Beste powerbank voor laptop van 2024

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Met een normale powerbank kun je prima je smartphone opladen. Maar, heb je nou de wens om met deze powerbank óók je laptop op te kunnen laden? Dan heb je, in veel gevallen, een geschikte powerbank voor een laptop nodig. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste powerbank voor laptop van 2024. Uiteindelijk hebben we een complete top 10 samen kunnen stellen, waarover we je hieronder meer vertellen.

Onze 5 beste powerbanks voor laptop van 2024


1. HEKO Solar® – Solar Powerbank Spark 30000mAh

De HEKO Solar® – Solar Powerbank Spark 30000mAh is de beste powerbank voor laptop van 2024. Dit is onder meer te danken aan de brute accucapaciteit van 30.000 mAh. Dit maakt deze powerbank geschikt voor de zwaarste apparaten, waaronder je laptop.

Een bijkomend voordeel is de aanwezigheid van 6 aansluitingen. Je kunt hierdoor niet alleen je laptop opladen, maar ook andere apparaten waaronder je smartphone. Het fijne hierbij is dat je ook nog van een snel laden functie gebruik kunt maken!

De HEKO Solar® – Solar Powerbank Spark 30000mAh beschikt over ingebouwde kabels. Je sluit ‘m hiermee dus zeer eenvoudig op je laptop aan. Een ander groot voordeel is het ingebouwde zonnepaneel. Hiermee laadt deze powerbank voor een laptop zich automatisch op. Ook daar heb je dus minder omkijken naar!

2. BlueBuilt Laptop Powerbank met Snelladen 27.000 mAh

De BlueBuilt Laptop Powerbank met Snelladen 27.000 mAh is een goede nummer 2 in onze top 10. Deze laptop heeft een capaciteit van 27.000 mAh, waardoor ‘ie je laptop tot 2 keer toe op kunt laden.

Deze prima powerbank is ook nog voorzien van meerdere aansluitingen, waaronder 2 poorten met 100 Watt. Dit betekent dat je zelfs 2 laptops tegelijkertijd hiermee op kunt laden! Uiteraard is deze powerbank ook voor andere elektrische apparaten geschikt, waaronder je smartphone en tablet.

De BlueBuilt Laptop Powerbank met Snelladen 27.000 mAh beschikt ook nog over een Power Delivery poort. Met deze poort laad je je laptop ontzettend snel op. Je moet wel even goed naar de prijs kijken; voor deze powerbank voor je laptop betaal je meer dan €100.

3. Auronic Powerbank – 20.000 mAh

De Auronic Powerbank – 20.000 mAh is ook zeer geschikt voor het opladen van je laptop. Deze powerbank is krachtig genoeg om je laptop minimaal één keer op te laden. Voor het opladen van je smartphone biedt ‘ie ook uitkomst; dit kun je op één acculading maar liefst 5 keer doen.

Met deze powerbank geniet je op meerdere manieren van veel gemak. Zo is ‘ie van meerdere USB poorten voorzien, is de accustatus indicator super handig en weegt ‘ie slechts 384 gram. Dit is hierdoor één van de weinige powerbanks voor een laptop die je in je broekzak mee kunt nemen.

Voor de Auronic Powerbank – 20.000 mAh betaal je bovendien een zacht prijsje. Dit komt uiteraard door de iets mindere accucapaciteit. Als je nou je laptop vaker met een powerbank op wilt laden, kies je beter voor één van bovenstaande varianten.

4. Xtorm Titan Powerbank 24.000 mAh Power Delivery

Met de Xtorm Titan Powerbank 24.000 mAh Power Delivery laad je je laptop probleemloos op. Deze powerbank heeft een accu capaciteit van 24.000 mAh, waardoor je op één acculading 2 keer je laptop kunt laden. Uiteraard is deze laptop ook voor andere elektrische apparaten geschikt.

Ook is deze powerbank van een Power Delivery poort voorzien. Hiermee is het mogelijk om je laptop nóg sneller op te laden. Dit is overigens ook te danken aan de USB C poort met een vermogen van 60 Watt. In zijn totaliteit beschikt deze handige powerbank over 3 aansluitingen.

Met de Xtorm Titan Powerbank 24.000 mAh Power Delivery geniet je van veel gemak. Dit is ook nog te danken aan de ingebouwde kabel en de relatieve compactheid. Wel moet je even goed naar het prijskaartje kijken: je betaalt hier pakweg €140 voor.

5. Accezz Powerbank 20000 mAh

Onze top 5 sluiten we af met de Accezz Powerbank 20000 mAh. Deze powerbank is opvallend goedkoop en is uitermate geschikt voor het opladen van je laptop. Door de capaciteit van 20.000 mAh kun je dit wel maar één keer per acculading doen.

De samenstelling van deze powerbank spreekt ons erg aan. Zo is ‘ie van meerdere USB aansluitingen voorzien en ook van een handig LED display. Op dit display lees je eenvoudig de actuele batterijstatus af. Overigens zijn wij ook over de snel laad functie erg te spreken!

Voor de Accezz Powerbank 20000 mAh betaal je slechts €24,99. Ja, het is daarmee verreweg de goedkoopste powerbank voor laptop uit onze top 5. Je moet echter wel goed beseffen dat een hogere accucapaciteit meer mogelijkheden biedt. Aan jou de taak om op dit gebied de juiste afweging te maken.

Waarom heb je een powerbank voor laptop nodig?

Een powerbank voor laptop is ideaal voor ondernemers. Wil je altijd en overal met je laptop kunnen werken? De accu van je laptop heeft uiteraard geen oneindige acculading. Dit probleem los je gelukkig op met de beste powerbank voor laptop. Deze powerbank stelt je in staat om je laptop en altijd overal op te laden.

Ben je graag aan het reizen, terwijl je een ondernemer bent? Dan is een powerbank voor je laptop al helemaal onmisbaar. Zoals uit onze laptop powerbank test is gebleken, zijn sommige powerbanks ook nog eenvoudig mee te nemen. Dit maakt het nog beter mogelijk om altijd en overal je laptop op te laden.

Kun je voor elke willekeurige powerbank kiezen? Nee, allerminst. Het advies is om specifiek voor een powerbank voor je laptop te kiezen. Alleen dergelijke powerbanks zijn krachtig genoeg om je laptop op te laden.

Heb je de beste powerbank voor laptop nog niet gevonden?

Met veel genoegen hebben wij je onze top 5 beste powerbanks voor laptop al besproken. Maar, daar blijft het niet bij. Wij hebben namelijk een complete top 10 voor je samengesteld. Check hierbij ook nog de overige 5 laptops uit onze powerbank laptop test:

Hoe vind je de beste powerbank voor laptop?

In onze ogen is een powerbank voor laptop in veel situaties onmisbaar. Daar hebben we je hierboven reeds meer over verteld. Het is nu zaak om je verder te helpen met je zoektocht. Hoe vind je nou de beste powerbank voor laptop in jouw situatie? Dat doe je door goed op onderstaande punten te letten.

Gewenste gebruik

Wij raden je aan om eerst over het door jou gewenste gebruik na te denken. Waar, hoe en waarvoor wil je precies je laptop powerbank gebruiken? Wil je dit tijdens het reizen doen? Dan heb je idealiter een kleinere en lichtere powerbank nodig. Wil je dit ‘gewoon’ tijdens het werken doen? Dan heb je vooral een zo’n krachtig mogelijke variant nodig.

Capaciteit

De capaciteit is één van de belangrijkste eigenschappen van een powerbank voor laptop. De minimale capaciteit moet wat ons betreft 20.000 mAh zijn. Kies je voor een variant van bijvoorbeeld 27.000 of 30.000 mAh? Dat is wat ons betreft nóg beter. Zo’n variant is nog krachtiger en daardoor in staat om vaker je laptop op één acculading op te laden.

Poorten

Bij een powerbank voor laptop moet je ook goed naar de poorten kijken. Eigenlijk zijn meerdere zaken hierbij van belang:

  • Over hoeveel poorten beschikt de powerbank precies? Sommige powerbanks zijn van talloze poorten voorzien, waardoor je ook meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd op kan laden.
  • Wat is het vermogen van de poorten? Voor het opladen van je laptop heb je een poort met een hoger vermogen nodig.
  • Om wat voor poorten gaat het precies? Je moet het soort poort uiteraard afstemmen op de poorten van je laptop. Hierbij maakt het bijvoorbeeld uit of je een MacBook of Windows laptop hebt.

Snel laden

Zou je onderweg even snel je laptop op willen laden? Dan heb je een powerbank met Power Delivery poort nodig. Met zo’n poort is het mogelijk om je laptop (nog) sneller op te laden. Erg handig, maar uiteraard niet voor iedereen even belangrijk. Maak voor jezelf op dit gebied de juiste afweging.

Samenstelling

Bij een powerbank voor laptop moet je ook goed naar de algehele samenstelling kijken. Hoe groot en zwaar is de powerbank bijvoorbeeld? Ben je hierdoor in staat om de powerbank overal mee naar toe te nemen?

Ook moet je goed kijken naar de eventuele aanwezigheid van kabels. Beschikt de powerbank voor je laptop niet over ingebouwde kabels? Dan heb je dus zelf nog een kabel nodig voor het opladen van je laptop. Check ook of de powerbank over een accu-indicator beschikt. Idealiter gaat het hierbij om een LCD scherm waarop je de accustatus af kunt lezen.

Kwaliteit

Uit onze powerbank laptop test is het volgende gebleken: niet alle powerbanks voor laptop voldoen aan onze kwaliteitseisen. Mede daarom raden wij je specifiek de beste powerbanks voor laptop aan. Deze powerbanks zijn van de gewenste kwaliteit, hebben de juiste samenstelling en gaan jarenlang mee.

Prijs

Durf te investeren in de beste powerbank voor laptop. Dat is de beste tip die we je nog voor in je petto hebben. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je gaan voor een powerbank die volledig aan je eisen voldoet. Daarbij raden wij je dus ook aan om specifiek voor bovenstaande powerbanks te gaan. Deze 10 powerbanks zijn van de beste merken, worden goed beoordeeld en gaan probleemloos jarenlang mee!

Andere soorten powerbanks

In veel situaties is een powerbank voor laptop ideaal, maar niet voor in alle situaties. Heb je het idee dat een laptop powerbank toch niet op je wensen aansluit? Bekijk dan eens een powerbank voor je iPhone, een MagSafe powerbank, een kleine powerbank, een powerbank voor op reis, een draadloze powerbank, een lichtgewicht powerbank of een powerbank snellader.

Hoe weet ik of een powerbank compatibel is met mijn laptop?

Controleer de specificaties van de powerbank om te zien of deze een uitgangsspanning en -stroom biedt die overeenkomt met die van je laptoplader. Zoek naar powerbanks die USB-C PD (Power Delivery) ondersteunen met een passend wattage voor je laptop, meestal tussen de 30W en 100W, afhankelijk van je laptopmodel.

Kan ik mijn laptop opladen terwijl ik deze gebruik met een powerbank?

Ja, je kunt je laptop opladen terwijl je deze gebruikt, mits de powerbank voldoende vermogen levert. Houd er rekening mee dat het gebruik van de laptop tijdens het opladen de oplaadsnelheid kan vertragen en de powerbank sneller kan leegmaken.

Hoe lang kan een powerbank mijn laptop van stroom voorzien?

De duur waarvoor een powerbank je laptop van stroom kan voorzien, hangt af van de capaciteit van de powerbank (uitgedrukt in mAh of Wh) en het stroomverbruik van je laptop. Om een schatting te krijgen, deel je de capaciteit van de powerbank door het stroomverbruik van je laptop. Houd rekening met een efficiëntieverlies van ongeveer 10-20%.

Is het veilig om mijn laptop ’s nachts op te laden met een powerbank?

Hoewel het technisch veilig kan zijn dankzij de ingebouwde veiligheidsfuncties van moderne powerbanks en laptops, is het beter om voorzichtig te zijn en de laptop niet onbeheerd achter te laten tijdens het opladen met een powerbank, vooral voor langere tijd. Dit helpt om oververhitting en onnodige slijtage van zowel de powerbank als de laptopbatterij te voorkomen.

Index