoen?

Voor onze zoektocht naar de beste kleine powerbank zijn wij niet over één nacht ijs gegaan. Nee, wij hebben zeer kritisch gekeken naar het huidige aanbod van kleine powerbanks. Daardoor zijn we uiteindelijk in staat geweest om een complete top 10 aan te wijzen. Daarbij hebben we volgende eisen als uitgangspunt genomen:

 • De powerbank moet een minimale capaciteit van 5.000 mAh hebben. Idealiter heeft een powerbank een grotere accucapaciteit, maar dan wordt de powerbank vanzelf een stuk groter. Vandaar dat wij ons specifiek op een capaciteit van 5.000 mAh hebben gericht.
 • De powerbank moet van broekzakformaat zijn. Elke kleine powerbank moet in een broekzak passen. Dit is dan ook één van de eisen die wij als uitgangspunt hebben genomen.
 • De powerbank moet van een goede kwaliteit zijn. Al snel merkten wij op dat niet alle kleine powerbanks van de gewenste kwaliteit zijn. Vandaar dat wij ook kritisch naar de kwaliteit van elke kleine powerbank hebben gekeken.

Voor wie is een kleine powerbank geschikt?

Een kleine powerbank is ideaal voor de drukke mensen. Ben je vaak op reis, onderweg of ergens waar je geen stopcontact tot je beschikking hebt? Dan heb je baat bij een goede kleine powerbank.

Dit is bijvoorbeeld het geval als je vaak reist. Als je reist, heb je niet altijd een stopcontact tot je beschikking. Je wilt echter wel altijd voldoende acculading hebben. Juist in zo’n situatie biedt een kleine powerbank uitkomst.

Ook voor het normale, dagelijkse gebruik is een kleine powerbank ideaal. Wil je bijvoorbeeld naar school of werk een powerbank mee? Dan is een kleine powerbank de beste optie. Je kunt ‘m immers zeer eenvoudig meenemen, bijvoorbeeld in je broekzak of tas.

Wil je op één acculading je smartphone meerdere keren op kunnen laden? Dan heb je niet al te veel aan een kleine powerbank. De compactheid gaat namelijk gepaard met een mindere accucapaciteit.

Zijn alle kleine powerbanks geschikt?

Nee, zoals hierboven al aangegeven hebben wij ook veel slechte kleine powerbanks gevonden. Deze powerbanks zijn niet krachtig genoeg, onhandig mee te nemen of van een slechte kwaliteit. Met name dat laatste zijn we veelvuldig tegengekomen. Geef daarom idealiter iets meer geld uit en kies voor één van bovenstaande kleine powerbanks. Dan weet je in ieder geval zeker dat je goed zit met je nieuwe, kleine powerbank.

Tips om een kleine powerbank te gebruiken

 • Optimaliseer de laadvolgorde: Als je meerdere apparaten hebt die moeten worden opgeladen, begin dan met het apparaat met de laagste batterijcapaciteit of het apparaat dat je het dringendst nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je in korte tijd het maximale uit je powerbank haalt, vooral als deze beperkte capaciteit heeft.
 • Gebruik de juiste kabel: Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke beschikbare kabel te gebruiken, kan het gebruik van een hoogwaardige, compatibele kabel die specifiek is ontworpen voor je apparaat, de laadsnelheid aanzienlijk verbeteren en de efficiëntie van je powerbank optimaliseren.
 • Schakel apparaten in vliegtuigmodus tijdens het opladen: Door je smartphone of tablet in vliegtuigmodus te zetten terwijl deze aan de powerbank is gekoppeld, vermindert het energieverbruik van het apparaat, waardoor de laadsnelheid kan toenemen en je powerbank langer meegaat.
 • Bewaar je powerbank op een koele, droge plaats: Extreem hete of koude temperaturen kunnen de levensduur van de batterij van je powerbank beïnvloeden. Door je powerbank op een koele en droge plaats te bewaren, zorg je ervoor dat deze zijn laadcapaciteit behoudt en klaar is voor gebruik wanneer je deze nodig hebt.
 • Laad je powerbank regelmatig op: Ook als je de powerbank niet regelmatig gebruikt, is het belangrijk om deze elke paar maanden op te laden om de gezondheid van de batterij te behouden. Batterijen kunnen langzaam ontladen wanneer ze niet in gebruik zijn, en door ze op peil te houden, zorg je ervoor dat ze niet diep ontladen raken, wat de levensduur kan verkorten.

Wat zijn de voor- en nadelen van een kleine powerbank?

 • Zeer eenvoudig mee te nemen. Het grootste voordeel is uiteraard dat je een kleine powerbank zeer eenvoudig mee kunt nemen. Dit doe je eenvoudig in je broekzak, in je tas of desnoods in je beha. Ideaal wat ons betreft.
 • Voldoende capaciteit. Bij een kleine powerbank hoef je maar tot op zekere hoogte concessies te doen. Je moet zeker goed beseffen dat de capaciteit beperkt is, maar alsnog heb je een powerbank met voldoende capaciteit tot je beschikking.
 • Veel varianten. Een bijkomend voordeel vinden we dat je uit veel varianten kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld uit een MagSafe powerbank kiezen, uit een langwerpige powerbank en uit een powerbank met een USB-C stekker die direct tegen je smartphone aan geplaatst kan worden.
 • Veelzijdig te gebruiken. Doordat je je kleine powerbank zo makkelijk mee kunt nemen, is de powerbank ook nog veelzijdig te gebruiken. Overal waar je komt, doe je een beroep op je mini powerbank.
 • Niet voor krachtige apparaten geschikt. Zelfs met de beste kleine powerbank kun je niet je laptop opladen. Of een ander krachtig apparaat. Bovendien kun je, in de meeste gevallen, je smartphone één keer op één batterijlading opladen.

Heb je de beste kleine powerbank nog niet gevonden?

Vol goede moed zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de beste kleine powerbank. Uiteindelijk hebben we een complete top 10 samen kunnen stellen. Graag laten we je ook nog kennismaken met de nummers 6 tot en met 10 uit onze top 10:

Hoe vind je de beste kleine powerbank?

Wij zijn gek op een mini powerbank. Met name het gebruiksgemak vinden we een groot voordeel. Deel je deze mening met ons? Dan is het zaak om op zoek naar de beste kleine powerbank te gaan. Wij raden je graag aan om daarbij goed op onderstaande punten te letten.

Capaciteit

Je moet bij een kleine powerbank even goed naar de capaciteit kijken. De gangbare capaciteit voor een mini powerbank is 5.000 mAh. Dit is de ideale capaciteit, aangezien de powerbank met zo’n capaciteit erg compact uitgevoerd kan worden.

Vind je het niet erg om een iets grotere powerbank te hebben? Kijk dan eens naar een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Zo’n powerbank is krachtiger, maar neemt wel meer ruimte in beslag.

Afmetingen & soort

Je hebt uiteraard ook met de afmetingen van de kleine powerbank te maken. Dit gaat veelal gepaard met het soort kleine powerbank. Hiervoor raden wij je vooral aan om onze naar top 5 te kijken. Je ziet dan direct dat je uit meerdere soorten mini powerbanks kunt kiezen. Elke soort kleine powerbank brengt een specifieke vorm en bijbehorende afmetingen met zich mee. Het is aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken.

Aansluiting

Ga ook goed na of de kleine powerbank wel voor je smartphone geschikt is. De meeste powerbanks zijn gelukkig van een USB C stekker voorzien. Maar, er zijn ook kleine powerbanks die je alleen voor een iPhone kunt gebruiken. Als je een Android smartphone hebt, heb je daar uiteraard niks aan.

Extra functies

Wij raden je ook aan om goed naar eventuele extra functies te kijken. Zo zijn sommige kleine powerbanks in staat om je smartphone extra snel op te laden. Ook bestaan er kleine powerbanks met een digitaal LCD scherm. Op dit scherm lees je direct de huidige status van de batterij van de kleine powerbank af.

Kwaliteit

Ga echt voor één van bovenstaande kleine powerbanks. Dat is één van de beste tips die wij je mee kunnen geven, aangezien we opgemerkt hebben dat veel kleine powerbanks van een slechte kwaliteit zijn. Zo’n powerbank is zonde van je geld. Kies daarom voor één van de kleine powerbanks uit onze top 10.

Prijs

Tijdens ons onderzoek hebben wij opgemerkt dat de prijzen uiteenlopen. Daar is niks mis mee, maar het betekent wel dat je even goed naar je budget moet kijken. Ons advies hierbij is vooral om te durven in de beste kleine powerbank. Je geniet daarmee van de gewenste, ideale samenstelling én een lange levensduur.

Andere powerbanks

Ben je toch niet helemaal overtuigd van een kleine powerbank? Bekijk dan ook eens een powerbank voor op reis of een lichtgewicht powerbank. Andere opties zijn nog een powerbank voor je iPhone, een MagSafe powerbank, een draadloze powerbank, een powerbank voor een laptop of een powerbank met snellader.

Hoe weet ik of mijn kleine powerbank volledig is opgeladen?

Kijk naar de LED-indicatoren op je powerbank. De meeste modellen hebben lichtjes die aangeven hoeveel lading er nog in zit. Wanneer alle lichtjes branden of een specifiek lichtje constant blijft, is de powerbank volledig opgeladen.

Kan ik mijn telefoon gebruiken terwijl deze aan de kleine powerbank is gekoppeld?

Ja, je kunt je telefoon gebruiken terwijl deze wordt opgeladen, maar het kan de laadsnelheid vertragen en de powerbank sneller leegmaken omdat je telefoon meer energie verbruikt.

Is het schadelijk om de kleine powerbank ’s nachts op te laden?

Het is over het algemeen veilig om je powerbank ’s nachts op te laden, aangezien de meeste moderne powerbanks zijn uitgerust met beveiligingen tegen overladen. Het is echter altijd een goed idee om de instructies van de fabrikant te volgen en te investeren in een kwaliteitspowerbank met betrouwbare veiligheidskenmerken.

Hoe lang duurt het om een kleine powerbank op te laden?

De oplaadtijd van een kleine powerbank hangt af van de capaciteit van de powerbank en de stroomsterkte van de lader. Een powerbank van 5000mAh kan bijvoorbeeld tussen de 3 tot 5 uur duren om volledig op te laden met een standaard 1A oplader, terwijl een 2A oplader de tijd kan verkorten.

Kan ik mijn kleine powerbank in een vliegtuig meenemen?

Ja, je kunt een kleine powerbank meenemen op een vliegtuig, maar deze moet in je handbagage of bij je persoonlijke items. Luchtvaartautoriteiten stellen grenzen aan de batterijcapaciteit die je mag meenemen, meestal tot 100Wh zonder speciale toestemming.

Hoe kan ik de levensduur van mijn kleine powerbank verlengen?

Vermijd extreme temperaturen, laat de powerbank niet volledig leeglopen voordat je hem weer oplaadt, en bewaar hem half opgeladen als je hem voor langere tijd niet gebruikt. Dit helpt om de gezondheid van de batterij te behouden.

Wat moet ik doen als mijn kleine powerbank niet meer werkt?

Controleer eerst de kabels en de oplader om er zeker van te zijn dat het probleem niet daar ligt. Als de powerbank nog steeds niet werkt, kan deze defect zijn. Raadpleeg de garantievoorwaarden; je komt mogelijk in aanmerking voor een reparatie of vervanging.

Index