Beste powerbank iPhone van 2024

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Een gemiddelde iPhone heeft een vrij krachtige accu. De accu gaat hierdoor lang mee en hoeft niet al te vaak opgeladen te worden. Dit is uiteraard wel afhankelijk van je gebruik. Zeker als je urenlang op een dag je iPhone gebruikt, heb je baat bij de beste powerbank iPhone. Hiermee laad je, ongeacht waar je bent, razendsnel je iPhone op. Klinkt dit als muziek in je oren? Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 10 beste powerbanks voor een iPhone.

Onze top 5 beste powerbanks voor een iPhone van 2024


1. Xtorm Powerbank 20.000 mAh Power Delivery + Quick Charge

De Xtorm Powerbank 20.000 mAh Power Delivery + Quick Charge is de beste powerbank iPhone van 2024. Deze powerbank is uitermate krachtig, is perfect samengesteld en kost je niet overdreven veel geld. Deze powerbank beschikt uiteraard over de juiste aansluiting voor een iPhone.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 20.000 mAh. Dit betekent dat je tot wel 4 keer je smartphone op kunt laden, voordat je deze powerbank weer bij hoeft te laden. Super handig, praktisch en eenvoudig. Overigens is het ook mogelijk om 3 iPhones tegelijkertijd op te laden!

Met de Xtorm Powerbank 20.000 mAh Power Delivery + Quick Charge kun je alle kanten op. Dit komt door de vele aansluitingen én de power delivery poort. Met deze poort laad je je iPhone extra snel op. Binnen een mum van tijd kun je weer urenlang doen met je iPhone. Voor deze beste powerbank iPhone betaal je slechts €49,99!

2. BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh

De BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh verdient ook een plekje in onze top 10. Of beter gezegd: in onze top 2. Deze powerbank is namelijk ideaal voor een iPhone, heeft veel in zijn mars en is relatief betaalbaar.

Met deze powerbank laad je tot wel 4x je smartphone op. Net zoals bovenstaande powerbank beschikt ook deze powerbank over een capaciteit van 20.000 mAh. Wil je graag je tablet opladen? Dat kun je tot wel 2x doen op één acculading.

Met de BlueBuilt Powerbank met Snelladen 20.000 mAh kun je alle kanten op. Hij beschikt namelijk over meerdere aansluitpoorten én over een power delivery poort. Deze poort zorgt ervoor dat je batterij na een halfuur opladen al voor 40 tot 50% vol zit! Geweldig. Wat wij ook geweldig vinden, is de garantieperiode van 5 jaar. De komende jaren maak je dus met een gerust hart gebruik van deze powerbank.

3. Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery + Quick Charge

De Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery + Quick Charge is ook een zeer geschikte powerbank voor je iPhone. Wat bij deze powerbank opvalt, is de lagere capaciteit van 10.000 mAh. Je kunt hierdoor tot 2 keer je smartphone volledig opladen op één acculading.

Deze lagere capaciteit zie je onder meer in de compactheid terug. Deze powerbank is een stuk compacter, waardoor je ‘m eenvoudig in je broekzak mee kunt nemen. Dat gaat je bij bovenstaande powerbanks absoluut niet lukken.

Uiteraard is de Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery + Quick Charge perfect geschikt voor een iPhone. Met alle dank aan de juiste aansluitingen, het vermogen van 20 Watt en de algehele samenstelling. Deze powerbank kost je ongeveer €48.

4. Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh

Met de Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh haal je ook een geweldige iPhone powerbank in huis. Dit komt onder meer door de MagSafe magneet. Dankzij deze magneet kun je je iPhone volledig draadloos opladen.

Een ander groot pluspunt vinden wij de compactheid. Dit is een zeer kleine powerbank, waardoor je ‘m moeiteloos overal mee naar toeneemt. Je hebt wel met een lagere accucapaciteit te maken: 5.000 mAh.

De Xtorm Draadloze Powerbank met MagSafe Magneet 5.000 mAh kost je ongeveer €50. Voor de begrippen van een MagSafe powerbank valt dat reuze mee. Bovendien kun je met deze powerbank je iPhone extra snel opladen. Dit brengt dus extra veel gemak met zich mee!

5. Anker PowerCore Powerbank 24.000 mAh

De Anker PowerCore Powerbank 24.000 mAh is de beste krachtige powerbank voor een iPhone. Deze powerbank heeft een accucapaciteit van 24.000 mAh, waardoor je razendsnel én vaak je iPhone op kunt laden.

Ook interessant:  Zuinigste infrarood verwarming – Top 10 van 2024!

Op één acculading kun je tot wel 6 keer je iPhone opladen. Je hoeft deze powerbank dus amper op te laden. Deze hoge accucapaciteit gaat overigens ook gepaard met een hoog vermogen van 140 Watt.

De Anker PowerCore Powerbank 24.000 mAh kost je wel relatief veel geld. Voor deze prima powerbank voor je iPhone betaal je ongeveer €158. Veel geld, maar je krijgt ook ontzettend veel waar voor je geld. De hoge accucapaciteit is bovendien oprecht uniek te noemen.

Waar moet een goede powerbank iPhone aan voldoen?

Wij zijn voor het samenstellen van onze top 10 behoorlijk kritisch geweest. Dat moet ook wel, aangezien het aanbod van powerbanks steeds uitgebreider geworden is. Een goede powerbank voor je iPhone moet in ieder geval aan een paar eisen voldoen:

 • De juiste aansluiting. Wat de juiste aansluiting is, hangt onder meer af van het soort iPhone. Zoals je mogelijk weet, heeft Apple recentelijk de aansluiting op haar smartphones aan moeten passen. Een goede powerbank voor je iPhone beschikt hoe dan ook over de juiste aansluiting.
 • Krachtig genoeg. Een goede powerbank voor je iPhone moet ook krachtig genoeg zijn. Wij zijn hierbij uitgegaan van een minimale capaciteit van 5.000 mAh.
 • Goede beoordelingen van andere gebruikers. Voor het samenstellen van onze top 10 hebben we ons ook gericht op de beoordelingen van andere gebruikers. Alleen als een powerbank goed beoordeeld door andere mensen wordt, hebben wij deze powerbank in onze top 10 opgenomen.

Voor wie is een powerbank iPhone geschikt?

Voor iedereen die een iPhone heeft. Ongeacht hoe of waar je je smartphone gebruikt, is de kans groot dat je uiteindelijk met een bijna lege accu komt te staan. Op zo’n moment heb je veel baat bij de beste powerbank iPhone.

In onze ogen is een dergelijke powerbank voor elke iPhone-eigenaar onmisbaar. Je hebt namelijk altijd wel een moment waarop je graag je iPhone op wilt laden. Ook als je niet je oplader en een stopcontact bij de hand hebt. Juist in zo’n geval kun je niet om een goede powerbank heen.

Zijn alle powerbanks voor een iPhone geschikt?

Nee, zeker niet. Je moet er allereerst scherp op zijn dat de powerbank wel daadwerkelijk voor een iPhone geschikt is. Vervolgens moet je kritisch naar de kwaliteit en samenstelling kijken. Wij hebben tijdens onze test namelijk opgemerkt dat veel iPhone powerbanks niet van de gewenste kwaliteit zijn. Ook hebben wij opgemerkt dat sommige varianten erg groot zijn. Daar is op zich niks mis mee, maar het maakt het wel een stuk lastiger om je powerbank overal mee naar toe te nemen.

Tips om een powerbank iPhone op de juiste manier te gebruiken

 • Gebruik de juiste kabel: Voor het opladen van je iPhone met een powerbank, zorg ervoor dat je een hoogwaardige, MFi-gecertificeerde (Made for iPhone) kabel gebruikt. Deze kabels zijn speciaal ontworpen om te werken met Apple producten en zorgen voor veilig en efficiënt opladen. Het gebruik van goedkope, niet-gecertificeerde kabels kan leiden tot langzamere oplaadtijden of zelfs schade aan je iPhone of powerbank.
 • Houd de powerbank opgeladen: Voor de beste prestaties, probeer je powerbank opgeladen te houden tussen 40% en 80%. Net zoals dat dit bij een batterijlader het advies is. Lithium-ion batterijen, die in de meeste powerbanks worden gebruikt, hebben een langere levensduur als ze niet constant worden opgeladen tot 100% of volledig worden ontladen. Door je powerbank binnen dit bereik te houden, maximaliseer je zijn levensduur.
 • Pas de oplaadsnelheid aan: Sommige powerbanks bieden verschillende uitgangsopties voor oplaadsnelheden. Gebruik de optimale oplaadsnelheid voor je iPhone om de batterijgezondheid te behouden. Hoewel sneller opladen soms nodig kan zijn, kan het regelmatig gebruik van een te hoge oplaadsnelheid de levensduur van je iPhone-batterij negatief beïnvloeden.
 • Vermijd opladen in extreme temperaturen: Zowel de iPhone als de powerbank moeten niet worden opgeladen of gebruikt in extreme koude of warme omgevingen. Extreme temperaturen kunnen de batterijprestaties beïnvloeden en uiteindelijk schade toebrengen. Probeer je apparaat en powerbank in een gematigd klimaat te houden voor optimaal opladen en langere levensduur.
 • Gebruik powerbankfuncties verstandig: Als je powerbank extra functies heeft, zoals een zaklamp of meerdere uitgangspoorten, gebruik deze dan verstandig. Onnodig gebruik van deze functies kan de powerbank sneller leegmaken, waardoor er minder energie beschikbaar is voor het opladen van je iPhone. Focus op het primaire doel van de powerbank: je apparaten opladen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een powerbank iPhone?

 • Overal je smartphone opladen. Met een goede powerbank kun je overal en altijd je smartphone opladen. Je hoeft hier vrij weinig voor te doen, behalve je powerbank en een oplaadkabel overal mee naar toe te nemen. Je kunt ‘m bijvoorbeeld tijdens een survivaltocht, een campingvakantie of festival gebruiken. Ideaal!
 • Veelal mogelijkheid tot snelladen. Het mooie van een moderne powerbank voor een iPhone is de snellaadfunctie. Met deze functie is je iPhone binnen een halfuurtje tot 40 á 50% opgeladen. Ideaal als je op een ongelegen moment met een nagenoeg lege iPhone komt te zitten.
 • Eenvoudig in gebruik. De beste powerbank iPhone is – uiteraard – zeer eenvoudig in gebruik. Laad eerst de powerbank op en koppel ‘m vervolgens aan je iPhone. De powerbank doet vervolgens de rest van het werk voor je.
 • Divers aanbod. Wat wij tijdens onze zoektocht opgemerkt hebben, is dat het aanbod behoorlijk divers is. Je kunt uit veel soorten powerbanks voor je iPhone kiezen. Variërend van erg krachtige varianten tot aan powerbanks met een lagere capaciteit.
 • Soms vrij groot. Je moet even goed kijken naar het gewenste gebruik van je nieuwe powerbank voor je iPhone. Wij kwamen er namelijk achter dat sommige varianten vrij groot zijn. Niet handig als je ‘m idealiter overal mee naar toe wilt nemen.
Ook interessant:  Zuinigste printer - Top 10 van 2024!

Heb je de beste powerbank iPhone nog niet gevonden?

Ben je niet helemaal onder de indruk van de 5 bovenstaande varianten? Geen enkel probleem! Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Bekijk hieronder de nummers 6 tot en met 10 uit onze top 10:

Hoe vind je de beste powerbank iPhone?

In de huidige maatschappij kun je wellicht niet meer zonder powerbank. Is dat in jouw situatie inderdaad het geval? Ga dan direct op zoek naar de beste powerbank iPhone voor in jouw situatie. Wij raden je aan om hierbij goed op onderstaande punten te letten.

Vermogen & capaciteit

We raden je allereerst aan om goed naar de capaciteit en het vermogen te kijken. Deze twee specificaties zijn namelijk bepalend voor het aantal keer dat je je iPhone op kunt laden. Per acculading welteverstaan.

Onze voorkeur gaat uit naar een capaciteit van 10.000 mAh en een vermogen van 20 Watt. Dit vinden wij de ‘sweet spot’ voor een powerbank voor een iPhone.

Laadfuncties

Ten tweede wijzen wij je graag op de laadfuncties van de powerbank. Beschikt de powerbank bijvoorbeeld over een power delivery poort? Erg wenselijk; je kunt daarmee extra snel je iPhone opladen. Ga ook goed na of de powerbank nog andere laadfuncties aanbiedt.

Tip: let ook goed op de eventuele MagSafe laadmogelijkheid. In ons artikel over de beste MagSafe powerbank lees je hier meer over.

Aansluitingen

Ten derde zou je goed naar de aansluitingen moeten kijken. Over wat voor poorten beschikt de powerbank precies? En om wat voor poorten gaat het exact? Ga hierbij ook goed na of je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Bij de beste powerbank iPhone is dat inderdaad het geval.

Afmetingen & gewicht

Ten vierde heb je nog met de afmetingen van de powerbank voor je iPhone te maken. Dit is één van de eigenschappen die je goed op het gewenste gebruik af moet stemmen. Waar en hoe je wil je je powerbank vooral gebruiken? Wil je vooral je powerbank op reis kunnen gebruiken? Of wil je je powerbank ‘gewoon’ thuis kunnen gebruiken? Als je dat weet, kun je gericht (en kritisch) naar de afmetingen en het gewicht kijken.

Kwaliteit

Ten vijfde heb je met de kwaliteit van de iPhone powerbank te maken. Een belangrijk punt in onze ogen, aangezien niet alle powerbanks aan onze kwaliteitseisen voldeden. Ga daarom voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten zijn van de beste merken en worden erg goed beoordeeld door huidige gebruikers!

Prijs

Tot slot moet je ook nog even naar het prijskaartje kijken. Hoeveel geld heb je over voor je nieuwe iPhone powerbank? Als je dat weet, kun je gerichter een vergelijking tussen bovenstaande varianten maken. Hou in ieder geval rekening met wat prijsverschillen.

Hoe lang duurt het om een powerbank volledig op te laden?

Het hangt af van de capaciteit van de powerbank en de stroomsterkte van de oplaadbron. Een powerbank van 10.000 mAh kan bijvoorbeeld in ongeveer 4 tot 6 uur volledig worden opgeladen met een oplader van 2A.

Kan ik mijn iPhone meerdere keren opladen met één powerbank?

Ja, afhankelijk van de capaciteit van de powerbank en de batterijcapaciteit van je iPhone. Met een powerbank van 10.000 mAh kun je een iPhone ongeveer 2 tot 3 keer volledig opladen.

Is het veilig om mijn iPhone ’s nachts op te laden met een powerbank?

Ja, het is veilig. Moderne powerbanks hebben beveiligingsmechanismen die overladen en oververhitting voorkomen. Toch is het goed om apparatuur op een veilige, niet-brandbare plaats te houden.

Kan een powerbank mijn iPhone sneller opladen dan een standaard oplader?

Dat hangt af van de uitgangsspecificaties van de powerbank. Als de powerbank Quick Charge of een andere snellaadtechnologie ondersteunt die compatibel is met je iPhone, kan het opladen sneller gaan dan met een standaard oplader.

Hoe weet ik of mijn powerbank volledig opgeladen is?

De meeste powerbanks hebben LED-indicatoren die de oplaadstatus weergeven. Als alle LEDs branden of als er een specifiek “vol” signaal is (zoals een groen licht), is de powerbank volledig opgeladen.

Kan ik mijn iPhone gebruiken terwijl deze wordt opgeladen door een powerbank?

Ja, je kunt je iPhone gebruiken terwijl deze wordt opgeladen. Houd er echter rekening mee dat het gebruik van de iPhone tijdens het opladen de oplaadtijd kan verlengen.

Heeft het gebruik van een powerbank invloed op de levensduur van de batterij van mijn iPhone?

Het sporadisch gebruiken van een powerbank heeft weinig tot geen negatieve invloed op de levensduur van je iPhone-batterij. Regelmatig opladen met een powerbank kan echter net als bij elke oplaadmethode leiden tot een normale slijtage van de batterij over tijd.

Index