De 5 belangrijkste voordelen van een energiezuinige koelvriescombinatie

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe koelkast? Kijk dan eens naar een koelvriescombinatie. Dit is een combinatie van een vriezer en een koelkast, waarmee je dus twee vliegen in één klap slaat. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een energiezuinige koelvriescombinatie. Met een energiezuinige variant geniet je van nog veel meer voordelen.

Je brengt je energieverbruik aanzienlijk omlaag

Hoeveel energie verbruik je nu thuis per jaar? Ga dit eens goed na en kijk dan ook eens wat de grootverbruikers zijn. Grote kans onder meer je koelkast en je vriezer tot de groep van grootverbruikers horen. Door voor een energiezuinige koelvriescombinatie te kiezen, verander je dit. Zo’n variant verbruikt namelijk zo min mogelijk energie!

Met een zuinige koelvriescombinatie breng je dus het energieverbruik omlaag. Erg prettig met het oog op onze aardbol en het milieu. Idealiter zou elk huishouden voor een energiezuinige koelvriescombinatie moeten kiezen. Dát zou absoluut een groot effect hebben.

Je bespaart hier geld mee

Kies je voor een energiezuinige koelvriescombinatie? Dan bespaar je hier ook nog eens geld mee. Dit is puur te danken aan het lagere energieverbruik en daarmee de lagere energierekening.

De besparing loopt op tot tientallen euro’s per jaar. Met alle dank aan de energiezuinigheid van het apparaat. Wel goed om te weten: voor een zuinige variant moet je in beginsel iets meer geld betalen. Dit verschil verdien je echter binnen mum van tijd terug, dankzij het lagere energieverbruik. Wil je dus je energierekening omlaag brengen? Dan kun je niet om een energiezuinige koelvriescombinatie heen.

Twee vliegen in één klap

In principe brengt elke koelvriescombinatie veel voordelen met zich mee. Eén van de voordelen is dat je hiermee van zowel een koel- als een vriesgedeelte geniet. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

Zo heb je nog maar één apparaat nodig in plaats van twee losse apparaten. Je bespaart hiermee ruimte in je keuken, waardoor je mogelijk zelfs voor een andere indeling in je keuken kunt kiezen.

Veelal naar wens in te stellen

Hoe komt het nou dat een koelvriescombinatie zo zuinig zijn werk kan doen? Dit is vooral aan moderne technologieën te danken. Deze moderne technologieën zorgen voor het lage verbruik en een hoge efficiëntie. Bijkomend voordeel is dat je een zuinige koelvriescombinatie veelal naar wens in kunt stellen.

Wat we hiermee bedoelen? Nou, je kunt onder meer de temperatuur per gedeelte aanpassen. Ook is het in veel situaties mogelijk om de indeling van het koel- en vriesgedeelte aan te passen. Je hebt dus alle touwtjes in eigen handen en geniet van het (zeer) lage energieverbruik.

Voldoende om uit te kiezen

Ben je ook te spreken over de voordelen van een energiezuinige koelvriescombinatie? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de meest geschikte variant. Wat je dan al snel opmerkt, is dat je meer dan voldoende hebt om uit te kiezen. Zo kun je uit allerlei afmetingen, merken, modellen en varianten kiezen. Let hierbij sowieso goed op de inhoud van het koel- en vriesgedeelte. Wij raden je in ieder geval deze 5 energiezuinige koelvriescombinaties aan:

Index