Zuinigste infrarood verwarming – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Wil je je woning graag op de juiste manier verduurzamen? Dan is het verstandig om eens naar de verwarming in/van je woning te kijken. Op welke manier verwarm je nu je woning? Grote kans dat je dit veel zuiniger kunt gaan doen. Dát doe je bijvoorbeeld met de zuinigste infrarood verwarming. Over de zuinigste infrarood verwarming lees je alles in dit artikel, waarbij wij je ook informeren over de belangrijkste facetten van een infrarood verwarming in zijn algemeenheid.Onze 5 beste zuinigste infrarood kachels van 2024


Wat is zuinige infrarood verwarming precies?

Een infrarood verwarming is een kachel die gebruik van de infrarood techniek maakt. Dit is een speciale techniek waarmee niet de lucht opgewarmd wordt, maar juist objecten en personen in een ruimte. Indien je voor de zuinigste infrarood verwarming kiest, beschikt deze kachel over een eco stand. Door deze stand is ‘ie in staat om des te zuiniger zijn werk te doen.

Met de zuinigste infrarood verwarming haal je een ideale kachel in huis. De verspreiding van de warme lucht is zeer aangenaam, terwijl de kachel dus ook zo min mogelijk energie verbruikt. Let wel op: dit geldt niet voor alle infraroodkachels. Nee, je zou echt voor de zuinigste elektrische verwarming moeten gaan.

1. Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel

Je woning duurzaam, energiezuinig en snel op warmen? Dat is mogelijk met de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel. Dit vinden wij de beste zuinigste infrarood verwarming van 2024. Een eretitel die deze infrarood kachel aan verschillende aspecten te danken heeft.

Ten eerste zijn wij over de vormgeving van de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel erg te spreken. Zoals je op de foto kunt zien, is dit een torenkachel. Dit houdt in dat ‘ie hoog en smal is, waardoor je ‘m eenvoudig een plekje in je woning geeft.

Ten tweede zijn wij over de energiezuinigheid te spreken. Deze energiezuinigheid is aan meerdere facetten te danken:

 • Hoge efficiency. De Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel werkt met een vermogen van 1800 Watt. Daarbij valt met name de efficiëntie op. Dit toch wel hoge wattage worden zo efficiënt mogelijk gebruikt, waardoor de kachel zeer energiezuinig zijn werk kan doen.
 • Slimme vormgeving. De vormgeving van de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel draagt ook bij aan de zuinigheid. Zo wordt de warmte perfect de ruimte in geblazen als het ware, waardoor de warmte door de gehele ruimte goed voelbaar is. Zonder dat deze zuinigste infrarood verwarming hier veel energie voor hoeft te verbruiken.
 • 4 warmtestanden. Je hebt bij de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel echt alle touwtjes in eigen handen. Dit komt onder meer doordat je uit maar liefst 4 warmtestanden kunt kiezen. Selecteer de gewenste stand en laat je verrassen door de aangename warmte. Geniet ondertussen ook nog van een zo’n laag mogelijke energierekening.

Het is bij een infrarood kachel moeilijk om de energiezuinigheid aan te stippen. Er wordt namelijk geen gebruik van een energieklasse of iets dergelijks gemaakt. Je kunt ons er echter blind op vertrouwen als wij stellen dat dit de zuinigste infrarood verwarming van 2024 is.

Een ander groot voordeel vinden wij de veelzijdigheid. Je kunt deze zuinigste infrarood verwarming namelijk op meerdere plekken en manieren gebruiken. Dit is onder meer aan de zwenking van de kachel te danken, maar ook aan de weersbestendigheid. Het is dus ook mogelijk om de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel als terraskachel te gebruiken!

Kies je voor de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel? Dan kies je voor de zuinigste infrarood verwarming met een aangename bediening. Dit is onder meer aan de thermostaat te danken. Door deze thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in. Deze zuinigste infrarood verwarming houdt vervolgens díe temperatuur aan. Deze verwarming werkt hierdoor zo energiezuinig mogelijk.

Een andere geweldige toevoeging is het LED display. Met dit display stel je eenvoudig de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel geheel naar wens in. Ook zie je op dit display de actuele temperatuur staan. Op basis daarvan kun je ‘m eventueel naar wens instellen c.q. verstellen.

Uiteraard is deze zuinigste infrarood verwarming veilig te gebruiken. Dit komt vooral door de omkantelbeveiliging. Deze infrarood kachel kan omkantelen of omvallen, maar schakelt zichzelf daarbij direct uit. Hierdoor kan geen verdere schade ontstaan.

Spreekt deze zuinigste infrarood verwarming je aan? Dan hebben we nóg meer goed nieuws voor je: voor deze infrarood kachel betaal je iets meer dan €200. Dit valt wat ons betreft reuze mee, met name omdat je met de Zilan Dragon Energiezuinige Infrarood kachel veel geld gaat besparen!

2. Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035

Wil je graag de zuinigste infrarood verwarming voor in je huis aanschaffen? Dan wijzen wij je graag op het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035. Wij vinden dit één van de beste én zuinigste infrarood kachels van 2024.

Dit is onder meer aan de unieke samenstelling van de Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 te danken. Zoals je op de foto kunt zien, is dit geen kachel maar meer een paneel. Het is een paneel die warmte uitstraalt en daarmee personen of objecten opwarmt. Je geniet hierdoor al snel van een aangename warmte.

Dit doe je ook nog op een energiezuinige manier. Dát is vooral te danken aan de zuinige infraroodtechnologie. Deze technologie werkt van zichzelf al zuinig en daar is bij het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 al helemaal sprake van.

Dit wordt nog verder versterkt door het vermogen van slechts 350 Watt. Voor de begrippen van een infrarood verwarming is dit een behoorlijk laag vermogen. Maar, juist door dit lage vermogen werkt het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 zo energiezuinig.

De bediening van de Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 is ook subliem. Je kunt dit zuinige infrarood verwarmingspaneel op meerdere manieren bedienen:

 • Via de kachel zelf. Het is mogelijk om op het verwarmingspaneel de temperatuur naar wens in te stellen. Dit doe je met behulp van een paar handige knoppen.
 • Via een app. Het is ook mogelijk om het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 op afstand te bedienen. Installeer de benodigde app op je smartphone en bedien deze infrarood verwarming volledig op afstand.
 • Via spraakbesturing. Je kunt het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 ook nog met je stem bedienen. Hiermee stel je nog eenvoudiger en relaxter deze infrarood verwarming geheel naar wens in. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is te spreken. Hoe makkelijk kan het leven zijn?

Het is verder mogelijk om de Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 op meerdere standen in te stellen. Je oefent hiermee invloed op de warmte en het energieverbruik uit. Deze twee facetten gaan hand in hand met elkaar, waardoor je echt alle touwtjes in eigen handen hebt.

Een ander voordeel vinden wij de compactheid. Het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 is namelijk 60 bij 60 centimeter groot, Je geeft ‘m hierdoor eenvoudig een plekje in je woning. Het is hierdoor zelfs mogelijk om ‘m in elke ruimte in je woning te gebruiken. Dat komt ook door het maximale verwarmingsbereik van 24 vierkante meter.

Heb je geen ruimte om je nieuwe infrarood verwarming op de grond te zetten? Ook dan sluit het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035 perfect op je wensen en situatie aan. Je kunt dit infrarood paneel namelijk aan de muur ophangen. Dan neemt ‘ie verder geen ruimte in beslag en geniet je wél van de aangename warmte en energiezuinigheid!

Al met al zijn wij erg enthousiast over het Princess Infrarood Verwarmingspaneel 348035. Dit is aan alle bovenstaande punten te danken én aan de interessante prijsstelling. Voor deze infrarood verwarming betaal je slechts €150. Daarmee is ‘ie dus een stuk voordeliger dan de bovenstaande infrarood verwarming!

3. FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi

Je woning aangenaam, duurzaam, snel en energiezuinig verwarmen? Dat doe je met de zuinigste infrarood verwarming. Eén van de meest geschikte varianten daarvoor is de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi. Deze zuinige infrarood kachel heeft opvallend veel te bieden.

Dit is ten eerste al aan de vormgeving en technologie te danken. Het merk FlinQ heeft namelijk voor een infrarood paneel gekozen. Dit is dus vergelijkbaar met bovenstaande kachel. Doordat het om een paneel gaat, is ‘ie in staat om energiezuinig de warme lucht te verspreiden.

Deze warme lucht blijft niet in de lucht hangen, maar komt op personen en objecten neer. Zet je ‘m bijvoorbeeld in je slaapkamer neer? Dan geniet je al spoedig van een warmer lichaam en een warmer bed. Wat wil je nog meer? Met de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi kun je echt alle kanten.

Dankzij de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi ga je veel energie besparen. Dit heeft eigenlijk meerdere redenen:

 • Je hoeft hiermee geen gas meer te verbruiken. Maak je nu nog gebruik van je centrale verwarmingssysteem? Dankzij de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi kun je hiermee stoppen. Je bespaart hiermee ontzettend veel geld op je gasrekening.
 • Deze infrarood verwarming doet zijn werk zuinig. De technologieën zijn bij de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi ook dik in orde. Dit brengt het energieverbruik verder omlaag, waardoor de hoogte van je energierekening ook reuze meevalt.
 • Deze infrarood kachel is naar wens te bedienen. Een ander groot voordeel is dat je de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi eenvoudig kunt bedienen. Je houdt hiermee alle touwtjes in eigen handen, waardoor je alle mogelijke invloed op het energieverbruik uit kunt oefenen.

Het mooie is dat je de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi op meerdere manieren kunt bedienen. Ten eerste kun je dit via het touch display doen. Dit display bevindt zich aan de voorzijde van de kachel. Ten tweede kun je deze infrarood verwarming op afstand bedienen. Dit kun je met een app doen, maar kun je ook middels spraakbesturing doen. Dit maakt het bedienen des te eenvoudiger!

Een ander groot voordeel is de instelbare timer. Wil je dat de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi voor bijvoorbeeld een uur zijn werk doet? Dan stel je dit in, waardoor deze infrarood verwarming nooit onnodig lang aanstaat. Dit komt uiteraard ook het algehele energieverbruik alleen maar ten goede.

De FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi is ook nog voor in elke ruimte geschikt. Dit is te danken aan het maximale verwarmingsbereik van 28 vierkante meter. Door dit forse verwarmingsbereik kun je ‘m echt overal gebruiken.

Daarbij kun je ‘m ook nog op meerdere manieren monteren. Je kunt ‘m gewoon op de grond neerzetten, maar je kunt ‘m ook aan een muur ophangen. Je krijgt voor dat laatste speciaal bevestigingsmateriaal meegeleverd.

In onze ogen is dit één van de beste en zuinigste infrarood verwarmingen van 2024. Dit heeft met alle bovenstaande pluspunten te maken en met het prijskaartje. Voor de FlinQ Smart Paneelverwarmer met Wifi betaal je slechts €119,99. Dit spreekt ons bijzonder ook, ook omdat je met deze kachel je gas- en energierekening aanzienlijk omlaag brengt!

4. CoolHome IH22 Infrarood Kachel

Ben je op zoek naar de zuinigste infrarood verwarming? In dit artikel heb je al met drie verschillende varianten kennisgemaakt. Al die varianten zijn op hun eigen manier uniek. Iets dat ook absoluut geldt voor de CoolHome IH22 Infrarood Kachel.

Wij vinden dit één van de beste en zuinigste infrarood kachels van 2024. Dit is uiteraard aan de energiezuinigheid van deze kachel te danken. Deze kachel doet energiezuinig zijn werk en is voor in eigenlijk elke woning geschikt. De energiezuinigheid is in ieder geval aan een paar zaken te danken:

 • 3 standen. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel beschikt over maar liefst 3 standen. Je kunt voor het normale vermogen kiezen, voor een vermogen van 1000 Watt of voor de eco modus. In de laatstgenoemde modus verbruikt deze infrarood kachel zo min mogelijk energie. Daardoor breng je je energierekening al aanzienlijk omlaag.
 • Thermostaat en timer. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is ook van een thermostaat en timer voorzien. Deze twee onderdelen zorgen voor nog meer gebruiksgemak en voor een totale controle over de temperatuur. Zo kun je eenvoudig de gewenste temperatuur instellen, waarna de thermostaat ervoor zorgt dat deze temperatuur behouden blijft. Met de timer heb je alle touwtjes in handen qua gebruiksuren.

De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is ook nog veelzijdig te gebruiken. Dit is onder meer aan de compacte vorm en het maximale vermogen van 2000 Watt te danken. Dit is krachtig te noemen, waardoor deze kachel geschikt is voor ruimtes tot 40 vierkante meter. Concreet houdt dit in dat je ‘m in elke ruimte in je woning neer kunt zetten.

De algehele samenstelling is ook prima te noemen. De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is namelijk van 3 infrarood verwarmingselementen en een ventilator voorzien. De verwarmingselementen warmen zich op, waarna de ventilator de warme lucht door de ruimte heen blaast. Je geniet hierdoor spoedig van een aangename warmte in je woning.

De CoolHome IH22 Infrarood Kachel is ook nog eens ontzettend veilig. Met alle dank aan de omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging en het kinderslot. Door laatstgenoemde slot kan het bedieningspaneel niet zomaar bediend worden door je kind. Dit kun alleen jij, waardoor je je over de veiligheid geen zorgen hoeft te maken.

Kies je voor de CoolHome IH22 Infrarood Kachel? Dan kies je dus voor een krachtige, veelzijdige en zuinige infrarood verwarming. Daarbovenop komt dat deze kachel met een afstandsbediening geleverd wordt. Ook vanuit je luie stoel of vanaf je bed stel je deze infrarood kachel naar wens in.

Tot slot zijn wij over de prijs-kwaliteitverhouding erg te spreken. Voor de CoolHome IH22 Infrarood Kachel betaal je slechts €149. Voor dit bedrag haal je dus echt een geweldige infrarood verwarming in huis. Bovendien geniet je van een uitmuntende kwaliteit, getuige ook de positieve reviews van veel gebruikers!

5. Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt

Het gebruiken van je centrale verwarmingssysteem is een dure aangelegenheid. De gasprijzen liggen immers hoog en zo’n systeem verbruikt het nodige gas. Gelukkig kun je altijd voor het Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt kiezen. Dit is één van de beste zuinigste infrarood verwarmingen.

Deze zuinigheid is onder meer aan het vermogen van 800 Watt te danken. Voor de begrippen van een infrarood kachel is dit niet heel krachtig. Je kunt dit vergelijken met een auto met een kleinere motorinhoud. Zo’n auto is niet heel krachtig, maar doet dus wel heel zuinig zijn werk. De auto verbruikt hierdoor weinig brandstof. Dat is ook het geval bij het Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt.

Een ander groot voordeel is de wifi thermostaat. Dit houdt in dat dit verwarmingspaneel infrarood over een thermostaat beschikt, waardoor je eenvoudig de gewenste temperatuur in kunt stellen. De thermostaat zorgt er vervolgens voor dat deze temperatuur behouden blijft. Op een constante wijze, waardoor de kachel nooit piekvermogen hoeft te leveren.

Tevens is het ideaal dat je deze thermostaat op afstand kunt bedienen. Dit is te danken aan de wifi ontvanger waar het Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt over beschikt. Vanaf een afstandje stel je ‘m volledig naar wens in. Ben je ‘m onverhoopt vergeten uit te zetten, terwijl je niet meer thuis bent? Dan kun je ‘m dus op afstand ook nog uitschakelen. Dit brengt het algehele energieverbruik omlaag.

Dit verwarmingspaneel is ook nog eenvoudig te installeren. Je kunt het paneel op de grond neerzetten, bijvoorbeeld in je slaapkamer, woonkamer of kantoor. Ook is het mogelijk om dit paneel aan de muur op te hangen, mocht dit je voorkeur genieten. Het is hoe dan ook een vrij compact verwarmingspaneel, waardoor ‘ie relatief weinig ruimte in beslag neemt.

Door het beperkte vermogen is het Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt dus erg zuinig. Maar, dit beperkte vermogen brengt ook een beperkt verwarmingsbereik met zich mee. Deze kachel is alleen voor ruimtes tot 12 m2 geschikt. Je kunt ‘m dus niet in elke ruimte in je woning gebruiken.

Spreekt het vermogen van 800 Watt je niet helemaal aan? Het merk Vultec biedt deze kachel in nog twee varianten aan: met een vermogen van 450 Watt en van 1200 Watt. Het is aan jou om op dit gebied de juiste keuze te maken.

Ongeacht voor welke variant je kiest, geniet je van een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Dit is onder meer aan het prijskaartje van slechts €€139 te danken. Verder valt direct op dat het Vultec Infrarood Verwarmingspaneel 800 Watt goed beoordeeld wordt door huidige gebruikers. Dat is, volgens ons, zeer veelzeggend voor deze zuinige elektrische kachel.

Wanneer is een infrarood verwarming zuinig?

Niet alle infrarood kachels zijn zuinig te noemen. In de basis geldt dit overigens wel voor infrarood kachels, maar er zijn toch grote verschillen waarneembaar.

Een zuinige infrarood verwarming moet in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

 • De kachel moet over instelbare standen beschikken. Het moet sowieso mogelijk zijn om de kachel geheel naar wens in te stellen. Dit houdt in dat de kachel over meerdere instelbare standen moet beschikken. Zo zijn er veel infrarood kachels van een eco stand voorzien. Daarmee verbruikt de kachel een stuk minder energie.
 • De kachel moet op afstand te bedienen zijn. Het is ook belangrijk dat je de zuinigste infrarood verwarming op afstand kunt bedienen. Als dit het geval is, kun je ‘m ook vanaf een afstand aan en uit zetten. Handig als je ‘m wel eens vergeet uit te zetten en vervolgens de deur uitgaat.
 • De kachel moet niet al te krachtig zijn. Je kunt kiezen voor een infrarood verwarming met een vermogen van 3000 Watt. Je geniet daarmee snel van de aangename warmte, maar het energieverbruik ligt bij zo’n kachel behoorlijk hoog. De zuinigste infrarood verwarming moet daarom niet al te krachtig zijn.

Wat zijn de voordelen van een zuinige infrarood verwarming?

Aan de aanschaf van de zuinigste infrarood verwarming doe je absoluut verstandig. Dit heeft vooral met de volgende voordelen te maken:

 • Je bespaart een hoop geld met deze kachel. Met de zuinigste infrarood verwarming ga je simpelweg veel geld besparen. Dit komt doordat je in je woning een stuk minder gas verbruikt, terwijl een zuinige infrarood verwarming ook nog energiezuinig zijn werk doet. De hoogte van je energierekening valt hierdoor ook mee.
 • Het is een milieubewuste keuze. De keuze voor de zuinigste infrarood verwarming is een milieubewuste keuze. Dit houdt in dat je een bijdrage aan het behoud van onze aardbol levert, puur door voor de zuinigste infrarood verwarming te kiezen. Iets wat volledig past in de huidige, duurzame tijden.
 • Je geniet van een aangename warmte. Het is wellicht even wennen, maar met de zuinigste infrarood verwarming geniet je van een aangename warmte. De lucht zelf wordt dus niet opgewarmd, maar wel de personen en objecten in een ruimte. Dit voelt aan het begin wellicht een beetje vreemd, maar hier wen je snel aan.
 • Je kunt ‘m naar wens instellen. Een ander groot voordeel is dat je de zuinigste infrarood verwarming eenvoudig naar wens in kunt stellen. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf op welke temperatuur je ‘m instelt. Of op welke stand je ‘m instelt.
 • Veelzijdig inzetbaar. Met de zuinigste infrarood verwarming geniet je ook nog van de gewenste veelzijdigheid. Dit komt onder meer doordat je ‘m in meerdere ruimtes kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om ‘m bijvoorbeeld op de grond neer te zetten of aan de muur op te hangen.

Wat zijn de nadelen van een zuinige infrarood verwarming?

Wij zijn dus groot fan van de zuinigste infrarood verwarming. Tegelijkertijd moeten we aangeven dat je ook met twee aandachtspunten rekening moet houden:

 • Je hebt een stopcontact nodig. Om van de zuinigste infrarood verwarming gebruik te kunnen maken, heb je een stopcontact nodig. Veel infrarood kachels hebben een relatief korte stroomkabel, waardoor dit een belangrijk aandachtspunt is.
 • Je moet aan de warmte wennen. Je kunt de warmte van een infraroodkachel niet vergelijken met de warmte van de beste zuinige elektrische kachel. Een normale elektrische kachel warmt de lucht echt op, terwijl een infrarood variant alleen objecten en personen opwarmt. Dit warmtegevoel is dus heel anders.

Heb je de beste zuinigste infrarood verwarming nog niet gevonden?

Spreken de 5 beste zuinigste infrarood kachels je niet helemaal aan? Dan wijzen wij je graag ook nog op onderstaande varianten. Wellicht sluit één van deze varianten (nog) beter op je wensen aan:

Hoe vind je de beste zuinigste infrarood verwarming?

Wil je in je woning van een aangename warmte genieten? Wil je daarmee ook je gas- en energierekening omlaag brengen? Dan heb je de zuinigste infrarood verwarming nodig.

Voordat je van alle voordelen kunt genieten, moet je op zoek gaan naar de beste zuinigste infrarood verwarming. Let daarbij goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort infrarood verwarming

Niet alle infrarood kachels zijn hetzelfde. Zo kun je voor een echte kachel en een infraroodpaneel kiezen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Dat is één van de belangrijkste knopen die je door moet hakken.

Op dit gebied bestaat eigenlijk geen goed of slecht. Het hangt puur van je eigen voorkeuren en wensen af.

Zuinigheid

Uiteraard moet je goed naar de zuinigheid kijken. Let hiervoor goed op de instelbare standen, het vermogen en een eco modus. Ook is het belangrijk om te checken of je de kachel op afstand kunt bedienen. Dat is wel zo prettig.

Tevens moet de zuinige infrarood kachel van een thermostaat en timer voorzien zijn. Dat geniet althans onze voorkeur, aangezien je hiermee nog meer invloed op het energieverbruik uitoefent.

Algehele samenstelling

Wil je de zuinigste infrarood verwarming aanschaffen? Dan heb je niet alleen met de zuinigheid te maken, maar ook met de algehele samenstelling. Bekijk bijvoorbeeld goed hoe groot de kachel is, wat het verwarmingsbereik is en hoe je ‘m kunt bedienen. Met andere woorden: kijk goed naar de totale samenstelling van de zuinige infrarood kachel.

Prijs + kwaliteit

Uiteraard moet je ook goed naar de prijs en kwaliteit kijken. Wij adviseren je om sowieso in de beste zuinigste infrarood verwarming te investeren. Hier bespaar je op termijn immers veel geld mee. Verder raden wij je aan om voor pure kwaliteit te gaan. Dat doe je sowieso door voor één van bovenstaande zuinige elektrische kachels te kiezen!

Je woning verder verduurzamen

Heb je de wens om je woning volledig te verduurzamen? Check dan ook onze artikelen over de zuinigste Amerikaanse koelkast, zuinigste TV, zuinigste wasmachine en zuinigste vaatwasser!

Wat maakt een infrarood kachel energiezuinig vergeleken met traditionele elektrische kachels?

Een infrarood kachel is energiezuinig omdat het objecten en personen in de kamer direct verwarmt, in plaats van de lucht. Dit betekent dat je de warmte sneller voelt, waardoor de kachel efficiënter werkt en minder energie verbruikt om een comfortabel warmteniveau te bereiken.

Hoe kies ik de juiste grootte van een infrarood kachel voor mijn ruimte?

De juiste grootte van een infrarood kachel hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Over het algemeen heb je ongeveer 100 watt verwarmingsvermogen nodig voor elke 10 vierkante meter ruimte. Echter, de isolatie van de ruimte speelt ook een grote rol in de effectiviteit van de verwarming.

Kan ik een infrarood kachel gebruiken als mijn primaire verwarmingsbron?

Ja, je kunt een infrarood kachel gebruiken als je primaire verwarmingsbron, vooral in goed geïsoleerde ruimtes of in kleinere kamers die specifieke verwarming nodig hebben. In grotere, minder goed geïsoleerde ruimtes, kan het echter efficiënter zijn om het te gebruiken als aanvullende verwarming.

Zijn infrarood kachels veilig om binnenshuis te gebruiken?

Ja, infrarood kachels zijn veilig om binnenshuis te gebruiken. Ze produceren geen open vlammen of emissies en de oppervlakken worden niet extreem heet, waardoor het risico op brandwonden of brand vermindert. Zorg er wel voor dat je een model kiest dat voldoet aan de veiligheidsnormen en gebruik het volgens de instructies.

Hoe onderhoud ik mijn infrarood kachel om de energie-efficiëntie te behouden?

Onderhoud je infrarood kachel door regelmatig stof en vuil te verwijderen van de reflector en het verwarmingselement, wat de efficiëntie kan beïnvloeden. Volg altijd de onderhoudsinstructies van de fabrikant om te zorgen dat je kachel goed functioneert en energiezuinig blijft.

Wat zijn de initiële kosten van een infrarood kachel vergeleken met andere verwarmingsopties?

De initiële kosten van een infrarood kachel kunnen variëren, maar zijn over het algemeen vergelijkbaar met of iets hoger dan die van traditionele elektrische kachels. De hogere efficiëntie en lagere operationele kosten kunnen echter leiden tot besparingen op de lange termijn, waardoor het een kosteneffectieve optie is.

Hoe beïnvloedt de plaatsing van een infrarood kachel de efficiëntie en het comfort?

De plaatsing van een infrarood kachel is cruciaal voor zowel efficiëntie als comfort. Idealiter plaats je de kachel zodanig dat de infraroodstralen direct de gebieden of objecten in de kamer kunnen verwarmen waar je de warmte wilt voelen. Vermijd het blokkeren van de stralen met meubels of andere objecten om de efficiëntie te maximaliseren.

Index