Beste lichtgewicht powerbank van 2024

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Heb je de wens om altijd en overal je smartphone op te laden? Dan kun je niet om een goede powerbank heen. Als je je powerbank ook nog overal wilt kunnen gebruiken, raden wij je vooral een lichtgewicht powerbank aan. Door het minieme gewicht is zo’n powerbank zeer eenvoudig mee te nemen. Spreekt dit je aan? Goed nieuws; wij zijn alvast op zoek gegaan naar de beste lichtgewicht powerbank van 2024. Onze complete top 10 delen wij graag met je in dit artikel.

Onze top 5 beste lichtgewicht powerbanks van 2024


1. Anker-Nano Powerbank-5000 mAh

De Anker-Nano Powerbank-5000 mAh is de beste lichtgewicht powerbank van 2024. Deze powerbank weegt slechts 99 gram, waardoor je ‘m zonder enig probleem overal mee naar toe neemt. De powerbank is hierdoor altijd en overal te gebruik.

Daarbovenop komt dat deze powerbank een ideale samenstelling is. De powerbank beschikt over een opvouwbare USB-C connector, waarmee je eenvoudig alle smartphones of tablets op kunt laden. Verder is deze powerbank van een accucapaciteit van 5.000 mAh voorzien; je kunt hiermee 1x je smartphone of tablet opladen.

Voor de Anker-Nano Powerbank-5000 mAh betaal je slechts €34. Dit bedrag spreekt ons bijzonder aan, aangezien dit de beste lichtgewicht powerbank van 2024 is. In combinatie met het compacte ontwerp neem je ‘m simpelweg overal mee naar toe. Waar je ook bent of waar je ook naar toe gaat.

2. ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh

De ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh is ook een zeer geschikte lichtgewicht powerbank. Dit is een kleine powerbank, ook wel een mini powerbank genoemd, die je zeer eenvoudig overal mee naar toe neemt. Belangrijk voordeel is het gewicht van slechts 108 gram.

Met deze powerbank laad je eenvoudig overal je smartphone op. Ongeacht of je een iPhone of een Samsung smartphone hebt, kun je de powerbank overal opladen. Hij is ook nog van een ingebouwde USB-C connector voorzien; hiermee kun je zelfs draadloos je smartphone opladen.

De ISHIVA Mini Powerbank 5000 mAh heeft ook een capaciteit van 5.000 mAh. Dit is dus voldoende om je smartphone één keer mee op te laden. Daarbovenop komt dat deze powerbank zeer compact is; je stopt ‘m dus eenvoudig in je jas, tas of zelfs broekzak!

3. Phreeze Powerbank met Draadloze Oplader

De Phreeze Powerbank met Draadloze Oplader raden wij je van harte aan. Dit is één van de kleinste en lichtste powerbanks die wij tijdens onze test tegengekomen zijn. Deze powerbank is ook nog eens geschikt om je smartphone draadloos mee op te laden. Dat dit een lichtgewicht powerbank is, blijkt uit het gewicht van slechts 113 gram.

Dit is te danken aan de MagSafe magneet. Deze magneet stelt je in staat om een iPhone draadloos op te laden. Wil je ‘m liever bedraad opladen? Dan geniet je van een poort met een vermogen van 22,5 Watt; je kunt hiermee snel je smartphone of tablet opladen!

De Phreeze Powerbank met Draadloze Oplader heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Dit stelt je in staat om één keer je smartphone op te laden, waarna je de accu van deze powerbank weer op moet laden. Voor al dit moois betaal je slechts €19,99.

4. Anker PowerCore 5000

De Anker PowerCore 5000 is één van de betere lichtgewicht powerbanks. Wat ons bij deze powerbank vooral opgevallen is, is de unieke vormgeving. Dit is een langwerpige powerbank in plaats van een rechthoekige. Dit stelt je in staat om ‘m zeer eenvoudig mee te nemen.

Ook interessant:  Zuinigste jacuzzi – Top 10 van 2024!

Deze powerbank weegt slechts 132 gram. Dankzij dit gewicht neem je de powerbank overal eenvoudig mee naar toe, zelfs in je broekzak of in je jas. Door de handige vormgeving is het sowieso handig om ‘m mee te nemen!

De Anker PowerCore 5000 heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Op zich prima voor een lichtgewicht powerbank. Wat ons bij deze powerbank ook nog aanspreekt, is de prijs van slechts €22,99.

5. Belkin Boost-Up Charge 10.000 mAh

De Belkin Boost-Up Charge 10.000 mAh spreekt ons ook erg aan. Wat wij bij deze lichtgewicht powerbank erg fijn vinden, is de aanwezigheid van 3 poorten. Je bent hiermee zelfs in staat om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden.

Dit doe je ook nog eens overal en altijd. Je neemt deze powerbank, door het minieme gewicht, namelijk zeer eenvoudig mee. Dit is ook te danken aan de simpele en handige vormgeving van de powerbank.

De Belkin Boost-Up Charge 10.000 mAh kost je ongeveer €25. Een prima prijs, mede met het oog op de accucapaciteit van 10.000 mAh. Je kunt hierdoor 2 keer je smartphone of tablet opladen op slechts één acculading. Leuk detail: je kunt deze lichte powerbank in 3 kleuren bestellen!

Waarom heb je een lichtgewicht powerbank nodig?

Onwijs veel mensen hebben inmiddels een powerbank nodig. Veel mensen zijn immers min of meer getrouwd met hun smartphone. Bovendien komt een powerbank in heel veel situaties goed van pas, bijvoorbeeld als je veel reist.

Met name tijdens het maken van een reis is een lichtgewicht powerbank ideaal. Je neemt de powerbank namelijk overal mee naar toe, zonder ook maar enige moeite.

Dit maakt een lichtgewicht powerbank voor in veel situaties geschikt:

  • Als je op school of werk je smartphone op wilt laden. Je neemt de lichtgewicht powerbank makkelijk mee naar school of werk, bijvoorbeeld in je schooltas of in je broekzak.
  • Als je veel reist. Ga je regelmatig op reis naar het buitenland? Dan heb je al helemaal baat bij een lichtgewicht powerbank. Tijdens je reis zit je immers niet op extra gewicht te wachten, dus kies voor je komende reizen vooral voor een lichtgewicht powerbank.
  • Als je naar een festival toe gaat. Vind je het leuk om met enige regelmaat naar een festival toe te gaan? Dan kun je een lichtgewicht powerbank ook maar al te goed gebruiken. De powerbank neem je immers zonder enig probleem mee en hindert je ook niet tijdens het feesten!

Heb je de beste lichtgewicht powerbank nog niet gevonden?

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste lichtgewicht powerbank. Hierbij is onze voorkeur uitgegaan naar de 5 bovenstaande varianten. Maar, ook de onderstaande varianten raden wij je van harte aan:

Hoe vind je de beste lichtgewicht powerbank?

Heb je oren naar een powerbank met een miniem gewicht? Dan kun je maar één juiste keuze maken: kiezen voor de beste lichtgewicht powerbank. Voordat je dit kunt doen, moet je wel een goede vergelijking voor jezelf maken. Let daarbij goed op onderstaande eigenschappen en aandachtspunten.

Gewicht & vorm

Ten eerste heb je uiteraard met het gewicht van de lichtgewicht powerbank te maken. Onze voorkeur gaat uit naar een powerbank met een gewicht van maximaal 150 gram. Powerbanks die minder dan 150 gram wegen, verdienen met recht het predicaat ‘lichtgewicht’.

Daarbij heb je ook nog met de vorm te maken. Je kunt voor een rechthoekige variant kiezen, maar ook voor een langwerpige variant. Stem dit vooral af op de manier hoe en waar je de lichtgewicht powerbank wilt gebruiken.

Capaciteit

Ten tweede wijzen wij je op de capaciteit van de powerbank. In veel gevallen heeft een lichtgewicht powerbank een capaciteit van 5.000 mAh. Dit stelt je in staat om 1x op één acculading je smartphone of tablet op te laden.

Ook interessant:  Zuinigste elektrische boiler – Top 10 van 2024!

Vind je dat te weinig? Dan zou je voor een lichtgewicht powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh moeten gaan. Met zo’n powerbank is het mogelijk om 2x op één acculading je smartphone of tablet op te laden.

Manier van laden

Ten derde moet je goed naar de manier van laden kijken. Bij sommige lichtgewicht powerbanks is het namelijk mogelijk om je smartphone draadloos op te laden. Hoeft dat niet zo voor je? Dan kun je in principe voor alle bovenstaande lichtgewicht powerbanks kiezen.

Aansluitingen

Ten vierde raden wij je aan om goed naar de aansluitingen te kijken. Om wat voor aansluiting gaat het precies? En voor welke smartphones is de powerbank hierdoor geschikt? Idealiter beschikt een powerbank over meerdere aansluitingen, maar dat is niet bij alle lichtgewicht powerbanks het geval.

Bonustip: kijk ook goed naar het uitgangsvermogen van de poort. Des te hoger dit vermogen is, des te sneller je je smartphone of tablet op kunt laden!

Kwaliteit

Ten vijfde moet je goed naar de kwaliteit van de lichtgewicht powerbank kijken. Wil je voor één van bovenstaande varianten gaan? Dan hoef je hier gelukkig niet (meer) naar te kijken. Deze lichtgewicht powerbanks zijn namelijk van een A-merk, gaan ontzettend lang mee én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Prijs

Tot slot heb je ook nog met de prijs van de lichtgewicht powerbank te maken. Hier kunnen wij kort over zijn: durf te investeren in de beste lichtgewicht powerbank van 2024. Je hoeft maar één keer net iets meer geld uit te geven, waarna je jarenlang geniet van je powerbank en het minieme gewicht.

Andere soorten powerbanks

Een goede lichtgewicht powerbank kun je vergelijken met een powerbank voor op reis of een kleine powerbank. Je kunt echter voor nog veel meer soorten powerbanks kiezen: een draadloze powerbank, een powerbank voor laptop, een powerbank snellader, een MagSafe powerbank en een powerbank voor je iPhone.

Hoe bepaal ik of een lichtgewicht powerbank genoeg capaciteit heeft voor mijn behoeften?

Kijk naar de capaciteit van de powerbank, uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Vergelijk dit met de batterijcapaciteit van de apparaten die je wilt opladen. Als algemene regel geldt dat een powerbank met een capaciteit van 5000 mAh een smartphone minstens één keer volledig kan opladen. Voor langere reizen of meerdere apparaten zoek je naar een hogere capaciteit, terwijl je toch de balans houdt met het gewicht en de draagbaarheid.

Kan een lichtgewicht powerbank mijn tablet of laptop opladen?

Dit hangt af van de outputcapaciteit van de powerbank. Veel lichtgewicht powerbanks zijn krachtig genoeg om tablets op te laden, maar voor laptops heb je een model nodig dat USB-C Power Delivery (PD) ondersteunt met voldoende wattage (meestal vanaf 30W en hoger). Controleer de specificaties van de powerbank en vergelijk deze met de oplaadvereisten van je laptop.

Hoe lang duurt het om een lichtgewicht powerbank zelf op te laden?

De oplaadtijd van een powerbank hangt af van zijn capaciteit en de input die hij kan accepteren. Een kleinere, lichtgewicht powerbank (bijvoorbeeld 5000 mAh) kan binnen 3 tot 5 uur opladen met een standaard USB-lader. Modellen die snelladen via USB-C ondersteunen, kunnen sneller opladen, maar dit vereist een compatibele oplader.

Wat maakt een powerbank ‘lichtgewicht’? Zijn er specifieke kenmerken waar ik op moet letten?

Een ‘lichtgewicht’ powerbank is ontworpen om draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, meestal wegend tussen de 100 en 150 gram. Naast het gewicht, kijk naar de afmetingen om ervoor te zorgen dat het gemakkelijk in je zak of tas past. Materialen zoals aluminium kunnen helpen om het gewicht laag te houden terwijl ze toch duurzaam zijn. Ook is het nuttig om naar modellen te kijken die een goede balans bieden tussen capaciteit en fysieke omvang.

Index