Zuinigste elektrische verwarming – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Ontzettend veel huishoudens kiezen voor het verduurzamen van hun woning. Een juiste keuze, aangezien duurzaamheid tegenwoordig ontzettend belangrijk is. Wil je je woning ook verduurzamen? Dan heb je zeker baat bij de zuinigste elektrische verwarming. In dít artikel vind je alle informatie over de beste zuinigste elektrische verwarming van 2024.

VONROC Luxe elektrische kachel

Wat is de zuinigste elektrische verwarming? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de VONROC Luxe elektrische kachel aan. Dit is de zuinigste elektrische verwarming, mede door de eco stand en instelbare vermogensstand. Het is ook ideaal dat dit een convectorkachel is. Hét soort kachel dat energiezuinig zijn werk doet!

Onze 5 beste zuinigste elektrische verwarming van 2024


Wat is een zuinige elektrische verwarming precies?

Een zuinige elektrische verwarming is een elektrische kachel met een laag energieverbruik. Dit lage energieverbruik is onder meer aan de eco-stand en instelbare warmtestanden te danken. Bij veel van de zuinige elektrische verwarmingen is het ook nog mogelijk om het vermogen naar wens aan te passen.

Goed om te weten: voor dit artikel hebben wij ons gericht op convector- en ventilatorkachels. Uit onderzoek is gebleken dat deze kachels de groep van zuinigste elektrische verwarming vormen. Onderstaande varianten zijn dan ook stuk voor stuk een convector- of ventilatorkachel met een eco stand en instelbare standen.

1. VONROC Luxe elektrische kachel

Wat is de beste zuinigste elektrische verwarming voor in jouw huis? Wij raden je met veel plezier de VONROC Luxe elektrische kachel aan. Om meerdere redenen zijn wij ontzettend te spreken over deze veelzijdige elektrische kachel.

Dit is een zogeheten convectorkachel. Zoals hierboven al aangegeven, is dit de zuinigste soort van elektrische verwarmingen. Je bent hierdoor sowieso al van een laag energieverbruik verzekerd. Dat is bij de VONROC Luxe elektrische kachel al helemaal het geval door een paar unieke en handige features:

 • Instelbaar vermogen. Je bepaalt bij deze zuinigste elektrische verwarming zelf op welk vermogen ‘ie zijn werk moet doen. De zuinigste stand is 1000 Watt, waarmee deze convectorkachel al helemaal weinig energie verbruikt. De hoogste stand is 2000 Watt, waarmee je van een snellere opwarmtijd geniet. Uiteraard gaat dit wel met een hoger energieverbruik gepaard.
 • Instelbare thermostaat. Het is bij de VONROC Luxe elektrische kachel mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen. Deze zuinigste elektrische verwarming zorgt er vervolgens voor dat die temperatuur constant behouden blijft. Deze convectorkachel hoeft hierdoor nooit piekvermogen te leveren.
 • Keuze uit 3 standen. Je hebt ook nog de keuze uit 3 standen. Wil je optimaal profiteren van deze zuinigste elektrische verwarming? Stel ‘m dan op de Eco stand in. Hiermee verbruikt ‘ie echt ontzettend weinig energie.
 • Op afstand te bedienen. Gebeurt het wel eens dat je vergeet om je elektrische kachel uit te zetten? Dan ben je al helemaal gepaard bij de VONROC Luxe elektrische kachel. Je kunt deze zuinigste elektrische verwarming namelijk op afstand bedienen. Hierdoor hoeft deze kachel nooit onnodig (lang) aan te staan.
 • Timer. Deze zuinigste elektrische verwarming beschikt niet alleen over een thermostaat, maar ook over een timer. Met deze timer kun je ‘m op vaste tijdstippen aan- en uit laten schakelen. Hier heb je geen omkijken naar en hiermee bespaar je dus nog meer energie!

Al met al is dit dus de beste zuinigste elektrische verwarming. Dat is ook nog aan de geweldige uitstraling te danken. Dit is een convectorkachel met een glazen paneel, waardoor ‘ie een fraaie en luxe uitstraling heeft. Dit is ook nog te danken aan de stevige voetjes. Je kunt ‘m overigens in elke ruimte neerzetten, waaronder de badkamer.

Dat laatste komt onder meer door het verwarmingsbereik. De VONROC Luxe elektrische kachel heeft een maximaal verwarmingsbereik van 24 m2. Dit houdt in dat je ‘m in zo’n beetje elke ruimte in je woning neer kunt zetten. Hij is alleen niet geschikt voor de grotere ruimtes.

Een ander pluspunt vinden wij de vele handige extra’s. Zo is de VONROC Luxe elektrische kachel van een veilig kinderslot voorzien. Het display is bovendien verlicht, waardoor je ‘m ook in het donker eenvoudig naar wens in kunt stellen. Deze zuinigste elektrische verwarming beschikt ook nog over een antivries stand. Je gebruikt ‘m hierdoor moeiteloos gedurende het hele jaar!

Je merkt het al: wij zijn vol lof over deze zuinigste elektrische verwarming. Deze kachel biedt alles waar je naar op zoek bent én kent een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit blijkt onder meer uit de vele positieve reviews op Bol.com. De meeste gebruikers, en dat zijn er inmiddels een hoop, spreken vol lof over deze zuinigste elektrische verwarming.

Tevens hoef je niet de hoofdprijs te betalen. Nee, de adviesprijs van de VONROC Luxe elektrische kachel ligt rond de €150. Voor dit bedrag kun je je energierekening aanzienlijk omlaag brengen. Wat wil je nog meer? Schaf ‘m direct aan, geniet van een lagere energierekening en verdien dit bedrag binnen een mum van tijd weer terug.

2. MaxxHome Elektrische Kachel

Heb je je pijlen op de zuinigste elektrische verwarming gericht? Wil je alleen liever niet al te veel geld aan je nieuwe elektrische verwarming uitgeven? Dan wijzen wij je graag op de MaxxHome Elektrische Kachel. Wij vinden dit de beste goedkope zuinigste elektrische verwarming.

Voor de MaxxHome Elektrische Kachel betaal je slechts €38,99. Beter kan eigenlijk niet, aangezien wij weinig vergelijkbare elektrische kachels met dit prijskaartje tegengekomen zijn. Voor dit bedrag hadden wij niet al te veel verwacht, maar dat bleek ten onrechte.

Net zoals bovenstaande kachel is ook dit een convectorkachel. Alleen daardoor is ‘ie al behoorlijk energiezuinig te noemen. Dat is ook te danken aan een paar handige functies, eigenschappen en features.

Zo vinden wij het geweldig dat je het vermogen zelf in kunt stellen. Bij de MaxxHome Elektrische Kachel heb je hiervoor de keuze uit maar liefst 3 standen: 750 Watt, 1250 Watt en 2000 Watt. Wil je dat ‘ie zo energiezuinig mogelijk zijn werk doet? Kies dan voor de stand van 750 Watt. De opwarmtijd is hierdoor wel iets langer, maar je geniet dus wel van het laagst mogelijke energieverbruik.

Verder is de MaxxHome Elektrische Kachel van een regelbare thermostaat voorzien. Dit betekent dat je eenvoudig de gewenste temperatuur kunt selecteren. Deze elektrische verwarming zorgt er vervolgens voor dat die temperatuur behouden blijft. Hij hoeft hierdoor nooit zijn piekvermogen te leveren, waardoor het energieverbruik des te lager uitvalt.

Een ander groot voordeel is de timer. Met deze timer kun je de MaxxHome Elektrische Kachel op de gewenste tijdstippen aan en uit laten gaan. Dit hoef je dus niet handmatig te doen. Deze elektrische verwarming werkt hierdoor alleen op het moment dat jij dit wilt. Ook hiermee breng je het energieverbruik aanzienlijk omlaag.

De MaxxHome Elektrische Kachel is voor in de meeste kamers geschikt. Met alle dank aan het maximale verwarmingsbereik van 22 vierkante meter. Je kunt ‘m overigens ook prima in je slaapkamer neerzetten. Meerdere gebruikers geven aan dat deze kachel opvallend stil zijn werk doet.

Kun je ‘m ook in de badkamer gebruiken? Nee, dat is bij de MaxxHome Elektrische Kachel jammer genoeg niet mogelijk. Hiermee hebben we overigens ook direct het enige nadeel aangestipt. Verder weet deze op één na zuinigste elektrische verwarming alleen maar voordelen te bieden.

De MaxxHome Elektrische Kachel is wellicht niet de mooiste elektrische kachel om te zien. Maar, je kunt ‘m wel in 4 kleurstellingen bestellen. Dit zorgt ervoor dat je ‘m altijd wel op een fraaie manier in je interieur kunt verwerken. Onder aan de streep zijn wij vol lof over deze handige en zuinige elektrische verwarming.

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan de zuinigste elektrische verwarming? Dan is dit de beste optie voor je. De MaxxHome Elektrische Kachel is overigens ook nog handig te verplaatsen. Hoe dan? Nou, dankzij de hittebestendige handvaten. Zelfs als deze elektrische kachel langere tijd aangestaan heeft, til je ‘m veilig en probleemloos op. Ideaal wat ons betreft!

3. Infinity Goods Elektrische Convectorkachel

We blijven nog even in het spoor van zuinige convectorkachels. De Infinity Goods Elektrische Convectorkachel is namelijk eveneens een convectorkachel die ontzettend zuinig zijn werk doet.

Wat bij deze elektrische verwarming direct opvalt? Onder meer dat deze kachel heel erg op bovenstaande variant lijkt. Dat is het geval qua samenstelling, maar ook qua prijskaartje. Voor déze zuinige elektrische verwarming betaal je namelijk slechts €37,95. Dat vinden wij een opvallend gunstig prijskaartje, waardoor je eigenlijk niet de mist in kunt gaan met déze kachel.

De Infinity Goods Elektrische Convectorkachel is een bijzonder energiezuinige kachel. Dit komt onder meer door de instelbare vermogenstanden. Je kunt deze kachel op de normale stand van 1500 Watt gebruiken, maar ook op de zuinige stand van 750 Watt. In die stand verbruikt ‘ie een stuk minder energie, maar duurt het opwarmen en dergelijke wel iets langer.

Ook interessant:  Zuinigste jacuzzi – Top 10 van 2024!

Heb je daar juist soms geen tijd voor? Dan komt de stand van 2000 Watt goed van pas. Deze stand kun je ook nog combineren met een speciale turbo functie. Als je voor deze stand kiest, verbruikt deze kachel net iets meer energie. Maar, je geniet dus wel spoedig van een warme ruimte in je woning. Je kunt ‘m hierdoor ook weer eerder uitzetten.

De Infinity Goods Elektrische Convectorkachel is uiteraard van een regelbare thermostaat voorzien. Met deze thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Nadat je dit gedaan hebt, zorgt deze thermostaat voor een constante temperatuur. Hij hoeft nooit piekvermogen te leveren, waardoor hij zo zuinig mogelijk zijn werk kan doen.

De bediening van de Infinity Goods Elektrische Convectorkachel is overigens handig. Aan de zijkant vind je een paar knoppen waarmee je ‘m volledig naar wens instelt. Door dit te doen, oefen je veel invloed op het energieverbruik uit. Met deze op twee na beste zuinigste elektrische verwarming ga je in ieder geval veel geld besparen.

Waar wil je deze convectorkachel neerzetten? Op zich maakt dit niet heel veel uit. Het merk Infinity Goods geeft aan dat ‘ie een maximaal verwarmingsbereik van 35 m2 heeft. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de vermogensstand waar je ‘m op instelt.

Goed om te weten: de Infinity Goods Elektrische Convectorkachel is ook nog van een ventilator voorzien. Deze ventilator blaast de warme lucht verder en sneller de ruimte in. Hierdoor hoeft deze elektrische kachel minder lang zijn werk te doen. Het voordeel daarvan is evident: deze kachel verbruikt hierdoor nóg minder energie!

In onze ogen is dit een geweldige én zuinige elektrische verwarming. Maar, het is ook een elektrische verwarming met een iets minder fraai design. Hij ziet er wellicht ietwat oubollig uit. Maar, hoe belangrijk is dat nou? Het is toch veel belangrijker dat’ ie juist zo zuinig mogelijk zijn werk doet? Overigens kun je ‘m wel in vier verschillende varianten bij onze partner Bol.com bestellen.

Bij Bol.com valt één ding overigens nog op: de vele positieve reviews. De meeste mensen die voor de Infinity Goods Elektrische Convectorkachel gekozen hebben, spreken hier vol lof over. Dát is wat ons betreft veelzeggend voor deze derde zuinigste elektrische verwarming!

4. Gologi Elektrische Kachel

Wat vind jij belangrijk bij je nieuwe elektrische verwarming? Vind je bijvoorbeeld het design van de kachel belangrijk? Dan wijzen wij je graag op de Gologi Elektrische Kachel. Deze kachel ziet er stijlvol uit en is ook nog eens ontzettend zuinig.

De zuinigheid is onder meer aan de samenstelling te danken. Net zoals bovenstaande varianten is ook dit een convectorkachel. Dat is al een belangrijk gegeven, aangezien de kachel door deze technologie zo zuinig mogelijk zijn werk kan doen.

Tevens is het mogelijk om deze convectorkachel op afstand te bedienen. Vergeet je wel eens om je kachel uit te zetten? Dan biedt de app uitkomst. Via de app zet je deze kachel eenvoudig uit. Nadat je dit gedaan hebt, verbruikt ‘ie dus helemaal geen energie meer. Dát gegeven spreekt ons ontzettend aan!

Een ander groot voordeel zijn de 3 verwarmingsstanden. Je bent hierdoor in staat om nóg meer invloed op het energieverbruik uit te oefenen. Kies je voor de zuinigste stand? Dan verbruikt ‘ie zo min mogelijk energie, maar is de opwarmtijd wel iets langer. Mocht je snel de gewenste warmte in je woning willen hebben, stel je ‘m dus beter op een hogere stand in.

Het feit dat je dit kunt kiezen, is uiteraard ideaal. Daarbij speelt ook de regelbare thermostaat een belangrijke rol. Met deze thermostaat heb je alle touwtjes in eigen handen. Je stelt snel de gewenste temperatuur in, waarna de Gologi Elektrische Kachel de rest van het werk doet. Als de gewenste temperatuur eenmaal bereikt is, doet deze kachel energiezuinig zijn werk. Geweldig!

Verder zijn wij over het fraaie design erg te spreken. Zet de Gologi Elektrische Kachel maar eens naast de bovenstaande zuinige elektrische verwarming. Je ziet dan direct dat déze kachel een stuk fraaier en moderner is. Dat is ook nog aan het display aan de voorzijde te danken. Op dit display lees je eenvoudig af wat de actuele temperatuur is.

Wil je de Gologi Elektrische Kachel naar wens instellen? Dan kun je dit dus met de app doen, maar je kunt ‘m ook nog handmatig instellen. Daarvoor komen de touchscreen knoppen maar al te goed van pas. Deze touch bediening is uiteraard ook volledig van deze tijd.

De Gologi Elektrische Kachel is ook nog eens veelzijdig te gebruiken. Dit komt onder meer door het maximale verwarmingsbereik van 25 m2. Je kunt ‘m hierdoor in principe in elke ruimte in je woning gebruiken. Het merk Gologi heeft hierbij aan dat je ‘m ook prima in je badkamer neer kunt zetten.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze vierde zuinigste elektrische verwarming. Dat geldt ook voor de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is gewoonweg een elektrische verwarming waar je jarenlang van geniet. Voor al dit moois hoef je bovendien slechts €110 te betalen. Dat prijskaartje valt volgens ons heel erg mee, kijkende naar de samenstelling én de energiezuinigheid.

5. AirKing Elektrische kachel

€67,00
€79,99
Op voorraad
Bol.com

Weet je wat nou zo fijn is aan een zuinige elektrische verwarming? Dat je hier veel geld mee kunt besparen. Een ander, groot voordeel is dat je uit meerdere modellen kunt kiezen. Eén van de unieke modellen waar wij erg enthousiast over zijn, is de AirKing Elektrische kachel.

Kijk maar eens naar de productfoto’s van deze elektrische verwarming. Je ziet dan direct dat het een unieke variant is, mede doordat het om een staand en hoog exemplaar gaat. Je kunt ‘m hierdoor op een fraaie manier in je interieur verwerken.

Dit is een zogeheten ventilatorkachel. Dit houdt in dat ‘ie over een verwarmingselement en bijbehorende ventilator beschikt. Het element warmt zich op, waarna de ventilator de warme lucht de ruimte inblaast. Dit gaat vrij hard en snel, waardoor je binnen mum van tijd van een warme(re) ruimte geniet.

Hierbij geniet je ook nog van een laag energieverbruik. Dit is onder meer aan de eco stand te danken. Kies je voor deze eco stand? Dan verbruikt de AirKing Elektrische kachel opvallend weinig energie. Dit lage energieverbruik gaat gepaard met een langere opwarmtijd. Maar goed, dat is minder belangrijk als je weet dat je hier ondertussen veel geld mee weet te besparen.

Verder vinden wij de timer een geweldige aanvulling. Door deze timer kun je de AirKing Elektrische kachel op vaste tijdstippen aan en uit laten gaan. Je houdt hierdoor alle touwtjes in eigen handen, zonder dat je handmatige handelingen hoeft te verrichten. Bijkomend voordeel hierbij is dat deze elektrische verwarming zo min mogelijk energie verbruikt.

De AirKing Elektrische kachel is een veelzijdige ventilatorkachel. De ventilator blaast de warme lucht snel uit, terwijl deze kachel ook nog een rotatie van 80 graden maakt. Door deze rotatie wordt de warme lucht perfect verdeeld in de betreffende ruimte.

Hierbij geniet je ook nog eens van vrijheid wat betreft plaatsing. Doordat dit een compacte zuinige elektrische verwarming is, geef je ‘m eenvoudig een plekje in je woning. Doordat het maximale verwarmingsbereik 22 m2 is, kun je ‘m sowieso in veel ruimtes neerzetten. Het merk AirKing geeft hierbij ook nog aan dat deze kachel te gebruiken is in de badkamer.

Eigenlijk kun je alle kanten op met de AirKing Elektrische kachel. Je kunt deze zuinigste elektrische verwarming van dit merk als bijverwarming gebruiken, maar ook als hoofdverwarming. In beide gevallen geniet je in ieder geval van een flinke kostenbesparing. Wat wil je nog meer? Wij zijn in ieder geval groot fan van deze zuinige ventilatorkachel!

Dat heeft ook nog met de prima prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Als je voor de AirKing Elektrische kachel kiest, hoef je hier slechts 80 euro aan uit te geven. Voor dit bedrag krijg je een uitmuntende zuinige kachel die jarenlang mee gaat. De gemiddelde score bij onze partner Bol.com is overigens super hoog. Dát is volgens ons veelzeggend voor de AirKing Elektrische kachel!

Wanneer is een elektrische verwarming zuinig?

Een elektrische verwarming is zuinig indien ‘ie aan de volgende eisen voldoet:

 • Het moet om een convector- of ventilatorkachel gaan. Het is een ietwat complex technisch verhaal, maar dit zijn de twee beste technologieën. Zowel een convector- als een ventilatorkachel doet energiezuinig zijn werk, waardoor je optimaal profiteert van een lagere energierekening.
 • De kachel moet over een eco stand beschikken. De zuinigste elektrische verwarming beschikt hoe dan ook over een eco stand. Zoals de naam al aangeeft, is dit een stand waarmee de kachel zo energiezuinig mogelijk zijn werk doet.
 • De kachel moet instelbaar zijn. De zuinigste elektrische verwarming moet ook nog instelbaar zijn. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld de vermogenstand aan kunt passen. Des te lager het vermogen, des te minder energie de verwarming verbruikt.
 • De kachel moet een regelbare thermostaat hebben. De zuinigste elektrische verwarming moet ook nog over een thermostaat beschikken. De thermostaat zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur behouden blijft, zonder piekvermogen te hoeven leveren. Vergelijk dit maar met het autorijden op een constante snelheid. In dat geval verbruikt je auto zo min mogelijk energie.
Ook interessant:  Beste lichtgewicht powerbank van 2024

Wat zijn de voordelen van de zuinigste elektrische verwarming?

Is het aan te raden om te kiezen voor de zuinigste elektrische verwarming? Ja, zonder enige twijfel. Met deze verwarming geniet je namelijk van een paar belangrijke voordelen:

 • Je bespaart hier veel geld mee. Maak je op dit moment gebruik van je centrale verwarming? Dan betaal je je mogelijk scheel aan de hoge gaskosten. Door voor de zuinigste elektrische verwarming te kiezen, vervallen deze gaskosten. In plaats daarvan hoef je alleen maar energiekosten te betalen. Zoals je mogelijk weet, liggen de kosten voor energie een stuk lager dan de kosten voor gas. Met de zuinigste elektrische verwarming ga je dus veel geld besparen.
 • Je bent milieubewust bezig. Met de zuinigste elektrische verwarming ben je ook nog eens milieubewust bezig. Dit komt enerzijds doordat je hiermee het gasverbruik aanzienlijk omlaag brengt. Dit komt anderzijds doordat je hiermee zo min mogelijk energie verbruikt.
 • Je stelt ‘m eenvoudig naar wens in. De zuinigste elektrische verwarming beschikt standaard over een paar handige extra’s en instelmogelijkheden. Dit brengt een laag energieverbruik met zich mee én zorgt ervoor dat je alle touwtjes in eigen handen hebt. Een belangrijk voordeel is dan ook dat je de zuinigste elektrische verwarming eenvoudig naar wens in kunt stellen.
 • Je geniet snel van een aangename warmte. De zuinigste elektrische verwarming doet ook nog eens super snel zijn werk in je woning. Dit is vooral het geval bij een ventilatorkachel. Wel is dit afhankelijk van de stand waarop je ‘m instelt. Als je ‘m op de zuinigste stand instelt, verbruikt ‘ie logischerwijs een stuk minder energie.
 • Je kunt ‘m veelzijdig gebruiken. Kies je voor de zuinigste elektrische verwarming? Dan kies je ook nog voor veelzijdigheid. Je kunt zo’n verwarming namelijk in de meeste ruimtes in je woning neerzetten.
De VONROC Luxe elektrische kachel is de zuinigste elektrische verwarming

Wat zijn de nadelen van de zuinigste elektrische verwarming?

Het is dus verstandig om voor de zuinigste elektrische verwarming te kiezen. Tegelijkertijd moet je ook met twee aandachtspunten rekening houden:

 • Het is geen centrale verwarming. Je kunt de zuinigste elektrische verwarming niet zozeer als de vervanger van je centrale verwarming zien. Dit komt vooral doordat je zo’n kachel maar in één ruimte tegelijkertijd kunt gebruiken. Dat is bij je centrale verwarmingssysteem dus een compleet ander verhaal.
 • Je hebt een stopcontact nodig. Wil je van de zuinigste elektrische verwarming gebruik maken? Dan heb je uiteraard wel een stopcontact in de buurt nodig. Het is gewoonweg een feit dat je zo’n verwarming altijd op netstroom aan moet sluiten. Houd daar rekening mee.

Heb je de beste zuinigste elektrische verwarming nog niet gevonden?

Spreken de 5 bovenstaande zuinige elektrische verwarmingen je niet helemaal aan? Kijk dan eens naar de onderstaande 5 varianten. Mogelijk sluit één van deze varianten (nog) beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste zuinigste elektrische verwarming?

Wil je het gasverbruik in je woning omlaag brengen? Wil je daarmee ook het nodige geld besparen? Dan is het zaak dat je op zoek naar de zuinigste elektrische verwarming gaat. Hiervoor wijzen wij je dus op de 10 bovenstaande varianten.

Maar, wat is nou de beste zuinigste elektrische verwarming voor in jouw woning? Het antwoord op die vraag is van meerdere aandachtspunten afhankelijk. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Soort elektrische verwarming

Ten eerste moet je een keuze tussen de verschillende soorten elektrische verwarmingen maken. Wij raden je dus een convector- of ventilatorkachel aan. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee soorten kachels het energiezuinigst werken.

Instelmogelijkheden

Ten tweede moet je goed naar de instelmogelijkheden kijken. De zuinigste elektrische verwarming beschikt namelijk over veel instelmogelijkheden, waarmee je het energieverbruik verder omlaag brengt.

Denk hierbij aan instelbare standen. Als je ‘m bijvoorbeeld op de eco stand kunt gebruiken, is dit ideaal. Dat is ook het geval als je kunt bepalen met welk vermogen de kachel zijn werk doet.

Tevens moet de zuinigste elektrische verwarming over een regelbare thermostaat beschikken. Daarmee breng je het energieverbruik verder omlaag

Ook is het verstandig om naar de bediening te kijken. Idealiter kun je de zuinigste elektrische verwarming op afstand bedienen. mocht je ‘m onverhoopt vergeten zijn uit te zetten, los je dit snel op met de handige app op je smartphone.

Verwarmingsbereik

Ten derde moet je goed naar het maximale verwarmingsbereik kijken. Dit bereik moet je afstemmen op het gewenste bereik. Heeft de zuinigste elektrische verwarming bijvoorbeeld een verwarmingsbereik van 25 m2? Dan kun je ‘m in principe in elke ruimte in je woning gebruiken. Dat is anders bij een max. Verwarmingsbereik van 10 m2.

Algehele samenstelling

Als één na laatste punt wijzen wij je op de algehele samenstelling. Kijk bijvoorbeeld naar het design, de afmetingen, de snoerlengte en de bediening. Check tevens goed of de zuinigste elektrische verwarming mogelijk nog over handige extra’s beschikt.

Prijs + kwaliteit

Als je voor de zuinigste elektrische verwarming wilt gaan, hoef je niet super veel geld uit te geven. Voor een maximaal bedrag van €150 ben je al de eigenaar van een zuinige elektrische verwarming.

Daarbij is het wel van belang om goed op de kwaliteit te letten. Zo raden wij je specifiek de 10 bovenstaande elektrische verwarmingen aan. Deze verwarmingen zijn van de gewenste kwaliteit én worden goed beoordeel door huidige gebruikers!

Je woning verder verduurzamen

Met de zuinigste elektrische verwarming breng je je energierekening omlaag. Dat doe je ook met de zuinigste Amerikaanse koelkast, zuinigste vaatwasser en zuinigste TV. Doe er in ieder geval alles aan om je woning verder te verduurzamen!

Wat zijn de meest energiezuinige soorten elektrische verwarming?

De meest energiezuinige elektrische verwarmingssystemen omvatten infraroodpanelen, die warmte direct aan objecten en personen afgeven, en elektrische radiatoren of convectorkachels met een thermostaat en programmeerbare timers. Warmtepompen, hoewel initieel duurder, zijn ook bijzonder efficiënt omdat ze warmte van buiten naar binnen verplaatsen in plaats van warmte te genereren.

Hoe kan ik mijn elektrische verwarmingssysteem efficiënter maken?

Optimaliseer je elektrische verwarmingssysteem door isolatie en tochtwering te verbeteren, zodat warmte langer in je huis blijft. Gebruik een programmeerbare thermostaat om de verwarming alleen in te schakelen wanneer nodig en stel deze in op een energiezuinige temperatuur, gewoonlijk rond de 19°C tot 21°C. Slimme thermostaten kunnen verder helpen door verwarming aan te passen op basis van je gewoonten.

Wat is de rol van isolatie bij elektrische verwarming?

Isolatie speelt een cruciale rol in de efficiëntie van elektrische verwarming door warmteverlies door muren, daken, vloeren en ramen te minimaliseren. Goede isolatie betekent dat je minder energie nodig hebt om je huis op een comfortabele temperatuur te houden, wat leidt tot lagere energierekeningen en een verminderde milieu-impact.

Zijn er subsidies beschikbaar voor de installatie van energiezuinige elektrische verwarming?

In veel regio’s zijn er subsidies of financiële incentives beschikbaar voor huiseigenaren die investeren in energiezuinige verwarmingsoplossingen, zoals warmtepompen of hoogrenderend elektrische verwarmingssystemen. Deze subsidies kunnen de initiële kosten verlagen en de terugverdientijd van je investering versnellen. Controleer de beschikbaarheid van dergelijke programma’s in jouw gebied.

Hoe beïnvloedt de grootte en het ontwerp van mijn huis de keuze van elektrische verwarming?

De grootte en het ontwerp van je huis hebben een grote invloed op de keuze en efficiëntie van elektrische verwarming. Grotere open ruimtes kunnen baat hebben bij verwarmingssystemen die warmte gelijkmatig verdelen, zoals vloerverwarming, terwijl kleinere kamers mogelijk efficiënt kunnen worden verwarmd met infraroodpanelen of elektrische radiatoren. De isolatiewaarde en het aantal ramen spelen ook een rol in hoeveel verwarming nodig is.

Kan ik mijn elektrische verwarming op afstand bedienen om energie te besparen?

Ja, veel moderne elektrische verwarmingssystemen bieden de mogelijkheid om ze via een app op je smartphone of tablet op afstand te bedienen. Dit betekent dat je de verwarming kunt uitschakelen als je niet thuis bent of de temperatuur kunt aanpassen voordat je terugkomt, wat helpt om energie te besparen zonder in te leveren op comfort.

Wat is de impact van de levensduur van elektrische verwarmingssystemen op hun energiezuinigheid?

De levensduur van elektrische verwarmingssystemen kan hun energiezuinigheid beïnvloeden, aangezien oudere systemen vaak minder efficiënt worden door slijtage. Regelmatig onderhoud kan helpen om de efficiëntie over de levensduur te behouden, maar op een bepaald punt kan het vervangen van een oud systeem door een nieuw, energiezuiniger model zowel economisch als ecologisch zinvol zijn.

Index