Zuinigste jacuzzi – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 12 april 2024

Een jacuzzi in de tuin is een absolute luxe. Het is heerlijk om in de jacuzzi te dobberen en te genieten van het warme water. Ondertussen geniet je wellicht ook nog van de omgeving om je heen en van het gezelschap. Een normale jacuzzi verbruikt echter wel vrij veel energie. Dat past jammer genoeg niet meer in de huidige, duurzame tijden. Gelukkig is het mogelijk om voor de zuinigste jacuzzi te kiezen! Hieronder lees je direct wat de beste energiezuinige jacuzzi is.

Wat is de zuinigste jacuzzi? Ons expert advies

Als expert raad ik je graag de Intex 77IN X 28IN. Dit is de beste energie zuinige jacuzzi, vanwege uiteraard het lage energieverbruik. Maar, deze jacuzzi is ook nog voor veel huishoudens geschikt, ideaal te bedienen en voorzien van de nieuwste technologieën!

Onze 5 beste zuinigste jacuzzi’s van 2024


Wat is een energie zuinige jacuzzi?

Een jacuzzi heeft energie nodig om het water op te kunnen warmen. Of beter gezegd: een jacuzzi heel veel energie nodig. Zeker als je vaak gebruik van de jacuzzi maakt, loopt het totale energieverbruik ontzettend hoog op. Dát voorkom je dus met een energie zuinige jacuzzi.

De zuinigste jacuzzi gaat gelukkig zuinig met alle energie om. Dit doet de jacuzzi met name dankzij de modernste technologieën. Deze technologieën zorgen voor een zo’n hoog mogelijk rendement. Juist dat rendement zorgt ervoor dat het water energiezuinig opgewarmd wordt. Hierdoor is het voor jou mogelijk om te genieten van je jacuzzi én om duurzaam te leveren.

Goed om te weten: veel jacuzzi’s zijn absoluut niet energie zuinig. Heb je nog een oudere jacuzzi in je tuin staan? Dan kun je er donder op zeggen dat die jacuzzi (erg) veel energie verbruikt. Overweeg daarom direct om je oude jacuzzi te vervangen door een nieuw exemplaar.

1. Intex 77IN X 28IN

€465,00
Op voorraad
Bol.com

Wil je graag de beste energie zuinige jacuzzi aanschaffen? Dan zijn er ontzettend veel punten waar je op moet letten. Je hebt onder meer met de afmetingen van de jacuzzi te maken. Uiteraard moet je ook goed naar het verbruik kijken. Gelukkig zijn wij alvast op zoek gegaan naar de allerbeste zuinigste jacuzzi. Daarvoor is onze keuze gevallen op de Intex 77IN X 28IN!

Wij vinden dit met afstand de beste energie zuinige jacuzzi. Dit is onder meer aan de nieuwste technologieën van het merk Intex te danken. Dit merk gaat voorop op het gebied van innovatie. En juist door die innovatie doet de Intex 77IN X 28IN uiterst zuinig zijn werk.

De Intex 77IN X 28IN is in staat om het warme water op temperatuur te houden. Dit komt onder meer door de sterke Fiber-Tech technologie. Deze technologie duidt op het feit dat de jacuzzi over een polyestervezel constructie beschikt. Deze constructie zorgt voor een lange levensduur én houdt het water dus perfect op temperatuur.

Verder is de algehele samenstelling van de Intex 77IN X 28IN dik in orde. Dit komt onder meer door de volgende eigenschappen:

 • Voor 4 personen geschikt. De Intex 77IN X 28IN is de beste energie zuinige jacuzzi voor 4 personen. Deze jacuzzi heeft een binnenkant van 145 bij 71 cm, waardoor ‘ie groot genoeg is voor 4 (volwassen) personen.
 • Max. temperatuur van 40 graden. Je kunt bij deze zuinigste jacuzzi eenvoudig zelf de watertemperatuur instellen. Een maximale temperatuur van 40 graden is niet overdreven hoog; ook hierdoor doet deze jacuzzi energie zuinig zijn werk.
 • Aangename massagefunctie. Vind je het heerlijk om in je zuinige jacuzzi even bij te komen? Dan geniet je bij de Intex 77IN X 28IN optimaal van de aangename massagefunctie. Door deze massagefunctie is het echt op en top genieten.
 • Minimale buitentemperatuur van 4 graden. Wil je het gehele jaar door genieten van je zuinige jacuzzi? Dat is met de Intex 77IN X 28IN mogelijk. Deze jacuzzi werkt namelijk bij een minimale temperatuur van 4 graden. Gezien het weer in ons land kun je dus zo’n beetje elke dag gebruik van maken van deze zuinigste jacuzzi.

Een ander groot pluspunt vinden wij de toffe uitstraling. Als je naar de Intex 77IN X 28IN kijkt, zie je een echte jacuzzi naar voren komen. Hij ziet er stijlvol, luxe en modern uit. Juist hierdoor past ‘ie ongetwijfeld óók in jouw tuin. De bruin-witte kleurstelling staat bovendien fraaie bij de doorzichtig blauwe kleur van het water.

Spreekt deze zuinigste jacuzzi je aan? Dan moet je wel vrij diep in de buidel tasten. Voor de Intex 77IN X 28IN ligt de adviesprijs namelijk op ongeveer €570. Het is hiermee een vrij dure jacuzzi. Maar, het is hiermee ook de beste zuinigste jacuzzi!

2. Bestway Lay-Z-spa Miami

Spreekt de zuinigste jacuzzi je niet helemaal aan? Dan willen wij je graag op de Bestway Lay-Z-spa Miami wijzen. Ten opzichte van bovenstaande jacuzzi weet deze energie zuinige jacuzzi zich namelijk zeker te onderscheiden.

Ten eerste valt de verhoging per uur op. De Bestway Lay-Z-spa Miami verhoogt het water met ongeveer 1,5 á 2 graden Celsius per uur, waardoor deze jacuzzi energie zuinig zijn werk kan doen. Je moet wel iets langer wachten voordat het water lekker warm is, maar daar is de duurzaamheid dan ook naar.

Ten tweede vallen de prima afmetingen van de Bestway Lay-Z-spa Miami op. Deze jacuzzi heeft namelijk een diameter van 180 cm. Juist door deze diameter is deze energie zuinige jacuzzi geschikt voor 2 tot 4 personen. Wil je met een groter gezelschap van een jacuzzi genieten? Dan heb je een (veel) grotere jacuzzi nodig. Maar, die varianten verbruiken uiteraard wel (veel) meer energie.

Ten derde zijn wij over het comfort te spreken. In deze energie zuinige jacuzzi is het op en top genieten. Je komt helemaal tot rust en geniet van de 120 airjets rondom. Deze airjets bepalen de beweging van het water, waardoor jij heerlijk tot rust kunt komen.

Ten vierde zijn wij over de leveringsomvang te spreken. Je krijgt niet alleen deze op één na zuinigste jacuzzi, maar ook nog een pomp en afdekzeil. Met de pomp geniet je van een snelle pompbeurt, waardoor je snel van de Bestway Lay-Z-spa Miami kunt genieten. Met dank aan het afdekzeil laat je deze jacuzzi het gehele jaar buiten staan.

Ten vijfde zijn wij over de interessante prijssteling erg enthousiast. De Bestway Lay-Z-spa Miami is met een vraagprijs van €379 aanzienlijk goedkoper dan de bovenstaande zuinige jacuzzi. Met déze jacuzzi geniet je dan ook van een flinke kostenbesparing, zowel op de korte- als op de lange termijn.

Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit. Het merk Bestway is nu eenmaal één van de beste merken in de wereld van jacuzzi’s. Ook dit merk is voortdurend aan het innoveren; dit zie je aan de algehele samenstelling van de Bestway Lay-Z-spa Miami overduidelijk terug.

Spreekt deze goedkope zuinige jacuzzi je aan? Dan is het aan te raden om naar de reviews van andere gebruikers te kijken. Het grootste gedeelte van deze beoordelingen is super positief. Dát geeft duidelijk aan dat dit één van de beste energie zuinige jacuzzi’s is. Wij zijn in ieder geval erg te spreken over de Bestway Lay-Z-spa Miami!

3. Avenli Jacuzzi Venice Spa

Welke eisen stel jij aan je nieuwe zuinige jacuzzi? Voordat je überhaupt de zoektocht af kunt trappen, moet je goed over je wensen nadenken. Is jouw wens vooral dat je bij de jacuzzi alle toebehoren meegeleverd krijgt? Dan raden wij je graag de Avenli Jacuzzi Venice Spa aan.

Wij vinden dit één van de beste energie zuinige jacuzzi’s van 2024. Dit komt door de jacuzzi zelf, maar ook door de meegeleverde extra’s. Zo krijg je bij aanschaf een afdekzeil en een extra filter meegeleverd. Dankzij het afdekzeil staat de Avenli Jacuzzi Venice Spa probleemloos het gehele jaar buiten. Dankzij het extra filter hoef je op de korte termijn geen extra investering te doen.

De Avenli Jacuzzi Venice Spa is dus uiterst zuinig. Dat is volgens ons aan meerdere belangrijke pluspunten te danken:

 • Eenvoudig te bedienen. Het merk Avenli heeft deze energie zuinige jacuzzi van een digitaal bedieningspaneel voorzien. Via dit paneel stel je deze jacuzzi snel en eenvoudig naar wens in. Stel ‘m bijvoorbeeld op een iets lagere watertemperatuur in en geniet hiermee van een nóg lager energieverbruik.
 • Heeft geen speciale aansluiting nodig. Een bijkomend voordeel is dat de Avenli Jacuzzi Venice Spa geen speciale aansluiting nodig heeft. Deze zuinige jacuzzi werkt gewoon op 220-240 volt.
 • Stevig PVC materiaal. De buitenkant van de Avenli Jacuzzi Venice Spa is van stevig PVC materiaal gemaakt. Dit materiaal is tegen een stootje bestand en houdt de warmte goed vast. De jacuzzi hoeft hierdoor minder vermogen te leveren, waardoor je sowieso al van een lager energieverbruik profiteert.
 • Eenvoudig op te blazen. De Avenli Jacuzzi Venice Spa is een makkelijk te verplaatsen zuinige jacuzzi. Dit komt onder meer doordat je ‘m eenvoudig op kunt blazen en doordat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen in je tuin.
 • Automatische uitschakeling. Zet je de Avenli Jacuzzi Venice Spa aan? Dan is het daarbij dus mogelijk om de gewenste temperatuur in te stellen. Nadat je dat gedaan hebt, zorgt de jacuzzi ervoor dat die temperatuur behaald wordt. Nadien schakelt de jacuzzi zich automatisch uit.
 • Meerdere massagefuncties. Wat is voor jou de hoofdreden om een nieuwe zuinige jacuzzi aan te schaffen? Als je vooral van veel comfort en gemak wilt genieten, komen de meerdere massagefuncties goed van pas. Met deze functies is het nóg meer genieten in deze energie zuinige jacuzzi.
Ook interessant:  Zuinigste inkjetprinter – Top 10 van 2024!

Spreekt deze zuinigste jacuzzi van Avenli je aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Deze jacuzzi doet wat ‘ie moet doen, kent handige extra’s en is dus erg energie zuinig. Bijkomend voordeel is dat deze jacuzzi voor 4 personen geschikt is. Dit is vooral te danken aan de diameter van 175 cm.

Wat bij de Avenli Jacuzzi Venice Spa direct opvalt, is de hoge buitenste rand. Doordat deze rand zo hoog is, geniet je van een heerlijke rugsteun. Tegelijkertijd zorgt deze rugsteun voor een nóg beter behoud van de watertemperatuur. Ook dit komt het algehele energieverbruik alleen maar ten goede.

Al met al zijn wij te spreken over deze zuinigste jacuzzi van Avenli. Dat is ook nog aan de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding te danken. Doordat deze jacuzzi van stevig PVC gemaakt is, is ‘ie tegen een flink stootje bestand. Bijkomend voordeel is dat je hier nog geen €400 voor hoeft te betalen. Dit maakt van de Avenli Jacuzzi Venice Spa voor veel huishoudens een geschikte optie!

4. XQMax Opblaasbare Jacuzzi

Het aanbod van jacuzzi’s is behoorlijk divers. Je hebt uit veel merken, uit veel afmetingen en uit veel samenstellingen de keuze. Gaat je voorkeur puur uit naar de zuinigste jacuzzi? Overweeg dan ook de XQMax Opblaasbare Jacuzzi.

Het merk XQMax is nou niet direct het bekendste merk. Toch heeft dit merk ons weten te verrassen met deze zuinige jacuzzi. Deze jacuzzi is namelijk super energie zuinig en kent ook nog een ideale samenstelling. Door de diameter van 145 cm is het bovendien een relatief kleine jacuzzi. Hierdoor is ‘ie voor in veel tuinen geschikt.

Dit is volgens onze test één van de beste energie zuinige jacuzzi’s. Die eretitel heeft ‘ie onder meer aan het beperkte vermogen van 1200 Watt te danken. Juist doordat deze jacuzzi niet super krachtig is, geniet je van een lager energieverbruik. Uiteraard gaat dit wel gepaard met een net iets langere opwarmtijd.

Tevens zijn wij te spreken over het digitale bedieningspaneel. Dankzij dit paneel heb je de totale controle over de XQMax Opblaasbare Jacuzzi. Dit heeft betrekking op de temperatuur van het water en daarmee ook op het energieverbruik. Je hebt dus uiteindelijk alle touwtjes in eigen handen.

Tevens valt de beperkte opwarmtijd per uur op. De XQMax Opblaasbare Jacuzzi warmt het water per uur met zo’n 1,5 tot 2 graden Celsius op. Dit valt reuze mee, waardoor deze energie zuinige jacuzzi nooit piekvermogen hoeft te leveren. Dat merk je absoluut terug aan de hoogte van je energierekening.

De XQMax Opblaasbare Jacuzzi is een geschikte jacuzzi voor 2 tot 4 personen. Dit komt vooral door de diameter van 145 centimeter. Maar, ook de handige vorm draagt hieraan bij. Daar waar veel zuinige jacuzzi’s rond zijn, is de XQMax Opblaasbare Jacuzzi vierkant uitgevoerd. Dit maakt het sowieso al een unieke jacuzzi.

Zoals de naam al zegt, is dit een opblaasbare jacuzzi. Met een pomp blaas je de XQMax Opblaasbare Jacuzzi eenvoudig op, waarna je al snel van het lekker warme water kunt genieten. Wil je deze energie zuinige jacuzzi vervolgens opbergen? Dan voer je het water af, waarna je deze jacuzzi eenvoudig op kunt vouwen. Dit is wel zo handig in de maanden dat je ‘m niet gebruikt.

Overigens krijg je bij aanschaf meerdere toebehoren geleverd. Hierbij kun je aan een luchtblazer, reparatieset, gronddoek en afdekhoes denken. Je krijgt dus alle mogelijke toebehoren meegeleverd bij deze zuinigste jacuzzi van XQMax.

Hecht je veel waarde aan comfort in je tuin? Dan is dit al helemaal een geschikte energie zuinige jacuzzi. De XQMax Opblaasbare Jacuzzi beschikt bijvoorbeeld over een luchtjetsysteem met 100 luchtjets. Tevens kun je deze jacuzzi instellen op een maximale temperatuur van 40 graden Celsius. Dat is naar onze mening een meer dan prima temperatuur.

Onder aan de streep zijn wij vol lof over de XQMax Opblaasbare Jacuzzi. Met alle dank aan bovengenoemde voordelen, de prima kwaliteit en het voordelige prijskaartje. Voor deze energie zuinige jacuzzi betaal je slechts €355. Een betere prijs voor zo’n energie zuinige jacuzzi ga je eigenlijk niet vinden.

5. Intex PureSpa Bubble Greystone

Wat is nou de zuinigste jacuzzi van 2024? Het is erg lastig om een antwoord op deze vraag te geven. Een en ander hangt namelijk van je eigen wensen én je budget af. Speelt budget bij jou geen rol? Dan raden wij je graag de Intex PureSpa Bubble Greystone aan.

Wij vinden dit één van de beste energie zuinige jacuzzi’s. Dat is onder meer aan de ideale samenstelling te danken, waarbij onder meer onderstaande zaken direct opvallen:

 • Eenvoudig instelbare temperatuur. De temperatuur is bij de Intex PureSpa Bubble Greystone eenvoudig in te stellen. Door dit te doen, hou je sowieso al de touwtjes in handen wat betreft energieverbruik.
 • Dubbele timerfunctie. De Intex PureSpa Bubble Greystone is ook nog van een dubbele timerfunctie voorzien: een starttimer (tot 120 uur) en een duurtimer (tot 48 uur) zorgen ervoor dat je de totale controle behoudt. Dit biedt veel voordelen op het gebied van gemak én energiebesparing.

De Intex PureSpa Bubble Greystone is simpelweg de meest luxe zuinigste jacuzzi. Dit blijkt onder meer uit het zoutwatersysteem. Dit speciale systeem filtert het water, waardoor je geen chloor of andere middelen nodig hebt. Dit is goed voor je huid en voor de levensduur van deze energie zuinige jacuzzi.

Verder is de Intex PureSpa Bubble Greystone van een waterontharder voorzien. Dit werkt uiteraard hand in hand met het zoutwatersysteem. Ook hierdoor geniet je van bovengenoemde voordelen. Het fijne is dat deze twee systemen volledig automatisch werken. Je hebt hier dus zelf helemaal geen omkijken naar.

De Intex PureSpa Bubble Greystone is dus een luxe jacuzzi. Dat blijkt ook uit de wifi ontvanger. Door deze ontvanger kun je deze jacuzzi moeiteloos op afstand bedienen. Dat brengt ontzettend veel gemak en luxe met zich mee. Tegelijkertijd is het ook ideaal dat deze jacuzzi hierdoor nóg minder energie verbruikt. De app komt namelijk ook van pas als je vergeten bent om de jacuzzi uit te zetten.

Dit is overigens een vrij grote zuinige jacuzzi. Deze jacuzzi is namelijk 211 bij 211 centimeter groot. Hij is hiermee geschikt voor maximaal 6 personen. Maar, het merk Intex geeft aan dat de jacuzzi het meeste geschikt is voor 4 personen.

Spreekt deze energie zuinige jacuzzi je aan? Dan moet je wel even goed naar het prijskaartje kijken. Voor de Intex PureSpa Bubble Greystone betaal je namelijk €990. Het is hiermee absoluut de duurste jacuzzi uit onze top 10 van zuinigste jacuzzi’s. Maar goed, dit is dus wel een unieke jacuzzi.

Wanneer is een jacuzzi energiezuinig?

Het is heerlijk om languit in een jacuzzi of bubbelbad te relaxen. Dit gaat echter – spijtig genoeg – wel gepaard met een hoog energieverbruik. Zeker in deze duurzame tijden kun je daarom je vraagtekens zetten bij een normale jacuzzi. Gelukkig kun je nu ook gericht voor een energiezuinige jacuzzi kiezen. Dat is een jacuzzi die aan een paar eisen voldoet:

 • De jacuzzi moet een niet al te hoog vermogen hebben. Een hoog vermogen gaat gepaard met een hoger energieverbruik en een korte opwarmtijd. Indien je voor de zuinigste jacuzzi wilt gaan, moet de opwarmtijd juist net iets langer zijn. Dat gaat namelijk gepaard met een (veel) lager energieverbruik.
 • De jacuzzi moet eenvoudig te bedienen zijn. Het is ook belangrijk dat je de zuinigste jacuzzi eenvoudig naar wens in kunt stellen. Zo is het erg belangrijk dat je de temperatuur nauwkeurig in kunt stellen.
 • De jacuzzi moet duurzaam zijn. In onze ogen heeft zuinigheid niet alleen betrekking op het energieverbruik, maar ook op de duurzaamheid. Je wilt dat je nieuwe jacuzzi zo lang mogelijk mee gaat. Dat is bij bovenstaande energie zuinige jacuzzi’s in ieder geval zo!
Ook interessant:  Zuinigste elektrische boiler – Top 10 van 2024!

Wat zijn de voordelen van een energie zuinige jacuzzi?

Je doet absoluut verstandig aan de koop van de zuinigste jacuzzi. Dit heeft te maken met de vele voordelen van een energie zuinige jacuzzi:

 • De jacuzzi verbruikt zo min mogelijk energie. Door bewust voor de zuinigste jacuzzi te kiezen, kies je voor een jacuzzi met een zo’n laag mogelijk energieverbruik. Dit komt uiteraard het milieu en onze aardbol alleen maar ten goede.
 • Je bespaart een hoop geld. Maak je gebruik van een normale jacuzzi? Dan ben je gedurende het jaar een klein fortuin kwijt aan de energiekosten. Daar is bij de zuinigste jacuzzi in veel mindere mate sprake van. Met de zuinigste jacuzzi bespaar je juist veel geld.
 • Je geniet van veel gemak. Kies je voor de zuinigste jacuzzi? Met zo’n jacuzzi bespaar je dus veel geld zonder verdere concessies te doen. Je geniet namelijk ook in een energie zuinige jacuzzi gewoon van veel gemak. Met dank aan het warme water en de eventuele massagefunctie.
 • Je geniet van een goede isolatie. Hoe het komt dat sommige jacuzzi’s zo zuinig hun werk doen? Dat is vooral aan de goede isolatie te danken. Door de goede isolatie houdt de jacuzzi de warmte beter vast. Dit brengt dus ook ontzettend veel (extra) gemak met zich mee.
 • Je geniet van de nieuwste technologieën. Als je voor de zuinigste jacuzzi kiest, kies je voor een jacuzzi met de nieuwste technologieën. Door de technologieën geniet je van veel gemak en dus ook van het lagere energieverbruik. Dat is dus een geweldige win-win situatie voor je!

Wat zijn de nadelen van een energie zuinige jacuzzi?

Wij raden je de zuinigste jacuzzi absoluut aan. Dit komt puur door alle bovenstaande voordelen én de indrukwekkende duurzaamheid. Wel is het zo dat je bij een energie zuinige jacuzzi met één minpunt rekening moet houden:

 • De opwarmtijd is lang(er). De beste zuinigste jacuzzi heeft een niet al te hoog vermogen, waardoor het energieverbruik zo laag ligt. Dit gaat echter wel gepaard met een langere opwarmtijd. Het is aan jou om te bepalen in hoeverre je dit heel belangrijk vindt.

Heb je de beste zuinigste jacuzzi nog niet gevonden?

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de 10 zuinigste jacuzzi’s. Met 5 varianten heb je hierboven al kennis kunnen maken. Mochten die varianten je niet (helemaal) aanstaan, wijzen wij je ook nog graag op de onderstaande 5 varianten:

Hoe vind je de zuinigste jacuzzi?

Is het voor jou duidelijk; wil je ook van de zuinigste jacuzzi genieten? Dan raden wij je dus aan om goed naar bovenstaande 10 varianten te kijken. Om tussen deze 10 varianten de juiste vergelijking te maken, moet je goed op onderstaande punten letten.

Samenstelling & verbruik

Wil je het verbruik van een jacuzzi bepalen? Dit doe je vooral door naar de algehele samenstelling te kijken. Let hierbij goed op de volgende punten:

 • Vermogen. Wij geven zelf de voorkeur aan een energie zuinige jacuzzi met een net iets lager vermogen. Juist het lagere vermogen zorgt voor het lage energieverbruik.
 • Isolatie. Bij de zuinigste jacuzzi geniet je van de best mogelijke isolatie. Dit houdt concreet in dat de warmte van het water perfect vastgehouden wordt. Check hiervoor vooral van welk materiaal de buitenrand gemaakt is.
 • Opwarming per uur. Je hebt bij de zuinigste jacuzzi met een lage opwarming per uur te maken. Dit zorgt dus voor de langere opwarmtijd, maar tegelijkertijd ook voor de energiezuinigheid.

Afmetingen & aantal personen

Bij de zuinigste jacuzzi moet je goed naar de afmetingen kijken. De energie zuinige jacuzzi moet immers wel in je tuin passen. Ook moet je even goed naar het gewenste gebruik kijken; met hoeveel mensen wil je gebruik maken van de energie zuinige jacuzzi? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de jacuzzi moet zijn.

Handige extra’s

Kies je voor de zuinigste jacuzzi? Dan is de kans groot dat deze jacuzzi van handige extra’s voorzien is. Hierbij kun je denken aan een bedieningspaneel, waarmee je eenvoudig de gewenste temperatuur instelt. Ook kun je hierbij denken aan een waterontharder of zoutwatersysteem.

Meegeleverde accessoires

Om een goede vergelijking te maken, moet je ook naar de accessoires kijken. Zo geven wij de voorkeur aan een energie zuinige jacuzzi waarbij je een afdekhoes meegeleverd krijgt. Check al met al goed welke toebehoren wel en niet meegeleverd worden.

Prijs & kwaliteit

Tot slot heb je nog met de prijs en kwaliteit te maken. Sowieso adviseren wij je om te investeren in de zuinigste jacuzzi. Daar heb je op zowel de korte- als op de lange termijn het meeste aan. Wat betreft energiezuinigheid, levensduur, gemak en comfort.

Ook raden wij je aan om specifiek voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Al deze energie zuinige jacuzzi’s zijn van de gewenste kwaliteit, zijn goed beoordeeld door huidige gebruikers én gaan jarenlang mee.

Je tuin verder verduurzamen?

Met de beste zuinigste jacuzzi breng je het energieverbruik in je tuin al omlaag. Dat doe je ook nog met de beste energiezuinige vijverpomp. Ook kun je je woning verduurzamen, bijvoorbeeld met de zuinigste houtkachel of zuinigste warmtepompdroger.

Wat maakt een jacuzzi energiezuinig?

Een energiezuinige jacuzzi is ontworpen om minder elektriciteit en water te verbruiken. Dit wordt bereikt door efficiënte verwarmingssystemen, betere isolatie om warmte vast te houden en mogelijkheden voor eco-vriendelijke filtratie en pompsystemen die minder energie gebruiken.

Hoe kan ik het energieverbruik van mijn jacuzzi verminderen?

Om het energieverbruik te verminderen, kun je de temperatuur iets lager instellen, de jacuzzi afdekken wanneer deze niet in gebruik is om warmteverlies te minimaliseren, regelmatig onderhoud uitvoeren om efficiënte werking te waarborgen, en gebruikmaken van timers om de verwarming en filtratie te reguleren.

Zijn er speciale covers die helpen om de energiekosten van een jacuzzi te verlagen?

Ja, er zijn thermische covers beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om de warmte beter vast te houden en verdamping te minimaliseren. Een goed geïsoleerde cover is essentieel voor het behouden van de watertemperatuur en kan aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van de energiekosten.

Wat is het verschil in energieverbruik tussen binnen- en buitenjacuzzi’s?

Buitenjacuzzi’s kunnen meer energie verbruiken dan binnenjacuzzi’s, vooral in koudere klimaten, vanwege groter warmteverlies aan de omgeving. Echter, met de juiste isolatie en een kwalitatieve cover kan dit verschil geminimaliseerd worden.

Hoeveel kost het om een zuinige jacuzzi per maand te laten draaien?

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de jacuzzi, de frequentie van gebruik, de energie-efficiëntie van het model, en de elektriciteitsprijzen in je regio. Energiezuinige modellen kunnen aanzienlijk minder kosten dan traditionele jacuzzi’s, met geschatte maandelijkse kosten die variëren van enkele tientjes tot meer, afhankelijk van bovengenoemde factoren.

Kan ik een oude jacuzzi aanpassen om deze zuiniger te maken?

Hoewel het moeilijker kan zijn om een oude jacuzzi net zo zuinig te maken als een nieuw, specifiek ontworpen energiezuinig model, zijn er toch manieren om de efficiëntie te verbeteren. Dit omvat het upgraden of toevoegen van betere isolatie, het installeren van een energiezuinige pomp en heater, en het gebruiken van een kwalitatief betere cover. Het uitvoeren van regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat alle systemen optimaal werken, kan ook helpen om het energieverbruik te verminderen.

Index