Zuinige elektrische sfeerhaard – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Met een elektrische sfeerhaard creëer je warmte en gezelligheid in je woning. Het is bovendien heerlijk om naar het vlammenspel van de sfeerhaard te kijken. Is dat iets waar je thuis ook van wilt genieten? Kies dan idealiter voor de beste zuinige elektrische sfeerhaard. Met een zuinige elektrische sfeerhaard bespaar je namelijk veel energie én daarmee veel geld. Spreekt dit je aan? Ontdek in dit artikel direct wat de beste zuinige elektrische sfeerhaarden zijn!

Onze 5 beste zuinige elektrische sfeerhaarden


Wat is een zuinige elektrische sfeerhaard?

Een elektrische sfeerhaard is een haard die elektriciteit gebruikt om een visuele illusie van vuur te creëren. Dit brengt zowel warmte als gezelligheid en comfort met zich mee.

Hierbij kun je specifiek voor een zuinige elektrische sfeerhaard kiezen. Dit is sowieso een elektrische sfeerhaard die zichzelf automatisch uitschakelt. Hiermee wordt energie bespaard én dit is ook nog eens uiterst veilig te noemen. Voldoende reden dus om direct voor één van onderstaande zuinige elektrische sfeerhaarden te kiezen.  

Goed om te weten: er bestaan twee soorten elektrische sfeerhaarden. Je kunt namelijk voor een vrijstaande- of voor een inbouw elektrische sfeerhaard kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt van je wensen en woning af. Bepaal dit op voorhand goed en check vervolgens onderstaande reviews voor alle informatie over de beste zuinige elektrische sfeerhaarden.

1. Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago

Wat is de beste zuinige elektrische sfeerhaard van 2024? Wij hebben het antwoord op die vraag gevonden; dit is de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago. Deze elektrische sfeerhaard voldoet aan onze eisen en heeft ontzettend veel te bieden.

Ten eerste kunnen we stellen dat deze sfeerhaard energiezuinig is. Dit heeft onder meer met de automatische uitschakeling van de haard te maken. Zodra de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago te lang aanstaat, schakelt ‘ie zich vanwege de veiligheid automatisch uit. Dit bespaart ook nog een hoop energie.

Ten tweede is dit geen al te krachtige elektrische sfeerhaard. De Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago werkt met een vermogen van 1800 Watt. Doordat dit vermogen relatief laag ligt, verbruikt deze sfeerhaard relatief weinig energie. Ideaal dus voor in je duurzame woning.

Ten derde zijn wij over de prachtige uitstraling te danken. Hierbij vallen meerdere aspecten direct op:

 • Strakke vormgeving. De vormgeving van de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago kan het beste als strak getypeerd worden. Door deze vormgeving is dit sowieso een geweldige sfeerhaard voor in moderne woningen.
 • LED vlammen. Het merk Classic Fice heeft gekozen voor prachtige LED vlammen. Deze vlammen ogen hierdoor erg realistisch en bewegen ook echt. Het is hierdoor net alsof je naar echt vuur zit te kijken.
 • Inbouw model. De Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago is een inbouw elektrische sfeerhaard. Dit houdt in dat je ‘m in de muur of in een schouw in kunt (laten) bouwen. Hij valt hierdoor volledig weg in je prachtige interieur.

Heb je de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago in je woning? Dan geniet je van een maximale temperatuur van 50 graden Celsius. Dit is dus ook echt een functionele sfeerhaard. Warmte, comfort en gezelligheid komen allemaal om de hoek kijken bij deze beste zuinige elektrische sfeerhaard.

Goed om te weten: voor de Classic Fire Elektrische Sfeerhaard Chicago heb je geen gas of rookkanaal nodig. Dit komt de duurzaamheid uiteraard ook alleen maar ten goede. Verder biedt dit ook veel mogelijkheden wat betreft de plaatsing van deze zuinige elektrische sfeerhaard.

In onze ogen is dit met afstand de beste zuinige elektrische sfeerhaard. Dit is ook nog aan het prijskaartje van slechts €129,95 te danken. Check de website van onze partner Bol voor meer informatie over bijvoorbeeld de afmetingen. Ook vind je bij Bol meer dan 320 reviews van tevreden gebruikers!

2. Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern

Spreekt de beste zuinige elektrische sfeerhaard je niet helemaal aan? Kijk dan ook eens naar de Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern. Ook deze zuinige elektrische sfeerhaard spreekt ons erg aan.

Dit komt onder meer doordat dit een vrijstaand model is. De Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern hoef je dus niet in bijvoorbeeld een schouw in te bouwen. Juist hierdoor ben je in staat om deze elektrische sfeerhaard op elke gewenste plek in je woning neer te zetten.

Met deze elektrische sfeerhaard geniet je van een lager energieverbruik. Dit is aan verschillende facetten te danken:

 • Instelbaar vermogen. Normaal gesproken werkt de Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern met een vermogen van 2000 Watt. Je kunt ‘m echter ook op de stand van 1800 Watt instellen. Kies je daarvoor? Dan verbruikt deze elektrische sfeerhaard direct nog minder energie!
 • Automatische uitschakeling. De Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern beschikt ook over een automatische uitschakelingfunctie. Deze functie komt zowel de veiligheid als het energieverbruik ten goede.
 • Energiebesparende LED lampen. Het merk Alpina heeft deze zuinige elektrische sfeerhaard voorzien van 5 energiezuinige LED lampen. Deze lampen creëren het vuureffect én verbruiken erg weinig energie.
 • Instelbare thermostaat. Bij de Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern heb je uiteraard alle touwtjes in eigen handen. Dit komt onder andere door de instelbare thermostaat. Met deze thermostaat stel je de gewenste temperatuur in; de thermostaat houdt deze temperatuur vervolgens op het gewenste niveau.

Met de Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern haal je dus een zuinige elektrische sfeerhaard in huis. Ondertussen geniet je ook nog van een aangename warmte en veel gezelligheid. De gezelligheid komt grotendeels door het realistische vlammenspel. Kijk je naar deze sfeerhaard? Dan is het net alsof je naar een echt kampvuur kijkt.

Deze zuinige elektrische sfeerhaard zet je eenvoudig in je woning neer. Je hoeft ‘m immers alleen maar op het stopcontact aan te sluiten. Verder is het ideaal dat ‘ie over 2 ingebouwde handvatten beschikt. Mocht je ‘m in je woning willen verplaatsen, is dit een fluitje van een cent met deze handvatten.

Al met al vinden wij dit een geweldige elektrische sfeerhaard. De Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern doet zijn werk uitermate zuinig en is ook nog goedkoop. Je betaalt hier namelijk slechts €137,99 voor.

Een geweldige prijs, ook omdat je met deze elektrische sfeerhaard veel geld gaat besparen. Dat is aan het lage energieverbruik en het vermogen te danken. Door het vermogen is het maximale bereik 20 m2. Dit maakt de Alpina Elektrische Sfeerhaard Luzern voor in de meeste (woon)kamers uiterst geschikt. Wij zijn al met al groot fan van deze zuinige elektrische sfeerhaard!

3. EVIQ Cinewall 3d

€599,95
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Wat verwacht jij precies van je nieuwe elektrische sfeerhaard? Denk hier op voorhand goed over na, zodat je voor jezelf een flinke schifting in het aanbod kunt maken. Blijkt uit je wensen dat je vooral een grote zuinige elektrische sfeerhaard wilt hebben? Kies dan voor de EVIQ Cinewall 3D.

Bij deze zuinige elektrische sfeerhaard vallen meerdere zaken direct op:

 • Je kunt deze elektrische sfeerhaard ophangen. Hang ‘m aan een muur in je woonkamer op en geniet daarmee van een prachtige uitstraling. Nadien geniet je uiteraard ook van de gewenste warmte.
 • Deze elektrische sfeerhaard is vrij groot. DeEVIQ Cinewall 3D heeft een diagonaal van 36 inch. Het is hiermee een vrij grote elektrische sfeerhaard. Prachtig! Deze afmetingen stellen je bovendien in staat om deze sfeerhaard perfect te combineren met je TV.

Kijk je naar de afmetingen van de EVIQ Cinewall 3D? Dan zou je niet direct verwachten dat dit een zuinige elektrische sfeerhaard is. Toch is dat het geval. Dit komt onder meer door de 2 vermogenstanden. Deze elektrische sfeerhaard werkt met een vermogen van 1500 Watt, maar je kunt ‘m ook op het vermogen van 750 Watt instellen. In die stand verbruikt ‘ie nog minder energie!

Met de EVIQ Cinewall 3D geniet je van een aangename warmte. Deze warmte wordt afgegeven door het ingebouwde verwarmingselement. Dit element geeft de gewenste warmte af. Met dank aan de regelbare thermostaat stel je zelf de gewenste temperatuur in. De thermostaat zorgt er vervolgens voor dat deze temperatuur behouden blijft.

Met de EVIQ Cinewall 3D geniet je ook nog van een realistisch vlammenspel. Dit is te danken aan de ingebouwde LED lampen. Deze LED lampen creëren een realistisch vlammenspel en werken zo zuinig mogelijk. Deze lampen gaan bovendien heel erg lang mee. Deze lange levensduur en het lage energieverbruik zorgt voor de gewenste duurzaamheid.

Leuk detail: je kunt het vlammenspel ook nog in 3 kleuren instellen. Je hebt hierbij de keuze tussen oranje, oranje/blauw en blauw. Stel de gewenste kleur in en geniet optimaal van het fraaie vlammenspel. Dit fraaie vlammenspel combineer je dus perfect met het fraaie design én de gewenste energiezuinigheid.

Ben je ook zo onder de indruk van de EVIQ Cinewall 3D? Kijk dan wel even goed naar het prijskaartje. Voor deze zuinige elektrische sfeerhaard betaal je namelijk ongeveer €550. Het is hiermee vooralsnog de duurste elektrische sfeerhaard. Maar, het is tegelijkertijd ook de grootste zuinige elektrische sfeerhaard. Bovendien kun je deze sfeerhaard geheel naar wens instellen. Op meerdere manieren!

4. MOA EFS183C

Wat is nou de beste zuinige elektrische sfeerhaard voor in jouw woning? Het is aan jou om het antwoord op deze vraag te vinden. Uiteraard helpen wij je wel hierbij, onder andere door je op de beste varianten te wijzen. Op plek 4 in onze top 10 vind je de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C terug.

Deze zuinige elektrische sfeerhaard doet zijn werk echt geweldig. Dit is onder meer aan het instelbare vermogen te danken. Je kunt de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C op de normale stand (2000 Watt) gebruiken, maar ook op de stand van 1000 Watt. In de laatstgenoemde stand geniet je van een (nog) lager energieverbruik.

Verder geniet je van de gewenste warmte en sfeer. Door deze warmte en sfeer heb je eigenlijk niks anders nodig dan de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C. Deze elektrische haard zet je in je woonkamer neer, waarna het op en top genieten is.

Daarbij geniet je ook nog van de vrije plaatsing. Dit is een vrijstaand model, waardoor je ‘m in principe overal in je woning neer kunt zetten. Het enige wat je in de buurt nodig hebt, is een beschikbaar stopcontact. Verder is er geen rookkanaal of iets dergelijks benodigd.

Spreekt de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: de kwaliteit is uitmuntend. Dit is onder andere te danken aan het merk MOA en de gebruikte materialen. Ook hoef je voor deze zuinige elektrische sfeerhaard niet de hoofdprijs te betalen; je kunt uitgaan van een investering van ongeveer €270.

Dit bedrag moet je puur als een investering zien. Met deze elektrische sfeerhaard ga je veel energie besparen, waardoor je je energierekening aanzienlijk ziet dalen. Wat wil je nog meer? Nou, je wilt ook nog een mooie sfeerhaard in je woning hebben. Dat is de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C absoluut!

Bij de MOA Elektrische Sfeerhaard EFS183C valt onder meer het realistische vlammenspel op. Kijk je naar deze zuinige elektrische sfeerhaard? Dan is het net alsof je naar een echte houtkachel kijkt. Dat is ook nog te danken aan de plek voor het decoratie hout. Leg dit hout onder de kachel neer en geniet daarmee van een nóg fraaiere uitstraling!

5. Auronic Elektrische Sfeerhaard

Wat voor zuinige elektrische sfeerhaard wil je in je woning hebben? Dit is iets waar je op voorhand goed over na moet denken. Blijkt uit je wensen vooral dat je een vrijstaand model wilt hebben? Dan wijzen wij je graag op de Auronic Elektrische Sfeerhaard.

Met deze zuinige elektrische sfeerhaard geniet je van een paar belangrijke voordelen:

 • Instelbaar vermogen. Je kunt het vermogen van de Auronic Elektrische Sfeerhaard naar eigen wens instellen. Je hebt namelijk de keuze tussen 1000- en 2000 Watt. Hiermee oefen je alle mogelijke invloed uit op het energieverbruik.
 • Realistisch LED licht. Om het vlammenspel te creëren, heeft het merk Auronic voor LED lampjes gekozen. Deze lampjes gaan erg lang mee, zijn ontzettend duurzaam en verbruiken ontzettend weinig energie.
 • Compacte, vrijstaande sfeerhaard. De Auronic Elektrische Sfeerhaard is één van de meest compacte sfeerhaarden. Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning. Op die plek heb je alleen maar een stopcontact nodig.
 • Handmatige temperatuurregeling. Met deze elektrische sfeerhaard geniet je spoedig van de gewenste warmte. Je kunt de temperatuur ook nog eens handmatig nauwkeurig instellen. De ingebouwde thermostaat zorgt vervolgens voor de gewenste constante temperatuur.

Een groot pluspunt vinden wij de fraaie uitstraling. Als je naar de Auronic Elektrische Sfeerhaard kijkt, zie je de klassieke lijnen en patronen naar voren komen. Deze klassieke elementen worden echter gecombineerd met de modernste technologie. Mede hierdoor zijn wij groot fan van deze zuinige elektrische sfeerhaard.

Goed om te weten: de Auronic Elektrische Sfeerhaard is eenvoudig te verplaatsen. Dit komt onder meer door de handvatten én door het gewicht van slechts 4,5 kilogram. Check de website van Bol voor een duidelijk overzicht van de afmetingen van deze zuinige elektrische sfeerhaard.

Al met al is dit voor ons de vijfde beste zuinige elektrische sfeerhaard. Deel je die mening met ons? Zou je de Auronic Elektrische Sfeerhaard graag in je woning willen hebben? Schaf ‘m dan voor een bedrag van slechts €73,99 aan. Een elektrische sfeerhaard met een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je niet vinden!

Wanneer is een elektrische sfeerhaard zuinig?

Het is niet zo dat elke sfeerhaard zuinig is. Nee, een zuinige elektrische sfeerhaard moet aan een paar eisen voldoen:

 • De elektrische sfeerhaard moet een instelbaar vermogen hebben. Is het mogelijk om het vermogen in te stellen? Dan oefen je hiermee alle mogelijke invloed uit op het energieverbruik. Een lager vermogen gaat uiteraard gepaard met een lager energieverbruik!
 • De elektrische sfeerhaard moet over LED lampen beschikken. Deze LED lampen zijn in staat om het realistische vlammenspel te creëren. De keuze voor LED lampen is een logische keuze; dit zijn de zuinigste lampen.
 • De elektrische sfeerhaard moet een automatische uitschakeling hebben. Wij hebben ook nog de eis gesteld dat een zuinige elektrische sfeerhaard zichzelf automatisch uit moeten kunnen schakelen. Hiermee wordt het energieverbruik ook verder beperkt. Tevens zorgt deze functie voor de gewenste veiligheid.

Wat zijn de voordelen van een zuinige elektrische sfeerhaard?

Wij raden je een zuinige elektrische sfeerhaard absoluut aan. Dit heeft vooral met deze voordelen te maken:

 • Je bespaart hier veel en energie mee. Dit komt onder andere doordat de elektrische sfeerhaard zo zuinig werkt. Daarbovenop komt dat je je centrale verwarmingssysteem niet/minder hoeft te gebruiken. Je gaat dus veel geld besparen op je gasrekening.
 • Je geniet van het fraaie vlammenspel. Met een zuinige elektrische sfeerhaard geniet je ook optimaal van het fraaie vlammenspel. Het is net alsof je naar echt vuur kijkt, maar in werkelijkheid gaat het dus om een visualisatie van bewegend vuur.
 • Je geniet van gezelligheid en comfort. Met de beste zuinige elektrische sfeerhaard geniet je van veel gezelligheid en comfort. Dit komt door het fraaie vlammenspel, de warmte en de algehele uitstraling.
 • Je hebt uit meerdere varianten de keuze. Wil je een zuinige elektrische sfeerhaard vrijstaand of inbouw hebben? Dat is één van de keuzes die je voor jezelf moet maken. Het is hoe dan ook prettig dat je uit veel varianten de keuze hebt!
 • Je geniet van een prachtig design. Ongeacht voor welke van bovenstaande elektrische sfeerhaarden je kiest, geniet je van een prachtig design. Dit geldt voor zowel de sfeerhaard zelf als voor het fraaie vlammenspel!

Wat zijn de nadelen van een zuinige elektrische sfeerhaard?

Is de keuze voor een zuinige elektrische sfeerhaard altijd de juiste keuze? Dat hangt vooral van je wensen af. Het kan geen kwaad om ook eens naar de zuinigste pelletkachel, zuinigste elektrische radiator en zuinigste elektrische bijverwarming te kijken. Al deze soorten zuinige kachels brengen zo hun eigen voor- en nadelen met zich mee. Maak daarom voor jezelf de juiste afweging.

Heb je de beste zuinige elektrische sfeerhaard nog niet gevonden?

Spreken de 5 varianten uit onze top 5 je niet volledig aan? Stel je wellicht iets andere eisen aan je nieuwe zuinige elektrische sfeerhaard? Geen probleem. Wij raden je namelijk ook nog de volgende 5 varianten van harte aan:

Hoe vind je de beste zuinige elektrische sfeerhaard?

Wat is voor jou de reden dat je dit artikel leest? Grote kans dat de reden terug te vinden is in het feit dat je een elektrische sfeerhaard wilt kopen. De keuze voor de beste zuinige elektrische sfeerhaard is daarbij een logische beslissing.

Maar, hoe vind je nou de beste zuinige elektrische sfeerhaard voor in jouw woning? Dat doe je door een uitgebreide vergelijking te maken. Let hierbij vooral op onderstaande aandachtspunten.

Soort elektrische sfeerhaard

Je moet allereerst een keuze tussen de twee soorten sfeerhaarden maken:

 • Vrijstaand model. Een vrijstaande elektrische sfeerhaard biedt veel mogelijkheden voor de plaatsing. Je kunt ‘m in principe overal in je woning kwijt, zolang je maar de beschikking over een stopcontact hebt.
 • Inbouw model. Een inbouw elektrische sfeerhaard kun je prachtig verwerken in bijvoorbeeld een schouw of een muur. Hiermee ga je uiterst efficiënt om met de aanwezige ruimte.

Energiezuinigheid

Je hebt vervolgens met de energiezuinigheid te maken. Kijk hiervoor goed naar het instelbare vermogen, de aanwezigheid van een thermostaat en het maximale vermogen. Idealiter ligt het maximale vermogen niet al te hoog.

Ook kun je naar de andere aspecten kijken, zoals de automatische uitschakeling en een eventuele timerfunctie. Dergelijke functies dragen ook bij aan de zuinigheid.

Afmetingen & design

Weet je wat voor model elektrische sfeerhaard je wilt hebben? Dan weet je ook hoe groot de sfeerhaard maximaal moet worden. Kijk per zuinige elektrische sfeerhaard even goed naar de afmetingen.

Kijk ook goed naar het design. De zuinige elektrische sfeerhaard moet qua design volledig naar je wens zijn. Stem ‘m bovendien af op de ruimte waarin je ‘m neer wilt zetten.

Samenstelling

Wij wijzen je ook graag op de algehele samenstelling van de elektrische sfeerhaard. Kun je deze sfeerhaard bijvoorbeeld eenvoudig verplaatsen? Is de sfeerhaard wellicht van extra functies voorzien? Kijk al met al goed naar de algehele samenstelling!

Prijs + kwaliteit

Je hebt uiteraard ook met de prijs én kwaliteit te maken. Wij raden je sowieso aan om voor bovenstaande varianten te kiezen. Deze elektrische sfeerhaarden zijn allemaal zuinig, van een A-merk én worden goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Tevens raden wij je aan om te investeren in de beste zuinige elektrische sfeerhaard. Het bedrag dat je aan deze haard uitgeeft, verdien je in een mum van tijd weer terug. Met alle dank aan de lagere gas- en energierekening!

Je woning verder verduurzamen

Wil je dolgraag je woning verduurzamen? Kijk dan ook eens naar de zuinigste plafondventilator, zuinigste LED tv, energie zuinige oven en zuinigste diepvriezer!

Wat maakt een elektrische sfeerhaard zuinig?

Een zuinige elektrische sfeerhaard gebruikt LED-technologie voor de vlammen en energie-efficiënte verwarmingselementen die de warmte gelijkmatig verdelen. Dit type haard verbruikt aanzienlijk minder elektriciteit vergeleken met traditionele verwarmingssystemen of oudere elektrische haarden.

Hoeveel kan ik besparen door een zuinige elektrische sfeerhaard te gebruiken?

Je besparing hangt af van het model, hoe vaak je de haard gebruikt, en de kosten van elektriciteit in jouw gebied. Over het algemeen zijn de operationele kosten van een zuinige elektrische sfeerhaard lager dan die van een traditionele open haard of een centraal verwarmingssysteem, vooral als je hem gebruikt voor zoneverwarming.

Kan een zuinige elektrische sfeerhaard een hele kamer verwarmen?

Ja, veel zuinige elektrische sfeerhaarden zijn krachtig genoeg om een middelgrote tot grote kamer comfortabel te verwarmen. Het precieze bereik hangt af van de grootte van de haard, de isolatie van de kamer, en de buitentemperatuur.

Wat zijn de voordelen van een zuinige elektrische sfeerhaard ten opzichte van een traditionele open haard?

De voordelen omvatten lagere operationele kosten, geen noodzaak voor schoorsteenvegen, geen houtvoorraad nodig, eenvoudige installatie, en de mogelijkheid om de haard te gebruiken zonder de verwarmingsfunctie aan te zetten, waardoor je het hele jaar door van de sfeer kunt genieten zonder extra warmte.

Hoe installeer ik een zuinige elektrische sfeerhaard?

De installatie varieert per model, maar veel elektrische sfeerhaarden zijn ontworpen voor eenvoudige installatie en vereisen alleen een standaard elektrische outlet. Inbouwmodellen kunnen meer complexe installatie vereisen en het is aanbevolen om een professional te raadplegen als je niet bekend bent met elektrische installaties.

Hoe onderhoud ik mijn zuinige elektrische sfeerhaard?

Onderhoud is over het algemeen minimaal. Houd de LED-scherm en het verwarmingselement stofvrij met een zachte doek. Controleer regelmatig of de ventilatieopeningen niet geblokkeerd zijn en volg de onderhoudsinstructies van de fabrikant voor een optimale prestatie en veiligheid.

Zijn er zuinige elektrische sfeerhaarden die ik met mijn smartphone kan bedienen?

Ja, sommige moderne zuinige elektrische sfeerhaarden zijn uitgerust met smart technologie, waardoor je ze kunt bedienen via een smartphone-app. Dit biedt gemakkelijke toegang tot instellingen zoals temperatuurregeling, timerfuncties, en soms zelfs de kleur en intensiteit van de vlammen, allemaal vanuit het comfort van je bank.

Index