Zuinigste elektrische kachel – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Op welke manier verwarm jij je woning? Het is lang niet meer zo ‘standaard’ om je woning middels de centrale verwarming te verwarmen. Met het oog op de energie- en gasprijzen is dit zelfs onverstandig te noemen. Je kunt veel beter voor een zuinige elektrische kachel kiezen. Maar, wat is nou de zuinigste elektrische kachel? Het antwoord op die vraag vind je in dit artikel. Daarbij informeren wij je ook graag over de 10 beste zuinigste elektrische kachels van 2024.

Wat is de zuinigste elektrische kachel? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de Dynter. HW1500 aan. Uit mijn test is gebleken dat dit de beste zuinigste elektrische kachel is, mede door de eco-stand. Tevens heb je de keuze uit meerdere vermogenstanden. Je oefent hiermee veel invloed uit op het algehele energieverbruik van deze elektrische kachel.

Onze 5 beste zuinigste elektrische kachels van 2024


Wat is een zuinige elektrische kachel precies?

Een elektrische kachel is een kachel die je op netstroom aan kunt sluiten. Als je voor een zuinige elektrische kachel kiest, houdt dit in dat ‘ie zo min mogelijk energie verbruikt.

Als je de zuinigste elektrische kachel wilt hebben, kies je het beste voor een kachel met een eco-stand. Dankzij deze stand verbruikt de kachel nóg minder energie. Tevens zijn de elektrische kachels met een eco-stand veelal van andere handige standen en functies voorzien. Dit uit zich uiteindelijk in een (nog) lager energieverbruik!

1. Dynter. HW1500

€44,95
Op voorraad
Bol.com

Wil je de zuinigste elektrische kachel voor in je woning aanschaffen? Dan kun je, wat ons betreft, maar één juiste keuze maken. Je kunt namelijk het beste voor de Dynter. HW1500 kiezen. Wij vinden dit de beste zuinigste elektrische kachel van 2024.

Met deze kachel haal je een zuinige én handige kachel in huis. Dit is onder meer aan de instelbare warmtestanden te danken. Je hoeft niet per sé voor de hoogste stand te kiezen. Door voor een iets lagere stand te kiezen, verbruikt de Dynter. HW1500 al een stuk minder energie.

Tevens beschikt deze zuinigste elektrische kachel over een eco stand. Dankzij deze stand doet de Dynter. HW1500 zijn werk een stuk zuiniger. Hij verbruikt hierdoor weinig energie én je brengt hiermee je energierekening aanzienlijk omlaag.

Normaal gesproken levert de Dynter. HW1500 een vermogen van 1500 Watt. Dat is vrij krachtig, waardoor ‘ie relatief veel geld energie verbruikt. Maar, je kunt deze zuinige elektrische kachel ook op een stand van 1000 Watt gebruiken. Indien je voor die stand kiest, verbruikt ‘ie automatisch een stuk minder energie. Ideaal!

Je hebt bij de Dynter. HW1500 ook alle touwtjes in eigen handen. Dit is aan de instelbare vermogenstand te danken en aan de 30 verschillende warmtestanden. Je bepaalt hierdoor volledig zelf op welke stand je deze kachel gebruikt. Daarmee bepaal je ook volledig zelf hoeveel energie deze kachel verbruikt.

Wij vinden dit ook nog eens een veelzijdige elektrische kachel. Dat komt onder meer door de instelbare standen en de geweldige efficiëntie. Door deze efficiëntie is het energieverbruik lekker laag én kun je ‘m ook nog in elke ruimte gebruiken. De Dynter. HW1500 is namelijk ook voor in een badkamer geschikt.

De Dynter. HW1500 is bovendien voor in de grotere ruimtes geschikt. Je kunt ‘m gebruiken in ruimtes tot maximaal 35 vierkante meter. Hierdoor is deze elektrische kachel echt heel erg veelzijdig te gebruiken.

In deze ruimtes geniet je ook nog van een 45 graden zelf roterende functie. De warmte die deze zuinigste elektrische kachel verspreidt, wordt perfect door de gehele ruimte heen verspreidt. Dit komt het gemak en het gevoel van warmte alleen maar ten goede.

Wij vinden dit ook nog eens een stijlvolle elektrische kachel om te zien. Dit is aan de zwarte kleurstelling te danken, maar ook aan de compactheid. Het is alles behalve een grote elektrische kachel, waardoor je ‘m eenvoudig in je ruimte kunt zetten.

Tevens zijn wij over de sublieme prijs-kwaliteitsverhouding te spreken. Deze zuinigste elektrische kachel is van een top kwaliteit, getuige ook de vele positieve reviews over de Dynter. HW1500. Tevens hoef je voor deze zuinigste elektrische kachel slechts €59,95 te betalen. Dit prijskaartje valt ons reuze mee, zeker met het oog op de energiezuinigheid.

Kies je voor deze zuinigste elektrische kachel? Dan kies je dus voor een geweldige kachel. Het is een kachel die je veelzijdig kunt gebruiken, die je naar eigen wens instelt én die zo min mogelijk energie verbruikt. Op termijn kun je zodoende behoorlijk veel geld besparen met de Dynter. HW1500. Een absolute aanrader, wat ons betreft!

2. Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel

Ben je op zoek naar de zuinigste elektrische kachel van 2024? Eén van de zaken waar je even goed naar moet kijken, is naar je budget. Hoeveel geld wil je precies aan je nieuwe elektrische kachel uitgeven? Als je het zo goedkoop mogelijk wilt houden, raden wij je de Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel aan.

Wij vinden dit de zuinigste elektrische kachel met een interessant prijskaartje. Voor deze elektrische kachel betaal je slechts €39,95. Voor dit prijskaartje kun je eigenlijk niet de mist ingaan met deze kachel. Deze kachel doet zijn werk prima, is lekker goedkoop en is ook nog voor in veel huizen geschikt.

Dit is een zogeheten ventilatorkachel. Deze kachel maakt hierdoor weinig tot geen geluid en verspreidt de warmte door de gehele ruimte. Je geniet hierdoor in elke ruimte van een aangename warmte en van een fijne verspreiding van de warmte. Dit komt het algehele aangename wooncomfort in je woning ten goede.

Met de Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel haal je dus een energiezuinige elektrische kachel in huis. Dit is onder meer aan de eco stand te danken. Stel je deze kachel op die stand in? Dan werkt ‘ie zo zuinig mogelijk, waardoor ‘ie zo min mogelijk energie verbruikt. Dat zien wij graag in deze toch wel dure tijden.

Tevens kun je de Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel geheel naar wens instellen. Je hebt de keuze uit 3 verwarmingsstanden. Dit is ideaal, aangezien je hiermee de temperatuur volledig naar wens instelt. Daarmee oefen je ook nog invloed uit op het energieverbruik van deze kachel.

De werking van deze zuinigste elektrische kachel is ook subliem. Zo warmte deze kachel zich binnen 3 seconden op. Voordat je het doorhebt, geniet je in je woning dus al van een fijne ruimte. Tevens heeft deze elektrische kachel een uitmuntende draaihoek van 90 graden. De warme lucht wordt hierdoor nog beter verspreid in je woning.

Een ander groot voordeel is het beperkte geluidsniveau. De Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel maakt slechts 42 decibel aan geluid. Door dit geluidsniveau is deze zuinigste elektrische kachel eigenlijk niet te horen in je woning. In combinatie met de compacte afmetingen zorgt dit voor nóg meer gebruiksgemak.

In principe kun je deze elektrische kachel in elke ruimte gebruiken. Wel moet je even goed rekening houden met het maximale verwarmingsbereik van 10 vierkante meter. De Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel is hierdoor niet voor de grotere ruimtes geschikt.

Dit beperkte verwarmingsbereik is aan de andere kant ook weer een voordeel. Dit houdt namelijk in dat de Vulpes Goods® Tech Elektrische Kachel ontzettend weinig energie verbruikt. Zeker als je ‘m op de eco-stand of één van de andere lage standen instelt. In combinatie met het prijskaartje zorgt dit voor een super interessant geheel.

Al met al zijn wij vol lof over deze zuinigste elektrische kachel. Hij ziet er strak uit, hij is veelzijdig inzetbaar en hij is ook nog erg veilig te gebruiken. Dit komt onder meer door de omval- en oververhittingsbeveiliging. Tevens is het ideaal dat het snoer 1,2 meter lang is. Dit houdt in dat je ‘m niet heel dicht in de buurt van een stopcontact neer hoeft te zetten.

3. Auronic Elektrische Kachel

€99,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Ben je de beste zuinigste elektrische kachel in onze top 2 nog niet tegengekomen? Kijk dan ook eens naar de Auronic Elektrische Kachel. Grote kans dat déze elektrische kachel wel volledig op je wensen aansluit. Wij zijn in ieder geval super enthousiast over deze elektrische kachel.

Dit is onder meer aan de geweldige energiezuinigheid te danken. De Auronic Elektrische Kachel doet efficiënt zijn werk, waardoor ‘ie zo min mogelijk energie verbruikt. Dat komt ook doordat dit een paneelverwarming is.

Je kunt de Auronic Elektrische Kachel ook nog geheel naar wens instellen. Dit is onder meer aan de ingebouwde thermostaat te danken. Je kunt de Auronic Elektrische Kachel op een temperatuur tussen de 5- en 50 graden instellen. Als je dit hebt gedaan, geniet je direct van de gewenste warmte in je woning.

Ook interessant:  Beste oplader zonne energie van 2024

Daarbij werkt de Auronic Elektrische Kachel dus uiterst energiezuinig. Dit komt doordat je zelf de temperatuur kunt bepalen. Als de kachel eenmaal die temperatuur behaald heeft, blijft de kachel ook perfect op temperatuur. Daarvoor hoeft ‘ie weinig tot geen energie te verbruiken.

Het bedienen van de Auronic Elektrische Kachel is een feestje. Dit is onder meer aan het digitale display te danken. Via dit display stel je ‘m eenvoudig naar wens in en zie je ook wat de actuele temperatuur is. Het is ook nog mogelijk om de Auronic Elektrische Kachel met een afstandsbediening te bedienen. Deze afstandsbediening krijg je bij aanschaf direct meegeleverd. Erg handig!

De Auronic Elektrische Kachel is bovendien veelzijdig te gebruiken. Dit komt onder meer door het maximale verwarmingsbereik van 22 m2. Door dit verwarmingsbereik is deze zuinigste elektrische kachel in veel ruimtes te gebruiken. Door de algehele samenstelling is ‘ie ook nog geschikt voor in de badkamer.

Wil je van de Auronic Elektrische Kachel gebruik maken? Dan heb je alleen een stopcontact in de buurt nodig. Gelukkig heeft het merk Auronic gekozen voor een snoer van 1,5 meter lang. Door dit vrij lange snoer hoef je ‘m niet al te dicht in de buurt van een stopcontact neer te zetten.

Een ander groot voordeel is dat de zuinigste elektrische kachel erg veilig is. Dit is te danken aan de antivries bescherming en een oververhitting beveiliging. Dankzij deze features gebruik je de Auronic Elektrische Kachel te allen tijde op een veilige manier.

Waar wij ook enthousiast over zijn, is de korte opwarmtijd. Binnen slechts 3 minuten is de Auronic Elektrische Kachel volledig opgewarmd. Dit houdt in dat je dus snel van een aangename warmte in je woning geniet. Daarbij geniet je dus ook van een (zeer) lage energierekening.

Spreekt deze zuinigste elektrische kachel van Auronic je aan? Dan moet je wel relatief diep in de buidel tasten. Voor de Auronic Elektrische Kachel ligt de adviesprijs op ongeveer €110. Hij is hiermee relatief prijzig, maar hij is volgens ons elke cent dubbel en dwars waard. Met deze zuinige elektrische kachel bespaar je bovendien een hoop geld op termijn.

4. MOA Smart Glazen Paneelverwarmer

In het huidige aanbod vind je behoorlijk veel verschillende zuinige elektrische kachels. Eén van de beste opties van 2024 is de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer. Wij vinden dit, om meerdere redenen, één van de beste zuinigste elektrische kachels.

Dit is een speciale glazen paneelverwarmer. Door de samenstelling is de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer sowieso al in staat om zijn werk erg energiezuinig te doen. Een paar functies en features doen hier nog een schepje bovenop:

 • Op afstand te bedienen. Een groot voordeel is dat je de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer op afstand kunt bedienen. Dit doe je middels je smartphone waarop je alleen maar de geschikte app hoeft te downloaden.
 • Regelbare thermostaat. Deze zuinigste elektrische kachel van MOA is ook nog van een regelbare thermostaat voorzien. Je stelt hiermee eenvoudig de temperatuur in, waarna deze temperatuur behouden blijft. Ook dit brengt een (veel) lager energieverbruik met zich mee.
 • 35 warmtestanden. Bij de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer is het mogelijk om uit 35 warmtestanden te kiezen. Doordat je uit zoveel warmtestanden kunt kiezen, heb je bij deze zuinige elektrische kachel echt alle touwtjes in handen. Je stelt ‘m volledig naar wens in, waarmee je dus nog meer invloed uitoefent op het energieverbruik.
 • Timer. De MOA Smart Glazen Paneelverwarmer is ook nog van een timer voorzien. Dankzij deze timer kun je ‘m op de gewenste momenten in- en uit laten schakelen. Deze elektrische kachel staat hierdoor nooit (te) lang aan, waardoor hij zo zuinig mogelijk zijn werk kan doen.
 • Digitaal LED display. Het merk MOA heeft deze zuinige elektrische kachel van een digitaal LED display voorzien. Via dit display stel je ‘m eenvoudig volledig naar je wens in. Vervolgens zorgt de kachel er dus voor dat de gewenste temperatuur constant blijft. Ook dit komt het algehele energieverbruik ten goede.

Kun je veel geld besparen met de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer? Ja, zonder enige twijfel. Door deze zuinigste elektrische kachel van MOA in je huis te zetten, hoef je je centrale verwarming niet meer te gebruiken. Je verbruikt hierdoor een stuk minder gas, waardoor je gasrekening een stuk lager valt.

Uiteraard verbruikt de MOA Smart Glazen Paneelverwarmer wel energie, maar dit valt eigenlijk in het niet. Mede doordat de energieprijzen vele malen lager liggen dan de gasprijzen. Bijkomend voordeel is dus dat deze kachel echt weinig energie verbruikt. Een ander voordeel is het verwarmingsbereik tot 25 m2. Je kunt ‘m hierdoor in de nodige ruimtes in je woning gebruiken.

Al met al zijn wij vol lof over deze zuinige elektrische kachel. Dit heeft ook nog met de prima prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Dit is gewoonweg een elektrische kachel waar je jarenlang van geniet. Voor al dit moois betaal je bovendien slechts €89,99. Dit prijskaartje vinden wij reuze mee vallen, zeker als we naar de algehele samenstelling van deze elektrische kachel kijken.

5. Princess Elektrische kachel

Het aanbod van elektrische kachels is dus ontzettend uitgebreid. Kijk maar eens naar de 4 bovenstaande kachels. Al deze kachels zijn op hun eigen manier uniek en daardoor wellicht de aanschaf voor jou waard. Dat geldt ook voor de Princess Elektrische kachel. Wij vinden dit de vijfde beste zuinigste elektrische kachel van .

Hoe het komt dat deze kachel zo zuinig is? Dit is onder meer aan het vermogen van 350 Watt te danken. Dit vermogen valt heel erg tegen als je kijkt naar de opwarmtijd. Maar, dit lage vermogen zorgt wel voor een veel lager energieverbruik. Met de Princess Elektrische kachel verbruik je dus heel weinig energie.

Dat is ook nog aan een paar handige functies te danken. Zo kun je de Princess Elektrische kachel op afstand bedienen. Dit kun je middels een app én via spraakbesturing doen, waardoor je de totale controle over deze elektrische kachel behoudt. Deze elektrische kachel hoeft hierdoor nooit onnodig aan te staan.

Dat is ook nog te danken aan de handige timer. Wil je bijvoorbeeld dat de kachel elke dag op vaste tijdstippen aan en uit gaat? Dan komt de timer goed van pas. Stel deze tijden in en de Princess Elektrische kachel doet zijn werk geheel automatisch. Dit brengt uiteraard ook een lager energieverbruik met zich mee.

Goed om te weten: dit is een infrarood kachel. Dit houdt concreet in dat ‘ie de objecten in een ruimte verwarmd. De lucht in de ruimte zelf wordt niet verwarmd, waardoor de Princess Elektrische kachel zijn werk uiterst efficiënt doet. Je stelt bovendien makkelijk de gewenste temperatuur in.

De werking van de Princess Elektrische kachel is al met al subliem te noemen. Dat geldt ook voor de plaatsingsmogelijkheden. Je kunt deze zuinigste elektrische kachel van Princess namelijk op twee manieren gebruiken: vrijstaand of hangend aan de muur. In je woning vind je dus altijd een plekje voor deze zuinige elektrische kachel.

Wij zijn van mening dat dit geen perfecte elektrische kachel is. Door het relatief lage vermogen moet je bijvoorbeeld met een langere opwarmtijd rekening houden. Tevens moet je even goed voor jezelf nagaan of je de infraroodwarmte wel aangenaam vindt. Deze warmte is significant anders dan bij de andere soorten elektrische kachels.

Tevens moet je vrij diep in de buidel tasten. Voor de Princess Elektrische kachel ligt de adviesprijs op €150. Dat is behoorlijk prijzig, maar toch raden wij je deze zuinige elektrische kachel aan. Met alle dank aan de bovenstaande voordelen én het zeer lage energieverbruik. Wil je geld besparen? Dan heb je déze zuinigste elektrische kachel van Princess nodig!

Wanneer is een elektrische kachel zuinig?

Niet alle elektrische kachels zijn zuinig. Dit mag duidelijk zijn als je kijkt naar de vele soorten elektrische kachels waar je op dit moment voor kunt kiezen. De zuinigste elektrische kachels voldoen in ieder geval aan een paar eisen:

 • De kachel beschikt over een eco-stand. Dankzij de eco-stand kan de elektrische kachel zijn werk zo zuinig mogelijk doen. Je kunt dit vergelijken met een auto met een zuinige modus. Als je in een auto met zuinige modus rijdt, verbruikt je auto ook zo min mogelijk brandstof. Nou, dat werkt precies zo bij de zuinigste elektrische kachel.
 • De kachel beschikt over meerdere standen. Met de zuinigste elektrische kachel heb je alle touwtjes in handen wat betreft de temperatuur. Je kunt namelijk bij alle zuinige elektrische kachels uit meerdere standen kiezen. Door voor een lagere stand te kiezen, kun je dus extra energie besparen.
 • De kachel is op afstand te bedienen. Veel van de zuinigste elektrische kachels zijn ook nog op afstand te bedienen. Het gaat ongetwijfeld wel eens voorkomen dat je onverhoopt vergeet om je kachel uit te zetten. Als dit inderdaad het geval is, kun je ‘m altijd nog op afstand uitschakelen. Daarmee oefen je dus nog meer invloed op het energieverbruik uit.
 • De kachel heeft een regelbare thermostaat. Het is ook zeer wenselijk dat de kachel over een regelbare thermostaat beschikt. Juist die thermostaat zorgt ervoor dat de constante temperatuur behouden blijft. De zuinige elektrische kachel kan hierdoor rustig zijn werk doen zonder piekvermogen te hoeven leveren. Ook hierdoor verbruikt ‘ie een stuk minder energie.
Ook interessant:  Zuinigste inbouw koel vriescombinatie – Top 10 van 2024!

Wat zijn de voordelen van een zuinige elektrische kachel?

Doe je verstandig aan de aanschaf van de zuinigste elektrische kachel? Ja, zonder enige twijfel. Je geniet met zo’n kachel namelijk van zeer belangrijke voordelen:

 • Je bespaart veel geld. Kies je voor de zuinigste elektrische kachel? Dan weet je één ding vergeten: je gaat veel geld besparen. Je gasrekening gaat namelijk aanzienlijk omlaag. Doordat de zuinigste elektrische kachel zo min mogelijk energie verbruikt, valt de stijging van je energierekening relatief gezien mee. Onder aan de streep zorgt dit dus voor een flinke kostenbesparing.
 • Je bent milieubewust bezig. De winning van gas gebeurt op een alles behalve duurzame manier. Kijk maar eens naar wat er allemaal in Groningen is gebeurd. Het is ook daarom verstandig om voor de zuinigste elektrische kachel te kiezen. Je bent hiermee simpelweg erg milieubewust bezig.
 • Je hebt alle touwtjes in eigen handen. Met de zuinigste elektrische kachel heb je ook nog alle touwtjes in eigen handen. Dit komt onder meer doordat je uit meerdere standen en temperaturen kunt kiezen. De elektrische kachel doet hierdoor exact zijn werk zoals jij dat graag wilt zien.
 • Je hebt heel veel keuze. Wil je graag een zuinige elektrische kachel aanschaffen? De bovenstaande 5 varianten laten zien dat je heel veel keuze hebt. Je kunt uit meerdere soorten elektrische kachels kiezen en ook uit meerdere vermogens en dergelijke.
 • Je geniet van veel gemak. Met de zuinigste elektrische kachel ben je ook nog van veel gemak verzekerd. Zo kun je ‘m eenvoudig in je woning plaatsen, eenvoudig bedienen en eenvoudig geheel naar wens maken.
 • Je geniet van veiligheid en geen onderhoud. Kies je voor de zuinigste elektrische kachel voor in je woning? Dan ben je van de gewenste veiligheid verzekerd. De beste elektrische kachels zijn namelijk allemaal veilig uitgevoerd. Bovendien zijn de zuinigste elektrische kachels geheel onderhoudsarm. Dat is ook wel zo prettig!
De Dynter. HW1500 is de zuinigste elektrische kachel

Wat zijn de nadelen van een zuinige elektrische kachel?

De keuze voor de zuinigste elektrische kachel is dus een verstandige keuze. Maar, wij willen je ook graag op 2 aandachtspunten wijzen:

 • De kachel warmt slechts één ruimte op. Met de zuinigste elektrische kachel kun je één ruimte in je woning opwarmen. Op dit gebied is ‘ie dus absoluut niet te vergelijken met het centrale verwarmingssysteem. Bovendien is gebleken dat de zuinigste elektrische kachels vooral voor de kleinere ruimtes geschikt zijn.
 • Je bent afhankelijk van de energieprijzen. Met de zuinigste elektrische kachel geniet je dus van een laag energieverbruik. Desalniettemin ben je nog steeds afhankelijk van de energieprijzen. Al die (weer) fors stijgen, krijg je vanzelf met hogere kosten te maken.

Heb je de zuinigste elektrische kachel nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 de beste zuinigste elektrische kachel voor in jouw woning nog niet tegengekomen? Check dan ook de onderstaande 5 varianten nog even. Wellicht dat één van deze varianten een stuk beter op je wensen aansluit:

Hoe vind je de zuinigste elektrische kachel?

Heb je interesse om een zuinige elektrische kachel aan te schaffen? Dan zijn er meerdere belangrijke knopen die je door moet gaan hakken. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten.

Soort elektrische kachel

Er bestaat niet één soort elektrische kachel. Nee, je kunt uit meerdere soorten elektrische kachels kiezen. Maak voor jezelf de juiste afweging tussen een convector kachel, oliegevulde kachel, infrarood kachel, ventilator kachel, keramische kachel en straalkachel.

Wil je voor de zuinigste elektrische kachel gaan? Dan kom je al snel bij een infraroodkachel, ventilatorkachel of keramische kachel uit. Dit zijn zo’n beetje de zuinigste soorten elektrische kachels.

Vermogen & verwarmingsbereik

Je moet even goed naar het vermogen van de elektrische kachel kijken. Bij de zuinigste elektrische kachel kun je uit meerdere vermogenstanden kiezen. Dáármee oefen je dus alle mogelijke invloed op het energieverbruik uit.

Je moet het vermogen echter ook afstemmen op het gewenste gebruik. Kijk daarvoor ook goed naar het maximale verwarmingsbereik van de elektrische kachel.

Instelmogelijkheden

De zuinigste elektrische kachel biedt meerdere instelmogelijkheden aan:

 • Meerdere vermogenstanden. Dit is ideaal, aangezien je hiermee alle mogelijke invloed op het energieverbruik uitoefent.
 • Meerdere warmtestanden. Bij de zuinigste elektrische kachel kun je ook nog uit meerdere warmtestanden kiezen.

Het is sowieso wenselijk dat de elektrische kachel over een regelbare thermostaat beschikt. Die thermostaat zorgt voor een constante temperatuur, waardoor de zuinigste elektrische kachel nooit piekvermogen hoeft te leveren. Dit komt het energieverbruik uiteraard alleen maar ten goede.

Algehele samenstelling

Wil je voor de zuinigste elektrische kachel gaan? Dan moet je goed naar de algehele samenstelling kijken. Check bijvoorbeeld hoe groot de kachel is, hoe je ‘m in je woning kunt plaatsen, hoe veilig ‘ie is, over welke functies ‘ie beschikt en wat je zoal met de kachel kunt doen. Check ook goed of je ‘m bijvoorbeeld in de badkamer kunt gebruiken.

Prijs & kwaliteit

Als je de zuinigste elektrische kachel wilt kopen, moet je in de buidel tasten. Althans; je krijgt al snel met een investering van een paar tientjes te maken. Dat is op zich prima, aangezien je met de zuinigste elektrische kachel ontzettend veel geld gaat besparen!

Tevens raden wij je specifiek de bovenstaande varianten aan. Deze varianten zijn door ons als beste beoordeeld. Dit is onder meer aan de uitmuntende kwaliteit te danken. Tevens worden deze 10 kachels goed beoordeeld door huidige gebruikers.

Je woning verder verduurzamen

Met de zuinigste elektrische kachel zet je de eerste stap naar het verduurzamen van je woning. Wellicht kun je ook nog voor de beste energiezuinige mobiele airco en beste energiezuinige warmtepompdroger kiezen. Hiermee breng je je energierekening verder omlaag!

Wat zijn de kenmerken van een energiezuinige elektrische kachel?

Een energiezuinige elektrische kachel gebruikt geavanceerde technologieën zoals infrarood of keramische elementen om snel en efficiënt te verwarmen. Ze hebben vaak thermostaten en timers om het energieverbruik te beheren, en sommige modellen zijn uitgerust met slimme functies die je toestaan de kachel op afstand te bedienen, zodat je nooit energie verspilt.

Hoe kan ik het meeste uit mijn energiezuinige elektrische kachel halen?

Om het meeste uit je elektrische kachel te halen, gebruik je de thermostaat om een comfortabele maar energiezuinige temperatuur in te stellen, meestal rond de 18°C a 19°C. Gebruik de timerfunctie om de kachel alleen te laten werken wanneer dat nodig is en zorg ervoor dat de ruimte goed geïsoleerd is om warmteverlies te minimaliseren.

Is het voordeliger om een elektrische kachel in een specifieke kamer te gebruiken in plaats van het hele huis te verwarmen?

Ja, het is vaak voordeliger om een elektrische kachel te gebruiken in de kamer waar je tijd doorbrengt dan het hele huis te verwarmen, vooral als je meestal in één of twee kamers verblijft. Dit zogenaamde zoneverwarming kan je helpen energie en geld te besparen door alleen de benodigde ruimtes te verwarmen.

Wat is de impact van de grootte van de kamer op de keuze van een elektrische kachel?

De grootte van de kamer is belangrijk bij het kiezen van een elektrische kachel. Grotere ruimtes vereisen kachels met een hoger vermogen om effectief te kunnen verwarmen. Het is belangrijk een kachel te kiezen met de juiste capaciteit voor de ruimte om energieverspilling te voorkomen en te zorgen voor een efficiënte verwarming.

Kunnen elektrische kachels met een ventilator efficiënter zijn in het verspreiden van warmte?

Ja, elektrische kachels met een ingebouwde ventilator kunnen efficiënter zijn in het snel en gelijkmatig verspreiden van warmte in een ruimte. De ventilator helpt de warme lucht te circuleren, waardoor de kamer sneller opwarmt en je de kachel mogelijk minder lang hoeft te gebruiken.

Wat zijn de lange termijn kostenbesparingen van het investeren in een energiezuinige elektrische kachel?

Investeren in een energiezuinige elektrische kachel kan op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen opleveren door lagere energieverbruik. Hoewel de initiële aanschafprijs hoger kan zijn dan die van minder efficiënte modellen, compenseren de lagere operationele kosten dit verschil over tijd, vooral tijdens de koudere maanden wanneer de kachel vaker wordt gebruikt.

Index