Zuinigste lampen – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Welke lampen zijn het zuinigst? Veel mensen die hun woning willen verduurzamen, stellen deze vraag. Het vervangen van lampen is immers een eenvoudige stap om een woning te verduurzamen. Daarbij is het wel van belang om voor de zuinigste lampen te kiezen. Of beter gezegd: voor de zuinigste LED lampen. Wat de zuinigste LED lampen van 2024 zijn, vertellen wij je graag in dit artikel.

Onze 5 beste zuinigste lampen van 2024


Wat is een zuinige lamp precies?

Een energie zuinige lamp is een lamp die zo min mogelijk energie verbruikt. Door juist voor zo’n lamp te kiezen, breng je je energierekening (verder) omlaag.

Goed om te weten: het gaat dus echt om de lichtbron. Het gaat níet om de lamp die je aan het plafond of aan de muur op kunt hangen. Of op een tafel neer kunt zetten. Nee, het gaat echt om de lamp die je in de lampenkap moet draaien.

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de zuinigste lampen. Daarbij kwamen wij al snel bij LED lampen uit. Door LED technologie zijn dit de zuinigste lampen van 2024. Je gaat met dergelijke lampen veel energie besparen. Daarmee bespaar je ook een hoop geld én doe je de aardbol ook nog een plezier.

1. Nedis SmartLife LED Filamentlamp

Heb je oren naar het omlaag brengen van je energierekening? Dan is het dus een logische eerste stap om voor de beste zuinigste lampen te kiezen. Daarvoor raden wij je graag de Nedis SmartLife LED Filamentlamp aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste zuinigste lampen van 2024 zijn.

Met de Nedis SmartLife LED Filamentlamp haal je een geweldige lamp in huis. Dit is aan verschillende eigenschappen te danken. Ten eerste is dit dus een LED Lamp. De LED technologie gaat het zuinigst met energie om, waardoor je met deze lamp oprecht veel energie gaat besparen.

Ten tweede is dit een zogeheten E27 lamp. Dit houdt in dat deze lamp voor in zo’n beetje elke lampenkap geschikt is. Dit is de meest gangbare maat, waardoor je deze zuinigste lamp in elke situatie perfect kunt gebruiken.

Ten derde zijn wij over de slimheid van deze lamp te spreken. Dit is namelijk niet zomaar een lamp, maar is een Wifi filamentlamp. Dit houdt in dat je ontzettend handig gebruik van deze zuinigste lamp kunt maken:

 • Eenvoudig via je smartphone te bedienen. Het is mogelijk om deze zuinigste lamp via je smartphone te bedienen. Installeer hiervoor de Nedis app en koppel de lamp aan je wifi verbinding. Nadien kun je de lamp geheel naar wens instellen, waarbij je onder meer de felheid kunt dimmen.
 • Instelbare tijdschema’s. Het is bij deze zuinigste lamp zelfs mogelijk om instelbare tijdschema’s naar wens op te stellen. Dit houdt in dat de Nedis SmartLife LED Filamentlamp op de gewenste momenten automatisch aan en uit gaat. Je hebt dus nog minder omkijken naar de zuinigste lampen in je woning.

Het is dus mogelijk om de Nedis SmartLife LED Filamentlamp te dimmen. Normaal gesproken brandt ‘ie met 500 lumen. Hij geeft hierbij warm wit licht af. Dit warme licht staat ook wel te boek als 2800 K licht.

Met deze zuinigste lamp geniet je al met al van veel gemak. Bijkomend voordeel: je gaat hier dus oprecht veel geld mee besparen. Dat is bij de andere zuinigste lampen ook het geval, maar er kan nu eenmaal maar één de beste zijn. Onze keuze daarbij is dus gevallen op de Nedis SmartLife LED Filamentlamp.

Dat is onder meer aan de vele slimme aspecten te danken. Zo is het ook mogelijk om deze zuinigste lamp middels spraakbesturing te bedienen. Heb je bijvoorbeeld Amazon Alexa of Google Home thuis? Dan bedien je deze LED lamp met je stem vanaf een afstand. Super handig en volledig van deze tijd.

Dat deze lamp het van andere zuinigste lampen wint, heeft ook met de prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Voor de Nedis SmartLife LED Filamentlamp betaal je slechts €12,95. Bestel je 6 van deze zuinige LED lampen in één keer bij onze partner Bol? Dan geniet je van een korting van maar liefst 25%. Dit maakt het prijskaartje van de zuinigste LED lamp des te interessanter!

2. Philips LED lamp Transparant

Speciaal voor jou hebben wij een vergelijking van de beste zuinigste lampen gemaakt. Uiteraard konden daarbij de lampen van Philips niet ontbreken. Als Nederlandsche trots is dit één van de grootste aanbieders van lampen. Met de Philips LED lamp Transparant scoort dit merk erg hoog in onze top 10 van zuinigste lampen!

Dit is een transparante LED lamp. Dat ‘ie transparant is, betekent dat je volledig door de lamp heen kunt kijken. Mocht je graag een lichtbron vrij onder een lampenkap willen hangen, is dit dus ideaal. De lamp oogt hierdoor erg fraai en je geniet van geweldig licht.

Philips heeft uiteraard voor de LED technologie gekozen. Dankzij deze technologie geniet je van een laag energieverbruik en daarmee een (zeer) lage energierekening. Idealiter zou je elke lamp in je woning van de Philips LED lamp Transparant moeten voorzien. Daarmee ga je op termijn oprecht veel geld besparen.

De algehele samenstelling van deze zuinige lamp is ook naar onze wens:

 • Wattage van 40 Watt. Dit maakt deze zuinigste lamp van Philips veelzijdig toepasbaar.
 • Kleurtemperatuur van 1800 K. Je geniet hierdoor van warm wit licht met de Philips LED lamp Transparant. Dit staat wat ons betreft erg fraai in zo’n beetje elke ruimte in je woning.
 • 485 lumen per lichtpunt. Op dit gebied scoort ‘ie dus bijna net zulke hoge punten als bij bovenstaande zuinige lamp het geval is.
 • E27 fitting. De E27 fitting maakt de Philips LED lamp Transparant voor nog meer lampen geschikt. Dit is, zoals hierboven al aangegeven, de meest gangbare fitting voor een lamp.

Deze lamp heeft overigens de vorm van een peertje. Ook dit komt de veelzijdigheid van de Philips LED lamp Transparant alleen maar ten goede. Deze vorm oogt fraai en geeft op een fraaie manier licht af. Dit wordt nog verder versterkt doordat je dus volledig door deze zuinige lamp heen kunt kijken.

Kies je voor de Philips LED lamp Transparant? Dan kies je voor een zuinige LED lamp met een ontzettend lange levensduur. Volgens opgaven van het merk Philips geniet je tot wel 50.000 uur van deze zuinige lamp. Dit maakt deze lamp des te interessanter, wat ons betreft.

Spreekt deze zuinigste lamp van Philips jou ook aan? Dan hebben we goed nieuws voor je: je betaalt voor deze lamp slechts €10,01. Dit bedrag moet je vooral als een investering zien. Het is namelijk zo dat je dit bedrag binnen mum van tijd terugverdiend hebt. Puur doordat dit één van de zuinigste lampen voor in je woning is.

Goed om te weten: je kunt de Philips LED lamp Transparant in meerdere varianten bestellen. Wij adviseren je de variant met 485 lumen per lichtpunt, maar je kunt ook voor de volgende varianten kiezen: 250 lumen per lichtpunt, 470 lumen per lichtpunt, 806 lumen per lichtpunt en 1521 lumen per lichtpunt.

3. Lideka® Slimme LED Lampen

Ben je op zoek naar de beste zuinigste lampen van 2024? Dan kom je dus direct bij één van de vele zuinige LED lampen aan. Binnen het aanbod valt de diversiteit op. Zo weet ook de Lideka® Slimme LED Lampen zich op meerdere manieren te onderscheiden. Vandaar ook dat dit volgens ons de derde beste zuinige lamp van 2024 is!

Bij de Lideka® Slimme LED Lampen vallen een paar zaken direct op. Ten eerste valt op dat dit een lamp is met een vermogen van 6 Watt en een lichtopbrengst van 400 lumen. Je geniet hierdoor van een geweldige lichtopbrengst. Juist dit maakt deze zuinige LED lamp voor in elke ruimte in je woning geschikt.

Daarnaast valt de instelbaarheid op. Ook dit is namelijk weer een zuinige en slimme LED lamp. Dit houdt in dat je echt alle kanten op kunt met de Lideka® Slimme LED Lampen:

 • Op afstand te bedienen. Het is eenvoudig mogelijk om de Lideka® Slimme LED Lampen op afstand te bedienen. Koppel ‘m aan je smartphone en stel ‘m via je smartphone volledig naar wens in.
 • Instelbare tijdschema’s. Het is ook mogelijk om de Lideka® Slimme LED Lampen volgens instelbare tijdschema’s te laten werken. Dit houdt in dat deze zuinige lamp op de gewenste momenten automatisch aan en uitgaat.
 • Spraakbesturing. Heb je een vrij slim huis? Dan geniet je van het feit dat je deze zuinige lampen middels spraakbesturing kunt bedienen.
 • Instelbare kleur. Het is zelfs mogelijk om de kleur van de Lideka® Slimme LED Lampen in te stellen. Je hebt de keuze uit maar liefst 16 miljoen kleuren. Met deze zuinige LED lamp creëer je hierdoor hoe dan ook de gewenste setting in je woning!
 • Energiemonitoring. Heb je de Lideka® Slimme LED Lampen aan je smartphone gekoppeld? Dan krijg je nog meer inzichten in het energieverbruik. Deze lamp biedt namelijk een slimme energiemonitoring aan.
 • Ingebouwde muziek optie. Wil je een feestje in je woning bouwen? Dan komt de ingebouwde muziek optie maar al te goed van pas. De lamp danst in dat geval mee op de beat van de muziek die je op hebt staan. Dit is ontzettend uniek te noemen!

Dit is dus een lamp met 400 lumen per lichtpunt. Het is ook een lamp die dus met een instelbare kleur werkt. Je hebt hierbij de keuze uit talloze kleuren in de range van 2700 tot 6500 K. Wat ons betreft kun je echt alle kanten op met de Lideka® Slimme LED Lampen.

Waarom deze lamp niet hoger staat in onze lijst met zuinigste lampen? Dat heeft vooral met het prijskaartje te maken. Voor de Lideka® Slimme LED Lampen betaal je ongeveer €20. Het is hiermee een vrij dure zuinige LED lamp. Maar, let wel heel goed op de staffelkorting bij onze partner Bol. Bestel je 4 van deze lampen in één keer? Dan krijg je maar liefst 41% korting!

4. Calex Slimme Lampen

€18,99
Op voorraad
Bol.com

Welke eisen stel jij precies aan de nieuwe zuinigste lampen voor in je woning? Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je een set van zuinige lampen tot je beschikking krijgt? Dan wijzen wij je met veel plezier op de Calex Slimme Lampen.

In deze set vind je namelijk 2 zuinige lampen terug. Deze lampen beschikken over de volgende eigenschappen:

 • Lumen per lichtpunt: 350 lumen. Dit is volgens ons meer dan voldoende. Door deze lichtopbrengst kun je deze zuinigste lampen zelfs in elke ruimte in je woning gebruiken.
 • GU10 fitting. Dit is dus niet net zoals de zuinigste lamp een lamp met een E27 fitting. Nee, de GU10 fitting is een compleet andere fitting. Ga daarom goed na of deze lamp überhaupt wel in de betreffende lamp past.
 • Kleurtemperatuur: 2200 K. Ook dit is prima wat ons betreft. Het mooie is namelijk dat je de Calex Slimme Lampen geheel naar wens in kunt stellen. Je hebt de keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren. De kleurtemperatuur is bij deze zuinigste lampen dus eigenlijk van ondergeschikt belang.

Uiteraard zijn dit Led lampen. Dankzij deze technologie geniet je van het laagst mogelijke energieverbruik. Hierdoor geniet je van een lagere energierekening. Grote kans dat je al snel geld overhoudt, waarmee je leuke dingen in het leven kunt doen!

Het leuke is dat je de Calex Slimme Lampen volledig naar wens in kunt stellen. Zo heb je dus de keuze uit meer dan 16 miljoen kleuren. Stel de gewenste kleur in en geniet van een unieke setting in je woning. Je kunt deze zuinigste lampen hierdoor overigens ook perfect op je mood afstemmen. Het ene moment heb je wellicht wel behoefte aan blauw licht en het andere moment weer niet.

Je kunt tevens dit licht naarwens dimmen. Wat ons betreft zijn deze zuinigste lampen hierdoor nóg veelzijdiger inzetbaar. Je kunt ze simpelweg in elke ruimte in je woning gebruiken. Daarbovenop komt dat deze lampen dankzij de fitting dus voor in veel lampenkappen geschikt zijn. Ga dit wel voor de zekerheid even na, voordat je de Calex Slimme Lampen koopt.

Een groot pluspunt van de Calex Slimme Lampen vinden wij de prijsstelling. Voor deze set van de 2 zuinigste lampen betaal je namelijk slechts €19,99. Dit komt dus neer op een bedrag van ongeveer €10 per lamp. Aangezien deze lampen oprecht veel geld besparen, is dit een waar koopje.

Overigens kun je met de Calex Slimme Lampen echt alle kanten op. De instelbaarheid vindt namelijk volledig via je smartphone plaats. Je kunt deze zuinigste lampen aan je smartphone koppelen, waarna je ze op afstand kunt bedienen. Gemak dient de mens! Zeker als je een slim huis in wilt richten, is dit een geweldige toevoeging.

5. Qnect Smart Led

€19,00
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Wat vind jij precies belangrijk aan je nieuwe zuinige lamp? Dat is één van de belangrijkste vragen waar je op voorhand goed over na moet denken. Grote kans dat vervolgens de Qnect Smart Led op je wensen aansluit. Dit vinden wij namelijk één van de beste zuinigste lampen van 2024.

Met de Qnect Smart Led haal je een slimme lichtbron in huis. Dit is namelijk een lichtbron die je aan je smartphone kunt koppelen. Heb je dat gedaan? Dan geniet je van meerdere instelmogelijkheden:

 • Keuze uit verschillende kleuren. Je kunt de Qnect Smart Led in talloze kleuren instellen. Je hoeft dus niet altijd voor het standaard licht te gaan. Nee, je kunt met de lichtkleur variëren en de lamp dus op je mood afstemmen. Of op de setting.
 • Dimbaar. Het is ook nog mogelijk om de Qnect Smart Led te dimmen. Je hoeft hem dus niet altijd met het maximale licht te gebruiken. Nee, dim ‘m naar wens en geniet daarmee des te meer van de gewenste lichtopbrengst.
 • Met afstandsbediening te bedienen. Het is dus mogelijk om de Qnect Smart Led met je smartphone te bedienen. Bij aanschaf krijg je echter ook nog een afstandsbediening meegeleverd. Heb je even je smartphone niet op zak? Dan kun je alsnog deze zuinige lamp naar wens instellen.
 • Instelbare tijdschema’s. Wil je dat je lampen op bepaalde momenten aan en uit gaan? Dan behoort de Qnect Smart Led zeker tot de beste zuinigste lampen. Deze lampen kun je namelijk conform een instelbaar tijdschema laten werken. Stel dit schema in en je hebt verder geen omkijken meer naar deze zuinige lampen.

Weet je wat wij ook nog een groot voordeel vinden? Het aantal lumen per lichtpunt: 750 lumen om precies te zijn. Dit gaat ook nog eens gepaard met een stroomverbruik van slechts 7 Watt. Hieruit blijkt des te meer dat dit één van de zuinigste lampen van 2024 is.

Een ander voordeel vinden wij de fitting. Dit is namelijk een filament lamp met E27 fitting. Dit maakt de Qnect Smart Led voor in de meeste situaties en meeste lampenkappen uiterst geschikt. Wij zijn van mening dat je deze zuinige lamp in elke ruimte in je woning kunt gebruiken. Mede door de vele instelmogelijkheden.

Leuk detail: de Qnect Smart Led beschikt over volledig helder glas. Dit houdt in dat je door de lamp heen kunt kijken. Dit brengt toch een net iets andere dimensie met zich mee dan een gekleurde lamp. Uiteraard verdwijnt dit voordeel als je de Qnect Smart Led aanzet.

Al met al raden wij je de Qnect Smart Led van harte aan. Dat heeft ook nog met de prijs-kwaliteitsverhouding te maken. Dit is namelijk een lamp waar je ontzettend lang gebruik van maakt. Je hoeft hier bovendien slechts €14,90 voor te betalen. Dit zorgt ervoor dat wij de aanschaf van deze zuinige LED lamp des te meer aanraden!

Wanneer is een lamp zuinig?

Wij zijn speciaal voor jou op zoek gegaan naar de zuinigste lampen. Dit was geen eenvoudige zoektocht, aangezien het aanbod van zuinige lampen nogal divers is. Uiteindelijk hebben wij voor lampen gekozen die aan een paar eisen voldoen:

 • Het moet een lamp met energielabel A zijn. Sinds 2021 geldt er een nieuw energielabel voor zuinige lampen. Wij hebben alleen lampen geselecteerd die over energielabel A beschikken. Dit lamp geeft namelijk aan dat het om een echt zuinige lamp gaat.
 • Het moet een LED lamp zijn. Wij zijn dus op zoek gegaan naar de zuinigste lampen. Dit houdt ook in dat wij op zoek zijn gegaan naar de zuinigste LED lampen. Elke zuinige lamp is namelijk een LED lamp. Dat is één van de weinige zekerheden die je in het leven hebt.

Heeft nou elk huishouden de zuinigste lampen nodig? Ja, eigenlijk wel. Idealiter zou elk huishouden hier voor kiezen. In dat geval zou het jaarlijkse energieverbruik in ons land aanzienlijk dalen.

Maar goed, dat geldt wel voor meer producten voor in huis. Denk hierbij aan de zuinigste radiator, zuinigste ventilator en zuinigste elektrische bijverwarming.

Wat zijn de voordelen van zuinige lampen?

De keuze voor de zuinigste lampen is een verstandige keuze. Met deze zuinige lampen geniet je namelijk van meerdere belangrijke voordelen:

 • Je brengt je energierekening omlaag. Dit houdt dus in dat je een hoop geld gaat besparen met de zuinigste lampen. De besparing loopt zeker op de lange termijn fors op. De investering in de zuinigste lampen verdien je hierdoor in mum van tijd weer terug.
 • Je bent duurzaam bezig. Kies je voor de zuinigste lampen? Dan ben je ook nog eens duurzaam bezig. Deze lampen gaan namelijk super lang mee en je spaart hiermee de aardbol. Wat wil een mens nog meer?
 • Je geniet van een slimme lamp. De meeste zuinige lampen zijn erg slim. Dit houdt onder meer in dat je de lamp op afstand kunt bedienen. Ook houdt dit in dat je bijvoorbeeld de lamp in verschillende kleuren in kunt stellen.
 • De lampen passen in elke situatie. De zuinigste lampen die wij geselecteerd hebben, beschikken allemaal over gangbare fittingen. Dit houdt in dat je deze lampen in elke situatie kunt gebruiken. Door het aantal lumen per lichtpunt zijn deze zuinigste lampen ook nog in elke ruimte in je woning te gebruiken!
 • Je hebt voldoende keuze. Een ander voordeel vinden wij dat je voldoende keuze hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor de zuinigste lampen van Philips of een ander merk kiezen. Ook heb je de keuze uit veel soorten lampen, bijvoorbeeld uit verschillende vormen.

Wat zijn de nadelen van zuinige lampen?

Moet je altijd maar voor de zuinigste lampen kiezen? Ja, dat is wat ons betreft wel het geval. Met de zuinigste lampen geniet je namelijk van alleen maar voordelen.

Het enige mogelijke aandachtspunt is de keuzestress waar je last van kunt krijgen. Wellicht weet je niet zo goed voor wat soort zuinige lamp je het beste kunt kiezen. Is dat inderdaad het geval? Bezoek dan vooral de Bol webshop even. In deze webshop maak je eenvoudig gebruik van filters, waarmee je snel de meest geschikte zuinige lampen vindt!

Heb je de beste zuinigste lampen nog niet gevonden?

Ben je niet helemaal onder de indruk van de zuinigste lampen uit onze top 5? Dan raden wij je graag aan om ook nog even de onderstaande zuinige lampen te bekijken. Deze zuinige lampen nemen de plekken 6 tot en met 10 uit onze top 10 in:

Hoe vind je de beste zuinigste lampen?

Wil je graag genieten van alle voordelen van zuinige lampen? Dan is het verstandig om voor bovenstaande zuinige lampen te kiezen. Maar, hoe vind je nou de beste zuinigste lampen? Die vind je door goed op onderstaande punten te letten.

Energielabel

Wil je je woning aanzienlijk verduurzamen? Dan heb je de zuinigste lampen met energielabel A nodig. Check dus allereerst of de zuinige lampen inderdaad over het gewenste energielabel A beschikken.

Samenstelling

Je moet vervolgens goed naar de samenstelling van de lamp kijken. Check bijvoorbeeld wat de lichtkleur, het aantal lumen per lichtpunt en de fitting is. Dit zijn stuk voor stuk zaken die je op je wensen en de situatie af moet stemmen.

Slimme lamp of niet?

Heb je baat bij een slimme lamp of juist niet? Dat is ook een belangrijke afweging die je voor jezelf moet maken. Wij raden je hoe dan ook een slimme lamp aan. Over het algemeen kunnen we namelijk stellen dat de zuinigste lampen slimme lampen zijn. Dit komt onder meer doordat je deze lampen op afstand kunt bedienen. Daarmee oefen je nog meer invloed op het energieverbruik uit.

Ga je inderdaad voor slimme zuinige lampen? Dan zou je goed naar de instelmogelijkheden moeten kijken. Op welke manier kun je precies de zuinige lampen naar wens instellen? Kun je de lamp bijvoorbeeld dimmen of in andere kleuren instellen? Ga dit allemaal even goed na.

Prijs + kwaliteit

Kijk al met al goed naar de samenstelling van de zuinige lamp. Daarbij moet je ook goed naar de prijs en kwaliteit kijken. Durf sowieso te investeren in de zuinigste lampen. Met de zuinigste lampen verdien je je investering namelijk bijzonder snel terug.

Daarbij adviseren wij je ook om voor bovenstaande zuinige lampen te gaan. Al deze lampen hebben het juiste energielabel en brengen je energierekening dus aanzienlijk omlaag!

Je woning verder verduurzamen

Met de zuinigste lampen kun je niet de mist ingaan. Dit geldt ook voor de zuinigste waterkoker, zuinigste inbouw vaatwasser en zuinigste inkjet printer. Ook met deze huishoudelijke apparaten breng je je energierekening omlaag!

Wat maakt een lamp zuinig?

Een zuinige lamp, zoals LED-lampen, gebruikt veel minder energie om dezelfde hoeveelheid licht te produceren vergeleken met traditionele gloei- en halogeenlampen. Dit komt door hun efficiënte technologie die meer energie omzet in licht in plaats van warmte.

Hoeveel kan ik besparen door over te stappen op zuinige lampen?

Door over te schakelen op zuinige lampen zoals LED, kun je tot 80% besparen op de energiekosten van je verlichting. De exacte besparing hangt af van het aantal en type lampen dat je vervangt, hun wattage, en hoe lang ze dagelijks branden.

Hoe lang gaan zuinige lampen mee?

Zuinige lampen, vooral LED-lampen, staan bekend om hun lange levensduur. Ze kunnen tot 25.000 uur of meer branden, wat neerkomt op meer dan 20 jaar bij gemiddeld gebruik van ongeveer 3 uur per dag.

Zijn zuinige lampen veel duurder dan traditionele lampen?

Hoewel de aanschafprijs van zuinige lampen hoger kan zijn, bespaar je op lange termijn geld door de lagere energiekosten en de langere levensduur, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen.

Kunnen zuinige lampen in elk type armatuur worden gebruikt?

Ja, de meeste zuinige lampen, zoals LED-lampen, zijn ontworpen om in standaard armaturen te passen. Let wel op de fitting en de grootte bij het kopen van nieuwe lampen om zeker te zijn dat ze in je bestaande armaturen passen.

Geven zuinige lampen direct vol licht als je ze aanzet?

Ja, in tegenstelling tot sommige spaarlampen, bereiken LED-lampen onmiddellijk hun volledige lichtsterkte zodra je ze aanzet. Er is geen opwarmtijd nodig, wat ze ideaal maakt voor alle ruimtes in huis.

Kan ik de lichtkleur van zuinige lampen kiezen?

Zeker, zuinige LED-lampen zijn beschikbaar in een breed scala aan lichtkleuren, van warm wit tot koel daglicht. Dit maakt het gemakkelijk om de juiste sfeer te creëren voor elke kamer in je huis. Sommige LED-lampen bieden zelfs de mogelijkheid om de lichtkleur aan te passen met een afstandsbediening of smartphone-app.

Index