Beste MagSafe powerbank van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Een goede powerbank voor een iPhone brengt veel gemak met zich mee. Je kunt immers altijd en overal je iPhone opladen, zolang de powerbank voldoende acculading heeft. Dit werkt echter niet bij alle iPhones én alle hoesjes even goed. In sommige gevallen kies je beter voor een MagSafe powerbank voor je iPhone. Waarom en wat de beste MagSafe powerbank van 2024 is, vertellen wij je graag allemaal in dit artikel!

Onze 5 beste MagSafe powerbanks van 2024


1. Belkin Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 10.000 mAh

De Belkin Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 10.000 mAh is de beste MagSafe powerbank van 2024. Deze powerbank beschikt over een magneet, waardoor je je iPhone hier eenvoudig aan vast kunt klikken. De iPhone klikt hierdoor tegen deze powerbank aan en laadt zich hierdoor snel en eenvoudig op.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh. Je kunt hierdoor op één acculading je smartphone 2 keer volledig opladen. Dit kan ook nog eens extra snel gaan, dankzij de Power Delivery poort waar deze powerbank over beschikt.

De Belkin Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 10.000 mAh kost je ongeveer €60. Een geweldige prijs, ook omdat je jarenlang van deze powerbank gebruik gaat maken. Tijdens deze jarenlange levensduur geniet je van veel gebruiksgemak, mede door de draadloze werking.

2. Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh

De Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh is een goede nummer 2 in onze top 10. Deze MagSafe powerbank werkt ook volledig draadloos, klikt eenvoudig aan je iPhone vast en laadt de smartphone vervolgens snel op.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 5.000 mAh. Dat is minder dan bovenstaande powerbank, waardoor je met deze powerbank 1 keer je iPhone volledig op kunt laden. Voordeel is wel de compactheid; deze MagSafe powerbank neem je veel eenvoudiger ergens mee naar toe.

De Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh beschikt ook over een Power Delivery poort. Dankzij deze poort is je iPhone binnen 30 minuten tot wel 50% volgeladen. Super fijn en handig. Voor deze prima MagSafe powerbank betaal je ongeveer €53.

3. BlueBuilt Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh

De BlueBuilt Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh is een relatief goedkope MagSafe powerbank. Voor deze powerbank betaal je slechts €49,99. Dit vinden wij reuze meevallen, mede met het oog op de samenstelling van deze powerbank.

Wat bij deze MagSafe powerbank direct opvalt, is de compactheid. Deze powerbank is opvallend klein, waardoor je ‘m eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen. Wel moet je rekening met de capaciteit van 5.000 mAh houden; je laadt hierdoor op één acculading maar één keer je iPhone op.

De BlueBuilt Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh is dus goedkoop en compact. Dit gaat ook nog eens gepaard met een garantieperiode van 5 jaar. Je maakt dus de komende jaren zorgeloos gebruik van deze handige MagSafe powerbank!

4. BandiO® MagSafe Powerbank 10000mAh

De BandiO® MagSafe Powerbank 10000mAh is ook een zeer geschikte MagSafe powerbank. Deze powerbank is relatief compact, werkt volledig draadloos en is opvallend goedkoop. Je betaalt hier slechts €31,99 voor!

De samenstelling van deze MagSafe powerbank is ook nog eens prima. Deze powerbank is namelijk met een capaciteit van 10.000 mAh behoorlijk krachtig. Je kunt hierdoor tot wel 2x toe je iPhone volledig opladen op één acculading. Ook is ‘ie in staat om je iPhone extra snel op te laden.

De BandiO® MagSafe Powerbank 10000mAh kost je dus net iets meer dan 3 tientjes. Een geweldige prijs wat ons betreft én ook volgens de vele gebruikers. Tientallen gebruikers hebben namelijk een zeer positieve review achtergelaten over deze MagSafe powerbank.

5. Surge Draadloze Powerbank 10000mAh

De Surge Draadloze Powerbank 10000mAh is ook een geschikte optie. Met deze MagSafe powerbank laad je snel, eenvoudig en draadloos je iPhone op. Dankzij de capaciteit van 10.000 mAh hoef je dit niet al te vaak te doen! Je kunt op één acculading maar liefst 2x je smartphone opladen.

Deze powerbank beschikt over een vermogen van 15 Watt. Dat had iets krachtiger gekund; het duurt nu net iets langer om je iPhone draadloos op te laden. Maar goed, hoe belangrijk is dat nou?

De Surge Draadloze Powerbank 10000mAh kost je slechts €39,99. Een prima prijs, ook omdat deze MagSafe powerbank jarenlang meegaat. Hij is robuust en opvallend klein. Check daarvoor maar eens de productfoto’s bij onze partner Bol.

Voor welke iPhone is een MagSafe powerbank geschikt?

Een MagSafe powerbank is voor de volgende series geschikt:

 • iPhone 12
 • iPhone 13
 • iPhone 14
 • iPhone 15
 • Toekomstige modellen van iPhone

Alle modellen binnen deze series zijn met een MagSafe powerbank draadloos op te laden. De verwachting is dat alle modellen in de toekomst ook ‘gewoon’ met een MagSafe powerbank op te laden zijn.

Voor wie is een MagSafe powerbank geschikt?

Een goede MagSafe powerbank is voor iedereen geschikt die ‘ja’ kan antwoorden op de volgende vragen:

 • Wil je altijd en overal je iPhone op kunnen laden?
 • Heb je een iPhone 12, 13, 14 of 15?
 • Beschikt je iPhone over een MagSafe hoesje?

Een MagSafe powerbank werkt alleen als je een MagSafe hoesje hebt. Als je een ander soort hoesje hebt, werkt het magneet niet of minder goed. De powerbank kan hierdoor losraken van je iPhone of onvoldoende energie overbrengen. Het gevolg is dat de accu van je iPhone niet of nauwelijks opgeladen wordt.

Zijn alle MagSafe powerbanks geschikt?

Nee, wij zijn van mening dat niet alle MagSafe powerbanks geschikt zijn. Zo zijn wij meerdere varianten tegengekomen die van een mindere kwaliteit zijn. Ook hebben wij gekozen voor MagSafe powerbanks met een minimale capaciteit van 5.000 mAh. Met een mindere capaciteit kun je eigenlijk niet uit de voeten.

Tips om een MagSafe powerbank op de juiste manier te gebruiken

 • Zorg voor een schoon contactoppervlak: Om een optimale verbinding tussen je MagSafe powerbank en je iPhone te waarborgen, zorg ervoor dat zowel de achterkant van je telefoon als het oppervlak van de powerbank schoon en vrij van stof of vuil zijn. Dit helpt niet alleen bij een betere magnetische hechting, maar zorgt ook voor efficiënter opladen.
 • Gebruik een compatibele case: Als je een hoesje voor je iPhone gebruikt, zorg er dan voor dat het MagSafe-compatibel is. Niet-compatibele hoesjes kunnen de magnetische hechting verzwakken of het opladen minder efficiënt maken. MagSafe-compatibele hoesjes hebben een ingebouwde magnetische ring die de verbinding tussen de powerbank en je iPhone versterkt.
 • Optimaliseer voor snel opladen: Voor de snelste oplaadervaring, zorg ervoor dat je iPhone en de MagSafe powerbank op kamertemperatuur zijn. Extreme temperaturen kunnen de oplaadsnelheid beïnvloeden. Als je merkt dat het opladen langzaam gaat, probeer dan de omgevingstemperatuur te optimaliseren.
 • Monitor de batterijstatus: Maak gebruik van de batterijwidget op je iPhone om zowel de lading van je telefoon als van de MagSafe powerbank in de gaten te houden. Dit helpt je om het energieverbruik te beheren en te weten wanneer je de powerbank moet opladen.
 • Vermijd het gebruik van de iPhone tijdens het opladen: Hoewel het verleidelijk kan zijn om je telefoon te gebruiken terwijl deze aan de MagSafe powerbank is bevestigd, kan dit de oplaadsnelheid verminderen en de powerbank sneller leegmaken. Voor een efficiëntere oplaadervaring, probeer het gebruik van de telefoon tijdens het opladen te minimaliseren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een MagSafe powerbank?

 • Makkelijk draadloos opladen. Met een MagSafe hoesje én powerbank laad je eenvoudig je smartphone draadloos op. Bijzonder handig, aangezien je hierdoor niet continu een kabel op zak hoeft te hebben.
 • Overal op te laden. De beste MagSafe powerbank is overal en altijd te gebruiken. Dit komt door zowel de draadloze werking als door de capaciteit van de betere MagSafe powerbanks.
 • Makkelijk mee te nemen. Wat wij opgemerkt hebben, is dat veel MagSafe powerbanks relatief compact zijn. Meerdere varianten zijn zelfs eenvoudig in je broekzak mee te nemen. Dit stelt je dus in staat om altijd en overal je iPhone op te laden.
 • Voor alle nieuwe iPhones geschikt. Zoals hierboven al uitgelegd, zijn de MagSafe powerbanks voor alle nieuwe iPhones geschikt. Het gaat hierbij om de bovengenoemde series en alle modellen die tot deze serie behoren. Denk hierbij onder meer aan de Max Pro, Pro en andere modellen van Apple.
 • Relatief duur. Voor een MagSafe powerbank betaal je meer geld dan voor een normale powerbank. De unieke technologie is hier de reden voor. Gelukkig doe je wel jarenlang met een goede MagSafe powerbank. Dat is ook één van de redenen waarom wij je adviseren om te investeren in de beste MagSafe powerbank.

Heb je de beste MagSafe powerbank nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de meest geschikte MagSafe powerbank tegengekomen? Speciaal voor jou hebben wij nog eens 5 interessante powerbanks voor je verzameld:

Hoe vind je de beste MagSafe powerbank?

Wij raden je een goede MagSafe powerbank absoluut aan. Je geniet hiermee van veel gemak, snel van een volle iPhone batterij en van een indrukwekkende veelzijdigheid. Voordat je van deze voordelen kunt profiteren, moet je op zoek gaan naar de beste MagSafe powerbank van 2024. Let daarbij goed op onderstaande punten.

Capaciteit & vermogen

Ten eerste wijzen wij je op de capaciteit en het vermogen van de MagSafe powerbank. De capaciteit is bepalend voor het aantal keer dat je je iPhone met één acculading van de powerbank op kunt laden. Idealiter is dit 2 á 3 keer.

Het vermogen is daarnaast bepalend voor de oplaadduur. Des te krachtiger de MagSafe powerbank is, des te sneller de accu van je iPhone opgeladen is.

Comptabiliteit

Ten tweede wijzen wij je op de comptabiliteit van de MagSafe powerbank. Ga goed na of je huidige iPhone wel geschikt is voor het draadloos opladen. Dit geldt dus voor alle iPhones vanaf de iPhone 12 serie!

Afmetingen & gewicht

Ten derde zou je goed naar de afmetingen en het gewicht moeten kijken. Hoe groot is de MagSafe powerbank precies? Sluit dat aan op het door jou gewenste gebruik? Wij geven zelf de voorkeur aan een iets kleinere en lichtere powerbank. Dit maakt het eenvoudiger om ‘m overal mee naar toe te nemen.

Snelladen

Ten vierde wijzen wij je op de snellaadmogelijkheid. Beschikt een MagSafe powerbank over een Power Delivery poort? Dan ben je in staat om je iPhone snel(ler) op te laden. Binnen 30 minuten is de accu tot 50% opgeladen; super fijn!

Kwaliteit

Ten vijfde wijzen wij je graag op de kwaliteit. Hierover adviseren wij je puur het volgende: ga voor één van bovenstaande MagSafe powerbanks. Deze powerbanks zijn van de beste merken, gaan jarenlang mee én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Prijs

Tot slot heb je ook nog met de prijs te maken. Dit is een relatief belangrijk punt, aangezien de meeste MagSafe powerbanks relatief prijzig zijn. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je idealiter uit wilt geven. Binnen dat budget ga je vervolgens op zoek naar de beste MagSafe powerbank.

Andere soorten powerbanks

Spreekt een MagSafe powerbank je niet volledig aan? Kijk dan eens naar een normale powerbank voor je iPhone, een powerbank voor op reis, een kleine powerbank, een powerbank voor laptop, een draadloze powerbank, een lichtgewicht powerbank of een powerbank snellader.

Kan ik mijn MagSafe powerbank gebruiken om andere apparaten dan een iPhone op te laden?

Ja, je kunt je MagSafe powerbank gebruiken om andere apparaten op te laden via een USB-kabel, mits je powerbank een USB-poort heeft. Voor draadloos opladen zijn de apparaten echter beperkt tot die compatibel zijn met MagSafe of Qi-technologie.

Hoe weet ik of mijn MagSafe powerbank volledig is opgeladen?

Je MagSafe powerbank heeft meestal een LED-indicator die de oplaadstatus weergeeft. Wanneer alle LEDs constant branden of uit zijn, afhankelijk van het ontwerp, betekent dit dat de powerbank volledig is opgeladen.

Kan het gebruik van een MagSafe powerbank mijn iPhone batterij beschadigen?

Nee, het gebruik van een MagSafe powerbank beschadigt je iPhone batterij niet, mits deze correct wordt gebruikt. Apple’s MagSafe-technologie is speciaal ontworpen om compatibel en veilig te zijn met je iPhone, inclusief geoptimaliseerd batterijbeheer.

Wat is de beste manier om mijn MagSafe powerbank op te bergen als ik hem niet gebruik?

Voor de beste langetermijnprestaties bewaar je je MagSafe powerbank op een koele, droge plaats uit direct zonlicht en bij een gedeeltelijke lading, idealiter rond 50% om de batterijgezondheid te behouden.

Kan ik mijn telefoon en de MagSafe powerbank tegelijkertijd opladen via een kabel?

Ja, als je de MagSafe powerbank via een kabel oplaadt terwijl deze aan je iPhone is bevestigd, zullen beide apparaten tegelijkertijd opladen. Dit kan echter invloed hebben op de oplaadsnelheid en efficiëntie.

Hoe kan ik mijn MagSafe powerbank schoonmaken?

Reinig je MagSafe powerbank met een zachte, licht vochtige, pluisvrije doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat er geen vocht in de openingen komt. Alcoholpads kunnen gebruikt worden om de buitenkant voorzichtig te desinfecteren.

Wat moet ik doen als mijn MagSafe powerbank niet goed lijkt te hechten aan mijn iPhone?

Controleer eerst of je iPhone of de powerbank schoon en vrij van vuil of debris is. Als je een hoesje gebruikt, zorg er dan voor dat het MagSafe-compatibel is. Als het probleem aanhoudt, controleer dan of de magneten in de powerbank of je telefoonhoesje niet beschadigd of verplaatst zijn.

Index