Zuinige terrasverwarmer infrarood – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Eerder schreven wij al een artikel over de beste zuinige elektrische terrasverwarmer. In die top 10 hebben wij bijzonder veel infrarood terrasverwarmers opgenomen. Logisch ook; infrarood is de zuinigste technologie. Mede daarom hebben wij ook een complete top 10 van de zuinigste terrasverwarmers infrarood samengesteld. Ben je benieuwd wat de beste zuinige terrasverwarmer infrarood is? Check dat direct hieronder!

Wat is de beste zuinige terrasverwarmer infrarood? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de KUMTEL MH-1200 aan. Dit is de beste zuinige terrasverwarmer infrarood dankzij de instelmogelijkheden, de ideale bediening en de algehele samenstelling. Met deze zuinige terrasverwarmer infrarood ga je oprecht veel geld besparen!

Onze 5 beste zuinige terrasverwarmer infrarood


Wat is een zuinige terrasverwarmer infrarood?

Een zuinige terrasverwarmer infrarood is een terrasverwarmer die van de infrarood technologie gebruik maakt. Deze technologie brengt twee eigenschappen met zich mee:

 • Personen en objecten worden verwarmd. Met de beste zuinige terrasverwarmer infrarood wordt niet de lucht verwarmd, maar uitsluitend personen en objecten. Juist op je terras is dit erg fijn; je wilt immers zelf lekker warm worden.
 • Het is uiterst zuinig. Kies je voor een zuinige terrasverwarmer infrarood? Dan kies je voor een terrasverwarmer met een laag energieverbruik. Dit is puur aan de efficiëntie van de infrarood technologie te danken.

1. KUMTEL MH-1200

Wil je dolgraag van een aangename warmte op je terras genieten? Dan heb je een goede terrasverwarmer nodig. Deze terrasverwarmer moet bij voorkeur ook nog zuinig zijn. Dát geldt in ieder geval absoluut voor de KUMTEL MH-1200. Wij vinden dit de beste zuinige terrasverwarmer infrarood van 2024!

Dit is onder meer aan de geweldige zuinigheid te danken. Vanwege meerdere redenen doet deze terrasverwarmer infrarood zuinig zijn werk:

 • Instelbaar vermogen. Je bepaalt volledig zelf met welk vermogen de KUMTEL MH-1200 werkt. Deze terrasverwarmer infrarood werkt normaal gesproken met een vermogen van 1200 Watt, maar je kunt ‘m ook instellen op een vermogen van 600 Watt. In de laatstgenoemde stand verbruikt ‘ie uiteraard een heel stuk minder energie.
 • Groot verwarmingselement. Het grote verwarmingselement is dus naar wens instelbaar, dankzij het instelbare vermogen. Je geniet dankzij dit grote element hoe dan ook van een zeer aangename warmte op je terras. Dit stelt je dus in staat om nóg meer tijd in je tuin en op je terras door te brengen.

Sowieso geniet je met de KUMTEL MH-1200 van veel gemak. Dit komt onder meer door de handige samenstelling. Deze terrasverwarmer infrarood is bijvoorbeeld slechts 3,5 kilogram zwaar. Je kunt ‘m hierdoor in je tuin eenvoudig op de gewenste plek neerzetten.

Dat voordeel wordt nog versterkt door de handgrepen. Met deze handgrepen til je de KUMTEL MH-1200 eenvoudig op, waarna het op en top genieten is zodra je ‘m in een stopcontact inplugt. Overigens werkt deze terrasverwarmer infrarood met een kabel van 1 meter. Je moet ‘m dus wel enigszins in de buurt van een stopcontact neerzetten.

Gebruik je de KUMTEL MH-1200 in je tuin? Dan heb je nergens omkijken naar. Je geniet snel van de gewenste warmte, terwijl de energiezuinigheid dus ook subliem is. Verder is het ontzettend handig dat je deze terrasverwarmer infrarood ook binnen kunt gebruiken. Het is dus met recht een veelzijdige infrarood terrasverwarmer te noemen.

Een ander groot pluspunt vinden wij de strakke uitstraling. Het merk KUMTEL is hierbij overduidelijk voor ‘less is more’ gegaan. De KUMTEL MH-1200 ziet er in ieder geval erg strak uit, waardoor het ook qua design een aanwinst voor in je tuin is. Wat ons betreft is dit de beste zuinige terrasverwarmer infrarood voor in elke tuin.

Spreekt deze zuinige terrasverwarmer infrarood je aan? Dan raden wij je dus van harte de KUMTEL MH-1200 aan. Dit heeft met de energiezuinigheid én de voordelige aanschafprijs te maken. Voor deze zuinige terrasverwarmer infrarood betaal je slechts €72. Voor net iets meer dan 7 tientjes heb je dus al de beschikking over deze beste zuinige terrasverwarmer infrarood. Zet ‘m in je tuin neer en geniet op een energiezuinige (en voordelige) manier van de gewenste warmte in je tuin!

2. VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W

Heb je het liefste geen staande terrasverwarmer? Gaat je voorkeur eerder uit naar een hangende terrasverwarmer? Dan raden wij je graag de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste staande zuinige terrasverwarmer infrarood is.

Je kunt de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W eenvoudig aan bijvoorbeeld je overkapping ophangen. Nadat je dit hebt gedaan, geeft deze infrarood verwarming een aangename warmte af. Net zoals bij elke andere infrarood verwarming verwarmt de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W objecten en personen. De lucht zelf wordt dus niet verwarmd.

Je geniet in ieder geval snel van een aangename warmte. Deze warmte gaat ook nog eens gepaard met een (zeer) laag energieverbruik. Dit is onder meer aan de eenvoudige bediening op afstand te danken. Bij aanschaf krijg je een afstandsbediening meegeleverd, waarmee je de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W eenvoudig aan en uit zet. Dit brengt dus extra veel gemak én invloed op het energieverbruik met zich mee.

Een ander groot pluspunt vinden wij het hoge rendement. De VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W werkt met een rendement van maar liefst 90%. Hij werkt met een vermogen van 1500 Watt, waarvan dus maar liefst 90% daadwerkelijk omgezet wordt in bruikbare warmte. Deze zuinige terrasverwarmer infrarood hoeft hierdoor sowieso maar weinig energie te verbruiken!

De algehele samenstelling van de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W is ook naar onze wens. Zo straalt deze terrasverwarmer de warmte in een hoek van 360 graden uit. Overal waar je op je terras zit, geniet je hierdoor van de gewenste warmte. Je hoeft het echt nooit meer koud in je tuin te hebben!

Ook vinden wij dit een fraaie terrasverwarmer infrarood om te zien. De uitstraling is strak en hij is keurig afgewerkt. Daarbovenop komt dat de lichtkleur ook bijzonder fijn is. De VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W straalt veel warmte uit, zonder hierbij fel licht in je ogen terecht te laten komen. Dit is bij veel andere infrarood terrasverwarmers jammer genoeg een ander verhaal.

Het is ook eenvoudig om deze terrasverwarmer op te hangen. Bij aanschaf krijg je namelijk meerdere karabijnhaken meegeleverd, evenals een 50 cm lange ketting. Met deze elementen hang je de VONROC Terrasverwarmer Albano 1500W eenvoudig in je tuin op. Daarbovenop komt dat deze zuinige terrasverwarmer infrarood een stroomkabel van 1,9 meter lang heeft. Je sluit ‘m hierdoor eenvoudig op een stopcontact onder je overkapping aan.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze zuinige terrasverwarmer infrarood. Dat is ook nog aan de prima prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Dit is sowieso een zuinige terrasverwarmer infrarood waar je heel lang mee doet. Voor al dit moois hoef je bovendien maar €79 te betalen. Geef dit bedrag uit en geniet vervolgens jarenlang van een aangename warmte in je tuin!

3. Auronic Terrasverwarmer

€89,99
€99,99
Op voorraad
Bol.com

Wil je graag een veelzijdige infrarood terrasverwarmer gebruiken? Dan raden wij je graag de Auronic Terrasverwarmer aan. Deze zuinige terrasverwarmer infrarood kun je op twee verschillende manieren gebruiken:

 • Hangend. Het is mogelijk om de Auronic Terrasverwarmer in je tuin op te hangen. Dit kun je bijvoorbeeld aan een tuinmuur of aan de overkapping doen. Hang ‘m op, benut de ruimte optimaal en geniet spoedig van een aangename warmte.
 • Staand. Je kunt de Auronic Terrasverwarmer ook staand gebruiken. Het is hierbij ook nog mogelijk om ‘m in hoogte te verstellen. Daarmee creëer je dus sowieso de gewenste setting (en warmte) in je tuin!
Ook interessant:  Beste energiezuinige laptop van 2024

De Auronic Terrasverwarmer is volgens ons in elke tuin te gebruiken. Dit komt enerzijds dus door bovengenoemde veelzijdigheid en anderzijds door het instelbare vermogen. Je kunt de Auronic Terrasverwarmer in maar liefst 3 standen instellen. Met deze standen oefen je veel invloed uit op het energieverbruik én de warmteafgifte.

Kies je voor de hoogste stand? Dan geniet je van een vermogen van 2000 Watt. Dit vermogen gaat gepaard met een korte opwarmtijd en een overheerlijke warmteafgifte. Wil je juist energie besparen? Dan stel je de Auronic Terrasverwarmer op een lagere stand in. In de lagere standen verbruikt ‘ie aanzienlijk minder energie.

Wat ook nog subliem is, is de bediening op afstand. Je kunt met de meegeleverde afstandsbediening eenvoudig de Auronic Terrasverwarmer in de gewenste stand instellen. Nadat je dit gedaan hebt, geniet je dus van de gewenste warmte en het lage energieverbruik.

Heb je de afstandsbediening niet bij de hand? Dan kun je ‘m alsnog naar wens instellen, dankzij het eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel. Dit paneel stelt je in staat om de Auronic Terrasverwarmer snel naar wens in te stellen. Je oefent ook dankzij dit bedieningspaneel dus veel invloed uit op het energieverbruik.

Al met al zijn wij over de Auronic Terrasverwarmer erg te spreken. Dit is ook te danken aan de vele positieve beoordelingen bij onze partner Bol. Tientallen kopers hebben bij deze webshop een tevreden review over deze terrasverwarmer infrarood achtergelaten. In veel van deze reviews komt ook de energiezuinigheid duidelijk naar voren!

Wil je deze zuinige terrasverwarmer infrarood van Auronic aanschaffen? Houd dan wel even rekening met een vrij forse investering. Voor de Auronic Terrasverwarmer betaal je namelijk ongeveer €100. Hij is hiermee dus aanzienlijk duurder dan de bovenstaande infrarood terrasverwarmers. Het is nu aan jou om de juiste afweging te maken!

4. Alpina Heater Terrasverwarmer

Heb je de beste zuinige infrarood terrasverwarmer voor in jouw tuin nog niet gevonden? Komt dit wellicht doordat je op zoek naar een ‘standaard’ heater bent? Dan raden wij je graag de Alpina Heater Terrasverwarmer aan.

Als je aan een heater denkt, denk je eigenlijk aan deze heater van Alpina. Dit is namelijk een langwerpige heater die je op moet hangen. Net zoals dit bij bijvoorbeeld de terrassen van restaurants wordt gedaan. Dankzij de Alpina Heater Terrasverwarmer geniet je in ieder geval snel van een aangename warmte.

Dit is onder meer aan het grote verwarmingselement te danken. Doordat dit element zo groot is, geeft deze zuinige terrasverwarmer infrarood snel een aangename warmte af. Je hoeft het hierdoor in je tuin nooit meer koud te hebben.

Dit gaat ook nog eens gepaard met een indrukwekkende zuinigheid. Ondanks het toch wel hoge vermogen van 2000 Watt. De Alpina Heater Terrasverwarmer werkt echter met een zeer hoog rendement. Veel van de verbruikte energie wordt in bruikbare warmte omgezet. Hierdoor valt het energieverbruik eigenlijk reuze mee!

De Alpina Heater Terrasverwarmer is voor veel tuinen geschikt. Het maximale verwarmingsbereik is namelijk 18 vierkante meter. Dit maakt ‘m in ieder geval voor heel veel tuinen uiterst geschikt. Kijk maar eens naar de oppervlakte onder je overkapping; dit is waarschijnlijk niet heel veel groter dan 18 vierkante meter.

Een ander groot pluspunt vinden wij de uitmuntende veiligheid. De Alpina Heater Terrasverwarmer is van zo’n beetje alle mogelijke veiligheidsfeatures voorzien. Dankzij deze features maak je op een veilige – en ook eenvoudige – manier gebruik van deze zuinige terrasverwarmer infrarood!

Wil jee de Alpina Heater Terrasverwarmer in je tuin ophangen? Dan heb je hier twee mogelijkheden voor: aan een muur of aan het plafond. Dit komt de veelzijdigheid uiteraard alleen maar ten goede. Wat hierbij overigens ook nog ideaal is, is de IP 54 certificering. Dit houdt in dat de Alpina Heater Terrasverwarmer stof- en spuitwaterdicht is!

Al met al zijn wij zeer te spreken over deze zuinige terrasverwarmer infrarood. Dit heeft ook nog met het uitmuntende prijskaartje te maken. Voor de Alpina Heater Terrasverwarmer betaal je slechts €59. Dankzij de energiezuinigheid ga je ook nog veel geld besparen met deze zuinige terrasverwarmer infrarood. Wat wil je nog meer? Schaf ‘m direct bij onze partner Bol aan en geniet met volle teugen!

5. Eurom Golden Shadow 1500

€113,39
€119,00
Op voorraad
Bol.com
€159,00
Op voorraad
Expert.nl

Vind je het heerlijk om veel tijd in je tuin door te brengen? Vind je het alleen soms vervelend dat het ’s avonds vrij snel afkoelt? Dan heb je de Eurom Golden Shadow 1500 nodig. Dit is volgens ons een van de beste zuinige infrarood terrasverwarmers voor in je tuin!

Ook dit is weer een zogeheten standaard heater. Deze heater bestaat uit een breed verwarmingselement, een rooster en een bedieningspaneel. Door de vormgeving is het een fluitje van een cent om de Eurom Golden Shadow 1500 op te hangen. Dit kun je zowel aan de muur als aan het plafond doen.

Heb je dat gedaan? Dan geniet je van een aangename warmte en een indrukwekkende zuinigheid. Deze zuinigheid is aan een paar eigenschappen te danken:

 • Vermogen van 1500 Watt. De Eurom Golden Shadow 1500 werkt met een vermogen van 1500 Watt. Dit is, ten opzichte van andere vergelijkbare heaters, aan de lage kant. Juist hierdoor ligt het energieverbruik van deze zuinige terrasverwarmer infrarood relatief laag.
 • Bediening op afstand. Bij aanschaf krijg je een afstandsbediening meegeleverd. Met dank aan deze afstandsbediening bedien je de Eurom Golden Shadow 1500 eenvoudig op afstand. Je hebt hierdoor ook de totale controle over het daadwerkelijke verbruik van deze zuinige terrasverwarmer infrarood.

Een ander voordeel is de verlichting van de Eurom Golden Shadow 1500. Bij elke infrarood terrasverwarmer moet je nu rekening houden met licht dat afgegeven wordt. Bij deze zuinige terrasverwarmer infrarood gaat het gelukkig om weinig licht. Je wordt hierdoor niet verblind als je deze terrasverwarmer inkijkt. Ook valt deze infrarood terrasverwarmer hierdoor een stuk minder op.

Wat wij veelzeggend vinden, is de positiviteit van andere kopers. Tientallen kopers hebben bij Bol.com een zeer positieve review achtergelaten. Juist uit deze review blijkt dat de Eurom Golden Shadow 1500 veel te bieden heeft. En dat ‘ie precies doet wat ‘ie moet doen.

Al met al vinden wij dit één van de betere zuinige infrarood terrasverwarmers. Dit komt ook nog door de gekende Eurom kwaliteit. De Eurom Golden Shadow 1500 beschikt over de juiste onderdelen en gaat hierdoor ontzettend lang mee. Overigens betaal je wel relatief veel geld voor deze terrasverwarmer. Je moet uitgaan van een investering van ongeveer €120. Vrij veel geld, maar met deze terrasverwarmer infrarood ga je ook veel geld besparen!

Wanneer is een terrasverwarmer infrarood zuinig?

In de basis is elke terrasverwarmer infrarood zuinig. Dit is volledig te danken aan de infraroodtechnologie. Deze technologie werkt bijzonder efficiënt en verbruikt hierdoor zo min mogelijk energie.

Voor onze top 10 hebben wij wel kritisch gekeken naar de verschillende infrarood terrasverwarmers. Daarbij bleek al snel dat de beste zuinige terrasverwarmer infrarood aan twee andere eisen zou moeten voldoen:

 • Je zou ‘m naar wens in moeten stellen. Idealiter beschikt elke zuinige terrasverwarmer infrarood over meerdere warmtestanden. Als dit het geval is, oefen je nog meer invloed uit op het energieverbruik. Ook oefen je hiermee nog meer invloed uit op de warmteafgifte.
 • Je zou ‘m op afstand moeten kunnen bedienen De beste zuinige terrasverwarmer infrarood is sowieso op afstand te bedienen. Dit houdt in dat je bij aanschaf een afstandsbediening meegeleverd krijgt. Met die afstandsbediening bedien je de Eurom Golden Shadow 1500 eenvoudig en snel.

Wat zijn de voordelen van een zuinige terrasverwarmer infrarood?

Raden wij je een zuinige terrasverwarmer infrarood aan? Ja, zonder enige twijfel. Je geniet hiermee namelijk van belangrijke voordelen:

 • Je geniet van een heerlijke warmte. Een kenmerk van de infrarood technologie is dat alleen objecten en personen verwarmd worden. De lucht zelf wordt niet verwarmd; dat is uiteraard wel zo wenselijk in je tuin. Juist door deze technologie geniet je in je tuin van een heerlijke warmte. Je hoeft het echt nooit meer koud te hebben. Ook niet op de koudere avonden.
 • Je bespaart veel energie en geld. Kies je bewust voor een zuinige terrasverwarmer infrarood? Dan bespaar je hier veel energie en geld mee. De terrasverwarmer verbruikt zo min mogelijk energie, waardoor je van een oprecht lagere energierekening geniet.
 • Je geniet van een fijne bediening. Met de beste zuinige terrasverwarmer infrarood geniet je ook nog van een fijne bediening. Dit komt doordat je zo’n verwarmer in meerdere standen in kunt stellen én dit op afstand kunt doen.
 • Voor in elke tuin geschikt. Wij zijn van mening dat een zuinige terrasverwarmer infrarood voor in elke tuin geschikt is. Dit komt onder andere doordat je uit meerdere varianten en soorten kunt kiezen. Ook is het ideaal dat een zuinige terrasverwarmer infrarood ook voor de grotere tuinen geschikt is.
Ook interessant:  Zuinigste keukenboiler – Top 10 van 2024!

Wat zijn de nadelen van een zuinige terrasverwarmer infrarood?

De keuze voor een zuinige terrasverwarmer infrarood is dus de juiste keuze. Dit komt ook doordat je maar met slechts één aandachtspuntje rekening hoeft te houden:

 • De prijzen lopen nogal uiteen. Als je naar bovenstaande 5 varianten kijkt, valt direct op dat de prijzen nogal uiteenlopen. Dit maakt het des te belangrijker voor je om een goede vergelijking te maken. Je moet er bovendien niet van uit gaan dat je voor bijvoorbeeld 30 euro een geschikte zuinige terrasverwarmer infrarood kunt betalen. Dankzij de energiezuinigheid en het hoge rendement betaal je eigenlijk altijd meer geld.

Heb je de beste zuinige terrasverwarmer infrarood nog niet gevonden?

Wij raden je van harte de 5 bovenstaande zuinige terrasverwarmers infrarood aan! Ben je echter niet 100% overtuigd van één van deze varianten? Check dan ook de volgende 5 prima zuinige terrasverwarmers infrarood nog even:

Hoe vind je de beste zuinige terrasverwarmer infrarood?

Wil je in je tuin van een aangename warmte genieten? Wil je tegelijkertijd wel zo duurzaam mogelijk leven? Dan heb je dus een zuinige terrasverwarmer infrarood nodig.

Wat is nou de beste optie voor in jouw tuin? Het is aan jou om het antwoord op deze vraag te vinden. Hiervoor zou je goed op onderstaande punten moeten letten.

Vermogen & standen

Ten eerste moet je goed naar het vermogen kijken. Des te lager het vermogen is, des te minder energie de terrasverwarmer infrarood verbruikt. Daarbij is het ook verstandig om naar het aantal standen te kijken.

Kun je de terrasverwarmer infrarood in meerdere standen instellen? Dat is precies wat je wilt! Ga daarbij wel even goed na om hoeveel standen en om welke standen het precies gaat.

Bonustip: kijk ook goed naar de afmetingen van je terras. De zuinige terrasverwarmer infrarood moet immers wel krachtig genoeg zijn om je (gehele) terras te verwarmen.

Soort terrasverwarmer infrarood

Ten tweede moet je goed naar het soort terrasverwarmer infrarood kijken. Wil je bijvoorbeeld een hangende variant hebben? Of gaat je voorkeur toch uit naar een staande variant? Dit is iets dat je goed op je tuin én je wensen af moet stemmen.

Bonustip: je kunt ook voor een veelzijdige terrasverwarmer infrarood kiezen. Zo’n variant is zowel hangend als staand te gebruiken. Dit levert je dus extra veel voordelen en mogelijkheden op.

Bediening

Ten derde zou je even goed naar de bediening moeten kijken. Hoe kun je de zuinige terrasverwarmer infrarood precies bedienen? En wat kun je dan zoal bedienen? Dit zijn belangrijke vragen om even goed voor jezelf naar te kijken. Ook dit moet je weer goed op je eigen wensen afstemmen.

Samenstelling

Ten vierde heb je nog met de complete samenstelling van de zuinige terrasverwarmer infrarood te maken. Check bijvoorbeeld wat je van de afmetingen en het design vindt. Ook dit is iets dat je goed op je wensen en tuin af moet stemmen.

Verder raden wij je aan om even goed naar de veiligheid te kijken. Een zuinige terrasverwarmer infrarood moet immers wel 100% veilig zijn!

Prijs + kwaliteit

Tot slot heb je nog met de prijs-kwaliteitsverhouding te maken:

 • Investeer in de beste zuinige infrarood terrasverwarmer. Wij raden je sowieso aan om te durven investeren. Daarmee kun je voor de beste variant gaan die het beste in jouw tuin past.
 • Ga voor één van bovenstaande varianten. Ons advies is ook om specifiek voor één van bovenstaande varianten te gaan. Al deze zuinige terrasverwarmers infrarood zijn van de gewenste kwaliteit en gaan jarenlang mee. Dit levert je dus een jarenlange energie- en kostenbesparing op.

Je woning verder verduurzamen?

De aanschaf van een zuinige infrarood terrasverwarmer is absoluut aan te raden. Je kunt echter voor nog veel meer zuinige apparaten in huis en tuin kiezen. Zo kun je kiezen voor de zuinigste waterkoker, zuinigste elektrische radiator en energie zuinige oven!

Wat maakt een infrarood terrasverwarmer zuinig?

Een infrarood terrasverwarmer is zuinig omdat het direct objecten en personen verwarmt met infrarode stralen, in plaats van de lucht eromheen. Dit directe verwarmingsproces is efficiënter, waardoor minder energie wordt verspild en je energiekosten lager uitvallen.

Hoe werkt een infrarood terrasverwarmer?

Een infrarood terrasverwarmer zendt infrarode straling uit, een vorm van licht dat je niet kunt zien maar wel als warmte voelt. Deze straling verwarmt direct de huid en de kleding van personen, evenals objecten in de buurt, waardoor een comfortabele warmte wordt gecreëerd zonder de lucht eerst te hoeven verwarmen.

Kan een infrarood terrasverwarmer mijn hele terras verwarmen?

Ja, afhankelijk van de grootte en het vermogen van de infrarood terrasverwarmer, kan deze een aanzienlijk deel van je terras verwarmen. Het is belangrijk om de juiste grootte en het aantal verwarmers te kiezen op basis van de grootte van je terras om een optimale dekking te garanderen.

Zijn infrarood terrasverwarmers veilig in gebruik?

Infrarood terrasverwarmers zijn veilig in gebruik als je de veiligheidsinstructies van de fabrikant volgt. Ze hebben geen open vlam, produceren geen koolmonoxide en de behuizing blijft relatief koel, waardoor het risico op brandwonden vermindert als je per ongeluk de verwarmer aanraakt.

Hoeveel kost het om een infrarood terrasverwarmer te laten draaien?

De kosten om een infrarood terrasverwarmer te laten draaien hangen af van het vermogen van de verwarmer (uitgedrukt in watt) en de prijs van elektriciteit in jouw gebied. Infraroodverwarmers zijn over het algemeen zuiniger in gebruik dan traditionele gasverwarmers vanwege hun efficiëntie in het direct verwarmen van personen en objecten.

Kan ik een infrarood terrasverwarmer onder een overkapping gebruiken?

Ja, infrarood terrasverwarmers kunnen veilig onder overkappingen en in semi-buitenruimtes worden gebruikt, zolang er voldoende ventilatie is en de installatie-instructies van de fabrikant worden gevolgd om een veilige afstand tot brandbare materialen te waarborgen.

Hoe onderhoud ik mijn infrarood terrasverwarmer?

Het onderhoud van een infrarood terrasverwarmer is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat de verwarmer stofvrij is en controleer regelmatig op beschadigingen. Vermijd het blokkeren van de stralingsoppervlakken en volg de onderhoudsaanwijzingen van de fabrikant voor specifieke zorg- en onderhoudstips.

Index