De 5 belangrijkste voordelen van een zuinige plafondventilator

Wil je graag een zuinige ventilator voor in huis aanschaffen? Dan heb je de keuze uit meerdere soorten ventilators, waaronder een plafondventilator. Wij, als experts van Zuinigeproducten.nl, raden je om meerdere redenen specifiek een zuinige plafondventilator aan.

Je bespaart hier energie mee

Kies je bewust voor de beste zuinige plafondventilator? Dan kies je bewust voor een aanzienlijke kostenbesparing. Zo’n plafondventilator doet zijn werk namelijk vele malen zuiniger dan een normale plafondventilator.

Hoe dit komt? Dit is hoofdzakelijk aan de motor te danken. De motor drijft de wieken van de ventilator aan en heeft hier energie voor nodig. Als je voor een zuinige variant kiest, beschikt deze over een DC motor. Deze motor gaat zeer efficiënt met de energie om, waardoor de motor minder energie hoeft te verbruiken. Vergelijk dit met een auto die bijzonder zuinig rijdt.

Je bespaart hier geld mee

Door bovengenoemd voordeel geniet je ook nog van een flinke kostenbesparing. Met een zuinige plafondventilator kun je eenvoudig tientallen euro’s per jaar besparen. Ja, dit lees je goed: dit is puur te danken aan de energiezuinigheid van de motor van de plafondventilator.

Uiteraard hoeft dit niet de enige reden te zijn om voor een zuinige variant te kiezen. Een andere reden is in de duurzaamheid te vinden. Een zuinige plafondventilator is nu eenmaal een stuk beter voor het milieu. Ook gaat zo’n ventilator, dankzij de duurzame motor, ontzettend lang mee. Een win-win situatie dus.

Voor in veel kamers geschikt

Wij zijn van mening dat een zuinige plafondventilator voor in veel kamers geschikt is. Je kunt in je slaapkamer, je thuiskantoor, je woonkamer en zelfs in je keuken prima voor een plafondventilator kiezen.

Wil je graag een zuinige plafondventilator in je slaapkamer hangen? Dan geniet je van een bijkomend voordeel: het zeer lage geluidsniveau. Door dit lage geluidsniveau lig je ’s nachts in ieder geval niet wakker van de ventilator. Ondertussen geniet je wel van de heerlijke verkoeling.

Geweldige verkoeling

Bij een zuinige plafondventilator hoef je geen concessies te doen. De zuinigheid gaat bijvoorbeeld niet gepaard met een mindere werking. Zeker niet zelfs. Je geniet ook met een zuinige plafondventilator van een geweldige verkoeling.

Dit is onder meer aan de flinke diameter van de ventilator te danken. Doordat de wieken behoorlijk lang zijn, wordt veel lucht in beweging gebracht. Het voordeel daarvan is dat er veel lucht afgekoeld wordt. Je geniet hierdoor binnenshuis al snel van een aangename verkoeling.

Veel varianten te verkrijgen

Spreken de bovenstaande voordelen van een zuinige plafondventilator je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: de zuinige plafondventilators zijn in veel varianten te verkrijgen.

Zo kun je ook voor een zuinige plafondventilator met lamp kiezen. Deze lamp zou over een LED lichtbron moeten beschikken, aangezien dat de zuinigste lamp van dit moment is. Je geniet in dat geval van een aangename verkoeling én van voldoende licht. Voor deze combinatie hoef je bovendien maar één object aan het plafond op te hangen.

Wij raden je aan om direct de beste plafondventilators te bekijken:

Index