Beste oplader zonne energie van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

In het leven heb je maar een paar zekerheden. Eén van deze zekerheden is dat de zon altijd schijnt, ook als je ‘m niet direct ziet of voelt. Dit maakt de beste oplader zonne energie juist zo interessant. Deze powerbank is in staat om zichzelf op te laden, dankzij het zonlicht. Aangezien dit zonlicht altijd schijnt, kun je altijd gebruik maken van een oplader op zonne energie!

Onze 5 beste opladers zonne energie van 2024


1. Lideka Solar Powerbank Charger

De Lideka Solar Powerbank Charger is de beste oplader zonne energie van 2024. Deze powerbank beschikt over een krachtig zonnepaneel, waarmee de powerbank zich automatisch oplaadt. Deze energie gebruikt de powerbank vervolgens om je smartphone of tablet op te laden.

Dit doet deze powerbank ontzettend krachtig, dankzij het hoge vermogen. Ook is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Deze powerbank beschikt namelijk over 4 USB poorten. Eén van deze poorten is ook nog een Power Delivery poort; hiermee laad je je smartphone of tablet extra snel op.

De Lideka Solar Powerbank Charger heeft een capaciteit van 30.000 mAh. Indrukwekkend, aangezien je hiermee meerdere keren je smartphone op kunt laden. Ondertussen laadt deze powerbank zich ook nog bij, indien het zonnepaneel in direct contact met het zonlicht komt. Al met al is dit een geweldige oplader op zonne energie!

2. HEKO Solar® Solar Powerbank Spark 30000mAh

De HEKO Solar® Solar Powerbank Spark 30000mAh is een geweldige nummer 2 in onze top 10. Deze oplader op zonne energie lijkt veel op bovenstaande variant, maar is net iets goedkoper. Die paar euro besparing kun je dus mooi meepakken.

Deze powerbank beschikt over een groot ingebouwd zonnepaneel. Dit paneel vangt het zonlicht op, zet dit om naar energie en laadt hier een elektrisch apparaat mee op. Deze powerbank beschikt over ingebouwde kabels; je hoeft dus bijvoorbeeld op reis niet zelf kabels mee te nemen. Extra handig.

De HEKO Solar® Solar Powerbank Spark 30000mAh is van talloze handige functies voorzien. Zo is ‘ie in staat om je smartphone draadloos of extra snel op te laden. Ook beschikt ‘ie over meerdere poorten, waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd op kunt laden. Dankzij de capaciteit van 30.000 mAh kunnen we dit als een ware krachtpatser omschrijven!

3. Biione Solar Powerbank

€69,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Met de Biione Solar Powerbank zit je ook zeker goed. Deze powerbank op zonne energie is goedkoper dan bovenstaande varianten en doet zijn werk minstens net zo goed. Dit komt onder meer door het grote ingebouwde zonnepaneel. Hiermee laadt deze oplader zichzelf automatisch op.

Deze powerbank op zonne energie is vrij eenvoudig mee te nemen. Hij is relatief dik, maar hij is niet overdreven breed of lang. Je kunt ‘m hierdoor vrij eenvoudig in je broekzak of tas meenemen. Dankzij de capaciteit van 30.000 mAh laad je je smartphone ondertussen meerdere keren op. Op één acculading welteverstaan.

De Biione Solar Powerbank kost je slechts €69,95. Een geweldige prijs met het oog op de kwaliteit en de samenstelling. Deze oplader op zonne energie is voor elke smartphone geschikt, beschikt over 4 aansluitingen en beschikt over ingebouwde kabels. Al met al geniet je van ontzettend veel gemak!

4. JIRTech Solar powerbank 30 000 mAh

De JIRTech Solar powerbank 30 000 mAh voldoet ook aan onze eisen. Deze powerbank beschikt over een groot zonnepaneel en laadt zich hier automatisch mee op. Met deze energie kun je vervolgens je smartphone of tablet opladen.

Deze powerbank op zonne energie is eenvoudig overal te gebruiken. Hij is niet overdreven groot, is voorzien van kabels en beschikt over maar liefst 7 aansluitingen. Je kunt hierdoor ook meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Dankzij de capaciteit van 30.000 mAh kun je echt alle kanten op!

De JIRTech Solar powerbank 30 000 mAh is sowieso van handige extra’s voorzien. Deze powerbank op zonne energie kan ook nog draadloos laden en is dus van ingebouwde kabels voorzien. Verder beschikt ‘ie over een poort voor snelladen; hiermee laad je je smartphone (of tablet) nóg sneller op!

5. Homèlle solar Powerbank 36.000mAh

De Homèlle solar Powerbank 36.000mAh verdient ook zeker een plekje in onze top 5. Dit komt alleen al door de indrukwekkende capaciteit van 36.000 mAh. Doordat deze powerbank zó krachtig is, kun je tot wel 5 á 6 keer op één acculading je smartphone opladen.

Dit zou je in de praktijk volledig gratis kunnen doen. Het grote zonnepaneel vangt het zonlicht op, zet dit naar energie om en verplaatst dit vervolgens naar de accu van je smartphone. Gratis én duurzaam dus!

De Homèlle solar Powerbank 36.000mAh kent een ideale samenstelling. Hij beschikt over meerdere poorten, is van ingebouwde kabels voorzien en is ook nog in staat om je smartphone extra snel op te laden. Voor al dit moois hoef je slechts €49,95 te betalen. Een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding!

Waarom heb je een oplader zonne energie nodig?

Om meerdere redenen raden wij je de beste oplader zonne energie aan:

  • Ontzettend duurzaam. De beste oplader zonne energie is het toonbeeld van duurzaamheid. Deze oplader creëert zelf energie, waardoor je dit energie niet meer af hoeft te nemen. Je geniet hiermee dus van een lager energieverbruik!
  • Kostenbesparend. Door bovengenoemde werking kan een oplader op zonne energie ook nog kostenbesparend zijn. Het lagere energieverbruik zorgt immers voor een lagere energierekening. Een fijne win-win situatie dus.
  • Je hoeft geen concessies te doen. Bij de beste oplader zonne energie hoef je geen concessies te doen. Deze oplader doet zijn werk uitmuntend, is ontzettend snel en beschikt over een zeer hoge accucapaciteit. Hierdoor kun je meerdere keren je smartphone opladen, voordat je je powerbank op moet laden.
  • Ontzettend veel gemak. Het gemak van een oplader op zonne energie is ontzettend groot. Je kunt ‘m automatisch opladen dankzij het zonlicht, waarna je eenvoudig je elektrische apparatuur op kunt laden. Hierbij heb je veelal over meerdere poorten én oplaadmogelijkheden de beschikking. Super fijn!

Heb je de beste oplader zonne energie nog niet gevonden?

In dit artikel heb je al met de 5 beste opladers op zonne energie kennisgemaakt. Spreken deze 5 varianten je niet volledig aan? Mogelijk sluit één van de volgende varianten beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste oplader zonne energie?

De zoektocht naar de beste oplader zonne energie is vrij eenvoudig. Wij hebben immers alvast de 10 beste varianten voor je geselecteerd. Het is nu aan jou om binnen deze top 10 de juiste variant uit te kiezen. Daarvoor moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Zonnepaneel

Uiteraard moet je goed naar het zonnepaneel kijken. Wat hierbij vooral van belang is, is de grootte hiervan. Des te groter dit paneel is, des te sneller de powerbank zichzelf op kan laden. Maar, een te grote powerbank is alles behalve praktisch.

Op het gebied van zonnepaneel en afmetingen moet je daarom de juiste balans zien te vinden. Dit doe je onder meer door goed naar je gewenste gebruik te kijken. Waar en hoe wil je precies je nieuwe oplader op zonne energie gebruiken? Ga dat even goed na!

Capaciteit

Bij een oplader op zonne energie moet je ook goed naar de capaciteit kijken. Ons advies: ga voor een variant met een minimale capaciteit van 30.000 mAh. Je kunt met zo’n capaciteit eenvoudig meerdere keren je smartphone op één acculading opladen. Dat brengt dus nog meer gebruiksgemak met zich mee.

Poorten & oplaadmogelijkheden

Ook bij een oplader op zonne energie moet je goed naar de poorten kijken. Kijk goed naar het aantal poorten, het soort poorten en de bijbehorende oplaadmogelijkheden. Idealiter kun je met een goede oplader op zonne energie extra snel je smartphone opladen. Ook bestaan er varianten die draadloos je smartphone op kunnen laden.

Samenstelling

Bij een powerbank op zonne energie moet je ook even goed naar de samenstelling kijken. Beschikt ‘ie bijvoorbeeld over ingebouwde kabels? Zeer praktisch wat ons betreft. Ga ook even goed na over welke extra’s ‘ie beschikt, hoe groot ‘ie precies is en wat het gewicht is. Idealiter is een powerbank op zonne energie niet overdreven zwaar.

Kwaliteit

Ga voor de beste oplader zonne energie. Dat is met het oog op kwaliteit de beste tip die wij aan je mee kunnen geven. Deze oplader doet zijn werk uitmuntend en gaat ook nog eens jarenlang mee. Bovendien hoef je voor de beste oplader zonne energie maar een paar euro meer te betalen. Die extra uitgave ben je binnen mum van tijd vergeten.

Prijs

Kijk dus niet al te erg naar de prijs, maar ga puur voor de beste oplader zonne energie. Dit levert op termijn het meeste gebruiksgemak op, terwijl je ook nog van een (zeer) lange levensduur verzekerd bent!

Andere soorten powerbanks

Wij hebben een uitgebreide zoektocht naar de beste oplader zonne energie achter de rug. Heb je echter het idee dat je beter voor een ander soort powerbank kunt kiezen? Kijk dan eens naar een powerbank snellader, lichtgewicht powerbank, MagSafe powerbank, powerbank voor op reis of powerbank voor je iPhone.

Hoe lang duurt het om een powerbank op zonne-energie volledig op te laden met zonlicht?

De oplaadtijd van een powerbank op zonne-energie hangt af van verschillende factoren, waaronder de capaciteit van de powerbank, de efficiëntie van de zonnepanelen, en de intensiteit van het zonlicht. Over het algemeen kan het enkele uren tot een volledige dag duren om volledig op te laden onder direct zonlicht. Het is efficiënter om de powerbank als secundaire oplaadmethode te gebruiken, met zonlicht als aanvullende bron.

Kan ik mijn apparaten opladen met de powerbank terwijl deze zelf ook oplaadt via zonne-energie?

Ja, veel powerbanks op zonne-energie stellen je in staat om apparaten op te laden terwijl de powerbank zelf ook oplaadt via zonne-energie. Dit kan echter de oplaadtijd voor zowel de powerbank als het apparaat verlengen, afhankelijk van de beschikbare zonlichtintensiteit en de efficiëntie van de zonnepanelen.

Is een powerbank op zonne-energie effectief in bewolkte of regenachtige omstandigheden?

Hoewel powerbanks op zonne-energie het meest effectief zijn in direct zonlicht, kunnen ze ook opladen in bewolkte of regenachtige omstandigheden, zij het met een lagere efficiëntie. De hoeveelheid opgewekte energie zal aanzienlijk minder zijn, dus het kan nuttig zijn om de powerbank via een alternatieve energiebron op te laden wanneer de zon niet beschikbaar is.

Hoe onderhoud ik mijn powerbank op zonne-energie om de levensduur te maximaliseren?

Om de levensduur van je powerbank op zonne-energie te maximaliseren, bewaar je deze op een koele, droge plaats wanneer niet in gebruik. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen, zowel hete als koude, aangezien dit de batterij kan beschadigen. Houd de zonnepanelen schoon en vrij van obstructies om een optimale oplaadefficiëntie te garanderen. Laad de powerbank elke paar maanden op als deze niet regelmatig wordt gebruikt, om de batterijgezondheid te behouden.

Index