Beste oplaadbare batterijen van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Normale batterijen zijn alles behalve duurzaam. Ze gaan maar een beperkte tijd mee en worden vervolgens weggegooid. Het is zeker mogelijk om ze te recyclen, maar dat is een proces waarvoor veel geld en grondstoffen benodigd is. Met het oog op het milieu is het daarom verstandiger om voor oplaadbare batterijen te kiezen. Hieronder vind je direct de beste oplaadbare batterijen van 2024.

Onze 5 beste oplaadbare batterijen van 2024


1. Duracell Rechargeable AAA 900mAh batterijen

De Duracell Rechargeable AAA 900mAh batterijen zijn de beste oplaadbare batterijen van 2024. Deze batterijen blijven tot 12 maanden lang opgeladen. Je hoeft dus maar één keer in het jaar deze batterijen op te laden.

Bijkomend voordeel is dat je deze batterijen tot 100 keer op kunt laden. Je kunt hierdoor dus maar liefst 100 jaar met deze batterijen doen! Deze batterijen gaan dus waarschijnlijk langer mee dan dat je zelf op de aardbol bent. Bij aanschaf krijg je overigens 4 batterijen geleverd. Wel zo handig.

De Duracell Rechargeable AAA 900mAh batterijen kosten je ongeveer €13. Dat geldt in ieder geval voor de batterijen met een capaciteit van 900 mAh. Je kunt deze oplaadbare batterijen echter ook in andere varianten aanschaffen. Bekijk daarvoor direct het aanbod bij onze partner Bol. Koop je deze beste oplaadbare batterijen? Dan kun je ze direct gebruiken; je krijgt ze namelijk opgeladen thuisbezorgd.

2. GP ReCyko Rechargeable AAA batterijen

De GP ReCyko Rechargeable AAA batterijen zijn ook geschikte oplaadbare batterijen. Deze batterijen hebben een capaciteit van 650 mAh, waardoor ze minder krachtig zijn dan bovenstaande batterijen. JE moet daarom even goed nagaan welk soort batterij je precies in je situatie nodig hebt.

Deze batterijen zijn eenvoudig op te laden; ze passen namelijk in elke NiMH batterijlader. Je geniet vervolgens van een lange batterijduur inclusief een lage zelfontlading. Na een jaar is maar liefst 80% van de batterij nog steeds geladen.

De GP ReCyko Rechargeable AAA batterijen zijn tot 500 keer oplaadbaar. De komende tientallen jaren heb je dus géén andere batterijen nodig. Net zoals bovenstaande batterijen krijg je ook deze batterijen in een set van 4 stuks geleverd. Voor deze 4 oplaadbare batterijen betaal je slechts €7,99. Een geweldige deal dus.

3. Duracell Rechargeable AA 1300mAh batterijen

De Duracell Rechargeable AA 1300mAh batterijen zijn de beste AA oplaadbare batterijen. Deze batterijen zijn een slag groter en daarmee voor andere apparaten geschikt. Deze batterijen krijg je ook in een set van 4 stuks geleverd.

Deze batterijen gaan ontzettend lang mee. Ze blijven namelijk tot 12 maanden lang opgeladen. Gebruik je ze niet? Dan gaan ze minimaal 3 jaar lang mee! Je hoeft deze batterijen dus niet direct na aanschaf te gebruiken. Overigens krijg je ze opladen geleverd. Je zou ze hierdoor dus wel direct kunnen gebruiken.

De Duracell Rechargeable AA 1300mAh batterijen hebben een capaciteit van 1300 mAh. Het zijn hierdoor lekker krachtige batterijen die ook nog eens tot 100 keer opgeladen kunnen worden. De komende hele lange periode heb je dus géén andere batterijen nodig!

4. 100% Peak Power oplaadbare batterijen AAA

De 100% Peak Power oplaadbare batterijen AAA zijn geschikte oplaadbare batterijen voor veelzijdig gebruik. Het gaat immers om AAA batterijen en je krijgt deze batterijen in een set van 12 stuks geleverd. Je kunt dus meerdere apparaten direct in gebruik nemen.

Deze batterijen hebben een capaciteit van 800 mAh. Dit maakt de batterijen voor talloze apparaten uiterst geschikt. In combinatie met de LSD technologie geniet je van een indrukwekkende werking en veelzijdigheid. Als de batterijen eenmaal leeg zijn, laad je ze met een normale NiMH batterijlader snel op.

De 100% Peak Power oplaadbare batterijen AAA zijn vooraf opgeladen. Als je ze thuisbezorgd krijgt, kun je ze dus direct in gebruik nemen. Je geniet vervolgens van veilige, betrouwbare en duurzame prestaties. De komende jaren heb je hoe dan ook geen andere oplaadbare batterijen meer nodig.

5. GP ReCyko Rechargeable AAA batterijen

Op plek 5 in onze top 10 vind je de GP ReCyko Rechargeable AAA batterijen terug. Deze batterijen hebben een prima samenstelling, zijn ontzettend duurzaam en hebben de gangbare AAA maat.

Deze batterijen hebben een capaciteit van 950 mAh. Ze zijn hierdoor in allerlei gangbare apparaten te gebruiken én gaan lang op een acculading mee. Als ze eenmaal leeg zijn, heb je alleen maar een normale NiMH batterijlader nodig. Het opladen is daarmee een koud kunstje!

De GP ReCyko Rechargeable AAA krijg je geleverd in een set van 4 stuks. Je kunt deze batterijen dus direct gebruiken in één of meerdere elektrische apparaten. Voor deze oplaadbare batterijen betaal je overigens een zeer zacht prijsje.

Voor wie zijn oplaadbare batterijen geschikt?

Oplaadbare batterijen zijn voor iedereen geschikt. Net zoals dat dit voor bijvoorbeeld een zuinige stofzuiger en energiezuinige laptop geldt. Dit zijn eigenlijk eerste levensbehoeften op dit moment.

Heb je de specifieke wens om zo duurzaam mogelijk door het leven te gaan? Dan sluiten oplaadbare batterijen al helemaal op je leefstijl aan. Deze batterijen gaan lang mee, zijn eenvoudig op te laden en hoef je dus niet weg te gooien. Met het oog op het milieu en onze natuur zijn dit stuk voor stuk grotere voordelen.

Zijn alle oplaadbare batterijen geschikt?

Nee, het is niet zo dat alle oplaadbare batterijen geschikt zijn. Wij hebben bij onze test meerdere keren opgemerkt dat sommige batterijen niet van de gewenste kwaliteit waren. Die batterijen gingen erg snel leeg of konden maar een beperkt aantal keren opgeladen worden. Juist dat is wat je niet wilt als je nieuwe oplaadbare batterijen gaat kopen. Kies daarom bewust voor één van bovenstaande oplaadbare batterijen.

Tips om gebruik te maken van oplaadbare batterijen

 • Gebruik een slimme lader: Investeer in een slimme lader die automatisch uitschakelt wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen. Dit voorkomt overladen, wat de levensduur van je batterijen kan verkorten en zelfs schade kan veroorzaken. Slimme laders kunnen ook individuele batterijen monitoren en optimaliseren, wat zorgt voor een gelijkmatige lading en de efficiëntie verhoogt.
 • Houd batterijen gekoppeld: Als je apparaten hebt die meerdere batterijen vereisen, probeer dan dezelfde batterijen als een set te gebruiken en samen op te laden. Dit helpt bij het gelijk houden van de ontladingsniveaus en maximaliseert de algehele levensduur van de set, omdat batterijen in hetzelfde gebruikspatroon blijven.
 • Bewaar ze op een koele, droge plaats: Hoge temperaturen kunnen de prestaties en levensduur van oplaadbare batterijen negatief beïnvloeden. Vermijd het opslaan van batterijen in direct zonlicht of in hete voertuigen. Een koele, droge plaats is ideaal voor opslag, wat helpt om hun capaciteit en levensduur te behouden.
 • Laad op voor opslag: Als je van plan bent je oplaadbare batterijen voor langere tijd niet te gebruiken, is het een goede praktijk om ze ongeveer 40-50% op te laden voordat je ze opbergt. Dit helpt de gezondheid van de batterij te behouden. Volledig ontladen of volledig opladen kan leiden tot sneller capaciteitsverlies bij langdurige opslag.
 • Recycle verantwoord: Oplaadbare batterijen hebben een beperkte levensduur en moeten aan het einde van hun levenscyclus op een verantwoorde manier worden gerecycled. Gooi ze niet weg bij het gewone huishoudelijke afval. Zoek naar inzamelpunten of speciale inleverdagen voor gevaarlijk afval in je gemeente, waar ze veilig kunnen worden verwerkt.

Wat zijn de voor- en nadelen van oplaadbare batterijen?

 • Aanzienlijke kostenbesparing. Met de beste oplaadbare batterijen geniet je van een aanzienlijke kostenbesparing. Dit komt onder meer doordat je niet meer regelmatig nieuwe batterijen hoeft te kopen. Dát geld hou je dus op een eenvoudige manier op zak.
 • Ontzettend duurzaam. De betere oplaadbare batterijen zijn ontzettend duurzaam. Zo gaan de batterijen lang op één acculading mee en kun je ze ontzettend vaak opladen. Dit betekent dat je jarenlang van je nieuwe oplaadbare batterijen geniet.
 • Goed voor milieu en portemonnee. Bovenstaande voordelen zijn zowel goed voor het milieu als voor je portemonnee. Door nu de beste oplaadbare batterijen te kopen, bespaar je op termijn een hoop geld uit. Daarbovenop komt dat je onze aardbol een plezier doet, puur doordat je niet meer al te vaak nieuwe batterijen hoeft te kopen.
 • Eenvoudig in gebruik. De betere oplaadbare batterijen zijn eenvoudig met een goede batterijlader op te laden. Dit hoef je echter niet al te vaak te doen. Bijkomend voordeel is dat de oplaadbare batterijen in de standaard batterijmaten aangeboden worden. Je geniet hierdoor van veel eenvoud in gebruik.
 • Geen oneindig leven. Het is goed om te beseffen dat oplaadbare batterijen geen oneindig leven hebben. De batterijen kunnen bijvoorbeeld 500 keer opgeladen worden. Heb je dat gedaan? Dan is de capaciteit tot een kritiek niveau gedaald, waardoor je de batterijen alsnog weg moet gooien.

Heb je de beste oplaadbare batterijen nog niet gevonden?

In onze top 5 heb je de 5 beste soorten oplaadbare batterijen gevonden. Sluiten die batterijen niet helemaal op je wensen en/of situatie aan? Kijk dan eens naar de volgende 5 soorten oplaadbare batterijen:

Hoe vind je de beste oplaadbare batterijen?

Oplaadbare batterijen zijn voor iedereen geschikt en bieden onwijs veel gemak. Je geniet ook nog eens van een kostenbesparing en doet het milieu een plezier. Dit zijn dus voldoende redenen om voor oplaadbare batterijen te kiezen. Bij je zoektocht moet je onder meer naar onderstaande eigenschappen kijken.

Batterij code

Je moet allereerst goed naar de batterij code kijken. De meest gangbare batterij codes zijn AA en AAA. Van deze codes worden dan ook de meeste oplaadbare batterijen aangeboden.

Maar, welke code heb je nou precies nodig? Dit bepaal je door goed te kijken naar het gewenste gebruik. In welke apparaten wil je je batterijen precies gebruiken? Als je dat weet, weet je ook wat de juiste batterij code is.

Batterij capaciteit

Ten tweede moet je goed naar de batterij capaciteit kijken. Deze capaciteit verwijst naar de hoeveelheid elektrische energie die een batterij kan opslaan en leveren. Dit is een indicatie van hoe lang een apparaat kan werken voordat de batterij opnieuw opgeladen moet worden. Ook dit is daarom een eigenschap die je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen.

Opladen

Ten derde moet je goed naar het opladen van de batterijen kijken:

 • Voor welke batterijladers zijn de batterijen geschikt?
 • Hoe lang duurt het opladen van de batterijen precies?
 • Hoe vaak kun je de batterijen maximaal opladen?

Check de antwoorden op deze vragen goed per soort oplaadbare batterij.

Aantal stuks

Ten vierde wijzen wij je graag op het aantal stuks oplaadbare batterijen. Denk je aan 2 of 4 oplaadbare batterijen voldoende te hebben? Dan heb je uit veel soorten de keuze. Wil je echter grotere hoeveelheden oplaadbare batterijen kopen? Dan kom je al snel bij de voordeelverpakkingen uit.

Merk & prijs

Wij raden je tot slot aan om altijd voor batterijen van een A-merk te gaan. De merken Duracell, 100% Peak Power en GP ReCyko leveren stuk voor stuk geweldige oplaadbare batterijen. Deze batterijen gaan lang mee en doen exact wat ze moeten doen.

Naar de prijs hoef je, wat ons betreft, minder te kijken. Met oplaadbare batterijen ga je sowieso op termijn veel geld besparen. Durf daarom te investeren in de beste oplaadbare batterijen. Durf daarbij ook te investeren in de beste batterijlader, aangezien je die nodig hebt om de batterijen mee op te laden.

Hoe lang gaat een oplaadbare batterij mee voordat deze vervangen moet worden?

Oplaadbare batterijen hebben een beperkte levensduur en gaan meestal tussen de 500 en 1000 oplaadcycli mee. Dit hangt echter af van het type batterij en hoe je deze gebruikt en onderhoudt. Om hun levensduur te maximaliseren, zorg je ervoor dat je ze niet volledig laat ontladen voordat je ze weer oplaadt en vermijd je ze op te slaan op plaatsen met hoge temperaturen.

Kan ik oplaadbare batterijen gebruiken in alle apparaten die wegwerpbatterijen gebruiken?

Over het algemeen kun je oplaadbare batterijen gebruiken in de meeste apparaten die ontworpen zijn voor wegwerpbatterijen. Let wel op dat sommige apparaten beter presteren met de constante spanning die wegwerpbatterijen bieden, vooral apparaten met een laag energieverbruik zoals afstandsbedieningen of klokken. Test altijd eerst hoe je apparaat reageert op oplaadbare batterijen.

Hoe kan ik zien wanneer mijn oplaadbare batterijen volledig zijn opgeladen?

De meeste moderne opladers voor oplaadbare batterijen hebben indicatielampjes of displays die aangeven wanneer de batterijen volledig zijn opgeladen. Een groen licht of een specifiek symbool verschijnt vaak wanneer het laadproces voltooid is. Raadpleeg de handleiding van je oplader voor specifieke indicaties.

Is het slecht om oplaadbare batterijen in de oplader te laten nadat ze vol zijn?

Met de huidige slimme opladers is het meestal veilig om oplaadbare batterijen in de oplader te laten nadat ze volledig zijn opgeladen, omdat deze opladers automatisch uitschakelen om overladen te voorkomen. Langdurig op een lader laten zitten, vooral bij oudere opladers zonder slimme functies, wordt echter niet aanbevolen omdat dit de levensduur van de batterijen kan verminderen.

Kunnen oplaadbare batterijen in de vriezer of koelkast worden bewaard om hun levensduur te verlengen?

Het bewaren van oplaadbare batterijen in een koele omgeving kan de zelfontlading vertragen, maar het wordt niet aanbevolen om ze in een vriezer of koelkast te plaatsen vanwege condensatieproblemen die kunnen ontstaan wanneer ze weer op kamertemperatuur worden gebracht. Bewaar ze liever op een koele, droge plaats bij kamertemperatuur.

Wat moet ik doen met oude oplaadbare batterijen?

Oude of defecte oplaadbare batterijen moeten worden ingeleverd bij een inzamelpunt voor gevaarlijk afval of bij een recyclingcentrum dat gespecialiseerd is in het verwerken van batterijen. Gooi ze nooit weg met het gewone huisvuil, omdat ze schadelijke stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu.

Kunnen oplaadbare batterijen oververhit raken en wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Ja, oplaadbare batterijen kunnen oververhit raken, vooral als ze verkeerd worden gebruikt of in een slecht functionerende oplader worden geladen. Om oververhitting te voorkomen, gebruik je alleen de aanbevolen oplader voor je batterijen, vermijd je het opladen van beschadigde batterijen, en plaats je de oplader op een goed geventileerde plaats tijdens het opladen. Stop het oplaadproces als je merkt dat de batterijen of de oplader ongewoon warm worden.

Index