Zuinigste elektrische bijverwarming – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Ben je de hoge gas- en energierekening ook zo zat? Kies dan voor de zuinigste elektrische bijverwarming voor in je woning. Met zo’n – relatief kleine – kachel geniet je van een aangename warmte én een lagere rekening. Daar geniet je elke dag en maand weer van. Wat wil je nog meer? Neem onderstaande reviews door en schaf de beste zuinigste elektrische bijverwarming direct aan!

Onze 5 beste zuinigste elektrische bijverwarmingen van 2024


Wat is een zuinige elektrische bijverwarming?

Een elektrische bijverwarming is een veelal klein elektrisch kacheltje. Zo’n kachel plug je in een stopcontact, waarna je de kachel naar wens in kunt stellen. De kachel geeft vervolgens snel de gewenste warmte af. Hierdoor hoef je het in principe nooit meer koud in je woning te zetten.

Met de zuinigste elektrische bijverwarming hoef je ook niet meer je CV aan te zetten. Dit houdt in dat je een hoop gas gaat besparen en dat je je maandelijkse kosten dus ziet dalen. Met alle dank aan de energiezuinige werking van de zuinigste elektrische bijverwarming.

Goed om te weten: niet alle soorten elektrische bijverwarmingen zijn super zuinig. Nee, wij zijn voor onze top 10 specifiek voor infrarood kachels gegaan. Dat is volgens ons de beste soort zuinige elektrische bijverwarming. Over de beste zuinigste elektrische bijverwarming lees je hieronder meer!

1. Veito CH1800RE

€229,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Wil je graag voor de zuinigste elektrische bijverwarming gaan? Dan kunnen wij niks anders dan je aan te raden om voor de Veito CH1800RE te gaan. Wij zijn van mening dat dit de beste zuinigste elektrische bijverwarming is. Met alle dank aan de unieke samenstelling.

Heb je al naar de vormgeving van de Veito CH1800RE gekeken? Het is een elektrische bijverwarming in de vorm van een kleine toren. Deze vormgeving brengt meerdere voordelen met zich mee:

 • Je kunt deze zuinigste elektrische bijverwarming veelzijdig gebruiken. Met name door de compacte vormgeving is deze bijverwarming geschikt voor in je onding én tuin.
 • De warmte wordt perfect afgegeven. Door de handige vormgeving geniet je ook nog van een perfecte warmteafgifte. Zo geeft de Veito CH1800RE de warmte gelijkmatig af en de kachel beschikt hiervoor over een groot infraroodpaneel.

Hoe het komt dat dit de zuinigste elektrische bijverwarming is? Dat is onder meer te danken aan de 4 warmtestanden. Je hebt hierdoor alle touwtjes in eigen handen, je stelt de temperatuur eenvoudig naar wens in en je brengt hiermee het energieverbruik verder omlaag.

Wil je even snel de warmte in je woning verhogen? Dan heb je ook deze zuinigste elektrische bijverwarming nodig. De Veito CH1800RE beschikt namelijk over een maximaal vermogen van 1700 Watt. Dit vermogen zorgt voor een korte opwarmtijd; dankzij deze korte opwarmtijd geniet je spoedig van de gewenste warmte in je woning.

Een ander groot voordeel is de eenvoudige bediening. Je kunt de Veito CH1800RE namelijk met de meegeleverde afstandsbediening op afstand bedienen. Lig je heerlijk op je loungeset of op je bank? Wil je ondertussen deze zuinigste elektrische bijverwarming even aanpassen? Blijf lekker liggen en maak gebruik van de meegeleverde afstandsbediening. Super handig!

Zoals eerder al aangegeven, is dit een zeer compacte zuinige elektrische bijverwarming. Door de compacte vormgeving geef je ‘m eenvoudig een plekje. In je woning of in je tuin. Dit is namelijk, volgens ons, ook één van de zuinigste terrasheaters.

Al met al zijn wij vol lof over de Veito CH1800RE. Dat is ook nog te danken aan de technologie waar deze zuinigste elektrische bijverwarming over beschikt. Dit is namelijk een zogeheten carbon infrarood kachel. Je geniet hierdoor dus van een laag energieverbruik, een korte opwarmtijd en een hoge capaciteit.

Moet je voor deze zuinigste elektrische bijverwarming veel geld betalen? Nou, het is inderdaad niet de goedkoopste zuinige elektrische bijverwarming. Voor de Veito CH1800RE betaal je ruim €200. Dit is op zich veel geld, maar je gaat nóg meer geld met deze zuinige elektrische bijverwarming besparen.

Voldoende reden dus om deze zuinigste elektrische bijverwarming direct te bestellen. Doe je dit bij onze partner Bol? Dan heb je ook nog de keuze uit meerdere kleurstellingen! Overigens vind je bij onze partner Bol veel positieve reviews. Alleen al uit deze reviews blijkt dat je een verstandige koop doet met de Veito CH1800RE. Veel plezier met de zuinigste elektrische bijverwarming!

2. Dysis Infrarood Kachel

Is de beste zuinigste elektrische bijverwarming naar jouw mening net iets te duur? Kijk dan eens naar de Dysis Infrarood Kachel. Dit vinden wij namelijk de op één na beste zuinigste elektrische bijverwarming. Deze zuinige elektrische bijverwarming is bovendien een stuk goedkoper dan de bovenstaande variant.

Qua samenstelling lijkt de Dysis Infrarood Kachel veel op bovenstaande variant. Ook dit is namelijk een hoge infrarood kachel. Deze kachel beschikt over een groot infrarood paneel, waarmee een ruimte heerlijk opgewarmd wordt. Dit kun je overigens zowel binnen als buiten doen. Deze op één na zuinigste elektrische bijverwarming is ook uiterst geschikt voor buitengebruik.

Dit blijkt duidelijk uit de samenstelling. De Dysis Infrarood Kachel is bijvoorbeeld waterdicht en wordt met een beschermhoes geleverd. Dankzij deze hoes berg je deze zuinige elektrische bijverwarming eenvoudig buiten op. Gebruik je ‘m liever binnen? Dan geniet je uiteraard ook van de gewenste zuinigheid én veiligheid.

Wij kunnen niks anders dan het volgende stellen: de Dysis Infrarood Kachel is een zeer zuinige elektrische bijverwarming. Dit is onder meer aan het instelbare vermogen te danken. Normaal gesproken werkt deze elektrische bijverwarming op de vermogenstand van 2000 Watt, maar je kunt ‘m ook op een lagere stand gebruiken.

Wil je dat deze zuinige elektrische bijverwarming zo min mogelijk energie verbruikt? Dan raden wij je aan om deze kachel op de stand van 800 Watt in te stellen. Je hebt dan met een iets langere opwarmtijd te maken, maar de kachel verbruikt hierdoor echt zo min mogelijk energie. Verder kun je ook nog voor de standen van 1200 en 2000 Watt kiezen.

De Dysis Infrarood Kachel is ook nog van een paar handige functies voorzien. Wat te denken van de digitale thermostaat? Met deze thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Vervolgens lees je op het digitale display eenvoudig af wat de actuele temperatuur in. Je stelt deze infrarood kachel hiermee volledig naar je wens in.

Uiteraard is de Dysis Infrarood Kachel ook erg veilig. Met alle dank aan de oververhittingsbeveiliging en omvalbeveiliging. Deze twee veiligheidsfeatures zorgen voor de gewenste veiligheid in en rondom je woning. Dankzij het duidelijke LCD beeldscherm hou je moeiteloos de totale controle over deze zuinige elektrische bijverwarming.

Kies je voor de Dysis Infrarood Kachel? Dan kies je ook nog voor een relatief goedkope elektrische bijverwarming. Voor deze zuinige elektrische bijverwarming betaal je namelijk slechts €119. Hij is hiermee dus een slag goedkoper dan de bovenstaande variant.

Over de kwaliteit hoef je zeker niet in te zitten. De Dysis Infrarood Kachel is van een top kwaliteit en wordt goed beoordeeld door huidige kopers. Check hiervoor maar deze elektrische bijverwarming bij onze partner Bol. Je ziet dan direct dat deze elektrische bijverwarming veel te bieden heeft én erg goed beoordeeld wordt!

3. Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt

Naar wat voor soort zuinige elektrische bijverwarming gaat jouw voorkeur uit? Heb je het liefste een torenvariant zoals bovenstaande varianten? Of heb je liever een verwarmingspaneel? Mocht je voorkeur naar zo’n paneel uitgaan, raden wij je graag de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt aan.

Met dit zuinige elektrische paneel geniet je van zeer lage kosten. De Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt werkt uiterst energiezuinig, waardoor je je gas- en energierekening aanzienlijk omlaag brengt. Dit levert je niet alleen meer geld op, maar zorgt er ook nog voor dat je woning een stuk duurzamer is. Dat is ook niet geheel onbelangrijk in deze tijden.

Om meerdere redenen is dit paneel erg energiezuinig:

 • Vermogen van 800 Watt. Voor de begrippen van een zuinige elektrische bijverwarming is dit vermogen aan de lage kant. Maar, juist door dit lage vermogen geniet je van de gewenste energiezuinigheid.
 • Efficiënte verwarming. De verwarming van de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt verloopt ook uiterst efficiënt. De energie die verbruikt wordt, wordt op de perfecte manier benut. Dit brengt het zeer lage energieverbruik met zich mee.

Het fijne is dat je de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt veelzijdig kunt gebruiken. Je kunt deze zuinige elektrische bijverwarming namelijk staand én hangend gebruiken. Zo is het mogelijk om dit verwarmingspaneel aan een wand op te hangen. Je bespaart hier de nodige ruimte mee. Uiteraard kun je ‘m ook gewoon op de grond neerzetten, dankzij de voetjes.

Naar de werking van de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt heb je verder geen omkijken. Je stelt deze zuinige elektrische bijverwarming eenvoudig in. Dit doe je via het display en met de handige drukknoppen. Jammer genoeg is het niet mogelijk om uit meerdere warmtestanden te kiezen. Dat is op zich geen probleem, aangezien het vermogen van 800 Watt al voor een zeer laag energieverbruik zorgt!

Wat wij ook ideaal vinden, is de eenvoudige verplaatsbaarheid. De Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt is hiervoor van handige wieltjes voorzien. Met deze wieltjes verrijd je deze zuinige elektrische bijverwarming moeiteloos in je woning. Is het ook mogelijk om deze bijverwarming in je tuin te gebruiken? Nee, dat is niet het geval.

Kies je voor de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt? Dan kies je voor pure kwaliteit. Zo is deze kachel van de juiste materialen vervaardigd, geweldig afgewerkt en beschikt ‘ie over alle keurmerken. Ook hieruit blijkt dat je een geweldige zuinige elektrische bijverwarming in huis haalt met de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt.

Spreekt deze zuinige elektrische bijverwarming je aan? Schaf ‘m dan direct bij onze partner Bol.com aan. Je betaalt hier ongeveer €160 voor. Dat bedrag vinden wij reuze mee vallen, met name als je dit bedrag afzet tegen de prijzen van vergelijkbare infrarood verwarmingspanelen.

Het mag duidelijk zijn: wij raden je de Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt van harte aan. Deze zuinige elektrische bijverwarming doet geweldig wat ‘ie moet doen, is veelzijdig inzetbaar en brengt een zeer laag energieverbruik met zich mee. Met name vanwege het lage vermogen van 800 Watt. Ondanks dit lage vermogen geniet je toch van een heerlijke warmteafgifte in je woning!

4. ICQN Infrarood Kachel

€39,90
€49,90
Op voorraad
Bol.com

Wil je een kleinere ruimte in je woning efficiënt verwarmen? Wil je dit graag op een eenvoudige en energiezuinige manier doen? Als je op deze vragen ja kunt antwoorden, raden wij je graag de ICQN Infrarood Kachel aan. Deze zuinige elektrische bijverwarming spreekt ons om meerdere redenen erg aan:

 • Zeer compacte elektrische bijverwarming. De ICQN Infrarood Kachel is één van de meest compacte elektrische bijverwarmingen van 2024 Je kunt ‘m hierdoor moeiteloos in elke ruimte in je woning kwijt. Hij neemt weinig ruimte in beslag en staat hierdoor ook nooit in de weg.
 • Zeer zuinig. De ICQN Infrarood Kachel doet ook nog eens energiezuinig zijn werk. Dit is onder meer te danken aan het vermogen van slechts 900 Watt. Op dit vlak lijkt ‘ie dus erg op de bovenstaande elektrische bijverwarming.
 • Geschikt voor kleinere ruimtes. Het maximale bereik van de ICQN Infrarood Kachel is maar 9 vierkante meter. Dit is niet al te fors, waardoor deze elektrische bijverwarming niet voor de grotere ruimtes geschikt is. Voor in de kleinere ruimtes is de samenstelling echter subliem te noemen.
 • Infraroodtechnologie. Net zoals bovenstaande kachels beschikt ook de ICQN Infrarood Kachel over de infraroodtechnologie. Deze technologie zorgt voor een aangename warmte zonder onnodig veel energie te verbruiken.

Het fijne is ook nog dat je de ICQN Infrarood Kachel eenvoudig kunt dragen. Het is hierdoor des te eenvoudiger om deze zuinige elektrische bijverwarming in meerdere ruimtes te gebruiken. Ook vinden wij het ideaal dat ‘ie van een omvalbeveiliging voorzien is. Mocht ‘ie ten val komen, schakelt de kachel zichzelf direct uit. Hiermee worden gevaarlijke situaties direct voorkomen!

Spreekt deze zuinige elektrische bijverwarming je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: de ICQN Infrarood Kachel is erg goedkoop. Voor deze zuinige elektrische bijverwarming betaal je slechts €49,90. Een goedkopere zuinige elektrische bijverwarming ga je eigenlijk niet vinden. Besef wel even goed dat deze kachel dus niet voor de grotere ruimtes geschikt is.

Wat ons direct opviel, waren de vele positieve reviews bij onze partner Bol. Tientallen kopers hebben online een review over de ICQN Infrarood Kachel achtergelaten. De gemiddelde score hiervan is bijna de maximale score; dit geeft duidelijk aan dat deze zuinige elektrische bijverwarming echt veel te bieden heeft.

Wil je gebruik maken van de ICQN Infrarood Kachel? Dan moet je ‘m eerst op een stopcontact aansluiten. Dit doe je gelukkig eenvoudig, dankzij de kabel van 1,35 meter lang. Wil je ‘m na gebruik verplaatsen? Laat ‘m dan eventjes afkoelen, trek de stekker uit het stopcontact en til ‘m op. Dankzij het gewicht van slechts 2,25 kilogram is dit een fluitje van een cent.

Al met al vinden wij dit een sublieme zuinige elektrische bijverwarming. Wel moeten wij aanstippen dat de ICQN Infrarood Kachel niet voor iedereen geschikt is. Dit heeft puur met het beperkte maximale verwarmingsbereik van 9 m2 te maken. Voor in de grotere ruimtes heb je sowieso een andere zuinige elektrische bijverwarming nodig.

5. CoolHome IH22 Infrarood Kachel

Wil je graag een grotere ruimte verwarmen met een zuinige elektrische bijverwarming? Dan raden wij je graag de CoolHome IH22 Infrarood Kachel aan. Deze zuinige elektrische bijverwarming spreekt ons – om meerdere redenen – erg aan.

Wat bij de CoolHome IH22 Infrarood Kachel direct opvalt, is het vermogen van 1500 Watt. Door dit relatief forse vermogen geniet je van twee voordelen:

 • Korte opwarmtijd. Kom je thuis in een koud huis? Dan wil je dat de temperatuur zo snel mogelijk op het gewenste niveau komt. Dat is door het hoge vermogen bij de CoolHome IH22 Infrarood Kachel absoluut het geval. Bij deze zuinige elektrische bijverwarming heb je gewoonweg met een korte opwarmtijd te maken.
 • Geschikt voor grotere ruimtes. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter groot. Dit houdt concreet in dat je deze zuinige elektrische bijverwarming in bijna elke ruimte kunt gebruiken. Ook houdt dit in dat je deze zuinige elektrische bijverwarming in meerdere situaties kunt gebruiken dan bij bovenstaande kachel het geval is.

De CoolHome IH22 Infrarood Kachel doet desondanks zijn werk erg zuinig. Dit is onder meer aan de 3 standen te danken. Je hoeft deze elektrische bijverwarming niet te gebruiken op de stand van 1500 Watt. Nee, je kunt ‘m ook op de lagere standen instellen. Daarmee gen iet je van een nóg lager energieverbruik.

Daarbij vinden wij met name de eco modus ideaal. Stel je de CoolHome IH22 Infrarood Kachel op deze modus in? Dan zorgt ‘ie voor een continu temperatuur van 20 graden Celsius. De andere stand waarin je de CoolHome IH22 Infrarood Kachel in kunt stellen, is de stand met een vermogen van 1000 Watt.

Met deze zuinige elektrische bijverwarming geniet je van veel gemak. Dit is onder meer aan de afstandsbediening te danken. Dankzij de afstandsbediening stel je deze zuinige elektrische bijverwarming op afstand naar wens in. Verder beschikt de CoolHome IH22 Infrarood Kachel ook nog over een timer, thermostaat en een groot LED display.

Een ander groot pluspunt vinden wij de uitmuntende veiligheid. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is van een omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging én kinderslot voorzien. Deze zuinige elektrische bijverwarming doet hierdoor te allen tijde op een veilige manier zijn werk.

Ben je onder de indruk van de CoolHome IH22 Infrarood Kachel? Dan hebben we nog meer leuk nieuws voor je in petto. Zo hebben wij opgemerkt dat dit een compacte zuinige elektrische bijverwarming is. Je kunt ‘m hierdoor eenvoudig in je woning gebruiken; je hoeft hier niet overdreven veel ruimte voor te maken in je woning.

Verder vinden wij de prijs-kwaliteitsverhouding ideaal. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is van een uitmuntende kwaliteit, is van een A-merk, wordt goed beoordeeld door huidige gebruikers en gaat jarenlang mee. Je hoeft hier bovendien slechts €110 voor te betalen. Voor net iets meer dan 100 euro heb je dus beschikking over een prima zuinige elektrische bijverwarming!

Wanneer is een elektrische bijverwarming zuinig?

Wil je graag de zuinigste elektrische bijverwarming in je huis gebruiken? Kies dan voor één van bovenstaande varianten. Al deze varianten voldoen aan onze eisen:

 • Het gaat om een infraroodkachel. Elke zuinige elektrische bijverwarming is een infraroodkachel. Dit houdt in dat de kachel gebruik van de infraroodtechnologie maakt. Juist door deze technologie geniet je van het zeer lage energieverbruik!
 • De bijverwarming is naar wens in te stellen. De zuinige elektrische bijverwarmingen zijn (nagenoeg) allemaal naar wens in te stellen. Zo kun je uit meerdere vermogenstanden kiezen; hiermee oefen je alle mogelijke invloed uit op het energieverbruik.
 • De kachel is compact. Tijdens onze zoektocht naar de zuinigste elektrische bijverwarming merkten wij iets op; de zuinigste elektrische kachels zijn allemaal compact uitgevoerd. Ook door de compactheid is de kachel in staat om zuinig zijn werk te doen.

Spreekt de zuinigste elektrische bijverwarming je aan? Kies dan dus voor de zuinigste infraroodkachel. Eventueel kun je ook nog voor de zuinigste straalkachel, zuinigste keramische kachel of zuinigste ventilatorkachel gaan. Ook voor deze soorten kachels zijn wij op zoek naar de zuinigste varianten gedaan!

Wat zijn de voordelen van een zuinige elektrische bijverwarming?

Wij raden je eigenlijk maar één ding aan: koop direct de zuinigste elektrische bijverwarming. Je geniet hiermee namelijk van zwaarwegende voordelen:

 • Je brengt je maandelijkse lasten aanzienlijk omlaag. Maak je nu nog gebruik van het normale centrale verwarmingssysteem? Dan heb je met vrij hoge maandelijkse lasten te maken. Deze breng je met de zuinigste elektrische bijverwarming gelukkig heel erg omlaag.
 • Je verduurzaamt je woning. Kies je voor de zuinigste elektrische bijverwarming? Dan verduurzaam je je woning hier aanzienlijk mee. Met het oog op het milieu is dit uiteraard één van de grootste voordelen!
 • Je geniet in elke gewenste ruimte van de gewenste warmte. Een groot voordeel van elektrische bijverwarming is dat je de kachel makkelijk kunt verplaatsen. Door de kachel te verplaatsen, kun je elke gewenste ruimte van de gewenste warmte genieten. Het is zelfs mogelijk om de zuinigste elektrische bijverwarming zowel binnen als buiten te gebruiken.
 • Je geniet van veel instelmogelijkheden. Met de zuinigste elektrische bijverwarming geniet je ook nog van veel instelmogelijkheden. Zo heb je de keuze uit meerdere vermogenstanden. Ook is elke zuinige elektrische bijverwarming van een thermostaat voorzien. Hiermee stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in!
 • Je geniet van een aangename warmte. Wil je de zuinigste elektrische bijverwarming hebben? Dan kom je al snel bij een infraroodkachel uit. Deze kachel warmt mensen en objecten in een ruimte op. De lucht zelf niet, waardoor je aan het begin mogelijk even aan de warmteafgifte moet wennen. Maar, al snel ben je hieraan gewend. Vanaf dat moment geniet je van een zeer aangename warmte in je woning.
Veito CH1800RE
De Veito CH1800RE is de zuinigste elektrische bijverwarming

Wat zijn de nadelen van een zuinige elektrische bijverwarming?

Met de zuinigste elektrische bijverwarming geniet je dus van veel voordelen. Je hoeft tegelijkertijd met slechts twee kleine aandachtspunten rekening te houden:

 • Je blijft afhankelijk van energieprijzen. Ook met de zuinigste elektrische bijverwarming blijf je afhankelijk van de energieprijzen. Stijgen deze prijzen onverhoopt? Dan krijg je met hoge energieprijzen te maken.
 • Je hebt een stopcontact nodig voor de bijverwarming. Wil je in je woning van de zuinigste elektrische bijverwarming gebruik maken? Dan heb je hier uiteraard wel een vrij stopcontact voor nodig. Je kunt de elektrische bijverwarming hierdoor niet overal in je woning neerzetten.

Heb je de beste zuinigste elektrische bijverwarming nog niet gevonden?

In onze top 5 vind je de beste zuinigste elektrische bijverwarmingen van 2024. Wellicht sluiten deze varianten niet helemaal op je wensen aan. In dat geval wijzen wij je graag ook nog even op de onderstaande 5 varianten:

Hoe vind je de beste zuinigste elektrische bijverwarming?

Wil je graag je woning verduurzamen? Wil je niet meer het dure centrale verwarmingssysteem gebruiken? Of wil je graag kosten besparen? Dit zijn stuk voor stuk prima redenen om voor een zuinige elektrische bijverwarming te kiezen.

Maar, wat is nou de beste zuinigste elektrische bijverwarming? Het antwoord op die vraag vind je door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Vermogen & standen

Je moet allereerst naar het vermogen van de elektrische bijverwarming kijken. In een ideale situatie ligt het vermogen zo laag mogelijk; dat brengt namelijk een lager energieverbruik met zich mee.

Wat ook zeer wenselijk is, is dat je uit meerdere standen de keuze hebt. Als je een elektrische bijverwarming op lagere vermogenstanden in kunt stellen, oefen je veel invloed uit op het daadwerkelijke energieverbruik.

Gewenste plaatsing

Je moet ook goed kijken naar de gewenste plaatsing. In welke ruimte wil je de zuinige elektrische bijverwarming precies neerzetten? Als je dát weet, weet je ook wat het maximale verwarmingsbereik moet zijn.

Daarbij heb je ook nog met het soort elektrische bijverwarming te maken. Wil je een staande verwarming hebben? Of heb je liever een bijverwarming die je aan de muur op kunt hangen?

Bediening

Wij raden je ook aan om goed naar de bediening te kijken. Wij geven zelf de voorkeur aan een elektrische bijverwarming die je met een afstandsbediening in kunt stellen. Dankzij de afstandsbediening geniet je van nóg meer gemak!

Afmetingen

Wil je de zuinigste elektrische bijverwarming in een kleinere ruimte gebruiken? Dan moet je voor een elektrische bijverwarming gaan die vrij compact is. Compactheid brengt sowieso veelal een lager energieverbruik met zich mee.

Samenstelling

Wij raden je aan om goed naar de algehele samenstelling te kijken. Hoe ziet de zuinige elektrische bijverwarming er precies uit? Is de bijverwarming van een timer voorzien? Is de bijverwarming van een display voorzien? En hoe veilig is de elektrische bijverwarming? Dit zijn belangrijke vragen om goed naar te kijken.

Prijs + kwaliteit

Tot slot heb je ook nog met de prijs en kwaliteit te maken. Sowieso raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Al deze varianten zijn van de gewenste kwaliteit, worden goed beoordeeld en zijn super zuinig.

Daarnaast raden wij je aan om te durven investeren. Geef net iets meer geld uit aan de zuinigste elektrische bijverwarming, zodat je van het beste van het beste verzekerd bent. Dit levert je op termijn alleen maar geld op!

Je woning verder verduurzamen

Heb je de wens om je woning verder te verduurzamen? Kijk dan ook naar de zuinigste elektrische radiator, zuinigste inkjet printer en zuinigste waterkoker!

Wat maakt een elektrische bijverwarming zuinig?

Een zuinige elektrische bijverwarming gebruikt geavanceerde technologieën om de energie-efficiëntie te maximaliseren. Dit kan zijn door middel van programmeerbare thermostaten, keramische verwarmingselementen die warmte langer vasthouden, of infraroodtechnologie die objecten in de kamer verwarmt in plaats van de lucht. Deze functies helpen om de ruimte sneller en met minder energie te verwarmen.

Hoe kan ik het meeste besparen met een elektrische bijverwarming?

Om het meeste te besparen, gebruik je de bijverwarming alleen in de ruimtes die je gebruikt en houd je de deuren naar ongebruikte ruimtes gesloten. Stel de thermostaat in op een comfortabele, maar niet te hoge temperatuur en maak gebruik van de programmeerbare functies om de verwarming alleen aan te hebben wanneer dat nodig is. Zorg ook voor goede isolatie om warmteverlies te minimaliseren.

Zijn zuinige elektrische bijverwarmingen duur in aanschaf?

Zuinige elektrische bijverwarmingen kunnen iets duurder zijn dan standaardmodellen vanwege de geavanceerde technologieën die ze gebruiken. Echter, de initiële investering kan op de lange termijn worden terugverdiend door de besparing op de energierekening.

Kan ik een hele kamer verwarmen met een zuinige elektrische bijverwarming?

Ja, een zuinige elektrische bijverwarming kan effectief een hele kamer verwarmen, mits de grootte van de verwarming past bij de grootte van de kamer. Het is belangrijk om een model te kiezen met voldoende vermogen voor de ruimte die je wilt verwarmen om een efficiënte werking te garanderen.

Hoe onderhoud ik mijn zuinige elektrische bijverwarming?

Het onderhoud van een zuinige elektrische bijverwarming is meestal vrij eenvoudig. Houd het apparaat stofvrij om een optimale luchtstroom en efficiëntie te behouden. Volg de instructies van de fabrikant voor specifieke onderhoudstips, zoals het schoonmaken van filters of het controleren van de elektrische aansluitingen.

Is het veilig om een elektrische bijverwarming ’s nachts aan te laten?

Hoewel veel moderne elektrische bijverwarmingen zijn uitgerust met veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbeveiliging en automatische uitschakeling, is het over het algemeen aan te raden om ze niet onbeheerd of tijdens het slapen aan te laten. Dit vermindert het risico op brandgevaar en helpt ook om energie te besparen.

Wat is het verschil tussen een elektrische bijverwarming en een centrale verwarming?

Het grootste verschil is dat een centrale verwarming ontworpen is om het hele huis te verwarmen via een netwerk van leidingen en radiatoren, terwijl een elektrische bijverwarming bedoeld is voor het verwarmen van specifieke ruimtes of kamers. Elektrische bijverwarmingen zijn ideaal voor het snel opwarmen van een ruimte zonder het hele centrale verwarmingssysteem te hoeven gebruiken, wat energie- en kostenefficiënt kan zijn in bepaalde situaties.

Index