Zuinigste olieradiator – Top 10 van 2024!

Laatst bijgewerkt op 1 mei 2024

Wil je een geschikte elektrische kachel voor in huis aanschaffen? Maak je borst dan maar alvast nat. Je kunt namelijk uit veel soorten elektrische kachels kiezen, waaronder een olieradiator. Een groot voordeel van zo’n olieradiator is het zeer lage geluidsniveau. Verder geniet je bij de zuinigste olieradiator van een zeer laag energieverbruik. Spreekt dat je aan? Check dan hieronder direct wat de beste zuinigste olieradiator van 2024 is!

Onze 5 beste zuinigste olieradiators van 2024


Wat is een zuinige olieradiator?

Een olieradiator is een kachel met olie gevuld. Het gaat hierbij om een speciale minerale olie die gelijkmatig opwarmt en de warmte zeer lang vasthoudt. Juist dat laatste is één van de redenen waardoor een olieradiator zo zuinig zijn werk kan doen.

Het is niet zo dat elke olieradiator per definitie zuinig is. Nee, wij hebben onze pijlen gericht op de zuinigste olieradiator met thermostaat. Als zo’n radiator over een thermostaat beschikt, heb je alle touwtjes in handen. Je oefent hiermee invloed uit op de temperatuur, het gevoel en ook het energieverbruik. Voldoende redenen in ieder geval om direct de beste zuinigste olieradiator aan te schaffen!

1. Aigostar Oil Monster 33JHH

€125,99
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com

Wat is de beste zuinigste olieradiator van 2024? Die vraag hebben wij onszelf ook gesteld, waarna wij op onderzoek uitgegaan zijn. Wij zijn hierbij al snel bij de Aigostar Oil Monster 33JHH uitgekomen. Dít vinden wij de beste zuinigste olieradiator.

Deze oliegevulde radiator heeft precies de juiste samenstelling. Dit blijkt onder meer uit het vermogen van 2500 Watt. Voor de begrippen van een olieradiator is dit prima, waardoor je van twee verschillende voordelen geniet. Ten eerste geniet je van een laag energieverbruik en ten tweede geniet je van een prima opwarmtijd.

Bij de Aigostar Oil Monster 33JHH valt ook de regelbare thermostaat direct op. Doordat men voor deze thermostaat gekozen heeft, heb je de totale controle over deze oliegevulde radiator. Je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in. De Aigostar Oil Monster 33JHH doet hierna exact wat je wilt wat ‘ie doet. Dit doet ‘ie dus ook nog zeer energiezuinig!

Bij deze beste zuinigste olieradiator vallen nog meer zaken direct op:

 • 13 ribben. Deze zuinige olieradiator beschikt over 13 ribben. In combinatie met het vermogen van 2500 Watt zorgt dit voor een snelle en aangename warmteafgifte. Ook geniet je hierdoor van een lager energieverbruik.
 • Snoer van 1,8 meter lang. De Aigostar Oil Monster 33JHH is van een 1,8 meter lange stroomkabel voorzien. Super handig, aangezien je ‘m hierdoor op elke gewenste plek in je woning neer kunt zetten.
 • Geïntegreerd handvat & 4 wieltjes. Wil je graag deze zuinigste olieradiator in meerdere ruimtes gebruiken? Dat is mogelijk dankzij het geïntegreerde handvat en de 4 wieltjes. Je verplaatst ‘m hiermee ontzettend eenvoudig.
 • Omval- en oververhittingsbeveiliging. Dankzij deze twee veiligheidsfeatures geniet je te allen tijde van de gewenste veiligheid. De Aigostar Oil Monster 33JHH werkt veilig en schakelt zichzelf in een noodsituatie automatisch uit.
 • Afstandsbediening. Je kunt de Aigostar Oil Monster 33JHH dus eenvoudig bedienen via het bedieningspaneel. Je kunt dit echter ook nog met de afstandsbediening doen. Hiermee hou je de totale controle over de zuinigste olieradiator.
 • Timer tot 24 uur. Het is ook mogelijk om de timer van de Aigostar Oil Monster 33JHH tot 24 uur in te stellen. Hierdoor heb je echt de totale controle over deze zuinige oliegevulde radiator. Daarmee heb je ook de totale controle over het energieverbruik.

Een ander groot pluspunt vinden wij de fraaie uitstraling. Een algemeen ‘minpunt’ van een olieradiator is ietwat de oude en industriële uitstraling. Daar is bij de Aigostar Oil Monster 33JHH in veel mindere mate sprake van. Mede door de zwarte kleurstelling.

Spreekt deze zuinigste olieradiator je aan? Logisch. Je kunt deze oliegevulde radiator namelijk in meerdere ruimtes in je woning gebruiken. Met dank aan de verplaatsbaarheid en het maximale bereik van 27 m3. Hij is hierdoor sowieso voor in veel ruimtes geschikt.

Verder zijn wij over de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding te spreken. De Aigostar Oil Monster 33JHH is van een prima kwaliteit, gaat super lang mee en kost je ongeveer €135. Voor dit bedrag ga je geen betere oliegevulde radiator vinden. Ook vind je nergens de zuinigste olieradiator voor een dergelijk bedrag. Schaf ‘m dus direct bij onze partner Bol aan!

2. Auronic Olieradiator met Thermostaat

Spreekt de beste zuinigste olieradiator je niet volledig aan? Kijk dan ook eens naar de Auronic Olieradiator met Thermostaat. Deze zuinige olieradiator spreekt ons om meerdere redenen aan, waarover meer in deze review.

Met de Auronic Olieradiator met Thermostaat geniet je van een zeer laag energieverbruik. Dit is aan drie verschillende eigenschappen te danken:

 • Instelbare warmtestanden. Je kunt de Auronic Olieradiator met Thermostaat op 3 verschillende standen instellen. Hiermee oefen je invloed uit op de gevoelstemperatuur én op het energieverbruik.
 • Vermogen tot 2000 Watt. De Auronic Olieradiator met Thermostaat werkt met een vermogen van maximaal 2000 Watt. Dat valt reuze mee, waardoor het energieverbruik sowieso al een stuk lager ligt.
 • Timer. De Auronic Olieradiator met Thermostaat is van een handige timer voorzien. Deze timer zorgt voor de gewenste werking voor een bepaalde tijdsduur, waarna deze oliegevulde radiator zich automatisch uitschakelt. Deze olieradiator werkt hierdoor zo efficiënt- en zuinig mogelijk.

De Auronic Olieradiator met Thermostaat is overigens voor in veel ruimtes geschikt. Dit is te danken aan het maximale bereik van 30 m2. Je kunt ‘m hierdoor prima in bijvoorbeeld je woonkamer, je slaapkamer en je thuiskantoor gebruiken.

Het is ook nog eenvoudig om deze zuinige olieradiator te verplaatsen. Dat doe je onder meer eenvoudig dankzij het geïntegreerde handvat en de 4 zwenkwielen. Zeker die zwenkwielen maken het zeer eenvoudig om de Auronic Olieradiator met Thermostaat in je woning te verplaatsen.

Wat ons bij de Auronic Olieradiator met Thermostaat direct opviel, was de strakke uitstraling. Dit is één van de mooiste olieradiators om te zien. Dit komt, wat ons betreft, door de strakke vormgeving en de zwarte kleurstelling. Je kunt ‘m hierdoor probleemloos een prominent plekje in je woning geven.

Overigens zijn wij ook over de compactheid te spreken. Dit is de beste kleine zuinigste olieradiator, waardoor ‘ie voor in nog meer woningen geschikt is. Heb je bijvoorbeeld geen al te grote slaapkamer? Geen probleem; je geeft ‘m probleemloos een plekje in een kleine slaapkamer. Vervolgens geniet je ook nog van het zeer lage geluidsniveau van de Auronic Olieradiator met Thermostaat.

Over deze zuinige olieradiator heb je dus de totale controle. Met dank aan de thermostaat, de eenvoudige verplaatsing en de gewenste veiligheid. De Auronic Olieradiator met Thermostaat is bijvoorbeeld van een kantelbeveiliging en oververhittingsbeveiliging voorzien. Bijkomend voordeel is dat ‘ie zichzelf automatisch uitschakelt.

Waar wil je de Auronic Olieradiator met Thermostaat graag gebruiken? Je hebt te maken met een snoer van 1,2 meter lang. Dit is op zich lang genoeg, maar had van ons toch nog iets langer gemogen. Je bent nu mogelijk af en toe aan het stoeien om de Auronic Olieradiator met Thermostaat op een stopcontact aan te sluiten.

Neemt niet weg dat wij zeer enthousiast zijn over deze op één na zuinigste olieradiator. Ook met dank aan de korte opwarmtijd. Volgens het merk Auronic geniet je binnen maximaal 10 minuten van een aangename warmte. Uiteraard gaat deze korte opwarmtijd gepaard met een laag energieverbruik. Wat wil een mens nog meer?

Goed om te weten: ook de Auronic Olieradiator met Thermostaat is een vrij voordelige olieradiator. Voor deze op één na zuinigste olieradiator betaal je ongeveer €130. Dit prijskaartje spreekt ons erg aan, mede omdat de kwaliteit van deze oliegevulde radiator subliem is. Je hebt al met al niks te klagen bij deze zuinige olieradiator!

3. De’Longhi Radia S TRRS1225

Welke olieradiator werkt zuinig? De twee bovenstaande varianten én de De’Longhi Radia S TRRS1225. Wij vinden dit de derde beste zuinige oliegevulde radiator. Je geniet van talloze voordelen, waarover we je in deze korte review graag meer vertellen.

Met de De’Longhi Radia S TRRS1225 warm je zuinig je woning op. Dit is onder meer aan de ingebouwde thermostaat met 3 vermogensstanden te danken. Je hebt dus de mogelijkheid om alle invloed uit te oefenen op de warmteafgifte en op het energieverbruik.

Stel je ‘m op de hoogste warmtestand in? Dan geniet je snel van een heerlijke temperatuur in je woning. Tegelijkertijd geniet je van een relatief laag energieverbruik, aangezien het maximale vermogen slechts 2000 Watt is. Het is hiermee qua vermogen een vrij zuinige oliegevulde radiator. Dáárdoor verbruikt ‘ie in elke stand relatief weinig energie. Dat is precies wat je wilt, niet waar?

De algehele werking van de De’Longhi Radia S TRRS1225 is ook handig. Zet je ‘m bijvoorbeeld uit? Door de samenstelling geeft deze zuinige olieradiator nog voor een lange periode warmte af. Tijdens deze periode verbruikt ‘ie 0,0 energie, waardoor het dus een zeer zuinige olieradiator is.

De De’Longhi Radia S TRRS1225 is ook nog een compacte olieradiator. Met name als je niet al te veel ruimte (meer) in je woning hebt, is dit een groot voordeel. Het is overigens ook mogelijk om deze oliegevulde radiator van De’Longhi in elke ruimte in je woning te gebruiken. Dat is te danken aan het maximale bereik van 29 m2.

Wil je je nieuwe zuinige olieradiator in je badkamer neerzetten? Dan kun je níet voor de De’Longhi Radia S TRRS1225 kiezen. Deze olieradiator kun je simpelweg niet in de badkamer neerzetten. Dat is dan ook direct het enige minpunt dat wij aan deze oliegevulde radiator opgemerkt hebben.

Een groot pluspunt vinden wij bijvoorbeeld de zwenkwieltjes. De De’Longhi Radia S TRRS1225 is van 4 zwenkwieltjes voorzien, waardoor je ‘m eenvoudig in je woning verplaatst. Je geeft ‘m snel de gewenste plek en geniet vervolgens snel van de gewenste warmte.

Verder biedt de De’Longhi Radia S TRRS1225 een sublieme prijs-kwaliteitsverhouding:

 • Kwaliteit is dik in orde. Het merk De’Longhi levert eigenlijk altijd kwaliteit. Dat doet dit merk ook met deze zuinige olieradiator. Deze zuinige olieradiator is van de juiste materialen vervaardigd en gaat hierdoor super lang mee. Ook zijn de vele reviews bij onze partner Bol positief tot zeer positief!
 • Interessant geprijsd. Voor deze zuinigste olieradiator van De’Longhi betaal je slechts €100. Hij is hiermee dus nog een slag goedkoper dan de twee bovenstaande olieradiators.

Al met al zijn wij vol lof over de De’Longhi Radia S TRRS1225. Deze zuinige olieradiator doet zijn werk subliem, ziet er ook nog strak uit en is eenvoudig te bedienen. Met alle dank aan de regelbare thermostaat. Het merk De’Longhi benadrukt overigens dat deze oliegevulde radiator geen online functies heeft. Dat vinden wij echter meer dan prima.

4. Aigostar Luke 33ZDJ

€54,99
Op voorraad
Bol.com

Het aanbod van zuinige olieradiators is vrij uitgebreid. Je kunt uit veel verschillende varianten kiezen, waar bij elke variant op zijn eigen manier uitblinkt. Eén van de olieradiators die absoluut uitblinkt, is de Aigostar Luke 33ZDJ.

Wij vinden dit één van de beste zuinigste olieradiators van dit mo. Dit is onder meer aan de 3 vermogensstanden te danken. Je hebt hierdoor alle touwtjes in eigen handen, je stelt eenvoudig de gewenste temperatuur in en je geniet van een laag energieverbruik. Als je wilt dat de Aigostar Luke 33ZDJ zo min mogelijk energie verbruikt, zou je ‘m op de laagste stand in moeten stellen.

Stel je ‘m op de hoogste stand in? Dan werkt de Aigostar Luke 33ZDJ met een vermogen van 2300 Watt. Dit klinkt wellicht als een hoop, maar dat valt reuze mee. Juist hierdoor geniet je ook in de hoogste stand van een relatief laag energieverbruik. Dat is ook nog aan de regelbare thermostaat te danken. Dankzij deze thermostaat kun je de temperatuur eenvoudig naar wens aanpassen.

Je maakt het in elke ruimte snel behaaglijk met de Aigostar Luke 33ZDJ. Dat is aan de instelbaarheid te danken, evenals het maximale bereik van 25 m2. Door dit maximale bereik is deze zuinigste olieradiator sowieso voor in veel ruimtes geschikt. Daarbovenop komt dat je ‘m eenvoudig kunt verplaatsen. Met dank aan het geïntegreerde handvat en de 4 zwenkwielen.

Overigens is de Aigostar Luke 33ZDJ van 11 ribben voorzien. Hij heeft dus 3 ribben meer dan de beste zuinigste olieradiator, waardoor je van een snellere warmteafgifte geniet. Bijkomend voordeel is dat deze zuinige olieradiator nog lang zijn werk doet nadat je de kachel uitgezet hebt. Ook dit komt het energieverbruik alleen maar ten goede.

Deze zuinige olieradiator van Aigostar is ook nog veilig in gebruik. Dat is onder meer te danken aan de oververhittingsbeveiliging en de omvalbeveiliging. Zodra deze kachel in een hoek van meer dan 45 graden terechtkomt, schakelt de kachel zich automatisch uit. Wat wil je nog meer?

In onze ogen is de Aigostar Luke 33ZDJ ook één van de mooiste zuinige olieradiators. Dit is onder meer te danken aan de duo tone kleurstelling. Deze kachel beschikt over zowel zwarte- als witte onderdelen, waardoor het geheel bijzonder fraai is. Wij zijn in ieder geval van mening dat je deze kachel een prominente plek in je woning kunt geven!

Spreekt deze zuinige olieradiator van Aigostar je aan? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je. Zo is de Aigostar Luke 33ZDJ zeer voordelig geprijsd. Voor deze zuinige olieradiator betaal je slechts €71,99. Een betere prijs-kwaliteitsverhouding ga je eigenlijk niet vinden.

Verder is het ideaal dat je deze zuinigste olieradiator in veel ruimtes kunt gebruiken. Denk hierbij aan je thuiskantoor, je woonkamer en je slaapkamer. De enige ruimte waarin je de Aigostar Luke 33ZDJ niet kunt gebruiken, is de badkamer. Dat geldt echter – in zijn algemeenheid – voor elke olieradiator.

5. Tristar Oliegevulde radiatorkachel

Welke eisen stel jij aan je nieuwe, zuinige olieradiator? Mogelijk wil je zo min mogelijk geld uitgeven. Of mogelijk wil je van een zo’n fraai mogelijke olieradiator genieten. Mocht je zo min mogelijk geld uit willen geven, raden wij je graag de Tristar Oliegevulde radiatorkachel aan.

In onze ogen is dit de beste goedkope zuinige olieradiator. Deze zuinige olieradiator kost je slechts €59. Het is hiermee verreweg de goedkoopste olieradiator uit onze top 10. Je doet dus een voordelige aankoop, terwijl deze olie gevulde radiator zijn werk geweldig doet. Dat is aan een paar belangrijke eigenschappen te danken:

 • Regelbare thermostaat. De Tristar Oliegevulde radiatorkachel is van een regelbare thermostaat voorzien, waarmee je dus eenvoudig de gewenste temperatuur instelt. Dit stelt je in staat om in je woning altijd van de gewenste warmte te genieten.
 • 9 ribben. De Tristar Oliegevulde radiatorkachel is van 9 ribben voorzien. De juiste keuze, aangezien de beste zuinigste olieradiator (zie 1e review) van 8 ribben voorzien is. 8 á 9 ribben lijkt dus de beste keuze te zijn voor een zuinige olieradiator.
 • 3 vermogensstanden. De Tristar Oliegevulde radiatorkachel werkt normaal gesproken met een vermogen van 2000 Watt. Je kunt ‘m echter ook instellen op een vermogen van 800 Watt of 1200 Watt. Door voor één van deze standen te kiezen, verbruikt deze olieradiator nog minder energie.

De Tristar Oliegevulde radiatorkachel kent al met al een ideale samenstelling. Dat is ook nog aan de compactheid te danken. Zoals je op de productfoto’s al kunt zien, is deze oliegevulde radiator compact uitgevoerd. Je kunt ‘m hierdoor in elke ruimte in je woning kwijt. Hij heeft overigens een maximaal bereik van 25 m2.

Verder geniet je bij deze zuinigste olieradiator van Tristar van de gewenste veiligheid. Dit is onder meer aan de oververhittings- en omvalbeveiliging te danken. Je kunt ‘m hierdoor veilig in zo’n beetje elke ruimte in je woning gebruiken. Volgens Tristar is deze olieradiator ideaal voor in je slaapkamer, woonkamer of werkkamer.

Bij de Tristar Oliegevulde radiatorkachel heb je alle touwtjes in handen. Met dank aan de regelbare thermostaat, de instelbare vermogensstanden en de zwenkwieltjes. Met dank aan deze wieltjes kun je ‘m eenvoudig in je woning verrijden. Het is hierdoor des te beter mogelijk om ‘m in elke ruimte in je woning gebruiken.

Spreekt deze zuinigste radiator van Tristar je aan? Dan raden wij je maar één ding aan: bekijk direct het aanbod bij onze partner Bol. Het is namelijk zo dat je deze zuinige olieradiator in drie kleurstellingen bij onze partner Bol kunt kopen. Je stemt de uitstraling van de Tristar Oliegevulde radiatorkachel hiermee dus volledig af op de rest van je woning/interieur.

Wanneer is een olieradiator zuinig?

Je kunt er niet van uit gaan dat elke olieradiator zuinig is. Wel is het zo dat de 5 bovenstaande olieradiators over twee dezelfde eigenschappen beschikken:

 • Elke zuinige olieradiator beschikt over een thermostaat. Het is een feit dat elke zuinige oliegevulde radiator over een thermostaat beschikt. Dit stelt je in staat om snel de gewenste temperatuur in te stellen. Hiermee maak je het dus altijd volledig naar je wens in je woning.
 • Elke zuinige olieradiator beschikt over meerdere vermogensstanden. Het is bij de zuinigste olieradiator mogelijk om uit meerdere vermogensstanden te kiezen. Des te lager het geleverde vermogen is, des te minder energie de olieradiator verbruikt.

Is de keuze voor de zuinigste olieradiator altijd de juiste keuze? Dat hangt vooral van je wensen en situatie af. Wij raden je aan om ook even te kijken naar de zuinigste infrarood kachel, zuinigste straalkachel, zuinigste keramische kachel en zuinigste ventilatorkachel.

Wat zijn de voordelen van een zuinige olieradiator?

Wij raden je de aanschaf van de zuinigste olieradiator absoluut aan. Dit heeft puur met de volgende, zwaarwegende voordelen te maken:

 • Je bespaart hier veel energie mee. Kies je bewust voor de zuinigste olieradiator? Dan kies je bewust voor een olieradiator waarmee je veel energie gaat besparen. Je maakt hiermee dus ook een duurzame keuze.
 • Je bespaart hier veel geld mee. Het is ook zo dat je met de zuinigste olieradiator veel geld gaat besparen. Dit komt puur doordat je hiermee je energierekening omlaag brengt. Ook komt dit doordat een zuinige olieradiator gemiddeld vrij voordelig is.
 • Je stelt ‘m eenvoudig naar wens in. Het is ook ideaal dat je de zuinigste olieradiator eenvoudig naar wens in kunt stellen. Hiermee geniet je van veel comfort en veel gemak. Bijkomend voordeel is dat je hiermee de temperatuur in je woning volledig naar wens maakt.
 • De olieradiator doet ideaal zijn werk. De algehele werking van een zuinige olieradiator is ook ideaal. Dit komt onder meer doordat een olieradiator nagenoeg geen geluid maakt. Verder is het ideaal dat een olieradiator nog lang de warmte afgeeft, nadat je de olieradiator afgezet hebt.
 • De olieradiator is veelzijdig te gebruiken. Kies je voor de zuinigste olieradiator? Dan kies je voor een veelzijdige elektrische kachel in je woning. Dit is onder meer aan de compactheid, de zwenkwieltjes en het maximale bereik te danken. Je kunt ‘m prima in bijvoorbeeld je slaapkamer, woonkamer of kantoor neerzetten.
 • Interessante prijzen. Wil je graag van de zuinigste olieradiator in je woning genieten? Dan is het fijn om te weten dat je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Bij de beste zuinigste olieradiators valt juist de voordeligheid wat betreft de prijsstelling op.
 • Zeer aangename warmte. Een groot voordeel van een olieradiator is de gelijkmatige warmteafgifte. Deze afgifte zorgt voor een consistente warmte. Waar je je in de betreffende ruimte ook bevindt, geniet je van een aangename warmte. Je hoeft het dus nooit meer koud te hebben in je woning!

Wat zijn de nadelen van een zuinige olieradiator?

Met de zuinigste olieradiator geniet je dus van ontzettend veel voordelen. Je hoeft tegelijkertijd ook maar met twee aandachtspunten rekening te houden:

 • Je moet ‘m in de buurt van een stopcontact neerzetten. Voor de zuinigste olieradiator heb je een stopcontact in de buurt nodig. Dit komt doordat de stroomkabel niet oneindig lang is en doordat je ‘m idealiter niet op een verlengsnoer aansluit.
 • Het zijn niet altijd de mooiste kachels om te zien. Ben je op zoek naar de mooiste zuinigste elektrische kachel voor in je woning? Jammer genoeg is een olieradiator qua design niet altijd geweldig te noemen. Dat geldt overigens in mindere mate voor bovenstaande varianten. Die varianten zijn juist wel allemaal fraai vormgegeven, wat ons betreft.

Heb je de beste zuinigste olieradiator nog niet gevonden?

Ben je in onze top 5 nog niet de ideale zuinige olieradiator tegengekomen? Dan raden wij je graag aan om ook even naar de onderstaande 5 varianten te kijken. Wellicht sluit één van deze varianten beter op je wensen aan:

€65,00
Op voorraad
Bol.com
€309,99
Op voorraad
Bol.com
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com
€85,49
€90,30
Tijdelijk uitverkocht
Bol.com
€84,95
Op voorraad
Bol.com

Hoe vind je de beste zuinigste olieradiator?

Het is al met al duidelijk: de aanschaf van de zuinigste olieradiator is absoluut aan te raden. Je gaat hier veel energie én geld mee besparen, terwijl je ook nog van veel gemak geniet. Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar de beste zuinige olieradiator. Let daarbij goed op de onderstaande aandachtspunten.

Vermogensstanden & temperatuurstanden

Allereerst moet je naar de instelmogelijkheden kijken. Ga goed na in welke vermogens- en temperatuurstanden je de zuinige olieradiator in kunt stellen. Dit is bepalend voor het gemak dat je ervaart, terwijl je hiermee ook nog veel invloed op het energieverbruik uit kunt oefenen.

Tip: kijk sowieso goed naar het vermogen van de olieradiator. Des te lager het vermogen is, des te zuiniger de olieradiator zijn werk doet.

Bijkomende tip: bekijk ook goed wat het maximale bereik van de zuinige olieradiator is. Dit maximale bereik moet je goed afstemmen op de ruimte waarin je de olieradiator wilt gebruiken!

Handige opties

Ten tweede moet je goed naar handige opties kijken. Een goed voorbeeld hiervan is de regelbare thermostaat. Elke zuinige olieradiator moet sowieso over zo’n thermostaat beschikken. Ook kan zo’n radiator over nog veel meer opties beschikken; ga dit even goed na.

Afmetingen & design

Ten derde moet je goed naar de afmetingen kijken. Hoe groot is de zuinigste olieradiator precies? Wij hebben opgemerkt dat de verschillen aanzienlijk zijn, dus check dit even goed.

Ook zou je goed naar het design moeten kijken. Lang niet alle olieradiators zijn namelijk even fraai vormgegeven. Bekijk daarom goed het design en de kleurstelling.

Prijs & kwaliteit

Tot slot moet je goed naar de prijs en kwaliteit kijken van deze elektrische verwarming. Wij raden je sowieso aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Al deze varianten zijn van een geweldige kwaliteit en gaan hierdoor jarenlang mee.

Tevens adviseren wij je om te investeren in de beste zuinigste olieradiator. Daar heb je op termijn het meeste aan. De duurdere varianten werken zo zuinig mogelijk, waardoor je des te meer energie gaat besparen. Daarmee breng je je energierekening dus aanzienlijk omlaag!

Je woning verder verduurzamen?

Wij zijn al met al groot fan van de zuinigste olieradiator. Je verduurzaamt hier simpelweg je woning aanzienlijk mee. Dat doe je ook nog met de zuinigste pelletkachel, energie zuinige oven en zuinigste LED TV!

Wat maakt een olieradiator zuinig in gebruik?

Een zuinige olieradiator is efficiënt in het omzetten van elektriciteit in warmte en behoudt deze warmte goed, waardoor er minder energie nodig is om een ruimte warm te houden. Ze zijn vaak voorzien van thermostaten en timers, zodat je de verwarming kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften, wat helpt om energie te besparen.

Hoe kies je de juiste grootte van een olieradiator voor jouw ruimte?

De grootte die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de ruimte die je wilt verwarmen. Een algemene regel is dat je ongeveer 100 watt verwarmingsvermogen nodig hebt voor elke vierkante meter van de ruimte. Dus voor een kamer van 20 vierkante meter zou je een olieradiator van ongeveer 2000 watt nodig hebben. Let wel, isolatie en plafondhoogte kunnen ook een rol spelen in de benodigde capaciteit.

Zijn olieradiatoren veilig in gebruik?

Ja, olieradiatoren zijn veilig in gebruik. Ze hebben een gesloten systeem, wat betekent dat de olie niet vervangen of bijgevuld hoeft te worden. Vele modellen beschikken over veiligheidsfuncties zoals oververhittingsbescherming en een kantelbeveiliging die het apparaat automatisch uitschakelt als het omvalt.

Kun je een olieradiator in elke kamer gebruiken?

Je kunt een olieradiator in de meeste kamers gebruiken, zolang er voldoende ventilatie is en het apparaat op een vlakke ondergrond staat. Het is echter niet aanbevolen om deze in vochtige ruimtes zoals badkamers te gebruiken, tenzij het model specifiek is ontworpen voor dergelijke omgevingen, vanwege het risico op schade of elektrische schokken.

Hoe onderhoud je een olieradiator?

Olieradiatoren vereisen weinig onderhoud. Je kunt het oppervlak schoonmaken met een droge of licht vochtige doek wanneer het apparaat is uitgeschakeld en afgekoeld. Zorg ervoor dat je het snoer en de stekker regelmatig controleert op beschadigingen om veiligheidsrisico’s te voorkomen.

Hoe lang gaat een olieradiator mee?

Een olieradiator kan vele jaren meegaan als deze goed wordt onderhouden. De levensduur hangt af van de kwaliteit van het product, hoe vaak het wordt gebruikt, en of het apparaat goed wordt onderhouden. Gemiddeld kun je verwachten dat een olieradiator tussen de 8 en 15 jaar meegaat.

Kun je een olieradiator de hele nacht aan laten staan?

Ja, het is over het algemeen veilig om een olieradiator de hele nacht aan te laten staan, vooral als deze is uitgerust met een thermostaat en oververhittingsbescherming. Het instellen van een timer of het aanpassen van de thermostaat op een lagere temperatuur kan helpen om energie te besparen terwijl je slaapt. Zorg er echter voor dat het apparaat op een veilige plaats staat, ver weg van brandbare materialen.

Index