Zonnepanelen voor op jouw bedrijfspand: tips

Laatst bijgewerkt op 27 mei 2024

Tegenwoordig zie je het erg veel terugkomen op verschillende gebouwen: zonnepanelen. Het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen kan een boel schelen, en ook jij als ondernemer kan hiervan profiteren. Zo kun je duurzame energie opwekken en dit ook meteen verbruiken. Hiermee kun je geld besparen en ben je milieuvriendelijk bezig. Wil jij ook zonnepanelen laten leggen op jouw bedrijfspand? Weet je alleen nog niet zo goed waar je op moet letten? Lees dan snel verder en ontdek hier een aantal handige tips!

Tip 1: Juiste zonnepanelen

Voordat je de zonnepanelen laat plaatsen, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste zonnepanelen gaat kiezen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten zonnepanelen die je op je dak kan laten plaatsen.

Een paar verschillende zonnepanelen die je kan aanschaffen zijn onder andere de dunne film zonnepanelen, maar je hebt ook de monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen. Het is belangrijk om je te verdiepen in de verschillen – bijvoorbeeld het rendement per zonnepaneel en de prijs, zodat je erachter kunt komen wat het beste past op jouw bedrijfspand. Eerst is het slim om te gaan kijken naar het soort dak dat je hebt op je bedrijfspand, want dit is erg belangrijk om te weten. Als je dit namelijk weet, dan kan je gaan kijken welke zonnepanelen op je dak passen. Het is ook handig dat je gaat kijken naar hoeveel ruimte je hebt voor zonnepanelen, want op die manier kan je kijken hoeveel zonnepanelen je nodig hebt en hoe groot ze moeten zijn.

Tip 2: Subsidie

Als je kiest voor zonnepanelen zakelijk, kun je in aanmerking komen voor een subsidie. Je kan namelijk als ondernemer een SDE-subsidie aanvragen als je kiest voor zonnepanelen op jouw bedrijfspand. Dit kan natuurlijk een hele hoop schelen in de kosten.

Houd er wel rekening mee dat er een aantal voorwaarden aan vastzitten. Het is daarom aan te raden om je van tevoren te verdiepen in de voorwaarden, zodat je erachter kunt komen of je inderdaad in aanmerking komt voor deze subsidie. Als je hier meer over wil weten, kun je informatie krijgen over zakelijke zonnepanelen en de subsidie op Zonnegilde.nl.

Tip 3: Budget

Een laatste tip waar je op kunt letten als je zonnepanelen op jouw bedrijfspand wil laten leggen, is kijken naar jouw budget. Denk na welk budget jij wil besteden aan de zonnepanelen. Dit hangt natuurlijk af van het type zonnepaneel, maar ook hoeveel zonnepanelen je op het dak laat leggen. Ook is het goed om jouw huidige energieverbruik onder de loep te nemen en op basis hiervan te berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig denkt te hebben.

Index