Zuinige regendouche kopen: 4 redenen om dit te doen!

Laatst bijgewerkt op 1 februari 2024

Het is heerlijk om onder een regendouche te staan. Je komt heerlijk tot rust, je geniet van een aangenaam gevoel en je geniet van voldoende water dat op je lichaam terechtkomt. Tegelijkertijd brengen de meeste regendouches belangrijke nadelen met zich mee.

Zo is het een feit dat een ‘normale’ regendouche veel water, gas en energie verbruikt. Dit merk je duidelijk terug aan de hoogte van je energie- en waterrekening. Zie je dit niet zo zitten? Dan heb je de beste zuinige regendouche nodig. Er zijn zelfs 4 goede redenen te verzinnen om voor een zuinige regendouche te kiezen.

Reden 1: je bespaart hier veel gas/energie mee

Heb je in je woning voor een zuinige elektrische boiler gekozen? Verstandige keuze. Zo’n boiler warmt het water zuinig op, waardoor je sowieso al zuiniger kunt douchen. Combineer je de zuinige elektrische boiler met een zuinige regendouche? Dan bespaar je nog meer gas/energie.

De boiler hoeft minder gas of energie te verbruiken om het water op te warmen. Een zuinige regendouche heeft nu eenmaal minder water nodig. Dit levert dus al direct een aanzienlijke gas- of energiebesparing op. Dit is uiteraard vooral het geval als je ook een zuinige boiler hebt.

Reden 2: je bespaart hier geld mee

Met de zuinige regendouche ga je veel geld besparen. Dit heeft eigenlijk twee redenen:

  • De gas- en energierekening valt lager uit. Door bovengenoemd verhaal valt je gas- of energierekening al snel lager uit. Dit is een voordeel waar je elke maand weer van profiteert.
  • De waterrekening valt lager uit. Een zuinige regendouche gaat ook nog zuinig met het water om. Je merkt dit ook aan de hoogte van je waterrekening.

Hoeveel geld kun je besparen met een zuinige regendouche? Deze besparing kan oplopen tot wel tientallen euro’s per jaar. Voldoende reden dus om direct een zuinige regendouche aan te schaffen.

Reden 3: je hebt veel keuze

Als experts zijn wij voor jou op zoek gegaan naar de beste zuinige regendouches van dit moment. Al snel bleek dat je uit meer dan voldoende – verschillende – varianten kunt kiezen. Doordat je zoveel keuze uit, kun je altijd een geschikte zuinige regendouche vinden.

De stijl van je badkamer is hierbij eigenlijk niet van belang. De zuinige regendouches worden zowel in het chroom als in het zwart aangeboden. Ook maakt de ruimte in je douche of douchecabine niet al te veel uit. Je kunt namelijk ook uit meerdere diameters kiezen.

Reden 4: je geniet van veel gemak

Heb je een zuinige regendouche in je badkamer hangen? Dan geniet je alsnog van heel veel gemak. Een dergelijke regendouche gaat zuinig met water en gas/energie om, maar biedt tegelijkertijd voldoende water om heerlijk van te kunnen genieten. De straal komt heerlijk op je hoofd terecht en draagt daarmee bij aan het gewenste comfort/gevoel.

Start je de dag onder een zuinige regendouche? Dan begin je je dag super goed? Of ga je voor het slapengaan nog even lekker douchen? Dankzij een zuinige regendouche val je nog sneller en lekkerder in slaap. Met alle dank aan het comfortabele gevoel waar de regendouche voor zorgt!

Index