Energiezuinige deurbel – Top 10 van 2024

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Wil je graag het risico op een woninginbraak aanzienlijk verkleinen? Dan heb je een slimme deurbel nodig. Een slimme deurbel maakt automatisch opnames van je voordeur; hiermee hou je inbrekers eenvoudig op afstand. Wil je dit graag ook nog op een energiezuinige manier doen? Dan heb je een energiezuinige deurbel nodig! In dit artikel vertellen wij je graag wat de beste energiezuinige deurbel is.

Wat is de beste energiezuinige deurbel? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de Eufy Security-Video Doorbell S220 aan. Dit is de beste energiezuinige deurbel vanwege de oplaadbare batterijen en uitmuntende kwaliteit. Ook is de beeldkwaliteit subliem en geniet je van veel extra functies!

Onze 5 beste energiezuinige deurbellen


Wat is een energiezuinige deurbel?

Een energiezuinige deurbel is een deurbel met meerdere functies. Ten eerste functioneert ‘ie als een heuse deurbel, terwijl ‘ie ten tweede ook nog als een extra camera kan functioneren. Dit hoeft overigens niet altijd. Je kunt ook voor een energiezuinige deurbel zonder camera kiezen.

Ten derde brengt een energiezuinige deurbel de gewenste duurzaamheid met zich mee. Dit kan op verschillende manieren verkregen worden:

 • Automatische stand-by stand. Kies je voor een bedrade energiezuinige deurbel? Dan werkt de deurbel dus op netstroom. Om te voorkomen dat ‘ie (onnodig) veel energie verbruikt, is het wenselijk dat de deurbel over een automatische stand-by stand beschikt.
 • Gebruik van zonneenergie. Wil je een energiezuinige deurbel hebben? Dan kun je ook voor een deurbel kiezen die op zonne-energie werkt. Dit is een geweldige optie, aangezien zonlicht gratis en ontzettend milieuvriendelijk is!
 • Efficiënte batterijen en slimme technologie. Je kunt ook voor een energiezuinige deurbel met efficiënte batterijen gaan. Deze batterijen gaan dan hand in hand met verschillende slimme technologieën. Door deze slimme technologieën is de deurbel in staat om energiezuinig zijn werk te doen!

Wat is volgens ons onderzoek dan de beste energiezuinige deurbel van 2024? Daar vertellen we je in dit artikel graag van alles over. Ga er even goed voor zitten en neem onze reviews op je gemakje door!

1. Eufy Security-Video Doorbell S220

Wil je graag een energiezuinige deurbel aanschaffen? Dan wijzen wij je met veel plezier op de Eufy Security-Video Doorbell S220. Uit ons onderzoek is gebleken dat dit de beste energiezuinige deurbel van 2024 is.

De energiezuinigheid van de Eufy Security-Video Doorbell S220 is indrukwekkend te noemen. Dit is onder meer aan de volgende eigenschappen te danken:

 • Werkt volledig op batterij. Dit is een volledig draadloze deurbel die op batterijen werkt. Doordat ‘ie op batterijen werkt, verbruikt ‘ie in principe geen energie. Hij verbruikt alleen maar batterijen die je gelukkig ook nog op kunt laden.
 • Het is een slimme deurbel. De Eufy Security-Video Doorbell S220 is ook nog een slimme deurbel. Dit houdt in dat ‘ie van een camera voorzien is, zoals je op de productfoto duidelijk kunt zien. Dankzij deze camera geniet je van nog meer veiligheid in en rondom je woning.

Een groot voordeel is de connectie met je app. Is er onverhoopt beweging bij je voordeur? Dan krijg je hier een melding van in je app. Verwacht je iemand? Dan is het handig om te weten dat diegene voor de deur staat. Verwacht je niemand? Dan kun je via de app even kijken wie er voor je deur staat. Kwaadwillende laat je uiteraard niet binnen.

Kies je voor deze energiezuinige deurbel? Dan kies je dus voor een deurbel die op batterijen werkt. Deze batterijen werken op één acculading maar liefst 6 maanden lang. Na een halfjaar moet je de batterijen opladen. Dit doe je gelukkig eenvoudig met de oplaadoptie met oplaadkabel.

Voel je je op dit moment niet helemaal veilig thuis? Dan is dit al helemaal de beste energiezuinige deurbel. Dankzij de camera zie je immers precies wie er bij je voor de deur staat. Je geniet hierbij van haarscherp 2K beeld. Je herkent dus echt wie er bij je voor de deur staat. Hoe fijn is dat?

Met deze energiezuinige deurbel doe je dus een meer dan verstandige aankoop. Hij is ontzettend zuinig, hij brengt de gewenste veiligheid met zich mee en hij werkt volledig draadloos. Bijkomend voordeel: je hebt geen abonnement nodig. Je zit dus ook niet aan vaste kosten per maand vast!

Al met al spreken wij vol lof over de Eufy Security-Video Doorbell S220. Deze energiezuinige deurbel doet zijn werk geweldig, energiezuinig en duurzaam. Bovendien hoef je voor al dit moois niet de hoofdprijs te betalen. Nee, je kunt uitgaan van een investering van slechts €144.

2. Ring Video Deurbel (2de generatie)

Wil je graag voor een goedkopere energiezuinige deurbel gaan? Dan wijzen wij je graag op de Ring Video Deurbel (2de generatie). Uit onze test is gebleken dat dit de beste goedkope energiezuinige deurbel is.

Voor de Ring Video Deurbel (2de generatie) betaal je ongeveer €94. Voor nog geen 100 euro ben je dus al de trotse eigenaar van deze veelzijdige, handige, veilige en energiezuinige deurbel.

De energiezuinigheid is aan verschillende eigenschappen te danken. Zo is het ideaal dat dit een energiezuinige deurbel op batterijen is. Je hoeft ‘m dus niet op netstroom aan te sluiten, waardoor de installatie een stuk eenvoudiger dan normaal is.

Door de werking op batterijen geniet je dus ook nog van de gewenste energiezuinigheid. Het mooie hierbij is dat het ook nog om een oplaadbare batterij gaat. Je kunt eenvoudig de batterij opladen, waardoor de Ring Video Deurbel (2de generatie) in principe géén energie verbruikt. Je bespaart hier dus oprecht veel geld mee.

Met de Ring Video Deurbel (2de generatie) geniet je bovendien van veel bijkomende functies. Zo is ook dit een slimme deurbel. Je kunt deze zuinige deurbel eenvoudig aan je smartphone koppelen. Heb je dat gedaan? Dan kun je op je smartphone live meekijken met de beelden die door de camera opgenomen worden.

Ook geniet je van de scherpe 1080p HD videokwaliteit. Het beeld van de Ring Video Deurbel (2de generatie) is hiermee overigens niet zo duidelijk als bij bovenstaande energiezuinige deurbel het geval is. Maar goed, hoe belangrijk is dat nou? Het is vooral belangrijk dat je een energiezuinige deurbel in huis haalt!

Kies je voor deze energiezuinige deurbel? Dan kies je ook nog voor een deurbel met handige extra functies. Wat te denken van de nachtzicht functie? Door deze functie heb je ook in het donker perfect zicht. Ook over de geavanceerde bewegingsinstellingen zijn wij te spreken. Je bent hierdoor in staat om de Ring Video Deurbel (2de generatie) volledig naar eigen wens in te stellen.

Spreekt deze energiezuinige deurbel jou ook aan? Dan hoef je hier dus nog geen €100 aan uit te geven. Ondertussen geniet je wel van de gekende Ring kwaliteit. Want ja, tot op de dag van vandaag is dit één van de beste merken in de wereld van deurbellen. Je kunt dus met een gerust hart de Ring Video Deurbel (2de generatie) direct bij onze partner Bol bestellen!

3. Eufy Security Video Doorbell C211

Wat is nou de beste energiezuinige deurbel voor bij jouw woning? Het is aan jou om het antwoord op deze vraag te vinden. Het enige dat wij kunnen doen, is jou kennis te laten maken met meerdere interessante varianten. Wij wijzen je in ieder geval graag op de Eufy Security Video Doorbell C211.

Ook interessant:  Zuinigste elektrische bijverwarming – Top 10 van 2024!

Met deze energiezuinige deurbel haal je een interessante deurbel in huis. Dit is onder meer aan de volledig draadloze werking op batterijen te danken. Je hoeft ‘m dus niet op netstroom aan te sluiten, waardoor ‘ie sowieso al geen energie verbruikt.

Een ander groot pluspunt is dat het om oplaadbare batterijen gaat. Je laadt deze batterijen eenvoudig op, waarna je hier 120 dagen geen omkijken naar hebt. Concreet betekent dit dat je in een heel kalenderjaar deze batterijen slechts 2 of 3 keer op hoeft te laden.

Deze energiezuinige deurbel is eenvoudig te installeren. Dit komt onder meer doordat ‘ie dus volledig draadloos werkt. Een ander voordeel is dat dit een compacte en stijlvolle deurbel is. Geef ‘m maar gerust een prominente plek bij je voordeur. Dan hou je de inbrekers ook nog eens eenvoudig op afstand van je voordeur!

Het mooie is dat deze deurbel van een wifi ontvanger voorzien is. Dankzij deze wifi ontvanger kun je volledig draadloos de Eufy Security Video Doorbell C211 aan je smartphone koppelen. Heb je dat gedaan? Dan kun je op je smartphone live meekijken met de beelden die deze zuinige deurbel maakt. Super handig en wel zo fijn.

Het is ook nog mogelijk om de gewenste beelden op te slaan In principe heb je hier geen abonnement voor nodig! Je zit bij deze energiezuinige deurbel dus ook niet aan vaste lasten of iets dergelijks vast. Nee, je hoeft een keer een investering te doen, waarna je van alle mogelijkheden van de Eufy Security Video Doorbell C211 geniet!

Spreekt deze zuinige video deurbel jou ook aan? Dan kunnen we het nog mooier voor je maken. Voor de Eufy Security Video Doorbell C211 betaal je namelijk slechts €97,95. Voor nog geen 100 euro heb je dus al de beschikking over een energiezuinige deurbel. Een energiezuinige deurbel waardoor je je thuis ook nog een stuk veiliger gaat voelen.

Goed om nog even te weten: deze energiezuinige deurbel maakt de beelden in 1080p beeldkwaliteit. Kijk je toevallig naar de live beelden van de Eufy Security Video Doorbell C211? Dan zie je dus haarscherp op je smartphone naar voren komen wie er precies voor je deur staat. Dit brengt nog meer duidelijkheid en veiligheid met zich mee!

4. Google Nest Videodeurbel

Wil je voor een energiezuinige deurbel gaan? Ben je ook bereid om in de beste variant te investeren? Dan wijzen wij je met veel plezier op de Google Nest Videodeurbel. Ook deze energiezuinige deurbel heeft ons doen verrassen.

Zoals je mogelijk al verwacht had, is dit een slimme deurbel. Dankzij de camera kijk je live mee met de beelden die de Google Nest Videodeurbel voor je maakt. Het enige dat je hier nog voor hoeft te doen, is deze energiezuinige deurbel aan je smartphone te koppelen.

Uiteraard is dit ook een energiezuinige deurbel op batterijen. Doordat ‘ie op batterijen werkt, verbruikt ‘ie dus helemaal geen energie. Heb je de wens om je energierekening verder omlaag te brengen? Dan is dit dus dé energiezuinige deurbel waar je naar op zoek bent!

Het is ook nog makkelijk om de Google Nest Videodeurbel te installeren. Dit komt onder meer doordat ‘ie dus volledig draadloos is. Daarnaast heeft Google bewust voor een slank design gekozen. Dankzij dit slanke design is het een fluitje van een cent om deze energiezuinige deurbel op een deurkozijn op te hangen. Een kind kan oprecht de was doen.

Voor de Google Nest Videodeurbel moet je wel relatief veel geld uitgeven. Je moet rekening houden met een investering van €167. Hij is hiermee dus een slag duurder dan de bovenstaande deurbellen. Maar, je geniet bij deze energiezuinige deurbel wel van een paar handige functies:

 • Nachtzicht functie. Ook in het donker wil je duidelijk kunnen zien wie er precies bij je voor de deur staat. Dankzij de nachtzicht functie geniet je ook in het donker van haarscherp beeld.
 • Groot verticaal gezichtsveld. Staat iemand bij je voor de deur? Dan zie je deze persoon van top tot teen. Dit is te danken aan het verticale gezichtsveld met een beeldverhouding van 3:4. Een unieke feature van deze energiezuinige deurbel.

Al met al raden wij je de Google Nest Videodeurbel van harte aan. Het blijft namelijk niet alleen bij bovenstaande handige functies. Om een betere indruk van alle functies te krijgen, raden wij je aan om een kijkje bij Bol te nemen. Je bent dan waarschijnlijk direct overtuigd van de vele voordelen van deze energiezuinige deurbel!

5. Ring Battery Video Doorbell Plus

Heb je de beste energiezuinige deurbel nog niet gevonden in onze top 4? Schroom dan niet om ook nog even naar de Ring Battery Video Doorbell Plus te kijken. Ook over deze zuinige deurbel zijn wij meer dan enthousiast.

Bij de Ring Battery Video Doorbell Plus geniet je van een paar unieke kenmerken. Het belangrijkste kenmerk is toch wel de ingebouwde oplaadbare batterij. Deze batterij gaat lang mee en brengt dus een aanzienlijke energiebesparing met zich mee.

Je geniet met de Ring Battery Video Doorbell Plus van twee voordelen: geen energieverbruik én de fijne voordelen van een slimme deurbel. Door deze zuinige deurbel bij je voordeur op te hangen, hoef je je geen moment meer onveilig te voelen. Je weet precies wie er bij je voor de deur staan!

Kies je voor de Ring Battery Video Doorbell Plus? Dan kies je dus voor een fijne, energiezuinige deurbel met een oplaadbare batterij. Het opladen van deze batterij is ook bijzonder eenvoudig. Heb je dit gedaan? Dan geniet je van de vele handige functies:

 • Top tot teen zicht. Ook het merk Ring heeft voor een verticale beeldverhouding gekozen, waardoor je iemand van top tot teen voor je deur ziet staan. Dit brengt nog meer duidelijkheid (en veiligheid) met zich mee!
 • 1536 HD+ beeldkwaliteit. Met deze energiezuinige deurbel geniet je ook van haarscherp beeld. Je ziet hierdoor dus nog beter en duidelijker wie bij je voor de deur staat.
 • Tweerichtingsspraak. Het is ook nog mogelijk om te communiceren met degene die voor de deur staat. Dit is te danken aan de tweerichtingsspraak functie. Dankzij deze functie geniet je van nóg meer gemak.

Al met al raden wij je de Ring Battery Video Doorbell Plus van harte aan. Wel moet je even goed naar de investering kijken. Je betaalt in eerste instantie al €153 voor deze zuinige deurbel. Daarna krijg je ook nog met vaste maandelijkse kosten te maken. Dat is althans het geval als je van bepaalde functies gebruik wilt maken.

Wanneer is een deurbel energiezuinig?

Het is zeker niet zo dat elke deurbel energiezuinig is. Nee, voor een normale deurbel geldt dit overigens wel sowieso. Als het echter om een slimme deurbel gaat, moet de slimme deurbel aan specifieke eisen voldoen:

 • De deurbel moet oplaadbare batterijen hebben. Een van de grootste eisen is dat de energiezuinige deurbel over oplaadbare batterijen beschikt. Dankzij de oplaadbare batterijen verbruikt de energiezuinige deurbel helemaal geen energie. Dat is nog eens het toppunt van een zuinig product!
 • De deurbel moet dus slim zijn. Een andere eis die wij gesteld hebben, is dat de deurbel slim moet zijn. Alleen slimme deurbellen bieden alle functies waar men op dit moment baat bij heeft.
Ook interessant:  Beste draadloze powerbank van 2024

Wat zijn de voordelen van een energiezuinige deurbel?

Om meerdere redenen raden wij je een energiezuinige deurbel absoluut aan:

 • Je geniet van de vele voordelen van een slimme deurbel. Kies je bewust voor een energiezuinige deurbel? Dan kies je ook bewust voor een slimme deurbel. Je ziet hierdoor precies wie er bij je voor de deur staat. Ook is het mogelijk om met de live beelden mee te kijken of om beelden te bewaren.
 • Je geniet van de eenvoudige oplaadbaarheid. De beste energiezuinige deurbel is ook nog eenvoudig op te laden. Het voordeel hiervan is dat ‘ie dus helemaal geen energie verbruikt. Bijkomend voordeel is dat je geen nieuwe batterijen hoeft te kopen. Met een energiezuinige deurbel bespaar je dus ook nog eens kosten.
 • Je geniet van haarscherp beeld. Met een energiezuinige deurbel hoef je totaal geen concessies te doen. Zo geniet je ‘gewoon’ van haarscherp beeld. In combinatie met extra functies zorgt dit voor de gewenste duidelijkheid en veiligheid.
 • Je geniet van veel extra functies. Met de beste energiezuinige deurbel geniet je ook nog van veel extra functies. Wat te denken van de nachtzicht functie over de tweerichtingsspraak functie? Dankzij deze functies geniet je van nog meer gemak en mogelijkheden.
 • Je geniet van veel gemak. Onder aan de streep geniet je met een energiezuinige deurbel van ontzettend veel gemak. Dit komt door de energiezuinigheid, het haarscherpe beeld en de vele handige functies!

Wat zijn de nadelen van een energiezuinige deurbel?

Heb je oren naar de aanschaf van de beste energiezuinige deurbel? Dan raden wij je eigenlijk aan om de energiezuinige deurbel direct aan te schaffen. Wel moet je even goed kijken naar deze twee aandachtspunten:

 • Je hebt mogelijk met vaste kosten te maken. Bij sommige energiezuinige deurbellen krijg je met vaste abonnementskosten te maken. Dit is althans het geval als je van bepaalde functies gebruik wilt maken. Check dit even goed per energiezuinige deurbel.
 • De investering kan fors zijn. Voor sommige energiezuinige deurbellen moet je vrij diep in de buidel tasten. Dit is echter per zuinige deurbel verschillend, dus maak op dit gebied vooral een goede vergelijking/afweging voor jezelf.

Heb je de beste energiezuinige deurbel nog niet gevonden?

Vol enthousiasme hebben wij een complete top 10 voor je samengesteld. Met onze top 5 heb je al kennisgemaakt, maar met de nummers 6 tot en met 10 nog niet. Check die zuinige deurbellen direct hieronder:

Hoe vind je de beste energiezuinige deurbel?

Ben je overtuigd van de voordelen van een energiezuinige deurbel? Dan is het de hoogste tijd om op zoek naar de beste zuinige deurbel voor bij jouw voordeur te gaan. Daarvoor let je idealiter goed op deze aandachtspunten.

Batterijen

Je moet allereerst goed naar de batterijen kijken:

 • Kies sowieso voor een deurbel op batterijen. Een deurbel op netstroom kan nooit zo zuinig zijn als een deurbel op batterijen.
 • Zijn de batterijen op te laden? Het is ook zeer wenselijk dat de batterijen van de deurbel op te laden zijn. Check dus goed of je de batterijen op kunt laden. Zo ja, hoe kun je dit doen en hoe vaak moet je dit doen?

Beeldkwaliteit

Bij een zuinige deurbel heb je ook nog met de beeldkwaliteit te maken. Hoe scherp is het beeld? Is het ook mogelijk om live met de beelden mee te kijken? Of is het ook nog mogelijk om de beelden op te slaan en later terug te kijken? Ga dit stuk voor stuk goed na.

Extra functies

Wij raden je ook aan om goed naar de extra functies te kijken. Veel energiezuinige deurbellen beschikken namelijk over veel handige functies. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer een nachtzicht functie en een top tot teen zicht.

Installatie

Wil je voor de beste energiezuinige deurbel gaan? Dan geniet je sowieso van een eenvoudige installatie. Dit komt voornamelijk doordat de deurbel volledig draadloos werkt. De beste varianten, zie hierboven, zijn bovendien slank en compact vormgegeven.

Kosten

Bij een zuinige deurbel heb je met twee soorten kosten te maken. Wij adviseren je om goed op deze beide soorten kosten te richten:

 • Aanschafkosten. Wat moet je precies voor de energiezuinige deurbel betalen? Wij hebben opgemerkt dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen. Maak daarom een goede prijsvergelijking en bepaal waar je precies naar op zoek bent.
 • Gebruikskosten. Je krijgt mogelijk ook nog met vaste kosten te maken, indien je van bepaalde functies gebruik wilt maken. Ga dit even goed na en bepaal dus op voorhand al van welke functies je gebruik wilt maken.

Je woning verder verduurzamen

Met een energiezuinige deurbel verduurzaam je je woning aanzienlijk. Dit doe je ook met een energiezuinige thermostaat, energiezuinige vriezer tafelmodel en energiezuinige afzuigkap.

Wat maakt een deurbel energiezuinig?

Een energiezuinige deurbel verbruikt minder stroom door gebruik te maken van LED-verlichting voor de belknop en efficiënte elektronica voor de signaaloverdracht. Slimme deurbellen kunnen ook zo geprogrammeerd worden dat ze alleen activeren wanneer dat nodig is, wat het energieverbruik verder vermindert.

Hoeveel energie bespaar ik met een energiezuinige deurbel?

Hoewel een deurbel over het algemeen niet veel energie verbruikt, kunnen energiezuinige modellen tot 50% minder energie gebruiken dan traditionele deurbellen. Dit kan bijdragen aan een lichte daling van je totale energieverbruik.

Is een energiezuinige deurbel duurder dan een traditionele deurbel?

Energiezuinige deurbellen, vooral slimme deurbellen, kunnen duurder zijn in aanschaf dan traditionele deurbellen. Echter, de lagere operationele kosten door het verminderde energieverbruik kunnen deze initiële investering op de lange termijn compenseren.

Hoe installeer ik een energiezuinige deurbel?

De installatie van een energiezuinige deurbel varieert per model. Draadloze modellen zijn vaak eenvoudiger te installeren omdat ze geen bedrading nodig hebben. Voor bedrade modellen moet je mogelijk bestaande bedrading gebruiken of nieuwe draden trekken. Volg altijd de instructies van de fabrikant voor de beste resultaten.

Kan ik een energiezuinige deurbel gebruiken met mijn huidige deurbelsysteem?

Veel energiezuinige deurbellen zijn ontworpen om compatibel te zijn met bestaande deurbelsystemen. Voor bedrade systemen moet je controleren of de spanning en het type bel overeenkomen. Draadloze deurbellen kunnen een eenvoudige add-on zijn die geen aanpassing van het huidige systeem vereist.

Hoe onderhoud ik een energiezuinige deurbel om zijn efficiëntie te behouden?

Onderhoud aan een energiezuinige deurbel is meestal minimaal. Zorg ervoor dat de belknop schoon is en vrij van obstructies. Voor slimme deurbellen, zorg ervoor dat de software up-to-date is voor de beste prestaties en energie-efficiëntie.

Wat zijn de extra voordelen van een energiezuinige slimme deurbel?

Naast het besparen van energie, bieden slimme deurbellen extra functies zoals bewegingsdetectie, live video streaming, en de mogelijkheid om vanaf je smartphone met bezoekers te communiceren. Deze functies verhogen niet alleen de veiligheid van je huis, maar bieden ook gemak en gemoedsrust.

Index