Beste powerbank voor op reis van 2024

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Vind je het helemaal geweldig om andere landen en culturen te ontdekken? Trek je er graag in de natuur op uit? Of vind je het heerlijk om op een bedje langs het zwembad te relaxen? Zodra je op reis gaat, heb je baat bij de beste powerbank voor op reis. Deze powerbank stelt je immers in staat om altijd en overal je smartphone op te laden. Wel zo prettig in deze digitale tijden. Speciaal voor jou zijn wij alvast op zoek gegaan naar de beste powerbank voor op reis van 2024.

Onze 5 beste powerbanks voor op reis van 2024


1. Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery

De Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery is de beste powerbank voor op reis van 2024. Bij deze powerbank valt direct de compactheid op. Hij is lekker klein, waardoor ‘ie zelfs in je broekzak past. Dit is uiteraard ideaal voor op reis.

Een ander groot pluspunt is de robuustheid. Deze powerbank is ontzettend robuust en daarmee tegen een stootje bestand. Erg prettig, aangezien ‘ie ongetwijfeld tijdens het reizen wel eens ten val komt.

De Xtorm Powerbank 10.000 mAh Power Delivery kost je ongeveer €46. Een geweldige prijskaartje met het oog op het compactheid én capaciteit. Deze powerbank heeft namelijk een accucapaciteit van 10.000 mAh; je kunt hierdoor tot 2 keer toe je smartphone opladen op één acculading. Je hoeft de accu van deze powerbank dus niet al te vaak bij te vullen!

2. Belkin Powerbank 10.000 mAh

De Belkin Powerbank 10.000 mAh is ook een zeer geschikte powerbank voor op reis. Ook bij deze powerbank valt direct de compactheid op. Hij past eenvoudig in je broekzak en is daarmee overal mee naar toe te nemen. Tijdens je reis hoef je hierdoor nooit meer zonder acculading komen te zitten.

Deze powerbank voor op reis is opvallend goedkoop; je betaalt hier slechts €36 voor. Een geweldige prijs, aangezien reizen al duur genoeg is. Een ander pluspunt is de aanwezigheid van meerdere poorten. Je kunt hierdoor 3 smartphones tegelijkertijd opladen.

De Belkin Powerbank 10.000 mAh heeft een capaciteit van 10.000 mAh. Je kunt hierdoor twee keer je smartphone opladen, voordat je deze powerbank weer bij moet vullen. Jammer genoeg beschikt deze powerbank níet over een snelladen functie; dit verklaart ook direct de voordeligere prijs.

3. Xtorm Rugged Opvouwbare Solar Powerbank 10.000 mAh

De Xtorm Rugged Opvouwbare Solar Powerbank 10.000 mAh is een zeer geschikte powerbank voor op reis. Dit komt alleen al door op de opvouwbaarheid. Hij is hiermee nóg compacter dan bovenstaande powerbanks.

Met deze powerbank kun je je smartphone ook nog snelladen. Dit betekent dat je binnen een halfuur je smartphone tot 40 á 50% op kunt laden. Zonder dat je hier zelf ook maar enige moeite voor hoeft te doen.

De Xtorm Rugged Opvouwbare Solar Powerbank 10.000 mAh beschikt ook nog over een ingebouwd zonnepaneel. Leg ‘m in de zon neer en de powerbank laadt zichzelf automatisch op. Dankzij de capaciteit van 10.000 mAh kan de powerbank tot twee keer toe je smartphone opladen. Voor al dit moois moet je wel vrij diep in de buidel tasten.

4. Samsung Powerbank 10.000 mAh Samsung Super Fast Charging

De Samsung Powerbank 10.000 mAh Samsung Super Fast Charging is de beste powerbank voor op reis voor een Samsung. Met deze powerbank kun je zeer snel je Samsung smartphone opladen Met alle dank aan de speciale snelladen functie.

Deze powerbank heeft een capaciteit van 10.000 mAh. Net zoals bovenstaande varianten. Ook met deze powerbank kun je tot twee keer toe je smartphone opladen op slechts één acculading.

De Samsung Powerbank 10.000 mAh Samsung Super Fast Charging kost slechts €48. Een geweldige prijs, omdat de kwaliteit van deze powerbank indrukwekkend is. Uiteraard is ook deze reis powerbank lekker compact. Je stopt ‘m eenvoudig in je broekzak!

5. Xtorm Rugged Powerbank 10.000 mAh met Snelladen

De Xtorm Rugged Powerbank 10.000 mAh met Snelladen is tot slot ook een zeer geschikte powerbank voor op reis. Deze powerbank beschikt over een snelladen functie, waarmee je je smartphone dus razendsnel op kunt laden.

Een nader voordeel is de indrukwekkende compactheid. Door de compactheid én handige vorm neem je deze powerbank echt heel eenvoudig mee op reis. Ongeacht hoe je reist of hoe je je dagen invult, geniet je elke reisdag van deze powerbank.

Ook interessant:  Zuinigste olieradiator – Top 10 van 2024!

De Xtorm Rugged Powerbank 10.000 mAh met Snelladen is ook nog van een ingebouwde zaklamp voorzien. Dit maakt deze reis powerbank bijzonder geschikt voor de echte avonturier. Ook is deze powerbank zeer robuust en waterdicht!

Waar moet een goede powerbank voor op reis aan voldoen?

Kies niet voor de eerste de beste powerbank voor op reis. Dat is één van de belangrijkste tips die wij je mee willen geven. Kies alleen voor een powerbank die aan deze eisen voldoet:

 • Compact vormgegeven. Elke powerbank voor op reis moet in je broekzak passen. Kies daarom te allen tijde voor een compacte powerbank.
 • Capaciteit van 10.000 mAh of meer. Je wilt je smartphone minimaal 2 keer op kunnen laden op één acculading van de powerbank. Ga daarom altijd voor een minimale capaciteit van 10.000 mAh.
 • Goede beoordelingen. Idealiter ga je ook voor een powerbank op reis die door huidige gebruikers goed beoordeeld wordt. Dit geldt in ieder geval voor alle bovenstaande powerbanks.

Voor wie is een powerbank voor op reis geschikt?

Een powerbank voor op reis is voor alle reizigers geschikt. Het maakt hierbij niet zozeer uit hoe je je vakantie invult. Als je het heerlijk vindt om te relaxen, heb je baat bij een goede powerbank voor op reis. Dat is ook het geval als je het avontuur opzoekt of graag survivaltochten maakt.

Sowieso kun je een powerbank voor op reis veelzijdig inzetten. Dit komt vooral door de compactheid. Je neemt ‘m hierdoor eenvoudig mee tijdens een survivaltocht, maar ook als je naar een festival gaat. Of als je naar een ander evenement gaat. Door de compactheid is een powerbank voor op reis eigenlijk voor iedereen geschikt.

Zijn alle powerbanks voor op reis geschikt?

Nee, dit is absoluut niet het geval. Tijdens ons onderzoek zijn wij meerdere matige tot slechte powerbanks tegengekomen. Deze powerbanks moet je links laten liggen, aangezien die alleen maar ergernissen oproepen.

Waar je vooral niet voor moet kiezen? Voor een powerbank met een capaciteit van 5.000 mAh. Of voor een powerbank met een onhandige vorm. Als je op reis bent, moet je simpelweg echt kunnen bouwen op je powerbank. Kies daarom voor één van bovenstaande varianten!

Tips om een powerbank op reis te gebruiken

 • Vooraf opladen: Zorg ervoor dat je powerbank volledig is opgeladen voordat je op reis gaat. Het is verstandig dit te doen de nacht voor je vertrek, zodat je met een volle powerbank op pad gaat. Overweeg om een extra herinnering in te stellen, zodat je het niet vergeet.
 • Minimaliseer het gebruik van je apparaat tijdens het opladen: Probeer het gebruik van je apparaat te beperken terwijl het aan de powerbank is aangesloten. Dit helpt om de oplaadsnelheid te verhogen en de efficiëntie van het opladen te verbeteren, omdat het apparaat minder energie verbruikt tijdens het oplaadproces.
 • Gebruik korte en hoogwaardige kabels: Kortere oplaadkabels kunnen de oplaadefficiëntie verbeteren door het verlies van stroom over de lengte van de kabel te verminderen. Gebruik ook kabels van hoge kwaliteit die geschikt zijn voor snel opladen om de oplaadtijd te minimaliseren.
 • Bewaar je powerbank op een koele, droge plaats: Extreem hoge of lage temperaturen kunnen de levensduur van je powerbank beïnvloeden. Probeer je powerbank te bewaren op een plek waar het beschermd is tegen direct zonlicht en vocht, zoals in je rugzak of in een binnenzak.
 • Ken de regels voor het vliegen met een powerbank: Luchtvaartautoriteiten hebben regels voor het meenemen van powerbanks op vluchten, meestal gebaseerd op de capaciteit (uitgedrukt in wattuur, Wh). Controleer de regels van je luchtvaartmaatschappij vooraf om te voorkomen dat je powerbank bij de veiligheidscontrole wordt ingenomen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een powerbank voor op reis?

 • Eenvoudig mee te nemen. Het belangrijkste voordeel van een powerbank voor op reis is de compactheid. Door de compactheid kun je zo’n powerbank eenvoudig in je broekzak meenemen. Ideaal voor als je op reis bent dus!
 • Krachtig genoeg. Ondanks de compactheid hoef je geen verdere concessies te doen. De betere powerbanks voor op reis zijn krachtig genoeg om twee keer je smartphone op te laden met één acculading.
 • Veel handige functies. Ongeacht voor welk van bovenstaande powerbanks voor op reis je kiest, geniet je van meerdere handige functies. Denk hierbij aan een snelladen functie of de mogelijkheid om meerdere smartphones tegelijkertijd op te laden.
 • Ontzettend veel gemak. Onder aan de streep geniet je met een powerbank voor op reis ook van ontzettend veel gemak. Je kunt altijd en overal je smartphone opladen, ongeacht waar je te wereld bent!
 • Soms relatief duur. Voor sommige powerbanks voor op reis moet je vrij diep in de buidel tasten. Dit is vooral het geval als de powerbank over handige extra’s beschikt, zoals een ingebouwd zonnepaneel.

Heb je de beste powerbank voor op reis nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste powerbank voor op reis naar jouw mening nog niet tegengekomen? Bekijk dan ook de volgende 5 interessante powerbanks voor op reis nog even:

Hoe vind je de beste powerbank voor op reis?

Wil je altijd en overal je powerbank op kunnen laden? Ook als je op reis bent? Dan heb je dus een goede powerbank voor op reis nodig. Om tot de beste powerbank voor op reis te komen, moet je goed op onderstaande aandachtspunten letten.

Ook interessant:  Zuinige elektrische sfeerhaard – Top 10 van 2024!

Afmetingen & gewicht

Ten eerste moet je goed naar de afmetingen kijken. In het verlengde daarvan kijk je ook direct naar het gewicht. Idealiter is een powerbank voor op reis zo klein en licht mogelijk. Dit maakt het immers nóg eenvoudiger om de powerbank overal mee naar toe te nemen.

Capaciteit

Ten tweede moet je goed naar de capaciteit kijken. Bij een powerbank voor op reis kom je al snel op een capaciteit van 10.000 mAh uit. Kies je voor een powerbank van 5.000 mAh? Dan kun je maar één keer je smartphone opladen per acculading van de powerbank. Kies je voor een powerbank van 20.000 mAh? Dan is ‘ie alweer een stuk groter.

Laadmogelijkheden

Ten derde moet je goed naar de laadmogelijkheden kijken. Kun je je smartphone bijvoorbeeld snelladen met de powerbank? Is het mogelijk om meerdere smartphones tegelijkertijd op te laden? En over hoeveel poorten beschikt de powerbank precies? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke punten om even goed naar te kijken.

Extra functies

Ten vierde kun je nog met een schuin oog naar extra functies kijken. Waarom met een schuin oog? Omdat niet alle powerbanks voor op reis van handige, extra functies voorzien zijn. Goede voorbeelden van dergelijke functies zijn een ingebouwd zonnepaneel, waterdichtheid en/of een ingebouwde zaklamp.

Kwaliteit

Ten vijfde wijzen wij je op de kwaliteit. Hier kunnen we vrij kort over zijn: kies voor één van bovenstaande powerbanks voor op reis. Dit zijn de beste varianten van dit moment, waarmee je van een lange levensduur geniet. Deze varianten worden overigens ook allemaal goed beoordeeld door de huidige gebruikers!

Prijs

Tot slot heb je nog met de prijs van de powerbank voor op reis te maken. Wil je voor de beste powerbank voor op reis gaan? Bespaar dan niet onnodig. Door nú iets meer geld uit te geven, ben je de komende reizen van een perfecte powerbank verzekerd. Dat is voldoende reden om te investeren in de beste powerbank voor op reis, niet waar?

Andere powerbanks

Als je veel op reis gaat, is een powerbank voor op reis de juiste keuze. Of een lichtgewicht powerbank uiteraard. Je kunt ook eens naar een MagSafe powerbank of powerbank voor iPhone kijken, indien je een iPhone hebt. Een andere optie is een kleine powerbank, draadloze powerbank of powerbank voor je laptop. Voldoende mogelijkheden en varianten in ieder geval!

Hoe weet ik hoeveel capaciteit ik nodig heb voor mijn powerbank voor op reis?

Bedenk welke apparaten je moet opladen en hoe vaak. Voor een smartphone volstaat doorgaans een powerbank van 5000 tot 10000 mAh. Reis je met meerdere apparaten of ben je langere tijd weg van een stroombron, overweeg dan een powerbank met een capaciteit van 20000 mAh of meer.

Kan ik mijn powerbank gebruiken om mijn laptop op te laden tijdens het reizen?

Ja, maar zorg ervoor dat je een powerbank kiest met voldoende output (meestal rond de 60W of hoger) en een USB-C poort die Power Delivery (PD) ondersteunt, wat nodig is voor het opladen van de meeste laptops.

Hoe kan ik mijn powerbank het snelst opladen voor ik vertrek?

Gebruik een oplader met een hoge output (zoals een USB-C oplader met PD voor sneller opladen) die compatibel is met je powerbank. Dit vermindert de oplaadtijd aanzienlijk in vergelijking met standaard USB-laders.

Is het veilig om mijn powerbank in mijn ingecheckte bagage te doen?

Nee, de meeste luchtvaartautoriteiten staan niet toe dat powerbanks in ingecheckte bagage worden geplaatst vanwege het risico op brand. Je moet je powerbank in je handbagage meenemen.

Hoe houd ik mijn powerbank in goede staat tijdens het reizen?

Bewaar je powerbank in een stevige hoes of zakje om te voorkomen dat deze wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, vocht, of direct zonlicht. Vermijd ook fysieke schade door stoten of vallen.

Kan ik tijdens het vliegen mijn telefoon opladen met mijn powerbank?

Ja, je kunt je telefoon opladen met je powerbank tijdens het vliegen. Zorg er echter voor dat je powerbank toegankelijk is en voldoet aan de regelgeving van de luchtvaartautoriteiten qua capaciteit.

Wat moet ik doen als mijn powerbank niet meer oplaadt tijdens mijn reis?

Controleer eerst of de kabels en oplader die je gebruikt correct functioneren met een ander apparaat. Als deze werken, maar je powerbank laadt niet op, probeer dan een andere oplaadkabel of -poort. Als het probleem aanhoudt, is de powerbank mogelijk defect en moet deze worden vervangen.

Index