Beste oplaadbare fietsverlichting van 2024

Laatst bijgewerkt op 30 april 2024

Levensgevaarlijk: fietsen in het donker zonder verlichting op je fiets. Automobilisten zien je zo over het hoofd, waarbij de gevolgen niet te overzien zijn. Zorg daarom altijd voor werkende fietsverlichting! Wil je hierbij specifiek een duurzame keuze maken? Dan kies je idealiter voor de beste oplaadbare fietsverlichting. Dergelijke verlichting laad je eenvoudig op en is hierdoor eindeloos te gebruiken. Erg duurzaam én veilig; de perfecte combinatie!

Onze 5 beste oplaadbare fietsverlichtingen van 2024


1. Inlustro Fietslamp Set

€19,00
€21,99
Op voorraad
Bol.com

De Inlustro Fietslamp Set is de beste oplaadbare fietsverlichting van 2024. Dit komt onder meer doordat dit een complete set is. In de set vind je zowel een voorlicht als een achterlicht, uiteraard in het respectievelijk wit en rood.

Een groot voordeel van deze fietsverlichting is het gemak. Je maakt de lampjes eenvoudig aan je fiets vast, waarna je onderweg erg goed opvalt. Als je je fiets ergens parkeert, haal je de lampjes weer eenvoudig van je fiets af. Je voorkomt hiermee dat ze gestolen worden, terwijl je op de weg dus wel perfect opvalt!

Voor de Inlustro Fietslamp Set hoef je bovendien slechts €21,99 te betalen. Een geweldige prijs, mede met het oog op de USB oplaadbaarheid. Met alleen een USB kabel en oplader laad je deze fietsverlichting snel op. Door de krachtige batterij hoef je dit gelukkig niet al te vaak te doen. Bijkomend voordeel: deze beste oplaadbare fietsverlichting van 2024 heeft een bereik tot wel 50 meter. Je valt op je fiets écht goed op!

2. BOTC Fietsverlichting USB oplaadbaar

Een goede nummer 2 in onze top 10 is de BOTC Fietsverlichting USB oplaadbaar. Deze fietsverlichting bestaat ook uit een voor- en achterlicht. Beide lampjes zijn eenvoudig op je fiets vast te maken en vervolgens ook weer los te halen.

Naar het opladen van deze fietsverlichting heb je ook geen omkijken. Je hebt hier alleen een USB kabel voor nodig, evenals een USB oplader of een laptop bijvoorbeeld. Plug de fietsverlichting in en binnen mum van tijd is de ingebouwde batterij volledig opgeladen.

De BOTC Fietsverlichting USB oplaadbaar kost je slechts €17,95. Voor nog geen 2 tientjes voorzie je jezelf dus van de gewenste veiligheid én veel gemak. Deze fietsverlichting heeft overigens een bereik van 100 meter en is ook in de regen te gebruiken. Door de eenvoudige doch treffende vormgeving zijn deze lampjes ook voor elke fiets geschikt!

3. EasyNova LED Fietsverlichting Set Oplaadbaar

De EasyNova LED Fietsverlichting Set Oplaadbaar spreekt ons ook erg aan. Dit komt onder meer door de ‘afwijkende vorm’ van de lampjes. Zowel het voor- als het achterlicht zijn volledig anders uitgevoerd dan bij bovenstaande sets het geval is.

Uiteraard is ook dit weer een complete set van oplaadbare fietsverlichting. De voorlamp is lekker groot en heeft een bereik tot wel 200 meter. Je valt hierdoor extreem goed op. Ook het achterlicht werkt met een flink bereik en is hierdoor lekker opvallend.

Voor de EasyNova LED Fietsverlichting Set Oplaadbaar hoef je maar €18,95 te betalen. Ook dit spreekt ons erg aan, mede door de geweldige oplaadbaarheid van deze lampjes. Je kunt zowel het voor- als het achterlicht eenvoudig met een USB kabel opladen. Eenvoudig, snel, duurzaam & veilig dus.

4. Sigma Nugget II Flash USB Fiets Achterlicht

Hoef je niet per sé een hele set van oplaadbare fietslampjes te hebben? Dan kies je het beste voor de Sigma Nugget II Flash USB Fiets Achterlicht. Zoals de naam al aangeeft, is dit een oplaadbaar achterlicht. Dit achterlicht valt ontzetten goed op én is makkelijk op te laden.

Voor het opladen hoef je alleen maar een USB kabel te gebruiken. Plug deze in dit achterlicht en in een oplader en geniet van een korte oplaadduur. Nadien geniet je van een achterlicht met een bereik tot wel 400 meter. In het donker, maar ook als het regent, val je hierdoor perfect op met dit achterlicht.

De Sigma Nugget II Flash USB Fiets Achterlicht kost je ongeveer €13,89. Het is hiermee prijstechnisch ook een zeer interessante optie. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Sigma. Bijkomend voordeel: dit achterlicht schijnt in een hoek van wel 220 graden. Je valt hierdoor ook vanaf de zijkant ontzettend goed op!

5. BikePro Fiets Achterlicht 2.0

Onze top 5 sluiten we graag in stijl af met de BikePro Fiets Achterlicht 2.0. Dit vinden wij één van de meest unieke oplaadbare fietslampen van 2024. Dit komt onder meer doordat dit achterlicht van richtingaanwijzers voorzien is. Je hoeft dus niet meer je hand uit te steken, maar ‘gewoon’ even de richtingaanwijzer aan te zetten.

Dit oplaadbare achterlicht heeft nog veel meer te bieden. Zo beschikt ‘ie over een ingebouwde sensor die het remlicht activeert. Ook geniet je van een anti-diefstal alarm en een elektrische fietshoorn. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat deze lamp van je fiets gestolen wordt.

Voor de BikePro Fiets Achterlicht 2.0 betaal je €39,95. Dat is relatief veel geld, maar het is dus wel een zeer luxe fietslamp. De lamp is uiteraard makkelijk op te laden met een USB kabel. Nadien geniet je dus van alle bovengenoemde functies én een bereik tot wel 50 meter. Bijkomend voordeel is dat deze oplaadbare fietslamp waterdicht is.

Waarom heb je oplaadbare fietsverlichting nodig?

Met de beste oplaadbare fietsverlichting breng je het beste van meerdere werelden bijeen:

  • Je valt goed op. Vervloek je ook wel eens fietsers die zonder fietsverlichting de weg op gaan? Dan ben je niet de enige. Dit is voor veel automobilisten een doorn in het oog. Zorg er daarom voor dat jezelf altijd goed opvalt op de weg, terwijl je op je fiets zit. Dat doe je idealiter met een goede oplaadbare fietslamp.
  • Ontzettend duurzaam. Een goede oplaadbare fietslamp is uiteraard ook ontzettend duurzaam. De lamp gaat oneindig lang mee, is eenvoudig op te laden en doet dus te allen tijde zijn werk. Je valt hierdoor altijd goed op, terwijl je hier geen fortuin aan uit hoeft te geven!
  • Eenvoudig op te laden. Als je voor de beste oplaadbare fietsverlichting kiest, geniet je ook nog van veel gemak. Dit komt onder meer doordat je de fietslamp eenvoudig en snel op kunt laden. Ook is het ideaal dat je hier alleen maar een USB kabel en oplader voor nodig hebt. De kabel krijg je bij de meeste varianten uit onze top 5 ook nog meegeleverd!

Met andere woorden: goede oplaadbare fietsverlichting is voor op elke fiets onmisbaar. Gelukkig zijn de betere varianten voor op elke fiets geschikt. Je klikt de lampjes eenvoudig vast en maakt ze nadien ook weer eenvoudig los.

Welke merken bieden goede oplaadbare fietsverlichting aan?

Voor de betere oplaadbare fietsverlichting kom je bij de merken Inlustro, EasyNova, Sigma, BikePro, Rockbros, Sano en BOTC uit. Deze merken leveren niet alleen kwaliteit, maar bieden ook nog meerdere soorten oplaadbare fietslampen aan. Uiteraard dragen deze merken ook zorg voor bijvoorbeeld een lange accuduur en een groot bereik van het licht.

Heb je de beste oplaadbare fietsverlichting nog niet gevonden?

In dit artikel heb je al met de 5 beste soorten oplaadbare fietslampen kennisgemaakt. Spreken deze 5 varianten je echter niet volledig aan? Check dan de volgende soorten fietslampen die oplaadbaar zijn nog even:

Hoe vind je de beste oplaadbare fietsverlichting?

Bij Zuinigeproducten.nl zijn wij groot liefhebber van oplaadbare fietsverlichting. Inmiddels maken al onze redactieleden gebruik van dergelijke verlichting, inclusief de auteur van dit artikel.  

Wij weten hierdoor als geen ander waar goede fietsverlichting aan moet voldoen. Dit stelde ons in staat om de bovenstaande top 10 op te stellen. Een terechte vraag is wel wat voor jóu nou de beste oplaadbare fietsverlichting is. Om het antwoord op die vraag te vinden, moet je goed op onderstaande punten letten.

Soort lamp(en)

Ten eerste moet je bepalen naar wat voor soort fietslampen je op zoek bent. Wil je gaan voor een set van oplaadbare fietslampen? Of heb je voldoende aan alleen een voorlicht of een achterlicht? Bepaal dit voor jezelf op voorhand, aangezien je hierdoor al een flinke schifting in het aanbod kunt maken.

Batterij

Ten tweede zou je even goed naar de ingebouwde batterij moeten kijken. Ga eerst goed na hoe lang het opladen van de batterij duurt. Idealiter duurt dit uiteraard zo kort mogelijk. Ga ten tweede na wat vervolgens de batterijduur is. Hier moeten wij wel aan toevoegen dat dit uiteraard ook afhangt van de mate van gebruik. Als je dagelijks fietst, gebruik je de lamp uiteraard vaker/langer. Je moet hierdoor de batterij vaker opladen.

Licht

Ten derde moet je goed naar het licht kijken. Hiermee doel ik onder meer op het bereik, de felheid en de kleur van het licht. Uiteraard moet het voorlicht wit zijn en het achterlicht rood, maar het bereik is wel per lamp verschillend. Ga dit daarom even goed na en stem vooral het bereik af op het gewenste gebruik. Zeker als je op het platteland woont, heb je baat bij een fietslicht met een aanzienlijk bereik.

Samenstelling

Ten vierde wijs ik je nog op de samenstelling van de fietsverlichting. Hoe kun je bijvoorbeeld de fietslamp opladen? Krijg je hier een USB kabel voor geleverd? Kun je de lamp eenvoudig los- en vastmaken? Beschikt de fietslamp mogelijk nog over extra’s?

Dit zijn allemaal vragen waar je goed naar kunt kijken. Ook zou je nog even goed naar de waterdichtheid moeten kijken. Gezien het weerbeeld in Nederland is het zéér wenselijk dat de fietslamp volledig waterdicht is.

Kwaliteit

Als één na laatste punt wijs ik je op de kwaliteit. Als je voor de beste oplaadbare fietsverlichting wilt gaan, wijs ik je puur op de 10 bovenstaande varianten. Deze varianten worden goed beoordeeld door huidige gebruikers én zijn van de beste merken. Dit is overduidelijk te merken aan de lange levensduur, evenals aan het gebruiksgemak.

Prijs

Tot slot kun je nog naar de prijs kijken. Dit raad ik je echter af. Ik raad je gewoon aan om voor de beste oplaadbare fietsverlichting te gaan, ongeacht wat je hier precies voor moet betalen. Waarom? Omdat veiligheid en duurzaamheid nu eenmaal onbetaalbaar zijn!

Aanvullende producten voor oplaadbare fietsverlichting

Heb je de beste oplaadbare fietsverlichting uitgekozen? Dan kun je mogelijk ook nog een oplaadbare hoofdlamp, oplaadbare zaklamp of een oplader op zonne energie gebruiken. Dit zijn allemaal handige en duurzame producten die je dagelijks kunt gebruiken!

Veelgestelde vragen over oplaadbare fietsverlichting

Hoe lang duurt het om oplaadbare fietsverlichting volledig op te laden?

De oplaadtijd voor oplaadbare fietsverlichting varieert meestal tussen de 2 en 6 uur, afhankelijk van de specifieke lichtset en de capaciteit van de batterij. Controleer de specificaties van je verlichting voor de exacte oplaadtijd. Gebruik een lader met de juiste output om ervoor te zorgen dat je verlichting efficiënt en veilig oplaadt.

Wat zijn de voordelen van LED-verlichting in oplaadbare fietslampen?

LED-verlichting in oplaadbare fietslampen biedt verschillende voordelen, waaronder een hogere energie-efficiëntie, langere levensduur, en betere duurzaamheid vergeleken met traditionele gloeilampen. LEDs produceren ook een helderder licht, wat je zichtbaarheid op de weg verbetert en helpt om obstakels beter te zien tijdens het fietsen in het donker.

Hoe weet je wanneer het tijd is om je oplaadbare fietsverlichting op te laden?

De meeste oplaadbare fietsverlichtingen hebben een indicator die aangeeft wanneer de batterij bijna leeg is. Dit kan een knipperend licht zijn of een verandering in kleur. Zorg ervoor dat je bekend bent met de batterij-indicator van je verlichting, zodat je niet zonder licht komt te zitten tijdens het rijden.

Kun je oplaadbare fietsverlichting gebruiken terwijl deze wordt opgeladen?

Hoewel het technisch mogelijk kan zijn, wordt het meestal niet aanbevolen om oplaadbare fietsverlichting te gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Dit kan de levensduur van de batterij verkorten en de efficiëntie van het opladen beïnvloeden. Het is beter om de verlichting volledig op te laden voordat je deze gebruikt, om maximale prestaties en batterijduur te garanderen.

Index